Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

„wady aluminiowych”

• Please log in to reply
31 replies to this topic

#26 tomgru

tomgru
  • 127 posts
  • SkądOświęcim :")

Posted 08 August 2009 - 17:29

nic nie mówię, że obudowa ma 100* bo to byłby dramat !!! jest po prostu baaaardzo ciepła, to raz, a dwa ładowarka jest za to baaaardzo gorąca...jak się przyłoży np do gołej nogi to jest uczucie parzenia...

#27 darkoser

darkoser
  • 8 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 08 August 2009 - 20:17

mój MBP też się grzeje ale nie do 100 st. C bez jaj, prawda że nawet przez spodnie gdy jest na zasilaniu z sieci czuć mocne grzanie obudowy, ale nie wymieniłbym go na inny, mimo ze miałem wcześniej same PC, a to mój drugi Mac, wcześniej byl iBook G3 i się*zaraziłem, Pozdrawiam...

#28 Leonard

Leonard
  • 1193 posts

Posted 09 August 2009 - 14:09

Jesne że jest ciepły. I bardzo dobrze. Część ciepła odprowadza obudowa i właśnie dzięki temu wiatrak może pozostać na niższych obrotach. O wiele bardziej odpowiada mi mac cichy kosztem tego że jest ciepły , niż miałby być chłodny ale z wyjącym wiatrakiem. Nie da się 'nie słuchać' hałasu (pomijam zatyczki do uszu ;) ), a ciepłego wystarczy nie kłaść na gołych nogach. Pozdrawiam.

#29 texz

texz
  • 18 posts

Posted 10 August 2009 - 09:58

Mój MBP w całej historii jeszcze 100 C nie osiągnął. Kiedy trzymam go na kolanach za pomocą smcFanControl ustawiam sobie szybkość wiatraczków na min. 4000 rpm i do przeglądania stron albo edycji w Wordzie w zupełności wystarcza. Temperatura powyżej 50 C nie podchodzi. W przypadku bardziej pamięciożernych operacji ( filmy 1080p w VLC, gry, emulacja Windowsowych programów w Parallels ) to normalne że się grzeje. Ale coś ok. 80 C to max.

#30 alweis

alweis
  • 42 posts

Posted 26 August 2009 - 10:22

a mi w moim mb13" alu grzanie w gole nieprzeszkadza bardziej odczuwam brak mozliwosci podlaczenia dwoch urzadzen usb na raz poniewaz wejscia w komputerze sa na tyle blisko siebie, ze podlaczenie np 2 pamieci flash jest niemozliwe a pozatym niemialem nigdy lepszego komputera :D

#31 ed33

ed33
  • 23 posts

Posted 26 August 2009 - 13:08

w temcie: wycierające się klawisze, ale to chyba przypadłość wszystkich z czarnymi. pod światło te najczęściej używane świecą się jak nie powiem co :P

#32 vjnikon

vjnikon
  • 24 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 26 August 2009 - 17:22

najwieksza wada unibody to posrany display port ktory nie obsluguje analogowego wyjscia wideo przez co nie zobaczymy przejsciowki displayport/s-video,composite i trzeba kupowac scanconvertery zeby uzywac macbookow teraz jako media servery jesli chce sie uzywac normalnych mixerow video a nie takich co kosztuja miliard...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users