Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Beejive 3.0 z Push Notification w App Store !

• Please log in to reply
122 replies to this topic

#1 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 23 June 2009 - 07:39

W końcu się doczekaliśmy aktualizacji beejive do wersji 3.0 Push działa bardzo dobrze

Dołączona grafika Dołączona grafika

#2 wikal1910

wikal1910
  • 501 posts
  • SkądRadom

Posted 23 June 2009 - 09:26

Czy ktoś coś wie na temat innych komunikatorów które będą obsługiwały push tzn gg, parlingo ??

#3 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 09:28

IM+ z pewnością, reszty bym się nie spodziewał.

#4 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 23 June 2009 - 09:35

IM+ z pewnością, reszty bym się nie spodziewał.

już również jest dostępne z PN w App Store dzisiaj wyszła nowa wersja

#5 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 23 June 2009 - 09:52

Dziwne mam IM+ i nie ma dostępnej aktualizacji. Jak na razie mam informacje o tym, że AIM ma i BeejiveIM. Testowałem na Beejive, bardzo łanie śmiga. Powiadomienia przychodzą natychmiastowo, także wygląda na to, że Apple dało radę. Zobaczymy co będzie jak się zwiększy liczba użytkowników:D

#6 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 23 June 2009 - 10:16

Dołączona grafika

dostępne w US App Store iTunes Store

Dołączona grafika

#7 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 23 June 2009 - 10:36

Dołączona grafika

dostępne w US App Store iTunes Store

Dołączona grafika

No tak, to jest AIM, a gdzie jest IM+?

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 10:38

Niestety Push w BeejiveIM nie działa na moim iPhonie 2G. Może ktoś potwierdzić poprawność działania na tym modelu?

#9 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 23 June 2009 - 10:39

No tak, to jest AIM, a gdzie jest IM+?

oops ... to chyba z niewyspania się ;) - sorry

#10 reaper

reaper
  • 1108 posts

Posted 23 June 2009 - 10:41

Beejive 3.0 działa wyśmienicie na iPhone 3G. Powiadomienia PUSH dochodzą natychmiast po wysłaniu wiadomości. Domyslnie nie ma możliwości ustawiania gadu-gadu, ale można to zrobić za pomocą konta jabber'a. Także GG działa wyśmienicie.

#11 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 23 June 2009 - 11:52

Jeszcze jedna sprawa. Na początku się trochę zdziwiłem, bo po kilka minut od wyłączenia Beejive pojawiał mi się komunikat rozłączenia z serwerem i wtedy push noty juz nie docierały. Jednak poczytałem trochę i okazuję się, że wystarczy wejść w ustawienia iPhone'a(nie w Beejive) tam wejśc w zmianę ustawień Beejive i mamy możliwość ustawienia po jakim czasie Beejive rozłącza się z serwerem. Tak więc ustawiłem na 12 godzin i nic mi już się nie rozłącza:] Default'owo było 20 minut.

#12 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 12:06

A ja z przykrością informuję, że Push Notification nie działa na iPhone'ach aktywowanych w PwnageTool/redsn0w (aktywowanych fałszywie). Co to oznacza? A no to, że żaden iPhone 2G w Polsce nie będzie mógł korzystać z funkcji Push Notification.

#13 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 12:17

u mnie tez nie dziala, a mam iphone 3g aktywowany przez pwnagetool :/

#14 Mariomen

Mariomen
  • 16 posts

Posted 23 June 2009 - 12:26

A ja z przykrością informuję, że Push Notification nie działa na iPhone'ach aktywowanych w PwnageTool/redsn0w (aktywowanych fałszywie). Co to oznacza? A no to, że żaden iPhone 2G w Polsce nie będzie mógł korzystać z funkcji Push Notification.

Czyli nigdy na iPhonie 2G nie będę mógł rozkoszować się tą opcją ? Czy to tylko kwestia czasu ?

#15 japek

japek
  • 779 posts

Posted 23 June 2009 - 12:29

Chyba nie jest to kwestią czasu ponieważ z tego co wiem przy tej opcji Apple inwigiluje telefony po UUID.

#16 pjanet

pjanet
  • 288 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 June 2009 - 13:09

Witam, Jezeli to prawda to nie jest to dobra informacja dla ludzie ktorzy maja zamiar kupic/kupili iPhone'a z tzw 2 obiegu. Posiadam iPhone'a 2G i coraz bardziej sie zastanawim czy jest jakas przyszlosc dla iPhone'a 2G patrzac z perspektywy nowych softow ? Obecnie 'prawie' kazda nowa funkcja jest niedostepna dla iPhone'a 2G :( Janet

#17 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 13:12

Akurat Push Notification jest dostępny, tylko trzeba go aktywować z kartą, z którą został zakupiony...

#18 Amphibious

Amphibious
  • 66 posts

Posted 23 June 2009 - 13:16

Wie ktoś może o co chodzi - po aktualizacji BJ pojawiły mi sie przy kontaktach komunikaty,, Unautorized,, i nie mogę wysłać żadnej wiadomości

#19 djKristo

djKristo
  • 899 posts

Posted 23 June 2009 - 13:21

Wie ktoś może o co chodzi - po aktualizacji BJ pojawiły mi sie przy kontaktach komunikaty,, Unautorized,, i nie mogę wysłać żadnej wiadomości

nie masz dodanego kontaktu do listy albo masz źle wpisany nr

#20 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 23 June 2009 - 14:01

Hmm, wystąpił jakiś problem(invalid response code:504), przez co nie mogłem się zalogować na google talk. Chciałem spróbować usunąć konto i założyć jeszcze raz, ale jak próbuje usunąć konto to mnie wywala z aplikacji, nice. To wszystko za jedyne 7 euro...

#21 Mariomen

Mariomen
  • 16 posts

Posted 23 June 2009 - 14:04

Akurat Push Notification jest dostępny, tylko trzeba go aktywować z kartą, z którą został zakupiony...

No mój zakupiony był chyba gdzieś za granicą w sieci : O2
W Polsce mogę zapomnieć o Push Notification z kartą plus?

#22 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 14:06

mam podobny problem, bo moj jest ze stanow :/ aplikacja dziala, ale powiadomien nie ma iphone 3g, jailbreak i aktywacja przez pwn + ultrasn0w

#23 traanZ

traanZ
  • 64 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 23 June 2009 - 14:07

Nie ukrywam, załamałeś mnie tym info :/

#24 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2009 - 14:20

Nie ukrywam - sam się załamałem...

#25 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 23 June 2009 - 15:37

Nie ma co się załamywać tylko kombinować. Podobną funkcjonalność można uzyskać przy użyciu powiadomień sms. Davvido, masz plusa? Jak masz plusa to masz konto email (w praktyce bezpłatne) w domenie plusnet.pl z bezpłatnym powiadamianiem sms. Ustawiasz sobie w bejive powiadamianie na ten mail i nie ma problemu.
Jeżeli przeszkadza zapychająca się z biegiem czasu skrzynka na plusnet.pl to dodajemy ją do konta gmail jako skrzynkę zewnętrzną przy czym przy każdej synchronizacji każemy gmailowi usunąć jej zawartość.
Od strony funkcjonalnej sprowadza się to wszystko do tego samego co push. Opóźnienie o każdej porze dnia nie przekracza 20s. Wiem, bo używam.
Albo od razu w bejive jako mail 48numermojegotel@text.plusgsm.pl tylko wtedy przychodzą dwie wiadomości z doklejonym badziewiem reklamowym.
A jak to wszystko pożeni się z dobrym programem do sms i/lub programem do blacklist to mamy coś nawet znacznie bardziej funkcjonalnego niż push (osobne dźwięki dla wiadomości z komunikatora, inny sposób wyświetlania wiadomości z komunikatora, defaultowy reminder itd.)

Tak jak pisałem, używam i nie potrzebny mi żaden push. Swoją drogą trochę się na nim zawiodłem, spodziewałem się czegoś znaaacznie bardziej zaawansowanego niż niebieskie okna.
Mam to samo już od 3 miesięcy.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users