Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Please log in to reply
315 replies to this topic

#226 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 01 July 2009 - 14:24

DavidX_07 bo jest to niestabilny soft.

Pochlania baterie pewnie dlatego ze dziala ciagle w tle, z tego samego powodu zrzera RAM, nie dziala jak nalezy respring i reboot (w porownaniu do BossPrefs'a).

Owszem jest wygodny i ladny, ale cena jest za duza.

#227 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 01 July 2009 - 14:26

mi działa respring i reboot chyba też... moja bateria i tak nieżywa więc mi tam rybka... a na brak ramu nie narzekam więc myślę, że aż tyle nie zabiera... od zawsze używam SBS i nie mogę złego słowa powiedzieć o nim...

#228 qubuch

qubuch
  • 989 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 July 2009 - 14:53

mi też działa bez zarzutu w sbsettings:]

#229 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 01 July 2009 - 15:20

W sofcie 2.2.1 ktory byl do tej pory najbardziej stabilnym systemem, mozna bylo zauwazyc prace telefonu z SBSettings a w drugim z BossPrefs'em... z korzyscia na BossPres'a i zaluje ze ten drugi projek zostal zaniechany na rzecz SBSettings. Obie aplikacje mialy to samo na celu... jednak BossPrefs nie dzialal w tle i nie pochlanial baterii. Respring dzialal poprawnie po zmianie w plikach w BossPrefs'u w SBSettings co drugi trzeci raz. Reboot w BossPrefs'u konczyl sie wpisaniem PIN'u aby odpalic telefon w SBSettings odpalal sie bez koniecznosci wpisywania PIN'u... niby dwa takie same procesy a dzialanie troszke inne. Innymi slowy bardziej skuteczny byl BossPrefs w wykonywaniu operacji... a po odinstalowaniu nie zostawalo tyle syfu w plikach co po SBSettings. To sa moje spostrzezenia i testy wykonane na dwoch iP 2G.

#230 wustyle

wustyle
  • 153 posts
  • Skądwuwua

Posted 01 July 2009 - 15:34

u mnie dziala:)

#231 marcineq

marcineq
  • 4 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 July 2009 - 18:56

A ja mam taki problem, wgrałem program AcitivateMMS2G, wgrałem także ABN Editing, i niby wszystko gra, wprowadzam konfiguracje dla sieci Play w ustawieniach, Reset i podczas wysyłania pojawia sie czerwony wykrzyknich. Zauważyłem także że jak wchodzę w ustawiania to Wartość ABN którą wpisywałm wcześniej znika/jest pusta, i tak za każdym razem, wpisuje w ABN "mms" wychodze z menu, wchodzę ponownie i już tego "mms" nie ma. Czy ktoś miał podobne objawy ??

#232 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 01 July 2009 - 20:00

Czy ktoś miał podobne objawy ??

prawie wszyscy...

#233 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 posts

Posted 01 July 2009 - 20:50

prawie wszyscy...

Jezeli masz pisac nic nie wnoszace posty to lepiej nic nie pisz...

1)Pobierz ten plik http://dodaje.pl/Play_carrier.zip
2) wypakuj
3) wgraj do sciezki w iphone /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle
4) Reboot telefonu

#234 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 01 July 2009 - 23:12

Jezeli masz pisac nic nie wnoszace posty to lepiej nic nie pisz...

ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego - padaja ciagle te same pytania, te same linki i te same odpowiedzi. zauwazyles? ale oczywiscie zawsze mozna powtorzyc to samo jeszcze raz...

dlatego moze i dla ciebie moj post nic nie wnosi lecz zwroc uwage ze spokojnie moglbym napisac to samo. ja i chyba kazdy kto czyta to forum a nie tylko tytul watku i dwa posty wstecz.

recepty sciagnij plik, wrzuc tu i tu a potem forumowe glosowanie "u mnie dziala" a "u mnie nie dziala" koncza sie zwykle w jeden sposob - nikt nie rozumie co i po co wlasciwie robi a wszyscy atorytatywnym glosem udzielaja roznych blyskotliwych rad. np. takich: blog.fotogenia.info Niebezpieczne fix-fu

dlatego wlasnie szanowni mlodzi koledzy zanim zaczniecie aktywnie brac udzial w dyskusji wezcie sobie zarezerwujcie troche czasu i poswieccie go na lekture tego co pisza inni bo zamieniacie to forum w nieuzytek pelen ofiar ktorym potem nikt nie chce i co gorsza nie potrafi pomoc.

#235 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 posts
  • SkądPoznan, Wielkopoland, Poland

Posted 01 July 2009 - 23:12

...nie chcę zapeszać, ale chyba właśnie wyszła wersja SwirlyMMS, którą można zainstalować na 3.0 :) Czyli pewnie działa! Pewnie, bo po nocy nie będę rozsyłać MMSów. Info tutaj: SwirlySpace AB • View topic - SwirlyMMS2.1.2 is now available via Cydia

Potencjalne problemy:
Nie słychać rozmówców (rozwiązane, mam nadzieję, przeze mnie - reset ustawień sieciowych): SwirlySpace AB • View topic - 2.1.1, Can't heard the voice when calling?
Zła ikonka (wyjaśnione na forum Swirly, podane rozwiązanie działa): SwirlySpace AB • View topic - Icon Problem

Mam nadzieję, że nie będzie to potraktowane jako offtop, bo w końcu jest to alternatywa dla opisywanego rozwiązania. Na Swirly decyduję się, bo jak wielu tutaj ActivateMMS2G niestety u mnie nie działa (Plus).

(...)Yup, właśnie sprawdziłem - działa. Wysyłanie/odbieranie mmsów, nawet bez włączonego edge.

#236 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 06:20

Napisalem e-mail'a do Geniusan z zapytaniem o baterie w zwiazku z patchem... odpowiedz brzmi nastepujaco:

"This patch was made to show the world that iphone 2g may send and receive mms! May be apple don't want to include mms, because batery life is low? i don't now. Try to off mms in settings with patch and test battery life."

Zarowno w tym temacie jak i w temacie dotyczacym zachowania baterii z softem 3.0, nadal obstaje przy problemie zwiazanym z samym softem... zauwazylem dzis po kolejnej nocy ze wylaczone WiFi powoduje znacznie mniejszy spadek baterii.

Po kazdej operacji wylacz WiFi czy wylacz MMS'y, czy cokolwiek innego wylaczam i wlaczam telefon by sprawdzic jak sie zachowuje po dluzszym czasie w trybie sleep czy bawienia sie nim.

#237 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 posts

Posted 02 July 2009 - 09:53

ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego - padaja ciagle te same pytania, te same linki i te same odpowiedzi. zauwazyles? ale oczywiscie zawsze mozna powtorzyc to samo jeszcze raz...

dlatego moze i dla ciebie moj post nic nie wnosi lecz zwroc uwage ze spokojnie moglbym napisac to samo. ja i chyba kazdy kto czyta to forum a nie tylko tytul watku i dwa posty wstecz.

Wiesz, po czesci masz racje, kazdego chyba denerwuje ciagle powtarzajace sie pytanie, i kilkanascie odpowiedzi na to pytanie. Ale ja widzac takie "cos", oczywiscie pomysle swoje, ale wole juz nic nie odpisac, albo podac po raz N-ty, podpowiedz, jak rozwiazac problem.

#238 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 10:05

bartosz troszke zbyt mocne slowa padly z Twojego postu.
Owszem mozna napisac tutorial i zamknac temat... a Ci ktorzy maja problemy, coz niech sie martwia i glowia co zrobic lub zasmiecaja inne fora.
Niezaleznie od tego ile pada pytan i czy sa one w kolko powtarzajaca sie prosba to forum w przeciwienstwie do blogu ma nie tylko informowac ale i pomagac zblakanym. Tutaj takze mozna wymieniac poglady a nie tylko je wyrazac.
Kazdy chcialby aby po instalacji czegokolwiek wszystko ladnie dzialalo, jak widac niejednokrotnie za aktualizacje czy dogrywanie paczek z Cydii biora sie osoby ktore nie maja czasem fiolkowego pojecia co robia, albo tylko im sie wydaje ze wiedza... ale kiedy dochodza do momentu w ktorym rozkladaja rece, z roznych powodow to udaja sie w miejsce gdzie moga poprosic o pomoc... to ze zamiast czytac od poczatku do konca temat, szukac w nim rozwiazan dla siebie jest im obce (niejednokrotnie) to juz zupelnie inna kwestia.

#239 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 02 July 2009 - 11:10

nikt tu nie zabrania nikomu rozmawiac ani nie mowi o zamykaniu watku - jest dokladnie odwrotnie: zeby jakakolwiek rozmowa czy pomoc byla mozliwa trzeba czytac to co napisali inni.

ja rozumiem ze nie kazdy poczatkujacy user wpadnie na pomysl zeby uzyc wyszukiwarki (tak jakby to bylo trudne, ale mniejsza juz o to) ale nie rozumiem ze ktos kto szuka rozwiazania swoich problemow i znajduje poswiecony temu watek nie potrafi lub nie chce siegnac wstecz i preczytac tego co napisali na ten temat inni od ktorych jednoczesnie oczekuje pomocy. to juz przesada.

mnozenie szumu informacyjnego nie jest zadnym wyjsciem i utrudnia normalne funkcjonowanie tego forum - odechciewa sie to czytac wiec doswiadczeniu uzytkownicy predzej czy pozniej zignoruja watek a poczatkujacy beda musieli sie przebic przez mase niepotrzebnych, powtarzajacych sie informacji - przeciez nie kazdy uzywa playa - a na koniec zostana we wlasnym towarzystwie. same pytania i zadnej odpowiedzi. takie zachowanie jest niekorzystne dla wszystkich forumowiczow, jest tez sprzeczne z netykieta czy szerzej kultura zachowania sie w sieci.

zadalem sobie trud i sprawdzilem - link do gotowca dla playa powtarza sie w tym watku 3 razy plus do tego dwa razy wystepuja dokladne opisy co i gdzie podmienic. i to nie liczac pierwszego posta. co wiecej wszystkie zawieraja ten sam blad tzn. podmiane ustawien w unknow.bundle. jak sama nazwa wskazuje unknown to ustawienia dla sieci ktorych iphone nie potrafi rozpoznac. dla wszystkich niznanych sieci a nie tylko jednej. przypisywanie im na sztywno konfiguracji dla konkretnego operatora niesie za soba dwie powazne konsekwencje - po pierwsze uslugi przestna dzialac po wymianie karty sim, po drugie moge to narazic uzytkownika na dodatkowe koszty w roamingu lub podczas pobytu za granica kiedy uzywa sima ktoregos z lokalnych operatorow - w koncu po to sie zdejmuje simlocka prawda?. wszystkie te sytuacje sa dzisiaj raczej powszechne - wyjazdy za granice, roaming i zmiany numeru sa przeciez na porzadku dziennym.

jednak o tym w ogole sie tu nie dyskutuje mnozac w zamian porady w stylu "sciagnij i wrzuc" i jakies nonsensowne paplanie "u mnie dziala". to nawet nie jest potwierdzenie skutecznosci jakiegos przepisu bo nie wiadomo co dziala, w jakiej sieci dziala i tak dalej. wiec kogo to obchodzi szanowny kolego ze u ciebie dziala skoro nie napisales co?

mam swiadomosc tego ze ten post zniknie przykryty litania kolejnych skarg i dobrych rad ale moze jednak choc jednej osobie otwory oczy... inaczej to forum zamieni sie w smietnik. w sieci znajdziecie glownie to co sami do niej przynosicie - i radze o tym pamietac.

#240 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 11:15

bartosz tu sie z Toba zgodze w 100%.
Trudno w obecnej chwili dodac jakiekolwiek ale... niestety czy to zycie w swiecie rzeczywistym czy wirtualnym ma jedna wspolna ceche... ludzie tworzacy otaczajacy nas swiat, a ci jak wiadomo maja rozne podejscie do sprawy... a w przypadku forum niejednokrotnie cechuja sie lenistwem.

#241 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 02 July 2009 - 11:22

tym bardziej wiec nie nalezy ich nagradzac zaspokajajac ich zachcianki... w ten sposob sami sobie szkodzimy.

#242 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 02 July 2009 - 11:54

Kto wrzuci czysty (przed nadpisaniem plików z mms2g.deb) CommCenter dla iP 2G oczywiscie? ^^

#243 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 11:56

sofer, wlasnie o Tobie m.in. byla mowa pomiedzy Bartoszem a innymi uzytkownikami... a czy tak trudno rzucic okiem na pierwszy post ?!?

#244 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 02 July 2009 - 12:00

eRestin,że tak Cię nazwę, PRO Forumowiczu, znajdź mi w pierwszym poście plik CommCenter, proszę...

#245 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 12:03

W zakladce System\Library\PrivateFrameworks\CoreTelephony.framework\Support Czy wyslac na mail'a ?

#246 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 02 July 2009 - 12:21

Rzeczywiście jest - po prostu nie zauważyłem katalogu support, sry :) A jednak NIE W poście na pierwszej stronie brak jest katalogu SUPPORT/CommCenter ;]

#247 miki

miki
  • 327 posts
  • SkądKraków

Posted 02 July 2009 - 12:45

ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego...

Nie tylko ten, i właśnie dlatego wystąpiłem z grupy PRO...
l&p

#248 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 02 July 2009 - 12:55

sofer, sprawdzalem juz przez FF, IE i sciagnalem ten plik przez TC na dysk, w kazdym przypadku jest katalog Support.

Sprawdz raz jeszcze, skorzystaj z innej przegadarki.

#249 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 02 July 2009 - 13:36

ktos mi powie, dlacze paczka activatemms2G zajmuje ponad 600 mb?

#250 KromuS

KromuS
  • 184 posts
  • SkądEłk / Ostrołęka

Posted 02 July 2009 - 14:37

ktos mi powie, dlacze paczka activatemms2G zajmuje ponad 600 mg?

mg ? nawet jeśli chodziłoby o mb to nie wiem skąd to wziąłeś, ja ściągnąłem paczkę zajmującą ponad 600, ale KB .. także nie ściągaj tamtej większej, bo szkoda czasu .. ;]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users