potrzebuje przerobic jpg na nefa tak zeby mi go szczapial w prg.capture one by mozna bylo go obrobic i z procesowac.Wiem ze to wielki hardcore ale mam kilkanascie jpg do obrobienia chodzi o kolorki i poziomy i nie chce mi sie pojedynczo je dopasowywac w Ps do pozostalych.Exportowalem je do formatu raw ale capture one je nie widzi a kto wie jakie formaty capture one otwiera i moze edytowac??oprocz nefow i kapci??Pozdrawiam wszystkich na forum.
[Fotografia] czy ktos wie czy idzie sztucznie przerobic jpg na nef???
Rozpoczęty przez
Makus
, 13 paź 2006 20:32
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 października 2006 - 20:32
Napisano 13 października 2006 - 23:45
O ile się nie mylę NEF to jest to samo co RAW tylko że Nikona.
Napisano 13 października 2006 - 23:54
Nie ma takiej opcji. Pozostaje Ci PS.
Napisano 14 października 2006 - 00:44
Opcja sie pojawila skompresowalem jpg do tifa potem tifa wrzucilem do nikon capture editor i z niego do nefa ktorego otworzyl mi capture one ale w abstrakcyjnych z grafizowanych kolorach nawet ciekawych:-)ale nie o to mi chodzilo:/ jednak jpg ma malo informacji o kolorach.Pozostal PS DoMiNiQuE;-) PS jestem z Ostrzeszowa,pozdrawiam
Napisano 14 października 2006 - 00:52
No to rzut buretemPS jestem z Ostrzeszowa,pozdrawiam
Napisano 14 października 2006 - 07:59
Jak już wyeksportujesz do raw w PS, co jest posunięciem conajmniej bezzasadnym bo ilość tzw informacji tego pliku jest znikoma, moxesz otwożyć w PS pojawi ci się okno edycji raw i tam możesz zapamiętać obróbke pierwszego i przenosić ja na kolejne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych