Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

redsn0w - czyli QuickPWN for 3.0

• This topic is locked This topic is locked
429 replies to this topic

#301 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 20:22

Hmmm ja po instalacji 3.0 i JB po kolei isnatlowalem rozne aplikacje i resetowalem fona by wiedziec ktora mi go rozwali i mialem kilka co mi wiszalo ip ze bylo wiodczne jabko i to koleczko co jak sie cos laduje to sie kreci ii stanelo. musialem z 2 razy powtarzac proces ODTWORZ i JB ponownie. Mam maca to mi latwiej niz na windzie. ale czemu nie dziala YT ? hmm nie uruchamia sie czy nie wyszukuje nic?

#302 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 20 June 2009 - 20:46

a ja powiem ciekawostke ze po odblokowaniu redsnow.. nie moge sie dostac do ip w senisie wgrania thamesow... iphone browser nie odpala sie wywala blad... i iphone pc suite tez...

#303 globussek

globussek
  • 32 posts

Posted 20 June 2009 - 20:57

Mam pytanie... Czy sam JB spowalnia prace ip? czy wszystkie zawieszenia i scinania są zwiazane z mnogoscią aplikacji z cydii obciazajacych pamiec? Prosze o rzetelną odp bo waham sie czy jailbreakowac 3.0, bo w poprzednich softach po jb i wgraniu roznych aplikacji telefon strasznie "mulilo" ;/ pomocy.

#304 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 June 2009 - 21:06

... iphone browser nie odpala sie wywala blad...

u mnie to samo Dołączona grafika

#305 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 posts
  • Skądstolica

Posted 20 June 2009 - 21:08

u mnie to samo Dołączona grafika

o to nie dobrze i co teraz/????

#306 loop_digga

loop_digga
  • 83 posts

Posted 20 June 2009 - 21:12

Hmmm ja po instalacji 3.0 i JB po kolei isnatlowalem rozne aplikacje i resetowalem fona by wiedziec ktora mi go rozwali i mialem kilka co mi wiszalo ip ze bylo wiodczne jabko i to koleczko co jak sie cos laduje to sie kreci ii stanelo. musialem z 2 razy powtarzac proces ODTWORZ i JB ponownie. Mam maca to mi latwiej niz na windzie. ale czemu nie dziala YT ? hmm nie uruchamia sie czy nie wyszukuje nic?

Mógłbyś napisać jakie aplikacje rozwaliły Ci telefon?
Własnie w innym temacie "pochwaliłem się", że instalując programy do Cydii doprowadziłem do permanentnej zawiechy iP (włączanie i wyłączanie telefonu w nieskończoność). Teraz przywróciłem oprogramowanie i nie chciałbym powtórzyć błędu :) Może być na Priva, ale takie info przyda się i innym.

#307 globussek

globussek
  • 32 posts

Posted 20 June 2009 - 21:19

Prosze o odpowiedz na moj post ;/ bo mam dylemat ;p

#308 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 21:26

globusek.... Samo zrobienie JB nie spowalnia pracy Iphona. Aplikacje ktore instalujesz nie sa pisane przez programistow tylko przez fanatykow ktorzy wiedza co robia ale nie zawsze wychodza zmierzone efekty. Nie masz sie co martwic o JB tylko zdecydowanie to zrob. Z tymi apliacjami to SilverTheme byly tam skorki i jak w Winter wlaczylem ronze style to mi zaweisilo fona. i zamiast appsync 3.0 wgralem z zapomniania ipPatch i to mi tez zaweisilo. za trzecim razem juz nie wgrwalem glupot tylko to co pisalo na forum bo nie chcalo mi sie sprawdzac co zawiesza :) poprosyu najlepiej jak pisze ze kompatybilne z 3.x.x :)

#309 zeniTh

zeniTh
  • 22 posts
  • SkądRzeszów

Posted 20 June 2009 - 21:28

mi wszystko działa jak należy YT, pogoda, itd..., jak zainstalować ICY ? bo mam tylko Cydię

#310 globussek

globussek
  • 32 posts

Posted 20 June 2009 - 21:39

a moze mi ktos po pl tu napisac instrukcje tego jb?;/ bo cos mi chyba nie wyszlo bo strasznie dlugo rebootuje... juz moze z 3min. chyba ze to normalne?

#311 skc

skc
  • 925 posts

Posted 20 June 2009 - 21:41

Co sie stało z Push w sofcie 3.0 na iPhone 2G po restore?

#312 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 20 June 2009 - 21:49

Jest w "Poczta, kontakty, inne".

#313 Grekki

Grekki
  • 262 posts

Posted 20 June 2009 - 21:57

mi wszystko działa jak należy YT, pogoda, itd..., jak zainstalować ICY ? bo mam tylko Cydię

Przecież to już było kilkanaście stron wcześniej, widać że posta wystawiłeś bo nie przeczytałeś tematu od deski do deski... Tak to jest.

@topic
Widzę, że dużo osób narzeka, że niektóre programy nie działają, to tak trudno zrozumować ? To jest 3.0 i to nie to samo co 2.0 nie wszystko może działać.

Mój log co działa.

Winterboard
Cycorder
Installous

Są to wszystkie programy które narazie zainstalowałem z Cydi. Jak narazie problemów z tym softem nie mam, stabilnie wszystko jest.

#314 Confi25

Confi25
  • 2 posts

Posted 20 June 2009 - 22:03

Panowie zrobilem tak jak napisaliscie juz 2 razy i nic :( niby downloading... pozniej reset telefonu i teraz mam rysunek podlacz kabelkiem Ip do itunes :///// mialem soft 2.02 i wedlug instrukcji chcialem zrobic 3.0 :( myslalem ze to bedzie takie latwe jak z 1.14 na 2.02 a tu dupa a nie moge stracic kontaktow ehhh moglby mi ktos pomoc? jak cos moj nr gg 1127279 Błagam o pomoc bo musze miec telefon sprawny :(

#315 mateush90

mateush90
  • 170 posts
  • SkądPOZNAŃ

Posted 20 June 2009 - 22:12

Mój log co działa.

Installous

Są to wszystkie programy które narazie zainstalowałem z Cydi. Jak narazie problemów z tym softem nie mam, stabilnie wszystko jest.

wyszukiwarka w Installous działa Ci również? bo u mnie czeka, i czeka i nic .. jedynie zainstalowane programy tzn. historia działa..:roll:

#316 chayenne

chayenne
  • 393 posts
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Posted 20 June 2009 - 22:17

a czy program installous nie jest programem do piracenia? dobrze ze nie dziala - nie okradajmy programistow.

#317 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 22:19

chayenne
Program Installous nie jest programem do piracenia i dziala i nie udawaj ze nie sciagasz filmow gier czy mp3
bo sweitosci tu nie ma na forum. A czemu nie okradajmy programistow? a muzykow mozna? a artystow ? a inych mozna tylko akurat programistow nie?

zeniTh
dodaj repo do cydii: [url=http://apt.ripdev.com]apt.ripdev.com[/url] by miec ICY

globusek.
Nie wiemy jaki masz system i czego nie wiesz skad wziales program i czemu nie stosujesz sie do instrukcji ?

Confi25
Nie wiemy co ty chcesz zrobic , duzo mowilismy i nie wiemy co masz na mysli piszac zrobiles jak pisalismy? jaki masz fon? czy ipod, czego uzywasz jak system itd napisz po kolei co robisz zazwyczaj jak jest kabelek z podlaczneim do itunes to odlacz od telefonu i polacz ponownie.
p.s. i nie pisz rozwlekle ze po kazdej linijce dwa entery bo to nie gg
p.s. II nie musisz miec sprawnego telefonu, olej ta myśl ze tak musi byc. Masz to zrobic na spokojnie bo to tylko telefon. jesli jeszcze w ogole ci zadziala

#318 przemq

przemq
  • 68 posts

Posted 20 June 2009 - 22:26

tez mam problem z instalousem - ale wydaje mi sie ze to moze byc problem z serwerem - poniewaz na drugim IP 2g z 2.2.1 jest to samo. Ktos wie co moze byc dokladnie?

#319 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 22:31

Dokadnie to musialy pasc serwery skoro nic sie nie dzieje. proste...

#320 Confi25

Confi25
  • 2 posts

Posted 20 June 2009 - 22:34

Juz odpowiadam Posiadam Ipohne 2G, soft 2.02 przed instalacja i teraz mam niby 3.0. Dokladnie chcialem sobie update`a softu zrobic, robilem wszystko wedlug instrukcji na koncu jest downloading jb data, pozniej reset telefonu iiiiiii i wlasnie pojawia mi sie na ekranie telefonu obrazek z kabelkiem aby do podlaczyc do itunes robie to i mi pokazuje ze telefon jest w trybie awaryjnym i moge tylko wcisnac ODTWORZ co wiąże sie ze strata danych :( i powrot softu do 1.14 czy tam 1.12 nie pamietam juz.. co robic? :(

#321 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 22:38

Odtworzenie softu nie wiaze sie z utrata danych. Pniewaz jesli robisz aktualziacje softu do 3.0 czy jakiegokolwiek innego to robi ci aktualziacje Iphona. tak? robi ci? Jesli ci robi to wcisnij odtworz a kiedt IP bedzie w poprzedniej wersji to po wlaczeniu zapyta cie ze ten tel byl juz podlaczany i czy chcesz przywrocic wszystkie dane z archiwizacji. wtedy wciskasz TAK. Jak juz masz tak jak bylo. ( O ILE SIE NIE POMYLILEM) to sciagasz softa 3.0 i normalnie go instaluejsz na fonie uzywajac funkcji aktualizuj.Odtwarzanie sfotu a archwizacja to SA dwa rozne pliki....(przynajmniej tak jest u mnie IP 3G 3.0.2) p.s. nie pisz z odstepami co dwei linijki....PLIS

#322 bluedrag

bluedrag
  • 19 posts
  • SkądManchester

Posted 20 June 2009 - 22:38

Miałem zainstalowanego iNav i po aktualizacji softu wszystkie programy i gry gdzieś wcieło, tzn one teoretycznie są ale nie mam dostępu do nich. Jakies pomysły ???

#323 widmo123

widmo123
  • 59 posts

Posted 20 June 2009 - 22:45

Jesli byly zainstalowane z APP powinny byc inaczej mysle ze musisz od nowa zainstalwac. A skad wiesz ze toretcznie sa ? hmmm

#324 globussek

globussek
  • 32 posts

Posted 20 June 2009 - 22:46

Dobra juz mam jb wszystko fajnie ale maly problem kosmetyczny... znikla mi ikonka od cydii i aplikacja przyjela ikonke od innego appsa. Ktos wie jak temu zaradzic zeby cydia miala pierwotna ikonke? dodam ze nie ingerowalem w themesa

#325 bluedrag

bluedrag
  • 19 posts
  • SkądManchester

Posted 20 June 2009 - 22:50

Jesli byly zainstalowane z APP powinny byc inaczej mysle ze musisz od nowa zainstalwac. A skad wiesz ze toretcznie sa ? hmmm

Bo po sunchronizacji pokazuje mi że są w iP ale na ekranie ich nie widać mam tylko mnóstwo "pustych" ikonek.
Poza tym jak robie aktualizacje zainstalowanych programów to podczas instalacji ikona jest a jak się zainstaluje to ikona znika:confused:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users