Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
169 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak, jestem posiadaczem starszego modelu i zamierzam wymienić na 3GS. (592 głosów [20.52%])

Procent z głosów: 20.52%

2. Tak, to będzie mój pierwszy iPhone. (367 głosów [12.72%])

Procent z głosów: 12.72%

3. Już mam. (381 głosów [13.21%])

Procent z głosów: 13.21%

4. Nie, jestem posiadaczem starszego iPhone'a i nie wiedzę potrzeby wymieniać na 3GS. (1072 głosów [37.16%])

Procent z głosów: 37.16%

5. Nie, iPhone to nie telefon dla mnie. (283 głosów [9.81%])

Procent z głosów: 9.81%

6. Nie wiem. (190 głosów [6.59%])

Procent z głosów: 6.59%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#76 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 07 sierpnia 2009 - 16:45

Właśnie kupiłem 3GS i jestem bardzo zadowolony. Wszystkie opinie powyżej znajdują potwierdzenie w rzeczywistości. Jest szybko, mniej smug, genialny kompas przydatny w google maps itd. Zdecydowanie polecam zakup jeżeli możecie zrobić to w miarę niedrogo. Ja dopłaciłem tylko 200 zł do ceny za jaką sprzedałem 3G. Oczywiście mam teraz abonament, po miesiącu męczarni przy usłudze pre-paid.

#77 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 07 sierpnia 2009 - 18:41

A ja kupiłem 3gs dla sluchawek ;) i iPoda. W 3g nie mogłem zrobić głośniej muzyki bez wyjmowania go zkieszeni. Brawo apple :D

mimo wszystko dla sluchawek to bym nie kupil LOL chyba ze in-ear...

#78 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 sierpnia 2009 - 01:11

No... tak więc po kilku godzinach testów zabaw i w ogóle, pomimo kilku problemów z ustawieniem winterboard, koniecznością zastąpienia jakąś durną tapetą weather elements v3 bo nie chcą działać poprawnie niestety i kilku innych nowościach po przejściu na soft z 3 na początku, uważam, że warto było zmienić z 3G! Jak teraz biorę tamtego i chcę coś*robić to po prostu masakra! Jest straaaszliwie powolny, aż*się dziwię jak to znosiłem :-P Tak jak mówiłem przedtem - smsy sprawdzone i nic nie zamula, klawiatura pokazuje się natychmiast w nowych wątkach i dużo szybciej w tych już prowadzonych, nie ma do czego się przyczepic! Zresztą wszytko dzieje się natychmiast, widać to od razu, taki iPhone mi się podoba. A... i ta szybka jest zajefajna :D dużo gładsza, odciski prawie nie zostają, a jak już uda się ją uwalić, to wystarczy jeden raz "pociągnąć" o koszulkę np i jest idealnie czysta. Do 3G w ogóle nie ma co porównywać

#79 cac

cac
  • 54 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 16:55

no to mamy pieknie dzieki wielkie za odpowiedzi - daja mi realna obietnice szybkosci telefonu wiec nie pozostaje nic innego jak kupowac :Dtym samym mam 2 iphone na sprzedaz - jacys chetni? ;) pozdrawiam

#80 cook

cook
  • 52 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 sierpnia 2009 - 13:32

ktoś pamięta jaka była cena iphona 3g bez abonamentu na początku sprzedaży?

#81 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 09 sierpnia 2009 - 16:56

1899 8GB, 2199 16GB (ERA), Orange chyba tak zostało do końca (ale sim lock)

#82 BabyBoy

BabyBoy
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:16

Panowie..widzę wyniki ankiety zróżnicowane.A ja sam nie wiem co wybrać. iP 3G dla mnie jest bardzo szybki,zdjęć iP nie robię,tymbardziej nie kręce wideo. Fakt faktem 3gs jest szybszy ale tak jak mówiłem 3G jest i tak jednym z szybszych telefonów na rynku. Przeczytałem recenzje kilka razy i dalej nie wiem,czy warto rzucać sprawdzonego 3g i dopłacać(w moim przypadku 1000zł) do 3gs ? Zyskam wtedy też 16gb więcej bo planowałbym zakup 32gb. Jedyne nad czym się zastanawiam to czy dzisiaj,16gb to nie za mało? Co prawda nie zapełniłem pamięci w full bo nie miałem okazji,iP rzadko używam,ale sama nawigacja zajęła mi 4gb więc zostało 10,5 w urządzeniu,kilka fimów,trochę muzyki i zostanie 0..Czy jak myślicie ? 16gb niby wciąż to dużo. A wy jak,dopłacilibyście 1000 złotych do wersji 3gs i 16gb więcej ? Tak myśląc racjonalnie,nie będac zapatrzonym w iP.

#83 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:29

Zagłosowałem na: Nie, jestem posiadaczem starszego iPhone'a i nie wiedzę potrzeby wymieniać na 3GS.
Dlaczego? Bo iPhone 3G nie jest na tyle wolny, by rozglądać się za szybszym telefonem. 3GS po prostu za mało wnosi.

#84 BabyBoy

BabyBoy
  • 63 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:32

Dlaczego? Bo iPhone 3G nie jest na tyle wolny, by rozglądać się za szybszym telefonem. 3GS po prostu za mało wnosi.

Wnosi może sporo ale.. gdybym miał dopłacić 500 złotych żeby mieć "S" w nazwie,szybszy telefon(mimo że 3G jest po prostu jak burza) i 16gb więcej to bym się może skusił.
Ale 1000 złotych to ja mam kolejny sprzęt,a 3gs nawet wygląda tak samo jak 3g.
Dzięki Davvido za wiadomość,widzę że dużo głosów jest na "Nie" ale każdy kolejny pomaga mi podjąć decyzję i chyba już na pewno nie wymienie 3g na 3gs,może kiedyś..jak już będzie 4 czy tam 5g.

#85 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:36

Jedyne nad czym się zastanawiam to czy dzisiaj,16gb to nie za mało?

Po to jest wybór ilości pamięci, żeby dopasować telefon do swoich potrzeb. Jak myślisz, po co produkuje się iPoda Classic 120GB? :P Jak wystarcza Ci obecne 16GB, to o co się martwić? O trendy?

Co prawda nie zapełniłem pamięci w full bo nie miałem okazji

Tym bardziej.

A wy jak,dopłacilibyście 1000 złotych do wersji 3gs i 16gb więcej ?

Nie, moim zdaniem nie warto. A mówię to jako użytkownik iPhone'a 2G. Spróbuj sam zdecydować, chyba nie chcesz, żebyśmy zrobili to za Ciebie? :P

#86 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:43

Ja mam Toucha 2g 32GB i niecałe 8GB wolne...więc na pewno jeśli kupię to 32GB. Gdyby nie te ceny (i dwa miesiące do końca umowy w Plusie) to pewnie bym już kupił (32GB), zwłaszcza, że mój 3 letni już SE W810i zaczyna powoli szwankować. Ostatnie informacje o negocjacjach Plusa z Apple skłoniły mnie do czekania bo już planowałem zakup

#87 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:59

(mimo że 3G jest po prostu jak burza)

Buhahahaha...

Mam nadzieję, że kolejny iPhone 4G? też będzie S... bo jakby miał*być wolniejszy jak 3G to bym za nic nie wziął... nawet jakby sam chodził po gazetę i nalewał piwo.

Prawda jest taka, że nie da się odpowiedzieć czy zmieniać czy nie, to zupełnie indywidualna sprawa każdego użytkownika iPhona. Mi bardzo przeszkadzała powolność, szczególnie, że lubię kolorki na SB etc. Lubię jak coś śmiga, dlatego też wziąłem od razu 7200 rpm hdd do maca np. Jak komuś nie robi, że smsy, ustawienia, jakaś gra ładują się 3x dłużej to niech zostają przy 3G, bo wtedy na serio nie ma po co zmieniać.

I jeszcze słowo na niedzielę o szybce, to jest arcydzieło, można ja usmarować rękami jak się da, wkładam do kieszeni, 2 kroki, wyjmuję i jest czysta. Jak w 4G zrobią ją jeszcze gładszą, to chyba wystarczy potrząsnąć*tel, żeby brud spadł... ;-)

#88 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:01

Jak lubisz kolorki na SB to nie dziwne, że wolno działał. ;)

#89 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:08

Hehehe no niestety standardowy theme jest po prostu brzydki dla mnie ;-) a teraz jest i kolorowo i szybko :-D

#90 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:21

U mnie standardowo i szybko. To jednak zależy od potrzeb ;)

#91 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:42

-tak moze twierdzic tylko ktos kto nie ma 3GS ii dla ktorego to "S" czyli SPEED to czysta abstrakcja.
Dzisiaj testowalem kolejnego 3G przeznaczonego do sprzedazy-byl wrecz irtytujaco wolny w dzalaniu(czego kiedys nie zauwazalem). Przez te pare ostatnich tygodni przyzwyczailem sie poprostu do innego standardu.
-Nowy 3GS dziala wreszcie tak to oczekuje od sprzetu ktory kosztowal mnie sporo kasy.

#92 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:47

Robert, mam teraz przed sobą dwa 3GS - czarnego i białego. Wiem co mówię, swoje przekonania opieram na wielu porównaniach. Niestety - nie udało Ci się mnie złapać. :) Owszem - jeśli porównywać 3G i 3GS po jailbreaku, z WinterBoard i masą innych dodatków - 3GS bije 3G na głowę i właściwie nie ma co się zastanawiać. Ale jeśli porównywać oprogramowanie bez jailbreaka (a takie właśnie mam w swoim 3G) - tu już pojawiają się wątpliwości, czy naprawdę warto wydawać pieniądze na 3GS.

#93 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:52

-no fakt-tu sie z Toba czesciowo zgodze. Z tym ze ja w odroznieniu od Ciebie nie wyobrazam sobie iP bez JB! Inna sprawa ze bez JB moj 3GS by nie dzialal-totez jest to w moim przypadku rowniez koniecznosc.

#94 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 11:37

a ja nie wyobrazam sobie iPhona z JB. Mialem 3G bez JB, teraz mam 3GS bez JB. Roznica w szybkosci dzialania KOLOSALNA. tak jak reklamuja - 2-3 krotnie szybszy w zaleznosci od danej funkcji czy aplikacji. iPhone 3G dziala wolno, kiedys chyba przyznal to nawet ktos z Apple na konferencji (ze "widza problem i probuja to naprawic poprzez soft"). Liczylem na to ze soft 3.0 faktycznie przyspieszy 3G ale poza internetem niewiele sie zmienilo. Stad decyzja o przejsciu na 3GS ktorej nie zaluje :)

#95 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:01

-nie wyobrazasz sobie czegos o czym nie masz zielonego pojecia! Totez nie powinienes zabierac glosu na temat o ktorym NIC nie wiesz!!!

#96 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:11

ja po prostu nie wyobrazam sobie by modyfikowac oryginalne firmowe oprogramowanie jakiegokolwiek urzadzenia obojetnie jakiej firmy, obojetnie z jakich powodow. nie interesuje mnie czy po JB iPhone bedzie mi smazyl na sniadanie jajecznice czy zobacze chmurki na ekranie czy posprzata za mnie mieszkanie. kupuje iPhona takim jaki jest, takim jaki chce go widziec producent i niczego wiecej mi nie potrzeba. jestem w 100% zadowolony, nie mam zadnych problemow, czyste sumienie i o nic nie musze sie martwic. tak, nie mam o tym zielonego pojecia i nie chce miec.

#97 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:18

ja po prostu nie wyobrazam sobie by modyfikowac oryginalne firmowe oprogramowanie jakiegokolwiek urzadzenia obojetnie jakiej firmy, obojetnie z jakich powodow. nie interesuje mnie czy po JB iPhone bedzie mi smazyl na sniadanie jajecznice czy zobacze chmurki na ekranie czy posprzata za mnie mieszkanie. kupuje iPhona takim jaki jest, takim jaki chce go widziec producent i niczego wiecej mi nie potrzeba. jestem w 100% zadowolony, nie mam zadnych problemow, czyste sumienie i o nic nie musze sie martwic.

mam dokładnie takie samo zdanie na temat JB :)

#98 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:35

ja po prostu nie wyobrazam sobie by modyfikowac oryginalne firmowe oprogramowanie jakiegokolwiek urzadzenia obojetnie jakiej firmy, obojetnie z jakich powodow. nie interesuje mnie czy po JB iPhone bedzie mi smazyl na sniadanie jajecznice czy zobacze chmurki na ekranie czy posprzata za mnie mieszkanie. kupuje iPhona takim jaki jest, takim jaki chce go widziec producent i niczego wiecej mi nie potrzeba. jestem w 100% zadowolony, nie mam zadnych problemow, czyste sumienie i o nic nie musze sie martwic.

tak, nie mam o tym zielonego pojecia i nie chce miec.

-czyste sumienie?:lol: :lol: :lol:-to moze i miales przez pierwsze pare lat po urodzeniu!
No ale to mnie w sumie malo obchodzi!
Wiedz jedno-ja nie mam zadnych oporow wewnetrznych,zadnych watpliwosci-zaplacilem prawie $700 za mojego 3GS i moge nim dowolnie rozporzadzac-robic kazda modyfikacje-bo jest to moja wlasnosc!

#99 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:41

jasne, rob co chcesz. ja nie wyobrazam sobie iphona z JB ty nie wyobrazasz bez. i ta roznorodnosc jest piekna. peace.

#100 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 13 sierpnia 2009 - 15:54

mam dokładnie takie samo zdanie na temat JB :)

Ja też. :) Chociaż uważam, że iPhone po JB ma znacznie większą funkcjonalność. Jednak sposób przeprowadzania tego procesu i cała filozofia tej Cydii mi nie odpowiada. Ale jak ktoś chce to proszę, niech sobie robi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych