Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

mac2day - nowe forum poświęcone Makom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

#26 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2005 - 23:07

Tacy fanatycy blachy (PC)

No nie wiem - od czasu pojawienia się PowerMaka G5 słowo "blaszak" nabrało nowego znaczenia :mrgreen:

#27 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 29 lipca 2005 - 23:25

Czesc, ja u siebie tez forumka (http://www.foruminimac.glt.pl) otworzylem, tylko ze widze ze tych forow to juz jak nasranych jest, no ale jak ktos chce zajrzec to niech zaglada, zaciekawie narazie nie wyglada, ale z czasem bedzie coraz wiecej rzeczy itp ; ]

#28 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 29 lipca 2005 - 23:40

może nie aż tak :

nasranych jest

ale pojawia się coraz więcej - tematyka staje się popularna

#29 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 30 lipca 2005 - 00:04

Wydaje mi sie, ze to ze sie pojawia nowe to dobrze, nawet bardzo dobrze. Konkurencja jest jak najbardziej wskazana, na pewno stymuluje. :D

#30 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 30 lipca 2005 - 08:12

Jasne, tylko ze ludziom bedzie sie mieszalo ; ] massa tematow i forow hehe Z jednej strony to jest good ze konkurencja, ale tak czy siak MyApple ma wina tutaj, najwiecej ludu jest. No, dobra stronka dobrze przyciaga.

#31 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 30 lipca 2005 - 08:21

my to wiemy ;) MiniMacAdmin obczaj statystyki :lol:

#32 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 30 lipca 2005 - 10:11

Wiecie ze MyApple nie powinnien byc najlepsza stronka? :> Tylko Apple.PL Powinno byc eehehehehe XD

#33 Grosik

Grosik
  • 484 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2005 - 11:57

Nowe forum... i kolejna strona do codziennego przegladaania... bez sensu. Rozumiem- konkurencja itp. Mimo wszystko jestem za ujednoliceniem swiata makowego w Polsce...

#34 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 30 lipca 2005 - 12:15

Niestety zycie jest ciezkie, i musi byc konkurencja, nie tylko w polityce :P jest konkurencja :] A im wiecej forow tym lepiej, ja tak uwazam.

#35 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 lipca 2005 - 13:51

Jednak się nie zgodzę. Potem się biega od jednego forum do drugiego i szuka rozwiązania. Starzy wyjadacze mówią , że to już było, użyj "szukaj" a potem człowiek biega jak z pełnym pęcherzem ...

#36 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 30 lipca 2005 - 14:45

Heidi! Sorry ale nie chciało mi się cytować a to było do tom_maca tylko widocznie pisaliśmy posty w tej samej chwili (i byłeś szybszy). Jakże bym mógł się czepiać?

Peace ;)

#37 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 30 lipca 2005 - 15:22

A czy nie jest powiedziane: szukajcie a znajdziecie? Im wiecej zrodel tym lepiej.

#38 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 lipca 2005 - 15:38

Jak czegoś szukasz, to lepiej, żeby "mający wiedzę" byli zgromadzeni w jednym miejscu... wtedy łatwiej ich znaleźć, a do tego osoby pomagające nie muszą dodatkowo tracić czas na pisanie tego samego w wielu miejscach...

#39 Grosik

Grosik
  • 484 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2005 - 15:56

Dokladnie. Oszczedza czas i nerwy zarowno szukajacych jak i "wyjadaczy". Poza tym swiat makowy w Polsce nie jest duzy w odroznieniu od piecykowego... wiec po co go jeszcze dzielic ? Nie mozna zrobic jednego profesjonalnie prowadzonego forum ? Mysle ze znacznie ulatwilo by wszystkim mac user'om zycie...

#40 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 30 lipca 2005 - 16:03

chłopaki pokaże wam jeden podział, mianowicie podział w Amigowym świecie. Z jedej społeczności zrobiło się aż 2 grupy : zwolenicy AmigaOne-AmigaOS 4.0 i Pegasosów-MOS. Szkoda że się tak porobiło ale to winna paru osób które za wszelką cene chcą wszystko dzielić. Myśle że podałem dobry przykład

#41 ainaval

ainaval
  • 272 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2005 - 16:30

Bardzo dobrze, że powstają (a czasem też upadają) nowe strony o tematyce makowej w "polskim internecie". Nie martwiłbym się rozproszeniem ludzi, bo prędzej czy później, kiedy temat... okrzepnie, wyklaruje się który serwis jest najlepszy (najciekawszy, największy, najładniejszy - jakie kryterium kto woli) i tam będzie skupiać się najwięcej polskich makjuzerów... Grunt, że od paru miesięcy coś się ruszyło. A wygląda to dopiero na początek :)

#42 MiniMacAdmin

MiniMacAdmin
  • 58 postów
  • SkądCzarna Bialostocka

Napisano 30 lipca 2005 - 17:37

Szczerze wam powiem, w tym roku bardzo rozszerzyla sie liczebnosc stronek o tematyce makowej w Polsce, jeszcze w Lutym tego roku, byly tylko 2 stronki na temat makow, a mianowicie, forum swiat obrazu, oraz moja mala stronka ktorej nikt prawie nieznal, bo umiescilem ja na forum swiat obrazu i malo ludzi na nia zagladalo. Teraz dokladnie minelo okolo 5 miesiecy i zobaczcie co sie stalo, ogromny rozrost i popularnosc makow. Ja sie ciesze ze jest coraz wiecej stronek i forumow. Zeby rozpromowac maka wszek i wzdluz. Wielu ludzi w Polsce nawet nie wie co to jest Macintosh, mozna uznac ze nasze dzialania ( stron internetowych itp? ) maja za zadanie rozszerzyc dzialanie macow na swiatowa skale.
Dajmy Przyklad, http://www.hardmac.com, http://www.macowner.com, http://www.macnn.com i owiele wiecej tego calego, http://www.macgreek.com i wiecej wiecej wiecej ;] Byla jeszcze niemiecka stronka o macach mini, ale przerobili ja na erotyke ;pp
http://www.minimac.info.
Pozdrawiam

#43 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 30 lipca 2005 - 19:39

ehh a rozwój rynku Apple w Polandi zawdzięczamy MacMini - stosunkowo tanie rozwiązanie na domowy komputer, no i iPody popularyzowany wśród młodzieży i nie tylko :D ...ale ja zostanę przy dużych rzeczach, uwielbiam PowerMac...ach te możliwości rozbudowy - nie mam żadnych kompleksów wielkości :mrgreen:

#44 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 30 lipca 2005 - 23:47

Ej dla mnie sprawa jest prosta - dwa DUŻE fora wystarczą i to aż nadto - skupiłbym się raczej na ich opdowiednim pozycjonowaniu i rozreklamowaniu.

I jednego jestem pewien - jakbym zakłądał własną stronę o Makach, to miejscu forum były zapewne linki do tych obydwu. Tyle. (i bez urazy MinMac, bo stronka bardzo ładna, tzn poprzednia mi się podobalą bardziej, ale chyba mi się nie chce rejestrować drugi raz na forum które najpierw zniknęło, a teraz jest inne ale już beze mnie)

Nie zapominajmy o szrlotce i pl.sys.macintosh (oraz ś.p. jabluszku...)

#45 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 31 lipca 2005 - 08:11

ale Mac_Abra jest miło że chociaż coś się dzieje :D

#46 _sys

_sys
  • 2 046 postów
  • SkądB-stok i okolice

Napisano 31 lipca 2005 - 09:10

Aj przesadzacie. Dobrze, że jest coraz więcej stronek. Wątpię, żeby w poszukiwaniu potrzebnych informacji trzeba było latać po 10 forach. Wybierasz sobie jedno z ciekawą oprawą, wartościowymi treściami oraz chętnymi do pomocy użytkownikami i możesz czuć się jak w raju :mrgreen: . Przynajmniej nie jesteśmy "skazani" tylko na jedno forum.

#47 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 31 lipca 2005 - 12:40

no fakt, ale cóż za rozdarcie - MF jaest ładne, a MA "ludniejsze" i bardziej aktualne... ale przecież nie ma rzeczy idealnych ;)

#48 TomkOx

TomkOx
  • 370 postów

Napisano 31 lipca 2005 - 18:08

Nie zapominajmy o szrlotce

Buahahaha... Większego drewna jeśli chodzi o nawigację trudno by znaleźć w Sieci.
No ale jak ktoś jedzie na archaicznym Classic'u to może mu tam coś przypasuje jeszcze...

#49 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 31 lipca 2005 - 21:14

Nie zapominajmy o szrlotce

Buahahaha... Większego drewna jeśli chodzi o nawigację trudno by znaleźć w Sieci.

Szczerze mówiąc to nie zdążyłem się tamdobrze rozgościć, bo ledwie się zarejestrowałem, już nie bylo czego zbierać... (ups, czy to przeze mnie? :P )

Ale ogólnie mi się podobało :roll:

No ale jak ktoś jedzie na archaicznym Classic'u to może mu tam coś przypasuje jeszcze...

a to a'propos CZEGO??? :shock:

#50 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 01 sierpnia 2005 - 08:46

Ja z szarlotki zrezygnowałem, bo nie było jak tego łatwo przeglądać... interfejs "drzewka" nie okazał się tutaj najlepszy ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych