[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana
Posted 01 July 2009 - 14:24
Pochlania baterie pewnie dlatego ze dziala ciagle w tle, z tego samego powodu zrzera RAM, nie dziala jak nalezy respring i reboot (w porownaniu do BossPrefs'a).
Owszem jest wygodny i ladny, ale cena jest za duza.
Posted 01 July 2009 - 14:26
Posted 01 July 2009 - 14:53
Posted 01 July 2009 - 15:20
Posted 01 July 2009 - 15:34
Posted 01 July 2009 - 18:56
Posted 01 July 2009 - 20:00
Czy ktoś miał podobne objawy ??
prawie wszyscy...
Posted 01 July 2009 - 20:50
prawie wszyscy...
Jezeli masz pisac nic nie wnoszace posty to lepiej nic nie pisz...
1)Pobierz ten plik http://dodaje.pl/Play_carrier.zip
2) wypakuj
3) wgraj do sciezki w iphone /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle
4) Reboot telefonu
Posted 01 July 2009 - 23:12
Jezeli masz pisac nic nie wnoszace posty to lepiej nic nie pisz...
ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego - padaja ciagle te same pytania, te same linki i te same odpowiedzi. zauwazyles? ale oczywiscie zawsze mozna powtorzyc to samo jeszcze raz...
dlatego moze i dla ciebie moj post nic nie wnosi lecz zwroc uwage ze spokojnie moglbym napisac to samo. ja i chyba kazdy kto czyta to forum a nie tylko tytul watku i dwa posty wstecz.
recepty sciagnij plik, wrzuc tu i tu a potem forumowe glosowanie "u mnie dziala" a "u mnie nie dziala" koncza sie zwykle w jeden sposob - nikt nie rozumie co i po co wlasciwie robi a wszyscy atorytatywnym glosem udzielaja roznych blyskotliwych rad. np. takich: blog.fotogenia.info Niebezpieczne fix-fu
dlatego wlasnie szanowni mlodzi koledzy zanim zaczniecie aktywnie brac udzial w dyskusji wezcie sobie zarezerwujcie troche czasu i poswieccie go na lekture tego co pisza inni bo zamieniacie to forum w nieuzytek pelen ofiar ktorym potem nikt nie chce i co gorsza nie potrafi pomoc.
Posted 01 July 2009 - 23:12

Potencjalne problemy:
Nie słychać rozmówców (rozwiązane, mam nadzieję, przeze mnie - reset ustawień sieciowych): SwirlySpace AB • View topic - 2.1.1, Can't heard the voice when calling?
Zła ikonka (wyjaśnione na forum Swirly, podane rozwiązanie działa): SwirlySpace AB • View topic - Icon Problem
Mam nadzieję, że nie będzie to potraktowane jako offtop, bo w końcu jest to alternatywa dla opisywanego rozwiązania. Na Swirly decyduję się, bo jak wielu tutaj ActivateMMS2G niestety u mnie nie działa (Plus).
(...)Yup, właśnie sprawdziłem - działa. Wysyłanie/odbieranie mmsów, nawet bez włączonego edge.
Posted 02 July 2009 - 06:20
"This patch was made to show the world that iphone 2g may send and receive mms! May be apple don't want to include mms, because batery life is low? i don't now. Try to off mms in settings with patch and test battery life."
Zarowno w tym temacie jak i w temacie dotyczacym zachowania baterii z softem 3.0, nadal obstaje przy problemie zwiazanym z samym softem... zauwazylem dzis po kolejnej nocy ze wylaczone WiFi powoduje znacznie mniejszy spadek baterii.
Po kazdej operacji wylacz WiFi czy wylacz MMS'y, czy cokolwiek innego wylaczam i wlaczam telefon by sprawdzic jak sie zachowuje po dluzszym czasie w trybie sleep czy bawienia sie nim.
Posted 02 July 2009 - 09:53
ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego - padaja ciagle te same pytania, te same linki i te same odpowiedzi. zauwazyles? ale oczywiscie zawsze mozna powtorzyc to samo jeszcze raz...
dlatego moze i dla ciebie moj post nic nie wnosi lecz zwroc uwage ze spokojnie moglbym napisac to samo. ja i chyba kazdy kto czyta to forum a nie tylko tytul watku i dwa posty wstecz.
Wiesz, po czesci masz racje, kazdego chyba denerwuje ciagle powtarzajace sie pytanie, i kilkanascie odpowiedzi na to pytanie. Ale ja widzac takie "cos", oczywiscie pomysle swoje, ale wole juz nic nie odpisac, albo podac po raz N-ty, podpowiedz, jak rozwiazac problem.
Posted 02 July 2009 - 10:05
Owszem mozna napisac tutorial i zamknac temat... a Ci ktorzy maja problemy, coz niech sie martwia i glowia co zrobic lub zasmiecaja inne fora.
Niezaleznie od tego ile pada pytan i czy sa one w kolko powtarzajaca sie prosba to forum w przeciwienstwie do blogu ma nie tylko informowac ale i pomagac zblakanym. Tutaj takze mozna wymieniac poglady a nie tylko je wyrazac.
Kazdy chcialby aby po instalacji czegokolwiek wszystko ladnie dzialalo, jak widac niejednokrotnie za aktualizacje czy dogrywanie paczek z Cydii biora sie osoby ktore nie maja czasem fiolkowego pojecia co robia, albo tylko im sie wydaje ze wiedza... ale kiedy dochodza do momentu w ktorym rozkladaja rece, z roznych powodow to udaja sie w miejsce gdzie moga poprosic o pomoc... to ze zamiast czytac od poczatku do konca temat, szukac w nim rozwiazan dla siebie jest im obce (niejednokrotnie) to juz zupelnie inna kwestia.
Posted 02 July 2009 - 11:10
ja rozumiem ze nie kazdy poczatkujacy user wpadnie na pomysl zeby uzyc wyszukiwarki (tak jakby to bylo trudne, ale mniejsza juz o to) ale nie rozumiem ze ktos kto szuka rozwiazania swoich problemow i znajduje poswiecony temu watek nie potrafi lub nie chce siegnac wstecz i preczytac tego co napisali na ten temat inni od ktorych jednoczesnie oczekuje pomocy. to juz przesada.
mnozenie szumu informacyjnego nie jest zadnym wyjsciem i utrudnia normalne funkcjonowanie tego forum - odechciewa sie to czytac wiec doswiadczeniu uzytkownicy predzej czy pozniej zignoruja watek a poczatkujacy beda musieli sie przebic przez mase niepotrzebnych, powtarzajacych sie informacji - przeciez nie kazdy uzywa playa - a na koniec zostana we wlasnym towarzystwie. same pytania i zadnej odpowiedzi. takie zachowanie jest niekorzystne dla wszystkich forumowiczow, jest tez sprzeczne z netykieta czy szerzej kultura zachowania sie w sieci.
zadalem sobie trud i sprawdzilem - link do gotowca dla playa powtarza sie w tym watku 3 razy plus do tego dwa razy wystepuja dokladne opisy co i gdzie podmienic. i to nie liczac pierwszego posta. co wiecej wszystkie zawieraja ten sam blad tzn. podmiane ustawien w unknow.bundle. jak sama nazwa wskazuje unknown to ustawienia dla sieci ktorych iphone nie potrafi rozpoznac. dla wszystkich niznanych sieci a nie tylko jednej. przypisywanie im na sztywno konfiguracji dla konkretnego operatora niesie za soba dwie powazne konsekwencje - po pierwsze uslugi przestna dzialac po wymianie karty sim, po drugie moge to narazic uzytkownika na dodatkowe koszty w roamingu lub podczas pobytu za granica kiedy uzywa sima ktoregos z lokalnych operatorow - w koncu po to sie zdejmuje simlocka prawda?. wszystkie te sytuacje sa dzisiaj raczej powszechne - wyjazdy za granice, roaming i zmiany numeru sa przeciez na porzadku dziennym.
jednak o tym w ogole sie tu nie dyskutuje mnozac w zamian porady w stylu "sciagnij i wrzuc" i jakies nonsensowne paplanie "u mnie dziala". to nawet nie jest potwierdzenie skutecznosci jakiegos przepisu bo nie wiadomo co dziala, w jakiej sieci dziala i tak dalej. wiec kogo to obchodzi szanowny kolego ze u ciebie dziala skoro nie napisales co?
mam swiadomosc tego ze ten post zniknie przykryty litania kolejnych skarg i dobrych rad ale moze jednak choc jednej osobie otwory oczy... inaczej to forum zamieni sie w smietnik. w sieci znajdziecie glownie to co sami do niej przynosicie - i radze o tym pamietac.
Posted 02 July 2009 - 11:15
Trudno w obecnej chwili dodac jakiekolwiek ale... niestety czy to zycie w swiecie rzeczywistym czy wirtualnym ma jedna wspolna ceche... ludzie tworzacy otaczajacy nas swiat, a ci jak wiadomo maja rozne podejscie do sprawy... a w przypadku forum niejednokrotnie cechuja sie lenistwem.
Posted 02 July 2009 - 11:22
Posted 02 July 2009 - 11:54
Posted 02 July 2009 - 11:56
Posted 02 July 2009 - 12:00
Posted 02 July 2009 - 12:03
Posted 02 July 2009 - 12:21

Posted 02 July 2009 - 12:45
Nie tylko ten, i właśnie dlatego wystąpiłem z grupy PRO...ten watek liczy 24 strony mielenia tego samego...
l&p
Posted 02 July 2009 - 12:55
Sprawdz raz jeszcze, skorzystaj z innej przegadarki.
Posted 02 July 2009 - 13:36
Posted 02 July 2009 - 14:37
ktos mi powie, dlacze paczka activatemms2G zajmuje ponad 600 mg?
mg ? nawet jeśli chodziłoby o mb to nie wiem skąd to wziąłeś, ja ściągnąłem paczkę zajmującą ponad 600, ale KB .. także nie ściągaj tamtej większej, bo szkoda czasu .. ;]
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users