Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja

• Please log in to reply
169 replies to this topic

Poll: iPhone 3GS - czy warto porzucać 3G? Recenzja (0 member(s) have cast votes)

1. Tak, jestem posiadaczem starszego modelu i zamierzam wymienić na 3GS. (592 votes [20.52%])

Percentage of vote: 20.52%

2. Tak, to będzie mój pierwszy iPhone. (367 votes [12.72%])

Percentage of vote: 12.72%

3. Już mam. (381 votes [13.21%])

Percentage of vote: 13.21%

4. Nie, jestem posiadaczem starszego iPhone'a i nie wiedzę potrzeby wymieniać na 3GS. (1072 votes [37.16%])

Percentage of vote: 37.16%

5. Nie, iPhone to nie telefon dla mnie. (283 votes [9.81%])

Percentage of vote: 9.81%

6. Nie wiem. (190 votes [6.59%])

Percentage of vote: 6.59%

Vote Guests cannot vote

#1 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 03 August 2009 - 21:37

[newshuge]http://farm4.static.flickr.com/3600/3608715556_9332c1d074_o.jpg[/newshuge]
iPhone 3GS, pomimo niezmienionego wyglądu w stosunku do poprzednika sprzedaje się świetnie w USA. Do Polski dotarł 31 lipca. Warto zastanowić się, czy dotychczasowym użytkownikom 3G doradzać kupno „nowego-starego" aparatu.

Dołączona grafika

SPECYFIKACJA:

Procesor: ARM Cortex-A8 600MHz
RAM: 256 MB
GPU: PowerVR SGX
Pojemność: 16GB lub 32 GB (kolory czarny lub biały)
Waga: 135 g

SPOSTRZEŻENIA:

Voice Control

Po dłuższym przyciśnięci klawisza HOME uzyskujemy dostęp do funkcji dawno już dostępnej w komórkach innych marek - głosowego wybierania numeru. Ale jak zawsze w przypadku Apple, firma doprowadza sprawdzone rozwiązania do perfekcji - po uruchomieniu tej funkcji pojawia się chmura przewijających się tagów, które możemy w danej sytuacji wykorzystać, np.:

Graj listę utworów
 Zadzwoń
 Połącz
 Odtwarzaj muzykę
 Pomieszaj
 Graj podobne
 Następna piosenka
 Odtwarzaj płytę

... i wiele innych, które pojawiają się w zależności od sytuacji. Do podanych tagów można dodać głosowo kontakt, nazwy utworów lub artystę. Za każdym razem po komendzie głosowej kobiecy głos w języku polskim informuje nas o podjętym przez telefon działaniu. Syntezator mowy wymawia polskie frazy bardzo dokładnie, nie ma więc problemu z jego zrozumieniem.

Dołączona grafika

Ekran

Wydawało się, że tutaj nie ma mowy o jakichkolwiek zmianach. A jednak - wyświetlacz (480 x 320 pikseli przy 163 dpi) wyposażono w nową powłokę oleofilowa, która ma zapobiegać tworzeniu się efektu odciśniętych palców na ekranie. Z naszych testów wynika jednak oczywista prawda - tego rodzaju odcisków nie da się wyeliminować w 100%. Trudno też ocenić jak bardzo szkło niweluje ten efekt - warto jednak wspomnieć, że powłoka pomaga szybciej pozbyć się wspomnianych odcisków (można wyczyścić ekran np. koszulką - wcześniej nie było to takie łatwe).

Szybkość

„S" w 3GS to skrót od „speed" więc nie trzeba dużo wyjaśniać... 3GS jest szybki, choć wszystko zależy od tego, co znaczy owa „szybkość". Według naszego subiektywnego wrażenia nowy iPhone działa po prostu tak, jak powinien od samego początku: szybkie przeglądanie internetu nareszcie jest przyjemnością, można zapomnieć i nie usprawiedliwiać kilku przestojów w ładowaniu stron słabą wydajnością mobilnej przeglądarki lub wolnym połączeniem z Wi-Fi. Wszystko działa jak powinno, szybkość uruchamiania nawet bardzo pamięciożernych gier wzrosła dramatycznie, co powoduje, że z aparatu Apple korzysta się z przyjemnością. Marketingowe hasło „S jak szybkość" ma dość przewrotne znaczenie - według nas to po prostu „S jak sprawne działanie". I chwała Apple za to.

Co ciekawe, źródła z sieci narzekają na spowolnienie czasu synchronizacji urządzenia z iTunes - w naszych testach wypadła jednak nadzwyczaj pomyślnie - wgranie 2 GB gier i 1,5 GB muzyki zajęło około 2 minut.

Dołączona grafika

Wideo

Kolejna funkcja dostępna w wielu komórkach od lat - wreszcie jest w iPhone 3GS. Jakość kręconych filmów jest naprawdę dobra - obraz w rozdzielczości 640 x 480 (format .mov) prezentuje się ostro i wyraźnie (dźwięk niestety tylko mono). Film o długości 40 sekund zajmuje 18 MB. Niestety Apple nie pomyślało o chociażby programowym doświetleniu obrazu, także należy zapomnieć o kręceniu filmów przy słabym oświetleniu. Drugą wadą jest brak zoomu (zarówno optycznego jak i programowego). Nic więc dziwnego, że w internetowym sklepie App Store ogromną popularnością cieszy się aplikacja Camera Zoom, kosztująca $1. Firma z Cupertino nigdy jednak nie lubiła stosować półśrodków - dlatego wyeliminowała opcję zoomu programowego, a zoom optyczny wyeliminowały kwestie hardware'u. Może w następnej wersji?

Jeszcze jedna nie do końca zrozumiała funkcjonalność. iPhone nagrane filmy umieszcza w aplikacji „Zdjęcia" zamiast w „Wideo" w iPodzie. Gdy zajdzie potrzeba synchronizacji wideo z iTunes, by przegrać nakręcony film trzeba w przypadku korzystania z OSX otworzyć dodatkowy program - iPhoto. Trochę nieintuicyjnie, choć znajdą się pewnie i zwolennicy takiego rozwiązania...

Zdjęcia

Każdy użytkownik Nokii czy Sony Ericssona z aparatem 3 Mpix zna jakość wykonywanych zdjęć - trudno je porównać czy ocenić - podobnie jest w przypadku iPhone'a 3GS. Nikt nie odkryje Ameryki sądząc, że po przesiadce na nowy model iPhone będzie robił lepsze zdjęcia. Cieszy autofokus, który działa bajecznie prosto - wystarczy zaznaczyć żądany fragment zdjęcia, a iPhone automatycznie go wyostrzy. Cieszy również tryb makro - ale... cóż z tego skoro brak już wspomnianego zoomu? iPhone 3GS robi lepsze zdjęcia, ale brak zoomu może dyskwalifikować go jako aparat cyfrowy z niższej półki. Na nic nie zda się tutaj argumentacja, że to „tylko telefon, a nie aparat". Od dawna wiadomo, że nie tylko, zwłaszcza w przypadku takiego telefonu...

Dołączona grafika

Voice Over i Zoom

Obie funkcje z pewnością przydadzą się osobom niedowidzącym. Pierwsza informuje głosowo o możliwościach nawigacji po funkcjach telefonu, druga czyni obraz bardziej czytelnym. Warto jednak zwrócić uwagę na ciekawą funkcjonalność: podczas zoomu ekran przewijany jest nowym gestem - 3 palcami jednocześnie - podobnie jak w gładziku znanym z najnowszych MacBooków. Nic, tylko czekać na bardziej transparentne wykorzystanie tej funkcji w telefonie od Apple...

Dołączona grafika

Nike+

iPhone 3GS, podobnie jak iPod touch drugiej generacji i iPod nano czwartej generacji, posiada przeznaczony dla biegaczy moduł Nike+, który działa ze specjalnym czujnikiem umieszczanym w bucie. Dzięki dołączonemu oprogramowaniu możemy śledzić tempo biegu, ilość przebiegniętych kilometrów, spalonych kalorii lub za pomocą portalu Nike + porównywać swoje wyniki z innymi. Więcej o Nike+ tutaj

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Wszystkie funkcje działają bez zarzutu i czynią z iPhone'a prawdziwego mobilnego trenera dla biegaczy. I wciąż można zadzwonić - słowem, wszystko w jednym (czego nie mogą powiedzieć posiadacze iPhone'ów 2G i 3G - dla nich ta funkcja pozostaje nieaktywna).

Czas pracy

Apple chwali się na swoich stronach, że czas pracy nowego iPhone'a znacznie wydłużył się od czasów poprzednika. Oto poniższe oficjalne zestawienie:

Czas rozmowy:
 do 12 godzin (2G)
 Do 5 godzin (3G)
Czas gotowości: do 300 godzin

Praca z Internetem:
 do 5 godzin (3G) 
Do 9 godzin (Wi-Fi)
Czas odtwarzania wideo: do 10 godzin
Czas odtwarzania dźwięku: do 30 godzin

Według naszych testów, czas pracy nie różni się jednak znacznie od „osiągów" iPhone'a 3G. Nowy model „w intensywnym cyklu mieszanym" (włączone 3G, Wi-Fi, częste rozmowy telefoniczne, serfowanie po sieci, w przerwie słuchanie muzyki plus 6 godzin czuwania podczas nocy) wytrzymał 34 godziny. Podobny czas osiągał iPhone 3G. Na plus trzeba jednak przyznać młodszemu bratu jego wydajność i szybkość, która jest bezkonkurencyjna w porównaniu do starszego modelu 3G.

Emisja ciepła

Podczas testów (gry Payback, Hero of Sparta - czas gry ok. 1 godziny) zauważyliśmy zjawisko „grzania" tylniej obudowy iPhone'a 3GS. Już po 20 minutach gry wydzielane ciepło było wyczuwalne. Po 30 minutach ciepło przeniosło się również na ekran aparatu. Podobnie z ładowaniem telefonu - da się wyczuć ciepło, jednak nie na tyle duże, by było powodem do większego niepokoju.

Wykryte błędy

Testowany egzemplarz to model 16 GB Black z oprogramowaniem w wersji 3.0.1 - notorycznie występującym bugiem w tej wersji jest dość częste pokazywanie się pionowej klawiatury na springboardzie. Problem zapewne niebawem będzie rozwiązany.

Dołączona grafika

Inne funkcje:

Cyfrowy kompas - według naszej subiektywnej opinii - aplikacja, która z powodzeniem mogłaby nie istnieć (wskazuje kierunek, strony świata).

Modem 7.2 Mbit HSDPA - kolejna funkcjonalność, mająca przyspieszyć korzystanie z Internetu (bardzo oczekiwana, ale czy koniecznie potrzebna - to już pozostawimy pod ocenę użytkownikom).

Podsumowując, iPhone 3GS to pierwszy iPhone, który pod względem szybkości zasługuje na miano pełnoprawnego multimedialnego terminala z opcją telefonowania, na którym mogą pod tym względem wzorować się inne firmy. Czy jednak dla znaczka „S" warto wymieniać swjego 3G? Wydaje się to być zbędnym wydatkiem. Natomiast z czystym sumieniem można polecić ten aparat nowym użytkownikom.

Przeczytaj więcej o iPhone 3GS:

MyApple: Pierwsze polskie iPhone'y 3GS rozebrane na części - Apple
[newsindexhuge]http://farm4.static.flickr.com/3581/3556897564_62b3bf10ce_o.jpg[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm4.static.flickr.com/3629/3556086085_2af54e0d57_o.jpg[/newsindexsmall]

#2 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 04 August 2009 - 11:41

Przy okazji zapraszamy do udziału w ankiecie :)

#3 iPodzik

iPodzik
  • 187 posts

Posted 04 August 2009 - 11:50

Wg. mnie warto zakupić nowego 3GS. To, co lubię w tym sprzęcie to szybkość, której jak wiadomo nie brakuje w 3GS...

#4 industrial-usagi

industrial-usagi
  • 83 posts
  • SkądKraków

Posted 04 August 2009 - 11:59

Posiadam 3G i jest dla mnie wystarczajacy jednak, AF i 3 mega pix sa fajne tak jak i szybkosc ale cena to absolutne przebiecie, za takie pieniadze to mozna praktycznie bialego MacBooka kupic i to prwie nowego na allegro. Jak dla mnie cena totalnie zaporowa a w Polsce abonamenty i brak nielimitowanego internetu w komorce (bo za wyjatkiem Orange kazda inna siec po przekroczeniu limitow odcina) to totalne nieporozumienie. IPhone jest w 100% internetowy 3GS juz tym bardziej a inernetu mobilnego u nas jak na lekarstwo. to tak jak kupowianie laptopa w miejscu gdzie nie ma dostepu do pradu i ladowanie baterii okazyjnie jak znajdziemy kontakt, no bez przesady. To jeszce nie to. Tak dlogo jak nie pojawi sie mobilny internet nielimitowany do tego momentu iphone to fajny multimedialny telefon ale nie internetowy niestety. A tym jest wkoncu. Niestety taki kraj, tacy operatorzy i tacy klienci ;)

#5 timonek3000dj

timonek3000dj
  • 52 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 August 2009 - 12:02

Wydaje mi sie ze nie ma sensu wymieniac 3G na 3GS. Ma on troche dodatkowych funkcji jednak to tylko ulepszenia. Ja poczekam jeszcze rok i zobacze co Apple zaprezentuje w czerwcu 2010 :) moze 3GSS xD

#6 banzai

banzai
  • 270 posts
  • SkądGliwice

Posted 04 August 2009 - 12:08

To mój pierwszy iPhone i jestem nim zachwycony :)

#7 iPodzik

iPodzik
  • 187 posts

Posted 04 August 2009 - 12:09

Zgadzam się. Wymieniać 3G się na pewno nie opłaca. Jeżeli chodzi o kupno (pierwszy iPhone) - myślę, że byłby to dobry start z przygodą z Apple :) Z drugiej strony czy ktoś, kto nie miał styczności z iPhonem (lub iTouchem) jest w stanie wydać 2500 zł?

#8 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Jeżeli chodzi o wygląd to jednak jest zmiana - napisy z tyły błyszczą się tak jak logo :P

#9 mariuszp

mariuszp
  • 14 posts

Ja sie dotad wstrzymywalem z zakupem iPhone'a bo wlasnie czekalem na tak poprawionego jak 3GS. Tez uwazam ze wlasnie 3GS glownie znajdzie nabywcow u nowych uzytkownikow, niz dotychczasowych iPhonowcow. Do tej pory bujalem sie z Windows Mobile i nie zaluje ze przesiadlem sie na iPhone. Nie ma sensu czekac kolejny rok na kolejny model, bo srednio zmieniam telefon co kilka miesiecy, wiec trzeba sie cieszyc tym co jest teraz :) W przeciwnym wypadku nosilbym nokie 5110 i czekalbym na komputer w telefonie :)

#10 Smoczy

Smoczy
  • 4066 posts
  • SkądPrzemyśl

jak dla mnie to wystarczy iPek pierwszej generacji,Apple troche leci w kulki wg mnie,dając "rewolucyjny" aparat 3Mpx bez zooma (toż to standard),i jak kolega powyżej napisał - za cene MacBooka,wole narazie pozostać przy 2G

#11 Sigmapi

Sigmapi
  • 13 posts
  • SkądWrześnia/Krzyż Wlkp.

Posted 04 August 2009 - 12:46

Będzie trzeba nieco poczekać z tym kupnem iPhona (dla mnie to będzie pierwszy iPhone) bo w Orange od wczoraj nie ma możliwości zakupu nowych modeli 16/32 GB. Może to i dobrze, bo napaliłem się jak "Bin Laden na kurs pilotarzu" i zdąrzę jeszcze przemyśleć, która wersja będzie dla mnie odpowiednia

#12 unique|tom

unique|tom
  • 64 posts
  • Skądz drugiego piętra

Posted 04 August 2009 - 12:53

Ja sie dotad wstrzymywalem z zakupem iPhone'a bo wlasnie czekalem na tak poprawionego jak 3GS. Tez uwazam ze wlasnie 3GS glownie znajdzie nabywcow u nowych uzytkownikow, niz dotychczasowych iPhonowcow.

Jestem z tej samej grupy -śledziłem iPhone-a od początku, ale znając zasadę, że sprzęt Apple jest wolny do większości wad dopiero po 2-3 rewizji od wprowadzenia nowych rozwiązań wstrzymywałem się z jego zakupem aż do teraz. Bardziej niż sam hardware przekonał mnie iPhone OS 3.0, gdyż wreszcie funkcjonalnie ten telefon jest taki, jaki powinien być od samego początku, a SDK z API daje ogromne możliwości rozbudowy jego funkcjonalności. Myślę, że to co mamy w AppStore na dzień dzisiejszy to tylko wierzchołek góry lodowej możliwości programistów. Teraz nadeszła era pełnego wykorzystywania możliwości hardware-u w aplikacjach i integracji z urządzeniami zewnętrznymi z prawdziwego zdarzenia, myslę, że może być ciekawie.

Co do hardware-u to też widać, że Apple wykorzystało czas na dopracowanie detali i cały sprzęt sprawia wrażenie poprawionego i uzupełnionego. Cos na zasadzie modeli z dopiskiem "i" w przypadku Nokii. Zaś prędkość, lepsze parametry sprzętowe itp. to tylko potwierdzenie mocy tej platformy i tego na co ją stać.

Myślę, że model 3G S został wydany jako taki przedsmak tego co będzie modelem 4 generacji. Pewnie nie byli jeszcze gotowi z kolejną pełnoprawną wersją więc wypuścili mocno stweakowaną i dopracowaną wersję poprzedniego modelu, żeby zachować coroczny rytm premier nowego iPhone.
Tak czy inaczej wg mnie rewizja świetna i w sam raz na podtrzymanie zainteresowania tych, co brali model 2G, a chcą nowych zabawek typu GPS / video itp.

#13 karkow

karkow
  • 141 posts
  • SkądŁódź

Posted 04 August 2009 - 13:10

Sądzę, że zdanie końcowe jest dość mylące. Oczywiście to kwestia potrzeb danego użytkownika. Nie mniej jedną z najważniejszych zmian w nowym iP jest HDSPA. Zwłaszcza teraz kiedy jest możliwość udostępniania połączenia internetowego na PC, bądź MAC'a. Teoretycznie nie do końca przydatna funkcjonalność właśnie wpływa najbardziej na prędkość działania internetu. Prędkość działania samego telefonu jest również ważna. Inne dodatki ok. Ale właśnie ze względu na HDSPA mam zamiar zmienić 3G na 3GS :)

#14 besiu

besiu
  • 73 posts
  • Skądwarszawa

Posted 04 August 2009 - 13:10

a ja powiem tak, iPhone 3Gs jest naprawdę fajny, fajnie płynnie chodzi, os 3 sprawił że ten itelefon stał się jaszcze bardziej przybajerzony ale ma jedną ogromną wadę !!!! jest gównianą iMydelniczką, podobnie jak 3g który po dość delikatnym użytkowaniu przez moją dziewczynę, ma pełne luzy obudowy. Jestem szczęśliwym posiadaczem iPhona 2G i gdyby nie GPS którego trochę mi brakuje to nie wymienił bym mojej poczciwej żyletki:) dla ciekawości opowiem historie, mojemu znajomemu w iPhonie 2G zagięło się aluminium przy przełączniku na tryb wibracji, tak że nie mógł wyłączyć dzwonka. Chłopak pomyślał, wziął młotek, walna dwa razy i po kłopocie, cały czas iPhone działa i przełącznik też:) jeszcze zauważyłem (tak mi się przynajmniej wydaje), że iPhone 3G jest bardziej powolny od 2G i częściej się zawiesza. (posiadając ten sam soft 2.2) pozdrawiam

#15 pstrykcom

pstrykcom
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 August 2009 - 13:22

Przesiadlem sie wczoraj z 2G ( z ktorego bylem bardzo zadowolony ) i dla mnie to rzeczywiscie ogromna roznica. Co do szybkosci to nie jest sciema - zdecydowanie sie polepszylo. Wszystko co dobrze znam i lubie plus nowy aparat ( video bardzo daje rade ), plus 32GB na pokladzie jednak mnie przekonuja. :)

#16 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 04 August 2009 - 13:29

Po co wam zoom cyfrowy? Powiększycie sobie na kompie.

#17 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 04 August 2009 - 13:39

Po co wam zoom cyfrowy? Powiększycie sobie na kompie.

dokładnie - nie rozumiem, jak można wymagać od producenta implementację zoomu cyfrowego. Przecież to tylko i wyłącznie obniżenie rozdzielczości zdjęcia poprzez wycięcie ze środka odpowiedniej części kadru.

Co innego jakby dodali zoom optyczny. Ale na to nie ma co liczyć w najbliższym czasie. Może za dwie generacje.

#18 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 04 August 2009 - 13:51

Czy jednak dla znaczka „S" warto wymieniać swjego 3G? Wydaje się to być zbędnym wydatkiem. Natomiast z czystym sumieniem można polecić ten aparat nowym użytkownikom.

Zgadzam się z tym, jedynie co może skłonić do przesiadki z 3g na 3gs'a to dostępna pamięć 32Gb, ja właśnie nad tym myślę :)

#19 Jack_Sparrow

Jack_Sparrow
  • 17 posts
  • SkądRadom

Posted 04 August 2009 - 13:57

Ja także uważam, że to zbędny wydatek przesiadać sie z 3G na 3GS, tym bardziej, że zmiany w 3GS są kosmetyczne w porównaniu do 3G, ja osobiście czekam na czerwiec na kolejnego iphona, myśle, ze kolejny model bedzie rewolucją :D

#20 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 August 2009 - 13:59

BTW w recenzji jest błąd. iPhone 3GS ma powłokę oleofobową, a nie oleofilową. Gdyby taką miał to szybka brudziłaby się jeszcze bardziej.

#21 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 04 August 2009 - 14:24

Zgadzam się z tym, jedynie co może skłonić do przesiadki z 3g na 3gs'a to dostępna pamięć 32Gb, ja właśnie nad tym myślę :)

A ja wymieniłem mojego 3G na 3GS i jestem niesamowicie zadowolony.
Przede wszystkim można już zapomnieć o przepełnionej pamięci i spowalnianiu aplikacji. Safari działa wręcz błyskawicznie. Sporo gram na iPhone i teraz gry nie ustępują w niczym przenośnym konsolką. Wszystko chodzi bardzo płynnie. Nowy aparat i funkcja nagrywania wideo jest naprawdę super. Mało tego, odkąd mam 3GS zauważyłem dużo lepsze działanie GPS'a. Nowa szybka faktycznie nie zbiera tak tłuszczu i zwykle przetarcie t-shirtem wystarcza, aby znowu byla czysta. Przez co nie muszę czyścić jej płynem co parę dni. Jest też Nike+, z którego nie skorzystam ponieważ mam iPod'a Nano i trochę strach mi biegać z iPhonem(ale na pewno część ludzi z tego skorzysta).
Jak zwykle Apple pozytywnie mnie zaskoczyło i funkcja z której nie korzystałem w innych telefonach w iPhone jest zrobiona świetnie - a mowa o sterowaniu głosem. Rzeczywiście zacząłem z tego korzystać, bo działa bardzo dobrze i zdecydowanie ułatwia dostęp do telefonu, gdy używam go na słuchawkach. Generalnie znowu Apple wziął zwykłe funkcje znane z innych telefonów i zrobił to dużo lepiej.
Dla ludzi, którzy korzystają ze wszystkich dobrodziejstw iPhone'a - jak ja - przesiadka jest zdecydowanie uzasadniona.

#22 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 04 August 2009 - 15:09

Też chętnie bym zamienił, najbardziej zależy mi na szybkości, te ~150 MB wolnego RAMu robi wrażenie ;]. Jak będę miał jakiś niespodziewany, duży przyrost gotówki, na pewno kupię xD. pozdrawiam, ed00c

#23 bartolo

bartolo
  • 89 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 August 2009 - 15:26

Cytat z Artykułu:
Cyfrowy kompas - według naszej subiektywnej opinii - aplikacja, która z powodzeniem mogłaby nie istnieć (wskazuje kierunek, strony świata).

Według mojej opinii aplikacja będzie BARDZO przydatna.
Layar
To aplikacja z Androida ale tylko kwestią czasu jest pojawienie się jej na iP. :twisted:

#24 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 04 August 2009 - 15:48

Cytat z Artykułu:

Według mojej opinii aplikacja będzie BARDZO przydatna.
Layar
To aplikacja z Androida ale tylko kwestią czasu jest pojawienie się jej na iP. :twisted:

Autorowi chodziło zapewne o aplikację kompasu, a nie samo urządzenie wbudowane w iPhone. Z chęcią zobaczyłbym możliwość ukrycia aplikacji Kompas w opcjach iPhone. Ale sam wbudowany kompas jak najbardziej sprawdza się przy nawigacji;]

#25 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2090 posts
  • SkądŚląskie/USA

Posted 04 August 2009 - 16:12

Ja już sam nie wiem czy wymieniać czy nie.. Najpierw przez ponad rok wstrzymywałem się z wymianą na 3G (bo mam 2G), gdyż uważałem że po prostu nie warto.. Czekałem na nową generację, na powiew świeżości. A tu kapa, bo iPhone wygląda IDENTYCZNIE! Tu mnie Apple zaskoczyło niemiło. Liczyłem że jak kupię to będę czuł zupełnie nowy telefon.. No i jeszcze te ceny w Polsce.. No cóż, tak czy inaczej będzie trzeba gdzieś znaleźć tą kaskę, bo mój 2G już trochę nie daję radę w niektórych aplikacjach (grach 3D) no i jeszcze ten cyrk przy aktualizacjach softu - czekanie na jailbreak i odblokowanie, czasami problemy przy wgrywaniu... Gdybym nie musiał to bym nawet nie robił tego jailbreaka. No cóż - może za jakiś czas (miesiąc czy dwa) 3GS stanieje do cen telefonu komórkowego ;) //Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users