Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Windows] Konwersja filmów do formatu MP4 z napisami i polskimi znakami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#76 ar2r

ar2r
  • 39 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 30 października 2009 - 01:16

Na głównej stronie myapple jest przecież program ALLConverter to iPhone 1.0
Nic nie trzeba dłubać, program wymaga tylko wskazania pliku filmu i tekstu i nic więcej. Po co kombinować jak koń pod górę?
A najlepsze jest to, że 50 minutowy odcinek serialu na dwurdzeniowym kompie konwertuje 13 minut. Bardzo polecam.
Pobierz - Downloads

#77 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 31 października 2009 - 12:32

No dobra ten ALLConverter jest ograniczony jak saper tylko do kilku opcji... Nawet niemozna wybrac innej lokalizacji i konwertujac film z dysku sieciowego od razu na niego wrzuca przez co idzie 20 minut a nie 10. Nadal interesuje mnie RMVB. Gdy konwertowalem ipodme film klatkowal. Da sie cos z tym zrobic?

#78 Gotrek96

Gotrek96
  • 65 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 21:51

mi film .rmvb bez najmniejszego problemu zgrało... tylko ipod me 2.2. Oczywiście była gorsza jakość i czasami na chwile dźwięk rwał, ale to minus rmvb

#79 kubajestdebest

kubajestdebest
  • 25 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 15:29

Witam.
NAJPROSTSZYM sposobem jaki znam to użycie programu ALLConverter To iPhone 1.0
wskazujemy plik z filmem i plik z napisami i jednym kliknieciem mamy gotowy film z napisami prosto do wrzucenia na iPhone'a.
program darmowy i dostepny rowniez w wersji portable.
pzdr

#80 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 30 listopada 2009 - 13:48

Tak tylko, że jakościowo jest średnio na jeża, dwa napisy dziwnie czasami skaczą lub nie znikają od razu. Masa pikseli w ciemnych scenach itp Ja polecam ImTOO Video Converter Ultimate !! Program zajebisty co prawda płatny, ale są sposoby ;) Świetnie kompresuje filmy z HD na format MP4 pod Iphone/a Ipdoda i inne komórki + konsole. Wszystko świetnie szybko i z napisami ;) Lepszego nie widziałem.

#81 allplayer

allplayer
  • 28 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 16:25

abovePL - coś mi się zdaje że nie robiłeś konwersji na ALLConverter to iPhone 1.1 lub też testowałeś wersje Beta.. sprawdź teraz i napisz na forum, najlepiej daj screen'y gdyż przerobiłem kilkanaście plików i nie ma żadnej pixelozy. A konwertery są takie same jakie korzysta właśnie płatny ImTOO Video Converter Ultimate.

#82 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2010 - 23:22

Ja konwertuję tak: 1. Avi ReComp - ustawianie rozdzielczości, czarnych pasów na górze i na dole, wgrywanie napisów bezpośrednio na film. 2. Videora iPhone Converter - konwertowanie pliku avi na mp4 Trochę czasu to zajmuje ale jakość jest dobra i nie mam problemów.

#83 dany28

dany28
  • 75 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 03:13

A najlepsze jest to, że 50 minutowy odcinek serialu na dwurdzeniowym kompie konwertuje 13 minut.
Pobierz - Downloads

Chyba nie ma znaczenia ilu rdzeniowy procek bo i tak program używa tylko jednego rdzenia (przynajmniej na Widnows 7 64 bit). Największą wadą jest brak możliwości seryjnej konwersji, np. całego sezonu serialu. Jakość w wersji 1.2 jest bardzo dobra, napisy też bardzo czytelne

#84 dany28

dany28
  • 75 postów

Napisano 23 lutego 2010 - 21:57

Dałem szansę AllConverterowi, szanuję pracę polskich programistów, no ale niestety wróciłem do MediaCoder iPod Edition (też free), przewaga to - możliwość ustawienia kilku plików do kompresji, np. na noc, podczas kompresji jednego pliku mozna dodawac kolejne, świetna opcja przy konwersji seriali - wybór czcionki oraz jej wielkości, ładniejsze generowanie czcionek - obraz od razu dopasowany do formatu iPhone - wykorzystanie wszystkich rdzeni podczas kompresji (AllConverter tylko jeden), czyli szybsza konwersja - nieprzeskakujące napisy, niestety te generowane AllConverterm mi przeskakują (format klatkowy) - bardzo dużo możliwości ustawień, chociaż profil domyślny jest bardziej niż zadowalający minus taki ze napisy w SRT, ale to normalka raczej, jeden skrypt i gotowe.

#85 c97

c97
  • 9 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 23:29

iPodME 2.3 jest mega szybki! Przekonwertowanie filmu trwa u mnie ok 7-10 min (x264, good quality, 350kbps). Co do konwertowania napisów to polecam subedit player. Puszczam film, wybieram z eksport, jako format srt, po nazwie dodaje .pl.srt - i po sprawie. Nie muszę już nic więcej robić :)

#86 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 11 marca 2010 - 18:41

Troszke nie ten temat, ale zapytam, bo szukalem i nie moglem znalezc z [Mac]. Czym rmvb do mp4 na Macu? Mam Visualhub ale dla rmvb nie dziala.

#87 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 marca 2010 - 18:58

wg mnie najszybszy jest pq dvd to iphone video suite i tam w batch mode

na macu i jest darmowy to kigo video converter. obsluguje rowniez rmvb o ile kodeki sa zainstalowane
Kigo Video Converter Free for Mac

#88 Conradez

Conradez
  • 199 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2010 - 18:57

Witam!
"To proste. Na naszym iPod'zie/iPhon'ie włączamy film, po czym z menu kontekstowego "chmurki z czatu" wybieramy język Polski. Napisy już powinny się wyświetlać"
Wybaczcie ale dla mnie to nie jest proste, gdyż ja nigdzie tego menu kontekstowego nie mam, nie wiem czemu. Mam iTouch'a na sofcie 2.2.1. a tu nawet fotkę przed sekundą cyknąłem:
Dołączona grafika

#89 los1234567890

los1234567890
  • 6 postów

Napisano 04 maja 2010 - 16:10

witajcie, mam taki problem robie wszystko zgodnie z poradnikiem mimo to dodaje mi 2 razy te same napisy miał ktoś taki proble?

#90 Conradez

Conradez
  • 199 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 maja 2010 - 08:21

sorry że jeszcze raz pytam ale problem wciąż mam nierozwiązany- gdzie znajduje się w itouchu to menu kontekstowe dzięki któremu możemy uruchomić te napisy? dzięki za wszelką odpowiedź pozdrawiam

#91 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 29 maja 2010 - 16:37

mam cudowna odp. dla tych, co im napisy w idevice'ach nie dzialaja :) pamietajacie, ze nazwa filmu musi byc DOKLADNIE taka sama, jak i nazwa napisow wiec jesli film mamy o nazwie rarata.avi, to napisy musza byc rarata.pl.srt (jezyk polski) rarata.en.srt (angielski) itd. :) i ja mam pytanie co do iPodME - co wybrac, by miec najlepsza jakosc: slow, fast czy turbo ?

#92 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 30 maja 2010 - 12:30

Dla uzyskania najlepszej jakości należy wybrać opcję slow.

#93 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 31 maja 2010 - 15:54

a czy mozna dodac kilka napisow i w ten sposob pozniej moc wybrac jeden z kilku jezykow ?

#94 wiad3r

wiad3r
  • 9 postów

Napisano 05 czerwca 2010 - 11:31

czy badaboom dodaje do .mp4 napisy .srt? nie chodzi mi o hardsub, a jakies polaczenie ich z nimi.

#95 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 05 stycznia 2012 - 01:56

Pewien użytkownik wysłał mi pw, w której napisał, że nie może znaleźć 'chmurki z czatu'. Wrzucam screena znaleznionego na google'ach, obrazującego co miałem dokładniej na myśli.

Dołączona grafika

#96 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 05 stycznia 2012 - 01:58

Tyle zachodu, a wystarczy uzyc HandBrake, najlepszy i najszybszy konwerter... Ide o zakład, ze jak skonczy HandBrake konwertowac film, to wspomniany program w tytule...bedzie dopiero miał około 40%. Oczywiscie HB jest za FREE na windowsa i OS X'a. Pozdrawiam tych, co wybieraja zycie "pod górkę" :)

#97 z3piq

z3piq
  • 3 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 23:55

Witam,Ja uzywam EM Total Video Konverter-HD.Rozbudowany program z fajnym przyjaznym interfejsem.Wskazujesz ikone IP i tyle.Jeżeli nie chcesz na tym poprzestać,masz wszelkie udogodnienia jak zmiany rozdzielczości,bitrate,dzwieku oraz wklejenie napisów z możliwością synchronizacji.Fajny program-nie narzekam;)Polecam.

#98 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 06 maja 2012 - 20:37

ArrasB

iPhone 3GS

Przekonvertowalem film korzystajac z opcji po prawej ''iPhone''

Nastapnie dodaje do biblioteki iTunes ten plik , ale na tym sie konczy.Film jest teraz w MP4 , ale jakos nie moge tego dodac.

#99 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 06 maja 2012 - 22:20

PPM => właściwości => domyślny program => QuickTime Player

#100 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 07 maja 2012 - 06:40

Teraz wszystko dziala jak nalezy.Mam tylko jeden maly problem.Po przekonvertowaniu film jest w rozdz. 480x320 , ale obraz jest pionowo rozciagniety.Da sie to jakos naprawic?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych