nic nie mówię, że obudowa ma 100* bo to byłby dramat !!! jest po prostu baaaardzo ciepła, to raz, a dwa ładowarka jest za to baaaardzo gorąca...jak się przyłoży np do gołej nogi to jest uczucie parzenia...

„wady aluminiowych”
Rozpoczęty przez
ptaku
, 12 lip 2009 00:10
31 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 sierpnia 2009 - 17:29
Napisano 08 sierpnia 2009 - 20:17
mój MBP też się grzeje ale nie do 100 st. C bez jaj, prawda że nawet przez spodnie gdy jest na zasilaniu z sieci czuć mocne grzanie obudowy, ale nie wymieniłbym go na inny, mimo ze miałem wcześniej same PC, a to mój drugi Mac, wcześniej byl iBook G3 i się*zaraziłem, Pozdrawiam...
Napisano 09 sierpnia 2009 - 14:09
Jesne że jest ciepły. I bardzo dobrze.
Część ciepła odprowadza obudowa i właśnie dzięki temu wiatrak może pozostać na niższych obrotach.
O wiele bardziej odpowiada mi mac cichy kosztem tego że jest ciepły , niż miałby być chłodny ale z wyjącym wiatrakiem.
Nie da się 'nie słuchać' hałasu (pomijam zatyczki do uszu
), a ciepłego wystarczy nie kłaść na gołych nogach.
Pozdrawiam.

Napisano 10 sierpnia 2009 - 09:58
Mój MBP w całej historii jeszcze 100 C nie osiągnął. Kiedy trzymam go na kolanach za pomocą smcFanControl ustawiam sobie szybkość wiatraczków na min. 4000 rpm i do przeglądania stron albo edycji w Wordzie w zupełności wystarcza. Temperatura powyżej 50 C nie podchodzi. W przypadku bardziej pamięciożernych operacji ( filmy 1080p w VLC, gry, emulacja Windowsowych programów w Parallels ) to normalne że się grzeje. Ale coś ok. 80 C to max.
Napisano 26 sierpnia 2009 - 10:22
a mi w moim mb13" alu grzanie w gole nieprzeszkadza bardziej odczuwam brak mozliwosci podlaczenia dwoch urzadzen usb na raz poniewaz wejscia w komputerze sa na tyle blisko siebie, ze podlaczenie np 2 pamieci flash jest niemozliwe a pozatym niemialem nigdy lepszego komputera

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:08
w temcie: wycierające się klawisze, ale to chyba przypadłość wszystkich z czarnymi. pod światło te najczęściej używane świecą się jak nie powiem co

Napisano 26 sierpnia 2009 - 17:22
najwieksza wada unibody to posrany display port ktory nie obsluguje analogowego wyjscia wideo przez co nie zobaczymy przejsciowki displayport/s-video,composite i trzeba kupowac scanconvertery zeby uzywac macbookow teraz jako media servery jesli chce sie uzywac normalnych mixerow video a nie takich co kosztuja miliard...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych