Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ranking programów do nawigacji 2010

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ranking programów do nawigacji 2010 (0 użytkowników oddało głos)

1. Navigon (82 głosów [46.59%] - Zobacz)

Procent z głosów: 46.59%

2. Sygic Mobile Maps (12 głosów [6.82%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.82%

3. Sygic Aura Drive (5 głosów [2.84%] - Zobacz)

Procent z głosów: 2.84%

4. iGO My Way (5 głosów [2.84%] - Zobacz)

Procent z głosów: 2.84%

5. TomTom (35 głosów [19.89%] - Zobacz)

Procent z głosów: 19.89%

6. Co-Pilot Live (4 głosów [2.27%] - Zobacz)

Procent z głosów: 2.27%

7. Falk (1 głosów [0.57%] - Zobacz)

Procent z głosów: 0.57%

8. Nav4D (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. NDrive i przy nim zostanę (3 głosów [1.70%] - Zobacz)

Procent z głosów: 1.70%

10. Czekam na AutoMapę (29 głosów [16.48%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.48%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 8850

8850
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipca 2009 - 19:37

Witajcie, poszukuję najlepszej nawigacji na iphone. Obecnie mam aplikację Sygic Mobile Maps z aktualną mapą Polski oraz fotoradarów, ograniczen prędkości i innych ustawień. Navigacja gruntowanie testowana, wg. mnie do bani nie nadaje sie do profesjonalnego sterowania pojazdem. Ponieważ: 1. Dlugo mysli po przejchaniu skrzyżowania około 1 minuty czasu aby wyznaczyc nową trasę. Trzeba zazwyczaj sie zatrzymać 2. Zawiesza się co jakiś czas - podczas jazdy staje w miejscu, punkt nie przemieszcza się mimo bardzo dobrego zasiegu GPS 3. Komunikaty opóźnione, navigacja pokazuje opóźniony podróżujący punkt o ok. 100 metrów. Czyli przejeżdżamy skrzyżowanie, jedziemy dalej a dopiero na mapie wjeżdżamy na skrzyżowanie 4. Zbyt droga jak na takie niedoskonałosci, szkoda koledzy wydawać kasę, dla mnie to teraz strata, szukam czegoś innego, co polecacie?

#2 evo_23

evo_23
  • 217 postów
  • SkądBytom

Napisano 12 lipca 2009 - 19:52

W App Store jest jeszcze Navigon : wątek na myapple tu: Navigon MobileNavigator

A dział o nawigacji jest tu:iPhone Navigacja

Poczytaj tam....

#3 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 lipca 2009 - 23:10

Jeżeli nie podoba Ci się sygic to zostaje Ci tylko navigon i nikt Ci nic innego nie poleci bo nie ma po prostu co.

#4 8850

8850
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2009 - 08:09

OK, dzięki sprawdzę navigona, dzięki za wątek, czytam.

#5 fryta1979

fryta1979
  • 148 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 08:16

ja zainstalowałem Navigona i zupełnie mi sie nie podobał. Zostaje przy Sygicu ]:)

#6 8850

8850
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2009 - 15:38

Jak Navigon jest do bani to co dopiero Sygic który podobno jest najlepszy dla iphone.

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 13 lipca 2009 - 15:55

Trzeba poczekać na tomtoma po prostu by móc w pełni zadecydować. Pokładam w nim spore nadzieje (aktualna mapa Polski i okolic + regularne updejty map + żeby po prostu działał i się nie zamyślał i nie wieszał). Zapowiedziany jest również specjalny czarger-trzymajka dla iPhone od Tomtoma. Ucieszyłbym się jakby zakupując ten bajer otrzymałbym jakąś zniżkę na aplikację z App Store (w postaci na przykład kodu zdrapki czy coś w ten deseń). Co do formy, najbardziej odpowiadałoby mi kupić tanio aplikacje i za pomocą in-app purchase dokupywać potrzebne mi mapy wraz z updejtami.

#8 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 lipca 2009 - 16:08

Trzeba poczekać na tomtoma po prostu by móc w pełni zadecydować. Pokładam w nim spore nadzieje (aktualna mapa Polski i okolic + regularne updejty map + żeby po prostu działał i się nie zamyślał i nie wieszał).

Zapowiedziany jest również specjalny czarger-trzymajka dla iPhone od Tomtoma. Ucieszyłbym się jakby zakupując ten bajer otrzymałbym jakąś zniżkę na aplikację z App Store (w postaci na przykład kodu zdrapki czy coś w ten deseń).

Co do formy, najbardziej odpowiadałoby mi kupić tanio aplikacje i za pomocą in-app purchase dokupywać potrzebne mi mapy wraz z updejtami.

Było by idealnie, ale obawiam się, że to tylko pobożne życzenia.

#9 mnikus

mnikus
  • 87 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 11:58

szczrze mowiac korzystam z navigona i nie mam z nim problemow;-)

#10 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipca 2009 - 12:27

po drodze ma byc jeszcze iGo, która może też nieźle zamieszać w światku nawigacyjnym

#11 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lipca 2009 - 13:13

navigon nie nadaje sie tak samo jak sygic... chociaz caly czas w samochodzcie sygica/ida mam odpalona dwa razy zaufalem jej na trasie ktorej nie znalem...i po mniejszych/wiekszych perturbacjach do celu dojechalem ogolnie jak juz pisalem multum razy gdybym mial sie wybrac w trase powiedzmy 1000km po miastach ktorych nie znam z sygiciem ktory mialby mnie prowadzic...to mocno bym sie zastanowil;] bo przez zbyt pozne komunikaty/lagi pozycyjne i badz co badz czasami kiepskie wytyczanie trasy mogla by byc to podroz pelna przygod;]] jeszcze jedno ktos pisal ze sygic zbyt dlugo przelicza nowa trase... u mnie to trwa sekundy..chyba ze go zgubimy na jakims wiekszym skrzyzowaniu gdzie nie jest wstanie stwierdzic w ktora strone pojechalismy zanim nas namierzy na drodze ktora wybralismy to moze to zajac nawet 5/10 sekund;] konczac...zal kasy na te programy;] navigon mial byc extra wyzszlo to co wyszlo ...pozostaje miec nadzieje ze TT i iGo (imo kiepska navi;p) nie spartola roboty;] szkoda ze nie zanosi sie na automape pl;/

#12 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 15 lipca 2009 - 14:03

Automapa mnie nie powala moze polska jest OK ale reszta srednia, co do navigona to podoba mi sie asystent pasa ruchu i szybkosc wyznaczania nowej trasy po zlym manewrze, w miare dokladny GPS, minus to kiepskie oznaczenie polski numery ulic poi kody itp itd ale trzeba poczekac na aktualizacje i wtedy zobaczymy.

#13 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 15 lipca 2009 - 14:13

Navigon jest w miarę ok, nawet dobrze prowadzi.

#14 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipca 2009 - 14:14

Co tam AutoMapa lepiej by Garmina wypuscili ... Skoro na glupia nokie jest to dlaczego nie na iPhona ?

#15 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lipca 2009 - 14:42

Ja używam(mam) Navigon i jestem zadowolony

#16 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 17:32

dzisiaj uzylem najowszej wersji sygic europe i doszedlem do wniosku ze jest beznadziejna pod wzgledem pokazywania pozycji. Co chwile sa opoznienia

#17 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 18:25

hmmm ja nie mam problemów z Sygic... pieknie pokazuje pozycję (+-9m) nie wiesza mi się, nie opoźnia - dla mnie bardzo fajna nawigacja. Nie mialam okazji jeszcze spróbowac Navigona...

#18 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lipca 2009 - 14:01

Jak Wam się ipki sprawują pod szybą, nad deską w 50 stopniowym upale ?:) Kupiłem 4,3" navi za 299 zł, wrzuciłem jedyną rozsądną krajową mapę czyli AM w wersji 5.5.2 i mam święty spokój.

#19 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 16 lipca 2009 - 14:24

No to miałam okazję pobawić się Navigonem ... masakra. Jakiś taki w porównaniu do Sygic ubogi, POI to już w ogóle żenada, dostęp do ustawień - makabra, a same możliwości ustawień - o losie... Nie no, jak dla mnie Navigon przegrał z Sygic jeśli idzie o obsługę i design... natomiast jeszcze nie wiem jak navigon się zachowuje w trasie...

#20 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 16 lipca 2009 - 21:31

@TheHX dokładnie, nie ma co męczyć telefonu. wystarczy manta 4,3' w sklepie dla idiotów widziałem za 300 do tego AM i nie ma nic lepszego.
Programy do nawigacji na iP to żenada. sygnał GPS gubiony jak tylko słoneczko się schowa za chmurki i inne atrakcje. Brak sensownych baz poi, ograniczone możliwości ustawień. No bieda po prostu.
jak wyjdzie TT to dodatkowo zaczna dawac odbiornik GPS (do telefonu ktory juz go ma) jednym słowem iP jako nawigacja sprawdza się tylko dla upartych hardcoreowcow.

Mercedesem też można orać pole, tylko po co skoro od tego są traktory.

---- Dodano 16-07-2009 o godzinie 22:40 ----
@Lita te + - 9m to chyba jak stoisz albo jak jedziesz rowerem ;) Lagi w komunikatach manewrów uniemożliwiają jazdę po nieznanym mieście. Na trasie zakumasz jak masz za 500 m w prawo, ale w mieście (nawet tak małym jak gorzów) to trzeba znać miasto by jeździć z iP. Niezależnie od programu którego do nawigacji użyjesz. :D

#21 TheHX

TheHX
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2009 - 09:38

jednym słowem iP jako nawigacja sprawdza się tylko dla upartych hardcoreowcow.

Mercedesem też można orać pole, tylko po co skoro od tego są traktory.
. :D

Tak, to jest idealna kwintesencja nawigacji z ajfonem

#22 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 lipca 2009 - 12:17

A ja liczę na NaviExpert. Bardzo dobra nawigacja po Polsce.

#23 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 17 lipca 2009 - 12:28

Liczyć można, ale czy rewelacji można się spodziewać?

#24 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 lipca 2009 - 12:47

jak takich rewelacji ktore mialy nadejsc z navigonem to ja dziekuje;]

#25 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 24 lipca 2009 - 14:34

Navigon dokładnie pokazuje pozycje i szybko się zbiera po złym manewrze więc obecnie stawia go na pierwszym miejscu według mnie. Fakt ma trochę słabe POI ale jak gdzieś jedziemy to stacja czy jakaś restauracja i hotelik jest więc nie ma co narzekać. Szkoda że opcje są dopiero po wytyczeniu trasy ale da się z tym żyć. Zmiana rodzaju tras jest wystarczająca(wątpię że jak gdzieś jedziecie to ustawiacie drogi gminne raczej powiatowe, szybkiego ruchu czy autostrady więc opcja optymalne jest idealna ewentualnie same autostrady). Jego największa wadą to prędkość uruchamiania aplikacji(przynajmniej u mnie).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych