Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co zrobic ze sluchawkami ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 21:27

Witam wszystkich możne się wam wydawać ,ze jest to głupi temat ale bardzo irytuje mnie ta sprawa, a mianowicie co robicie z waszymi słuchawkami żeby za każdym razem po wyjęciu ich np. kieszeni wraz itouch'em nie trzeba było ich za każdym razem rozplątywać ja obwiązuje je dookoła ipod'a ,ale jest to dosyc nie wygodnie, a i tak się plączą?:( DZIEKI !:)

#2 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 21:37

Kupujemy bezprzewodowe ;) A tak na serio, to szkoda wtyczki na owijanie iPoda słuchawkami. Właśnie tak załatwiłem słuchawki mojego pierwszego iPoda :P Skoro i tak się plączą, to nie ma co się bawić w jakiekolwiek specjalne ich układanie. Ja teraz nie mam tego problemu, bo słuchawki sprawiłem sobie nauszne i kabel mam spięty drutem (bo jest za długi - ma 3 metry :P)

#3 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 01:36

A gdzie mozna kupic pezprzewodowe? i jaka cena?

#4 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 06 sierpnia 2009 - 02:33

@Matthew Mcklain
Ja mam bezprzewodowe bluetooth stereo (takie Motorola - S9HD Bluetooth Wireless Stereo Headphones - Black - 89307N ) i z dodatkowym adapterem bluetooth do iPodów. Trafiło mi się po super okazyjnej cenie (30$) ;) Są niezłe chociaż na codzień i tak korzystam ze zwykłych Bose'ów - jednak jakość jest dla mnie ważniejsza, no i jeszcze fakt że trzeba ładować i iPoda i słuchawki... ;/
//Pozdrawiam

#5 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 05:54

Czyli jakosc a tych besprzewodowych jest gorsza? A sa jakies firmowe of apple?

#6 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 09:45

A widzisz takie na ich stronie? Nie ukrywają żadnych produktów ;) Te na Bloototh Motoroli są całkiem dobre, na pewno 100 razy lepsze od oryginalnych, jednak Bose jest ze dwie klasy wyżej od Motoroli pod względem dźwięku, nie kabla :P

#7 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 18:11

DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC!:)

#8 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 06 sierpnia 2009 - 18:14

ja swoje odpinam i kłade na półce w pokoju

#9 nicola25

nicola25
  • 6 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:15

Problem jest znany i chyba nie możliwy do rozwiązania. Kable mają to do siebie, żę się plączą. Ja swoje od iPod'a już wyrzuciłam.

---- Dodano 06-08-2009 o godzinie 21:17 ----
Kable mają to do siebie, że się plączą. To chyba już ich żywot. Ja ostatnio wyrzuciłam swoje od iPod'a.

#10 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 20:32

ja swoje odpinam i kłade na półce w pokoju

Przed wyściem z domu też? :lol:

Przecież wiadomo, że w domu się nie plączą...

#11 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 03:42

Ja ostatnio wyrzuciłam swoje od iPod'a.

I co przez głośnik słuchasz czy kupiles jakies???

#12 aohitomi

aohitomi
  • 114 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 sierpnia 2009 - 05:08

Witam wszystkich możne się wam wydawać ,ze jest to głupi temat ale bardzo irytuje mnie ta sprawa, a mianowicie co robicie z waszymi słuchawkami żeby za każdym razem po wyjęciu ich np. kieszeni wraz itouch'em nie trzeba było ich za każdym razem rozplątywać ja obwiązuje je dookoła ipod'a ,ale jest to dosyc nie wygodnie, a i tak się plączą?

Myślę, że w tym przypadku powinny zainteresować Cię te słuchawki:

Beats Tour Headphones - słuchaj muzyki jak Dr. DRE - MyApple.pl

Monster Beats In-Ear Headphones by Dr. Dre - Apple Store (U.S.)

Sam takich używam i szczerzę mogę polecić :)

#13 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 07 sierpnia 2009 - 06:51

Przed wyściem z domu też? :lol:

Przecież wiadomo, że w domu się nie plączą...

hehe,no co Ty,jak ich nie używam akualnie a jestem poza domem to z przyzwyczajenia albo je trzymam w ręce,albo zawieszam na szyi:lol:
broń Boże nie zawijam wokół iPka,tak ubiłem kilka sztuk:P

#14 regaciarz

regaciarz
  • 48 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 15:51

I co przez głośnik słuchasz czy kupiles jakies???

primo: "wyrzuciłam" więc jak już to "kupiłaś" ;)
secundo: ja też gdybym je miał to bym wyrzucił bo są beznadziejne, kup coś normalnego( ep-630 trudno zaplątać ale jakością dźwięku nie powalają, ja mam w vedia srs-200 kabel od ep'ek i jest bardzo dobrze)

#15 jacektoja

jacektoja
  • 150 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 17:57

...jednak Bose jest ze dwie klasy wyżej od Motoroli pod względem dźwięku...

hehe dobre gdyby tlyko 2 klasy... chyba 1000 klas lepszy...
Bose robi mały i bardzo dobry sprzęt kilka set razy lepszy od jakiej kolwiek innej firmy...
no powiedzmy takie:
Produkty > Głośniki stereofoniczne > Zestawy głośnikowe: Bose? Direct/Reflecting? > Głośniki 201? - Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze

to głośnik i malutki sabwoofer w 1 a moc jest taka że potrzebujesz najlepszego wzmacniacza i nie wyciszniesz z nim wszystkiego ;)

#16 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:02

@aohitomi całkiem fajne sluchaweczki fajnie wyglądają i co najważniejsze się tak nie plączą;) (może sobie takie sprawie)

#17 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:09

Sennheiser cx400, cx500 i AKG k 340 - takie słuchawki mam. Kabel pokryty jest jakimś czymś o nie plącze się tak jak kitowe słuchawki z Appla czy jakieś inne. Czasami zdarza się, że się zaplątają, ale wystarczy nimi 'potrząsnąć'.

#18 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 17:06

Dołączona grafika
http://img41.imagesh...28/fota1260.jpg

Ja w kieszeni trzymam w ten sposób, a jak chce słuchać to odłączam słuchawki rozwijam i słucham :)
Mi się w kieszeni nie plątają spróbuj....

Aha żeby potem nie było fotkę zrobiłem staremu zepsutemu zenowi a nie iriverowi ponieważ chociaż zen ma odrobinę podobną obudowę :)

Albo pomyśl nad takimi słuchawkami

Dołączona grafika

Słuchawki Bose® in-ear

Słuchawki douszne (in-ear) Bose®:

Komfortowe i stabilne słuchawki o dousznej konstrukcji imponują wysokiej jakości dźwiękiem. Pełen, bogaty dźwięk wyróżnia się klarownością i ciepłem. Miękkie wkładki silikonowe są lekkie, jednak zapewniają bezpieczne dopasowanie słuchawek.

• Opatentowane technologie konstrukcji słuchawek firmy Bose® zapewniają realistyczny dźwięk i właściwe odtwarzanie głębokich, niskich tonów.

• Trzy wkładki silikonowe (małe, średnie i duże) zapewniają odpowiednie i komfortowe dopasowanie.

• Futerał przenośny chroni słuchawki i zapobiega plątaniu sie przewodów

#19 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:36

Dzieki @TTomekk narazie musze zadowolic sie twoim sposobem ,(ktory jest calkiem dobry) dopuki nie sprezetuje sobie tych.;)Monster Beats In-Ear Headphones by Dr. Dre - Apple Store (U.S.)

#20 nuc

nuc
  • 10 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 06:54

Futerał Macally Metro TCM ma dosyć praktyczny zwijacz na słuchawki na pleckach...I po sprawie ;)

Dołączona grafika

#21 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 07:42

Hmm:shock: dosyć fajne rozwiązanie ale jak to "działa"?one są owinięte pod obudowa? i wyciągam tylko tyle ile jest mi potrzebne ? Tak dokonca to nie wiem bo właśnie pozbyłem się pokrowca w którym ip wyglądał "grubo" i nabyłem folie wiec takie rozwiązanie raczej nie wchodzi w "grę", ale dzięki za szczere chęci. Ps. Jeszcze jakieś propozycje?:)

#22 nuc

nuc
  • 10 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 08:55

Używam tego futerału codziennie:). Ale faktycznie pogrubia to iPoda...Ja noszę odtwarzacz w torbie, więc nie zależy mi na rozmiarze ;) Chyba zostaje Ci faktycznie tylko osobny futerał na słuchawki - wiele słuchawek dokanałowych, a często też "pchełek" ma takie dołączane... Czasem można kupić je osobno na alledrogo, jeżeli nie chcesz od razu wymieniać słuchawek :)

#23 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 sierpnia 2009 - 09:55

Miałem taki futerał na iPoda Nano 2g i powiem, że powiększał go trzy razy. Rozwiązanie dobre, dla ludzi którzy noszą odtwarzacze w torbach/plecakach a nie w kieszeni.

#24 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2009 - 10:07

Jest jeszcze coś takiego:
Dołączona grafikaDołączona grafika

#25 Matthew Mcklain

Matthew Mcklain
  • 477 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:05

@shrek2007 mówimy tutaj o ipod touch 2g;) Torebek nie nosze...:) wic taki pokrowiec raczej nie zmieścił by się do moich spodni:) No nic pozostaje mi zbierać pieniądze na to: Monster Beats In-Ear Headphones by Dr. Dre - Apple Store (U.S.)
Jeszcze raz wszystkim dziekuje!!!:D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych