Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OSX Snow Leopard - w piątek ogólnoświatowa premiera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
702 odpowiedzi w tym temacie

#551 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 23:04

Taaak... Pan w iSpot w Arkadii w sobote powiedzial ze maja miec za 4 dni. Juz nie dopytywalem, czy robocze czy kalendarzowe. :) To samo potwierdzil pan z MakroCash na Bemowie - okolo czwartku maja byc podobno...

#552 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 23:14

Mam ten sam problem. W Warszawie nie ma już chyba nigdzie, i o ile w przypadku mediamarkt czy staurna można zrozumieć, że nie bawią się na masową skalę w sprzedaż tak niszowego systemu, to w przypadku sieci ispot to już nawet nie skandal a po prostu żałosna polska codzienność. Jaki kraj taki dystrybutor, ot tyle...

Tak i najgorsze z tego wszystkiego - polska mentalność. Nie będę nawet komentować tego typu problemów. Ja na przykład wpadłem na pomysł pt.: zadzwoniłem w piątek wieczorem i zapytałem się w iSpocie czy jest SL. Powiedzieli, że nie. Co mogłem w takiej sytuacji zrobić? Ano zapisałem się na listę oczekujących. Morał: zadzwonili dzisiaj do mnie i powiedzieli, że świeżutka płyta już na mnie czeka w Złotych Tarasach.

P. S. Jednak to powiem - zachowujecie się trochę jak dzieci. Wszyscy wiedzą jak wygląda życie pod klamrą ex. SAD-u, a teraz iSource. Czego się spodziewaliście? :D

#553 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 01 września 2009 - 01:32

wlasnie zaktualizowałem do 10.6 - na pierwszy rzut oka: odjazd :D zdecydowałem się jednak i zrobiłem normalny update, jak narazie żadnych problemów(mail-wystarczylo usunąć rss'y). Instalacja trwała 25 minut i zwolniło mi się tylko 4GB miejsca na dysku... No i kolory mi się nie podobają, takie jakieś wyblakłe... pozdr

#554 wlodi28

wlodi28
  • 91 postów
  • SkądKowary

Napisano 01 września 2009 - 08:32

gdzie moge dokonapc zakupu upgrade'u SL ?

#555 lubieniebieski

lubieniebieski
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 września 2009 - 08:38

ispot, cortland, allegro, itp, itd - oj dużo by tu wymieniać: ) poszukaj czegoś w okolicy!

#556 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 01 września 2009 - 08:44

W zoo. Ewentualnie, jeśli lubisz produkty już*przetworzone, to w zależności od potrzeb zostaje kuśnierz lub masarnia.

#557 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2009 - 08:49

Ja bym Ci polecił Albo USA albo Dubaj w sklepach, ewentualnie w Media Market w Berlinie lub jakimś Apple Store w Amsterdamie. Zależy gdzie masz bliżej...

Co za durne pytanie. Wysiłek intelektualny w postaci postu na forum jest, ale w celu znalezienia sklepu wokół siebie - żadnego wysiłku. W dodatku nie określił tego gdzie aktualnie się znajduje lub w jakim mieście chciałby szukać. Ehh... lenistwo.

#558 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 01 września 2009 - 09:03

A może gość pytał w sensie gdzie jeszcze są, a nie gdzie w ogóle się kupuje... Forum jest od pomocy, a nie od wyżywania się.

#559 iFilip

iFilip
  • 791 postów
  • SkądGarwolin

Napisano 01 września 2009 - 09:12

A może gość pytał w sensie gdzie jeszcze są, a nie gdzie w ogóle się kupuje...
Forum jest od pomocy, a nie od wyżywania się.

Jakby pytał gdzie jeszcze są, to by zapytał gdzie jeszcze są. Forum jest do pomocy, ale nie powinno zwalniać od samodzielnego myślenia. Jak zaczniemy odpowiadać na każde idiotyczne pytanie, to pytania zaczną być jeszcze bardziej idiotyczne.

#560 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 01 września 2009 - 09:19

już są niestety:(

#561 therealqba

therealqba
  • 20 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 września 2009 - 09:41

wiadomo kiedy będą family packi dostępne w PL? i takie pytanie ile miejsca jest wymagane do update'u z leo ?

#562 krupski3

krupski3
  • 95 postów
  • Skądta ciekawość?

Napisano 01 września 2009 - 13:33

W iSpot w Galerii Krakowskiej już nia ma update'ów bo wczoraj pytałem. Mają być końcem tygodnia ale jest już 40 osobowa lista oczekujących :)

#563 Karol_Ma

Karol_Ma
  • 29 postów

Napisano 01 września 2009 - 13:37

jest już 40 osobowa lista oczekujących :)

Jak za starych "dobrych" czasów.;)

#564 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 01 września 2009 - 13:57

jest już ktoś kto instalował SL na tigerze?

#565 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 01 września 2009 - 14:36

ja to jestem ciekaw ile się SL sprzeda w Polsce ? Skoro już brakuje (choć nie wiadomo ile dali na rynek). Z innej strony na 100 % duża część ludzi kupujących SL ma Tigera a nie Leoparda - tak mi się wydaje.

#566 krupski3

krupski3
  • 95 postów
  • Skądta ciekawość?

Napisano 01 września 2009 - 14:40

Jak za starych "dobrych" czasów.;)

Możnaby rzec "Paaanie nie bylo jak socjalizmu" przynajmniej sie wiedzialo, że jak się pójdzie do sklepu to będzie tylko ocet, ale tu człowiek idzie z nadziejami że już, że przyjdzie do domu, że sobie zainstaluje a tu lipa :)

#567 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 01 września 2009 - 14:40

Obszerniejsza recenzja: Mac OS X 10.6 Snow Leopard: the Ars Technica review - Ars Technica

#568 Karol_Ma

Karol_Ma
  • 29 postów

Napisano 01 września 2009 - 14:53

Dla mnie osobiście całe to zamieszanie z nowym systemem jest trochę nadmuchane. Przecież tak naprawdę to Snow niewiele się różni od poprzednika, mało tego domyślna tapetka jakby podobna... Tym niemniej kupiłem w gliwickim iSpocie, zainstalowałem i ....mam system 64bit, ale cóż mi z tego jak np.filmu BlyRay z folderu na dysku nie pooglądam, niestety.

#569 krupski3

krupski3
  • 95 postów
  • Skądta ciekawość?

Napisano 01 września 2009 - 15:06

Ciekawe swoją drogą jak się będzie nazywał OSX 10.7 :) może np Roof Cat :)

#570 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 01 września 2009 - 15:32

w Wawie w BlueCity juz nie ma. Dostawa jutro albo pojutrze. Lista oczekujacych wynosi 10. No i jak pisalem w reszcie ispotow tez nie ma i Saturnow...

#571 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 01 września 2009 - 15:39

No to rzeczywiscie problem mamy, ale na szczescie Tusk spacerujac z Putinem pod raczke na sopockim molo uznali kwestie dostaw SL w Europie Wschodniej jako priorytetowa heheh ;-)

#572 therealqba

therealqba
  • 20 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 września 2009 - 16:11

a jak jest z instalacja? czy jest wymagana jakas ilosc wolnego miejsca na twardym i jezeli tak to jaka? (przesiadka z leo na sl)

#573 sedpatrick

sedpatrick
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 września 2009 - 16:16

w Wawie w BlueCity juz nie ma. Dostawa jutro albo pojutrze. Lista oczekujacych wynosi 10.
No i jak pisalem w reszcie ispotow tez nie ma i Saturnow...

Ja wczoraj się zapisałem na listę w Warszawskich Złotych Ku.. Tarasach :) O godzinie 10:01 byłem 36 w kolejce. Mają być jutro, między 13 a 14.

Pozostaje czekać na telefon od Pana... :roll:

#574 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 01 września 2009 - 16:51

Zapisałem sie juz w sobotę rano w zł. tarasach... dziś dzwonie do nich i dowiaduje sie ze najwczesniej w czwartek... Co to ma być??? Mam dość. Pocałujcie mnie w tyłek. Właśnie zaczynam ściągać z torrentów. Nie rozumiem... wciskam im pieniądze do ręki a oni mówią, że nie ma... To nie te czasy panowie i panie. Jak już wspominałem, ispot i w rezultacie apple straciło moje 129zł ;) Prosze was tylko nie najeżdżajcie na mnie, chciałem kupić legalnie ten system, ale.. nie to nie, łaski mi nie robią ;p

#575 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 01 września 2009 - 16:55

Ja tam się sprawami piractwa nie przejmuję, co prawda nie jestem jakimś tam piratem żeby ściągać co chwilę coś z torrentów, bo jednak kupilem oryginalnego snowa, ale sprawami typu instalacja na tigerze itp. to już się mało przejmuję jak to było w przypadku osób panikujących kilka stron wcześniej ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych