Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Please log in to reply
315 replies to this topic

#251 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 posts

Posted 02 July 2009 - 15:00

mg ? nawet jeśli chodziłoby o mb to nie wiem skąd to wziąłeś, ja ściągnąłem paczkę zajmującą ponad 600, ale KB .. także nie ściągaj tamtej większej, bo szkoda czasu .. ;]

Ale kolega nie pytal sie o paczke do instalacji.... zapewne chodzilo mu dlaczego ta paczka po zainstalowaniu wazy ok 600 Mb... u mnie tez tak jest, ale niestety w chwili obecnej nie potrafie odpowiedziec dlaczego tak jest.

#252 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 02 July 2009 - 15:32

ktos mi powie, dlacze paczka activatemms2G zajmuje ponad 600 mg?

nie zajmuje bo to niemozliwe - partycja systemowa ma 516mb wiec nawet by sie nie zmiescil. prawdopodobnie to tylko bedna jednostka a plik zajmuje okolo 670kb

#253 mariu

mariu
  • 44 posts
  • SkądGdynia

Posted 02 July 2009 - 15:37

Właśnie czytając ten wątek stwierdziłem ,tak jak Wy że bateria działa mi krócej odkąd mam mms na 2G. Postanowiłem przywrócić stare pliki. Niestety chwilowo nie mam mojego maca i muszę robić to na PC. Zamieniłem ręcznie jeden plik przy drugim wyskoczył jakiś błąd i nie mam iphone (wisi cały czas na logo startowym) komputer go nie widzi. Coś mogę zrobić, macie jakieś pomysły? Dodam, że iTunes na tym g.... PC nie może się skontaktować z internetem (a jest skoro do Was piszę) help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#254 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 posts

Posted 02 July 2009 - 15:37

Screen zrobiony przed kilkoma minutami..... wiem, ze nie jest mozliwe aby tyle zajmowal, gdyz fizycznie nie jest to mozliwe, ale wlasnie taka wartosc pokazuje cydia.

Dołączona grafika

#255 dead

dead
  • 425 posts

Posted 02 July 2009 - 23:26

babol chyba... wyglada prawie jak kilobity... hmhm a po tym activatemmms.. bateria leci w jakim potwornym tempie... :(

#256 le1t00

le1t00
  • 540 posts
  • SkądPiła

Posted 03 July 2009 - 00:21

@kierowcatestowy , zobacz Kilobit – Wikipedia, wolna encyklopedia, wszystko oki.
Błędu nie może być ponieważ Cydia by się wywalila gdyby paczka była źle zrobiona

#257 Ma.N

Ma.N
  • 73 posts
  • SkądSkibniew/Warszawa

Posted 03 July 2009 - 07:48

Właśnie czytając ten wątek stwierdziłem ,tak jak Wy że bateria działa mi krócej odkąd mam mms na 2G. Postanowiłem przywrócić stare pliki. Niestety chwilowo nie mam mojego maca i muszę robić to na PC. Zamieniłem ręcznie jeden plik przy drugim wyskoczył jakiś błąd i nie mam iphone (wisi cały czas na logo startowym) komputer go nie widzi. Coś mogę zrobić, macie jakieś pomysły?
Dodam, że iTunes na tym g.... PC nie może się skontaktować z internetem (a jest skoro do Was piszę)
help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miałem ten sam problem przy pierwszej próbie. W takim stanie nadal można podłączyć się do telefonu jednak trzeba trafić na moment w którym można się połączyć. Po prostu próbuj co jakieś 15 sekund, za którymś razem na pewno zadziała, wtedy masz kilka(naście) sekund na wrzucenie nowego CommCenter, po czym telefon od razu wstanie.

#258 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 03 July 2009 - 08:51

Ja też chciałem usunąć te mmsy czyli wkleiłem pliki backupowe i lipa. iPhone stoi. Naszczęście zrobiłem backup tych plików które usuwałem... Ale i tak stoi. Kurna niechce restore ! Ale muszę zrobić. Co poradzić. EDIT: UDAŁO SIĘ PO zmienianiu chmodów na 755 ;) EDIT2: Przywróciłem orginalne pliki i już mmsy nie działają, ale w dane przez sieć komórkową dalej są ustawienia mms. Można to jakoś usunąć ?

#259 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 03 July 2009 - 10:47

a samo odinstalowanie activatemms2g nie przyniesie spodziewanego skutku ??

#260 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 03 July 2009 - 11:59

ferrari wejdz do pliku M68AP.plist ktory znajdziesz w System\Library\CoreServices\SpringBoard.app i usun wiersz:

mms

Jesli chcesz miec baterie w procentach, dopisz:

gas-gauge-battery

#261 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 03 July 2009 - 14:48

już mam baterie w prockach ;) dzięki

#262 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 posts

Posted 03 July 2009 - 20:11

już mam baterie w prockach ;) dzięki

Heh.. :) bateria w % :P tylko po co..? aby sie zalamac jak szybko te % uciekaja z zainstalowanymi mms-ami..? :)

#263 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 04 July 2009 - 08:06

nie. Poprostu wiem ile naprwdę mam baterii.

#264 sivienki

sivienki
  • 207 posts

Posted 08 July 2009 - 23:16

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale po zainstalowaniu mms na iPhonie pierwszej generacji bateria rozładowuje się przynajmniej trzy razy szybciej niż normalnie (Sprawdzone dwa razy). Wię pewnie to jest ten problem sprzętowy o którym mówiło apple. W każdym razie nie polecam. Pozdrawiam.

#265 karamia

karamia
  • 49 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 July 2009 - 23:10

Potwierdzam,bateria rozladowuje sie meeega szybko. Normalnie schodziło mi ok 20-30% na dzień. po zainstalowaniu schodzi mi 80% w 24h

#266 ontoid

ontoid
  • 251 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 09 July 2009 - 23:19

Po krotkim zachlysnieciu wrocilem jednak do swirly, faktycznie bateria padala w oczach, zreszta wydaje mi sie ze po update do 3.0 wydajnosc baterii sporo zmalala.

#267 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 July 2009 - 18:25

to fakt, wiele osób na to narzeka. Jednak Swirly ma szanse przetrwać 3.0 .. :)

#268 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 10 July 2009 - 20:29

Chcialem zauwazyc ze problem baterii nie dotyczy tylko iP2G a takze 3G i 3GS. gdzies czytalem ze soft 3.1 przyniesie poprawe zywotnosci baterii, byc moze jest to zwiazane z MMS'ami dla wszystkich tych modeli... Powiedzmy sobie szczerze, MMS'y dla 2G to nie jest problem techniczny a chwyt marketingowy... niczym specjalnym nie rozni sie 2G od iP3G... jesli wylaczymy 3G to okazuje sie ze roznic mozna policzyc na palcach jednej reki: modul GPS, glosniczki stereo i obudowa :) MMS'y w iP3G dzialaja bez 3G... Czy moze to byc wina nie aktualizowanego modemu ? Chyba nie... bo od bardzo dawna iP2G nie mial takiej aktualizacji, a jednak udowodniono ze funkcja MMS'ow z nowym firmware'em 3.0 do ktorego zanim doszlo iP3G mial niejednokrotna aktualizacje wspomnianego modemu, moze dzialac w natywnej aplikacji wiadomosci. Poczekajmy na poprawke softu.. a moze sie okazac ze SwirlyMMS przyciagnie klientow darmowymi MMS'ami (ktore sa zapowiadane w nastepnej duzej aktualizacji programu). Swoja droga znalazlem pewna ciekawostke w sieci zwiazana z pojawieniem sie MMS'ow w iP i aplikacja znana jako SwirlyMMS... otoz funkcja MMS'ow wywala ten sam blad w przypadku dwoch tych samych sieci. Czyzby umowa pod stolikiem ? My (Apple) nie wpuscimy waszego programu do AppStore, a Wy (Swirly) bedziecie mogli dzialac na polu iP2G wzamian za gotowy projekt ?!? Wiadomo ze SwirlyMMS zostalo wyslane do AppStore ale nie zostalo zatwierdzone... wiec albo umowa, albo "kradziez" :)

#269 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 10 July 2009 - 20:37

jesli wylaczymy 3G to okazuje sie ze roznic mozna policzyc na palcach jednej reki: modul GPS, glosniczki stereo i obudowa :)

Jakie głosniczki stereo?

#270 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 10 July 2009 - 21:57

Nie mam 3G, wiec napisalem to sam nie majac pewnosci... gdzies cos mi sie o uszy obilo i widac plote glupoty :P Skoro iP3G nie maja stereo glosniczkow, to tym mniej rozni sie od iP EDGE :)

#271 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 10 July 2009 - 23:06

Żadnych stereo tam nie ma ;p No mało się różnią ;p

#272 iClinic.pl

iClinic.pl

• 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 July 2009 - 00:19

Potwierdzam dla plusa: dane sieci komórkowej: APN: mms APN: mms Użytkownik: mms MMSC: mms.plusgsm.pl:8002 Proxy MMS 212.2.96.16:8080 i wrzucenie reczne plikow z podanej na poczatku paczki z katalogu systemu przez ssh. Maks. wielk. MMS: 614400

#273 tenol

tenol
  • 29 posts

Posted 11 July 2009 - 14:13

MMS nie działają Może mi ktoś pomóc mam zainstalowane z Cydii APN i ActivateMMS APN działa bo mam możliwość wpisania danych natomiast nie mam możliwości włączenia wiadomości MMS w opcjach Wiadomości teraz pytanie, ActivateMMS nie uaktywnił MMS, co w plikach pozmieniać by zadziałało?

#274 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Posted 14 July 2009 - 13:32

Eh..... ja zrobiłem to prościej.... (iPhone 2G 4GB siec: Orange) 1. Robimy JB na naszym iPhone 2G (wraz z Instalacja ICY) 2. instalujemy MMS Activator 3. wysyłamy i odbieramy MMSy Ciekawostka: MMSy działają pomimo zainstalowanego profilu NoEDGE wyłączającego transmisję danych Powodzenia

#275 BlackSimon

BlackSimon
  • 240 posts
  • SkądPrzecław

Posted 14 July 2009 - 13:37

No mi również

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users