Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
169 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, jestem posiadaczem starszego modelu i zamierzam wymienić na 3GS. (592 głosów [20.52%])

Procent z głosów: 20.52%

2. Tak, to będzie mój pierwszy iPhone. (367 głosów [12.72%])

Procent z głosów: 12.72%

3. Już mam. (381 głosów [13.21%])

Procent z głosów: 13.21%

4. Nie, jestem posiadaczem starszego iPhone'a i nie wiedzę potrzeby wymieniać na 3GS. (1072 głosów [37.16%])

Procent z głosów: 37.16%

5. Nie, iPhone to nie telefon dla mnie. (283 głosów [9.81%])

Procent z głosów: 9.81%

6. Nie wiem. (190 głosów [6.59%])

Procent z głosów: 6.59%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:57

@Acidov. -sprobuj JB-i dopiero potem sie wypowiadaj. Jest duze prawdopodobienstwo ze Ci sie spodoba... ... i trzeba bedzie zmienic poglady!

#102 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 16:02

nie, nie spodoba mi sie z powodow ktore przedstawilem wczesniej. Po JB moze sprzatac, prac i gotowac - nie interesuje mnie to. Domyslam sie ze jednak nawet po JB nie sprzata, nie pierze i nie gotuje wiec tym bardziej nie widze powodow by cos zmieniac. moj udzial w dyskusji na temat JB uwazam za skonczony. pozdrawiam.

#103 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 13 sierpnia 2009 - 16:07

Dla mnie JB to tylko możliwość dostania się do plików systemowych (dla własnej ciekawości:D). App z Cydii nie potrzebuje, pomysł z tapetą pod ikonami mi się nie podoba (i tak niewiele z niej widać, a czarne tło moim zdaniem lepsze), SB podoba mi się standardowy (czytelny jest dla mnie) LockScreen podobnie. Nie mówię, ze gdyby apple wprowadziło takie możliwości, to bym z nich nie korzystał (w zależności jak szybko by telefon z nimi chodził). Piratów też nie instaluje, a iPhone mam z Ery, więc bez simlock'a. Reasumując JB mi niepotrzebny i go nie robie :)

#104 BabyBoy

BabyBoy
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 sierpnia 2009 - 17:04

Dlaczego mówicie że 3G jest wolny?
Zgadzam się całkowicie z Davvido.
Ciekawe co mówiliście kilka miesięcy temu gdy nie było 3GS.
Że 3G jest najszybszy,że 3G tamto itd.
Taka jest prawda.Pokażcie mi drugi telefon który dorównuje szybkością działania do iP.
Jedynie BlackBerry ze swoim świetnym systemem(prostym i wygodnym,bez zbędnych fajerwerków).
A tak..HTC z WM? Jeden wielki "muł" .. Nokie na S60 ? Początkowo dość szybkie,z każdym dniem,potrzebny restart.
3G(a może po prostu iP) jest po prostu szybki,zwolnienia? Każdemu się zdarzają,ale w codziennym użytkowaniu nie odczuwa się zamrożeń.
Dopiero jak wyszedł 3GS to każdy teraz jedzie po 3G.. a jak wyjdzie kolejna wersja to każdy będzie pluł na 3Gs'a.Taka kolej losu.
Tak samo było z Nokiami - N95,potem N95-2 itd.
3G jest na tyle dobry że nie warto dopłacać więcej niż wartość jeszcze jednego 3G aby móc cieszyć się z 3GS.
Takie jest moje zdanie.
Oczywiście uważam że 3GS jest dużo szybszy od 3G co nie oznacza że 3G jest wolny!

#105 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 sierpnia 2009 - 17:50

Można powiedzieć to tak, 3G nie jest wolny, ale szybki też nie jest. Jak dla mnie to iP 3GS dopiero pokazał prawdziwą klasę i prędkość z jaką powinien działać*taki telefon. Mogą zrobić jeszcze szybszy ale to będą już ułamki sekund, jedynie w grach będzie widać lepiej - ja nie gram ;-) I się nigdy nie rozpływałem nad szybkością 3G, a jak wyjdzie kolejny szybszy, to na pewno nie powiem, że 3GS był wolny, w nim nic nie spowalnia, nie ma zamrożeń które jednak jakoś*widziałem ciągle, nie zamula. Po prostu klikam i wszystko się otwiera, tego oczekiwałem i dużo lepiej się już po prostu nie da :-)

#106 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:39

ja również jestem szczęśliwym posiadaczem 3GS od 2 dni i muszę powiedzieć ze jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony wszystko wczytuje sie szybciej niz na 3G i a to mi właśnie najbardziej chodziło .. nie ma zacięć itp

#107 BabyBoy

BabyBoy
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:50

No i doszliśmy do porozumienia :-) Myślę że dla zwykłego użytkownika,który potrzebuje przede wszystkim TELEFONU to 3G a nawet 2G jest w sam raz. A dla kogoś kto potrzebuje "all in one" to warto zainteresować się wtedy 3gs'em. W końcu 3G nadal jest popularnym,świetnym sprzętem/telefonem.

#108 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 13 sierpnia 2009 - 18:58

Prawda jest taka, że wszystko zależy od porównania. 3G każdy porównywał z poprzednim iPhone, którego wszyscy użytkowali z JB. 3G można cieszyć się bez sim locka, wiec stąd wcześniejsze zachwalanie szybkością 3G. Teraz porównujemy 3G z 3GS'em, a zapominamy już o pierwszej generacji iP. Wcześniej masa postów typu: 2G czy 3G (tylko obsługa sieci 3G i GPS na plus dla iPhone 3G), a teraz 3G czy 3GS. W tych wcześniejszych mało osób widziało różnice miedzy dwoma iP, i teraz dzieje się podobnie, a porównanie miedzy 2G a 3GS? Gdyby apple zmieniło design telefonu to prawdopodobnie byłoby więcej chętnych do zmiany na nowego iPhone. Skoro wygląda tak samo jak 3G to po co kupować?:D Takie odnoszę subiektywne wrażenie. Ja osobiście planuje zmianę 3G na 3GS, czekam tylko na jakieś decyzje Plusa w sprawie iPhone, głównym motywem jest dla mnie większa pamięć, ale także wydaje mi się, że 3G działał lepiej na 2.2.1, 3.0 pasuje mi do 3GS.

#109 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 13 sierpnia 2009 - 19:02

@BabyBoy -gdybym potrzebowal telefonu-to bym nigdy nie kupil iPhone'a. Zainteresowalem sie nim ze wzgledu na wysokiej klasy Internet-porownywalny klasa do Netbookow(moi wspolpracownicy maja rozne modele Blackberry-jest to tylko zalosna namiastka Internetu jaki jest na iPhonie). Dla mnie iP to b.wygodny substytut mojego laptopa-mozna go smialo wziasc do pracy i korzystac z niego-a jak trzeba sie wziac do pracy to go poprostu chowam do kieszeni.

#110 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 19:38

Podobnie jak kolega narkoman takze nigdy nie rozplywalem sie nad szybkoscia 3G. Dla mnie zamulal od samego poczatku. Oczywiscie gdy nie bylo alternatywy zbytnio sie nad tym nie rozwodzilem. Gdy uslyszalem ze 3GS rozni sie przede wszystkim szybkoscia wiedzialem ze kupie ten model nawet gdyby nie mial lepszego aparatu, kompasu czy sterowania glosem. Bo jak juz pisalem wczesniej - przede wszystkim o szybkosc tu chodzi. Szybkosc wplywa na kazdą czynnosc a wiec wygode uzytkowania. Nie lubimy wolnych komputerow, nie lubimy wolnych samochodow i nie lubimy wolnych telefonow. Slowo "wolny" wcale nie musi oznaczac 2-minutowego czekania na wgranie się smsow. Ale intuicyjnie oczekujemy ze telefon bedzie reagowal w chwili wydania polecenia. Tutaj niestety 3G czesto zawodzil. Jasne - jesli ktos nie ma okazji niech sie cieszy 3G bo to swietne urzadzenie. Ale jesli ktos moze sobie na to pozwolic - odczuje roznice po przesiadce na 3GS. Argument BabyBoya, ze potrzebuje przede wszystkim TELEFONU uwazam za chybiony bo ktos kto potrzebuje telefonu kupi telefon a nie iPhone'a :))

#111 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 sierpnia 2009 - 06:44

Dlaczego mówicie że 3G jest wolny?
Zgadzam się całkowicie z Davvido.
Ciekawe co mówiliście kilka miesięcy temu gdy nie było 3GS.
Że 3G jest najszybszy,że 3G tamto itd.
Taka jest prawda.Pokażcie mi drugi telefon który dorównuje szybkością działania do iP.
Jedynie BlackBerry ze swoim świetnym systemem(prostym i wygodnym,bez zbędnych fajerwerków).
A tak..HTC z WM? Jeden wielki "muł" .. Nokie na S60 ? Początkowo dość szybkie,z każdym dniem,potrzebny restart.
3G(a może po prostu iP) jest po prostu szybki,zwolnienia? Każdemu się zdarzają,ale w codziennym użytkowaniu nie odczuwa się zamrożeń.
Dopiero jak wyszedł 3GS to każdy teraz jedzie po 3G.. a jak wyjdzie kolejna wersja to każdy będzie pluł na 3Gs'a.Taka kolej losu.
Tak samo było z Nokiami - N95,potem N95-2 itd.
3G jest na tyle dobry że nie warto dopłacać więcej niż wartość jeszcze jednego 3G aby móc cieszyć się z 3GS.
Takie jest moje zdanie.
Oczywiście uważam że 3GS jest dużo szybszy od 3G co nie oznacza że 3G jest wolny!

Jak się przesiadłem z Seata (80 KM) na Audi 100 (130 KM) to wydawało mi się, że się przesiadam na rakietę. :) Potem jak się przesiadłem z Audi 100 (130 KM) na Audi V8 (280 KM) to mi się wydaje, że Audi 100 jest takim mułem, że aż się nim ruszyć nie da. :) To chyba normalne. Jak człowiek zasmakuje czegoś lepszego to potem na słabsze wydaje mu się znacznie słabsze niż jest w rzeczywistości.

#112 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2009 - 08:22

Trochę masz w tym racji ale porównanie z samochodami jest trochę nierealne, bo jak włożą do ifona 4G procesor np 1,6GHz to już i tak aplikacje będą się włączać tak samo szybko, chyba, że przy tym włączaniu wstawią jakieś ekstra fajerwerki które wykorzystają to 1,6GHz. A tak prędkość pozostanie już do odczuwania tylko w grach. 3GS jest wg mnie standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić dla komfortowego użytkowania - a jak będzie więcej - toć się nikt nie obrazi ;-) Fakt, teraz 3G "jest takim mułem, że aż się nim ruszyć nie da" hehehe Swoją drogą ciekawe czy apple zrobi 4G i w osobnej wersji jakiś 4GS...

#113 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2009 - 10:28

3GS jest wg mnie standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić dla komfortowego użytkowania - a jak będzie więcej - toć się nikt nie obrazi ;-)
Fakt, teraz 3G "jest takim mułem, że aż się nim ruszyć nie da" hehehe

Swoją drogą ciekawe czy apple zrobi 4G i w osobnej wersji jakiś 4GS...

Ale się uśmiałem :lol: :lol:
3Gs standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić? No przestań....
Kupować nowego 3Gs tylko po to, żeby aplikacja uruchomiła się o sekundę szybciej, no bez przesady. Moim zdaniem standardem jest 3G, jeżeli chodzi o funkcjonalność i szybkość działania - dlatego nie został on całkowicie wycofany z oferty.
iPhone nigdy nie będzie pęłno wartościową konsolą do gier, nawet gdy będzie miał 2GHz, 512 mb ram, ze względu na brak przycisków, a co za tym idzie developerzy muszą gry odpowiednio dostosowywać ze sterowaniem. Wirtualne klawisze na iPhone - głupota, grając w np. Minigore czy Assassina to paluchami zasłaniam sobie 1/2 ekranu.
Dodatkowe podpinane pady? Prędzej ale też bez głębszego sensu...

A porównanie z samochodami jest IMHO bardzo dobre, bo tam rzeczywiście bardzo dobrze da się odczuć różnicę.

#114 budzik1

budzik1
  • 347 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 16:34

Wykryte błędy

Testowany egzemplarz to model 16 GB Black z oprogramowaniem w wersji 3.0.1 - notorycznie występującym bugiem w tej wersji jest dość częste pokazywanie się pionowej klawiatury na springboardzie.

Ciekawe też mam 3.0.1 na 3gs i ani razu jeszcze nie spotkałem się z tym błędem :confused:

#115 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 14 sierpnia 2009 - 18:48

dokladnie, po 2 tygodniach uzytkowania ani razu nie wyskoczyl mi taki błąd.

#116 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 sierpnia 2009 - 22:07

Ale się uśmiałem :lol: :lol:
3Gs standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić? No przestań....
Kupować nowego 3Gs tylko po to, żeby aplikacja uruchomiła się o sekundę szybciej, no bez przesady.

3GS stał się DLA MNIE standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić.
No a ja kupiłem tylko po to bo nie gram, i co? Jestem zły i niedobry czy co? Mi komfort jego użytkowania poprawił się milion razy.
A Tobie jak pasuje zamulanie z 3G to spoko, zamulaj sobie z nim - dla mnie jego szybkość działania to :lol: :lol: z której mogę się uśmiać :-D

ah, mi po tygodniu użytkowania na 3.0 też się nie pokazał żaden błąd z pokazującą się klawiaturą :-)

#117 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 15 sierpnia 2009 - 00:07

3GS stał się DLA MNIE standardem, poniżej którego nie powinno się schodzić.
Mi komfort jego użytkowania poprawił się milion razy.

-probujac wytlumaczyc cos co w sumie jest oczywiste( dla kogos kto ma na codzien do dyspozycji 3GS a przy tym skale porownawcza gdyz poprzednio dysponowal 3G)
-komus kto 3GS widzial tylko na obrazku-jest tylko czysta strata czasu!

#118 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 sierpnia 2009 - 01:38

Masz racje, to trzeba poczuc :-D a jak ktos bedzie dalej twierdzil ze 3G jest super szybki i jego predkosc wystarcza zupelnie to nie wiem - trzeba mu wybaczyc :-P hehehe

#119 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 09:28

Kupować nowego 3Gs tylko po to, żeby aplikacja uruchomiła się o sekundę szybciej, no bez przesady.

Ja właśnie dlatego kupiłem ( i myślę ze nie tylko ja ) ;)

#120 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 sierpnia 2009 - 12:41

Mam do czynienia z 3Gs i mogę porównać jego prędkość działania z 3G. Nie porównując tych dwóch modeli nie rzucałbym słów na wiatr. Nie mówię, że jest gorszy od starszego modelu, ale bez przesady. Widać fanboystwo szerzy się na MyApple - tyle z mojej strony.

#121 elmak

elmak
  • 156 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:12

Ja się bawiłem tylko przez chwile 3GS i uruchomiłem jedna gierkę która na nim była Zen Bound i powiem szczerze ze może się szybciej uruchomiła ale w menu które jest w 3d cięło się było to widać, a to ze ktoś woli 3G lub 3GS to jego sprawa ale nie piszcie takich pierdoł na temat 3G bo do niedawna się gotowaliście ze złości jak ktoś coś złego na ten telefon pisał.

#122 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:45

a to ze ktoś woli 3G lub 3GS to jego sprawa ale nie piszcie takich pierdoł na temat 3G bo do niedawna się gotowaliście ze złości jak ktoś coś złego na ten telefon pisał.

dlatego mowa tu o fanboystwie.
ktoś woli 2g od 3g czy 3gs,
a drugi siedzi dalej na ppc, a inni już na intelu.

#123 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 sierpnia 2009 - 16:22

Tak, masz rację, jestem fanboyem! Fanboyem szybkości! Nie wyobrażam sobie używania znowu iP 3G, nie wyobrażam sobie jeżdżenia samochodem z silnikiem typu 1.4, nie wyobrażam sobie powrotu do Pentium 100 i windows 95. A Ty używaj 3G, przyspieszaj do 100km/h w 5 minut, czekaj na otwierającą się przeglądarkę*10 minut... bo przecież inaczej będziesz fanboyem... Dalej będę*wychwalał prędkość*iP 3GS, i szczerze wątpię, żeby kolejny 4G, 5G czy 10G wprowadził coś*tak podnoszącego komfort użytkowania... Chociaż nie, coś jeszcze mogą zrobić takiego, zamiast działać mi średnio 18h - niech działa 7 dni... no 5 może być, ewentualnie. Wtedy też, znowu, go powychwalam.

#124 Tomo

Tomo
  • 214 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 16 sierpnia 2009 - 10:15

Tym razem Iphone wybuchł ! (Gazeta.pl)

Francja: iPhone wybuchł i ranił nastolatka

Szkoda, że nie podają jaka wersja ?

pozdr

T.Płoński

#125 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 16 sierpnia 2009 - 10:22

Czytałem o tym już kilka dni temu i wtedy pisało, że wybuchł a kawałki szkła z ekranu trafiły chłopca obok oka... ktoś przekolorował chyba tym razem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych