Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Beejive 3.0 z Push Notification w App Store !

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#76 Droid

Droid
  • 50 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 sierpnia 2009 - 18:27

U mnie tekst o długości 50 znaków z polskimi literami wyskoczył.

#77 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 18:28

Za mało... wpisz koło 200. Może być copy-paste coby paluszków nie męczyć

#78 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 20:36

Za mało... wpisz koło 200. Może być copy-paste coby paluszków nie męczyć

ponad 1000 polskich znakow i doszlo PN.

#79 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 20:47

No to muszę się Ciebie dopytać o kilka szczegółów... Jaki język masz ustawiony w telefonie i RegionFormat? Czy modyfikowałeś jakoś ustawienia BeeJive ponad defaultowe? Zauważyłem, że jeśli w ustawieniach dla BeeJive wyłączę opcję Preview (okienko PN nie zawiera wówczas kawałka treści wiadomości a jedynie nadawcę) to wszystko działa prawidłowo. Ewidentnie coś w moim telefonie jest nie tak z wyświetlaniem długich woiadomości w niebieskim popupie... z tym, że tylko wtedy kiedy są tam ogonki... więc to nie wina serwera a aplikacji Beejive... eeeech

#80 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:37

Mam BeeJive od wczoraj ( czyli najnowsza wersje ) i przez pierwsze 10min bylo wszytko w porzadku,dodalo mi wszystkie kontakty pozniej wyskoczylo ,ze jabbim ( to moj jabber,ktorego uzywam z ichatem - dodam,ze do tej pory bylo wsio ok ) jest offline, ustawilem wiec na nowo polacz i widac,ze jest available i swiatelko na zielono , Problem mam taki,ze jak pisze wiadomosc do kogos to zaraz po wyswietleniu sie wiadomosci, mam druga taka sama ,tylko napisana cienka trzcionka na czerwono a w nawiasie jest Error-1.Czy ktos wie moze co sie dzieje? Z gory wielkie dzieki za pomoc ps Mam Iphona 3GS

#81 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:55

No to muszę się Ciebie dopytać o kilka szczegółów...
Jaki język masz ustawiony w telefonie i RegionFormat?
Czy modyfikowałeś jakoś ustawienia BeeJive ponad defaultowe?

Zauważyłem, że jeśli w ustawieniach dla BeeJive wyłączę opcję Preview (okienko PN nie zawiera wówczas kawałka treści wiadomości a jedynie nadawcę) to wszystko działa prawidłowo. Ewidentnie coś w moim telefonie jest nie tak z wyświetlaniem długich woiadomości w niebieskim popupie... z tym, że tylko wtedy kiedy są tam ogonki... więc to nie wina serwera a aplikacji Beejive... eeeech

W telefonie : język polski, format regionu : polska.
W Beejive :
  • Notification : Push
  • Exclude Disconnects : Off
  • Alert Each Msg : On
  • Preview : On
  • Session Timeout : 24 Hour

#82 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 09:36

juz mi dziala :)

#83 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 sierpnia 2009 - 13:00

Czy działa Wam PN z Beejive i innymi aplikacjami na sofcie 3.0 z JB? Telefon mam z Ery, aktywowany przez iTunes. Przy każdym włączaniu aplikacji z PN mam komunikat:

Aby używać powiadomień Push, połącz się z iTunes

I powiadomienia oczywiście nie dochodzą. Jednak zauważyłem, że sesja jest utrzymywana bo na komputerze jestem ciągle wylogowywany z gg.

#84 jachu76

jachu76
  • 150 postów

Napisano 28 października 2009 - 15:22

Witam, czy można w jakiś sposób dodać do tej aplikacji swój sygnał powiadomienia wiadomości przychodzących ?

#85 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 28 października 2009 - 17:46

Jak masz Jailbreak'a to tak, wystarczy podmienić orginalny na swój dzwięk.

#86 jachu76

jachu76
  • 150 postów

Napisano 28 października 2009 - 22:00

W którym folderze siedzą te dzwonki bo nie mogę ich się doszukać..?

#87 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 28 października 2009 - 22:07

Folderze BeejiveIM.app, który znajduje się w katalogu: /var/mobile/Applications/ciąg_znaków/

#88 jachu76

jachu76
  • 150 postów

Napisano 28 października 2009 - 22:25

Folderze BeejiveIM.app, który znajduje się w katalogu: /var/mobile/Applications/ciąg_znaków/

Dzięki za szybką odpowiedz, właśnie tam dotarłem lecz nie widzę żadnych dzwonków które są orginalnie w tej aplikacji...:(

#89 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 28 października 2009 - 22:30

Leniu :P A default_received.caf?

#90 jachu76

jachu76
  • 150 postów

Napisano 28 października 2009 - 22:37

Leniu :P A default_received.caf?

Heh, dzięki wielkie naszukałem się trochę tego....

Pozdro.

#91 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 29 października 2009 - 14:23

mam do Was pytanie. Otóż, zakupiłem beejive i założyłem sobie już nawet 2 konta jabberowe na jabster.pl oraz jabbim.pl i w każdym oczywiście wgrałem z usług transport gadu gadu a kontakty wrzuciłem poprzez konwerter chomika - i na komputerze w komunikatorze PSI działa to całkiem fajnie, lecz na beejive wyskakuje pusty komunikat błędu i się rozłącza zaraz po połączeniu. Przed wgraniem transportu do jabbera, beejive z sukcesem logował się do serwera. Dotyczy to obydwóch serwerów. Teraz niestety nie mogę skorzystać z programu :/ Facebook czat normalnie funkcjonuje. Może mi ktoś w miarę wytłumaczyć co tutaj nie gra? Transport? Jaka na to rada?

#92 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2009 - 15:34

mam do Was pytanie. Otóż, zakupiłem beejive i założyłem sobie już nawet 2 konta jabberowe na jabster.pl oraz jabbim.pl i w każdym oczywiście wgrałem z usług transport gadu gadu a kontakty wrzuciłem poprzez konwerter chomika - i na komputerze w komunikatorze PSI działa to całkiem fajnie, lecz na beejive wyskakuje pusty komunikat błędu i się rozłącza zaraz po połączeniu.

Przed wgraniem transportu do jabbera, beejive z sukcesem logował się do serwera. Dotyczy to obydwóch serwerów. Teraz niestety nie mogę skorzystać z programu :/ Facebook czat normalnie funkcjonuje.

Może mi ktoś w miarę wytłumaczyć co tutaj nie gra? Transport? Jaka na to rada?

W tym temacie http://www.myapple.p...z-jabber-9.html @thcode opisał rozwiązanie, które mnie pomogło z jabbim-em. Dodam jeszcze, że zanim się zastosowałem do tej porady, zrobiłem jeszcze jedno konto na abp.pl i z tym jabber-em i transportem Beejive współpracowało bez problemów. Nie mniej czytałem, że jabbim jest bardzo solidny, więc teraz używam tylko jabbim-a.

#93 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 31 października 2009 - 16:21

Lashe a moglbys opisac co dokladnie zrobiles bo czytalem to rozwiazanie i jakos niezbyt zakumalem co powinienem zrobic a mam ten sam problem - serwer jabbim.com i caly czas bledy - zeby bylo smieszniej sprawdzalem na IM+ i wszystko dziala:(

#94 adam.m.

adam.m.
  • 177 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 31 października 2009 - 19:08

@adamvet oraz inni jakbyście ogarnęli ten problem to proszę o podanie rozwiązania tutaj bo ja już nie wiem co zrobić. Wydałem pieniądze i mam jedynie obsługe czata facebooka :(

#95 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 listopada 2009 - 02:00

Lashe a moglbys opisac co dokladnie zrobiles bo czytalem to rozwiazanie i jakos niezbyt zakumalem co powinienem zrobic a mam ten sam problem - serwer jabbim.com i caly czas bledy - zeby bylo smieszniej sprawdzalem na IM+ i wszystko dziala:(

Beejive jest chyba bardzo wybredne, dlatego na IM+ działa.

1. Wylogowałem się i zamknąłem Beejive
2. Odpaliłem PSI na PC
* Na liście zapewne masz kontakt o nazwie np. gg.jabbim.pl/registered lub o podobnej nazwie (na razie nie ruszasz tego kontaktu)

3. Wszedłem w Menu - Ogólne - Przeglądarka usług
4. Na liście, która się wyświetliła znalazłem "Gadu-Gadu Transport" - gg.jabbim.pl
5. Dodałem kontakt transportu do listy kontaktów (mimo, ze już go tam miałem - patrz *)
6. Wróciłem do listy kontaktów i znalazłem tam dwa kontakty odpowiadające za transport (tak sobie to tłumacze :) )
7. Usunąłem ten dodany kiedyś czyli z "/registered" w nazwie
8. W kontaktach został mi kontakt o nazwie "gg.jabbim.pl" czyli ten nowo dodany
**9. Kliknąłem na tym kontakcie prawym przyciskiem i wybrałem "Zaloguj". PSI uruchomiło ponownie wszystkie kontakty z GG.
10. Zamknąłem PSI i przeniosłem się do Beejieve. Od tej chwili, wszystko zaczęło działać i działa do dziś...

**być może przed punktem 9 zamknąłem PSI i odpaliłem raz jeszcze, i dopiero wtedy poczyniłem krok z pkt. 9

Nie znam się zbytnio na tym, robiłem to po omacku (nie do końca rozumiejąc opis @thcode), ale wydaje mi się, że właśnie takie kroki wykonałem. Może to jakiś zbieg okoliczności, nie wiem, ale działa.
Oby i Wam pomogło.

#96 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 02 listopada 2009 - 08:37

Kurcze zrobilem jak podano - program w koncu sie laczy i nie wyskakuje error ale za to mam wszystkie kontakty nieautoryzowane czyli dane nic z tego:(

#97 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2009 - 12:08

Kurcze zrobilem jak podano - program w koncu sie laczy i nie wyskakuje error ale za to mam wszystkie kontakty nieautoryzowane czyli dane nic z tego:(

A jak zalogujesz się przez PSI to wszystko jest teraz ok, czy kontakty też są nieautoryzowane?

#98 adamvet

adamvet
  • 485 postów
  • SkądNorwich, UK

Napisano 02 listopada 2009 - 18:59

Sprawa wyglada tak. Jak uruchomie PSI i dam na status online to nic sie nie dzieje. Dopiero jak klikne prawym przyciskiem na ten plik gg.jabbim.pl i dam na log on to dopiero kontakty maja normalne statusy (tzn nie ma ze sa nieautoryzowane ale normalnie dostapne lub niedostepne). Natomiast w iPhonie jest aktualnie sytuacja taka ze wszystkie kontakty sa niedostepne (mimo ze gg pokazuje co innego) natomiast tylko ten "kontakt" gg.jabbim.pl jest nieautoryzowany. Nie wiem za bardzo co z tym jeszcze mozna zrobic:(

#99 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2009 - 00:51

W takiej sytuacji nie wiem jak Ci pomóc. Generalnie wszystko wygląda jak u mnie. W PSI mam dokładnie tak samo (dopiero jak kliknę prawym kontakty, mają normalny status). I w jakiś cudowny sposób w iPhonie też... Być może, jednak pominąłem jakiś szczegół, albo po prostu miałem farta. Mogę Ci jedynie poradzić, abyś przerobił wszystko raz jeszcze z jabberem na abp.pl. Wiele osób pisało, że z tym serwerem Beejive współpracuje bez problemów. Ja mogę to jedynie potwierdzić. W sumie nie masz nic do stracenia.

#100 lippi

lippi
  • 95 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 01:16

zawiodlem sie na palringo i jego "push" nabylem beejive bo wszyscy chwala. jednak nie potrafie odpalic na nim gg czy ktos mi moze napisac jak krok po kroku to sie robi? z gory dzieki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych