Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oprogramowanie 3.0 dla iPhone i iPod touch już dostępne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
665 odpowiedzi w tym temacie

#551 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 23:55

a skype nadal nie dziala w tle :( jarek

#552 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 23:59

Oczywiście że nie, podsumowując myślałem że ten soft spowoduje że nie zrobię JB, ale jeszcze daaaaaleko do tego :)

#553 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 czerwca 2009 - 23:59

a skype nadal nie dziala w tle :(
jarek

Skype nie był aktualizowany jeszcze do działania w tle. Na dniach powinno się coś ruszyć nie tylko w kierunku Skype.

@adam_eu na Twoim miejscu bym ich męczył. Jesteś ich klientem, mają obowiązek Ciebie obsłużyć należycie. A jak trafi się człek co nie będzie wiedział o czym mówisz to poproś o kogoś kompetentnego lub o kontakt do jego kierownika na call center. Staniesz się nagle Vipem i obsłużą Ciebie tak jak powinni. :)

BTW a JB jak nie ma tak nie ma :/

#554 kketrab

kketrab
  • 34 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:05

Mam głupie pytanie. Czy może ktoś podac bezpośredni link do oprogramowania 3.0 dla iPhone'a 3G? Te co są w pierwszym poście to mi nie działają bo przegladarka odczytuje je jako skrócone. jest już późno i nie chce mi sie dalej szukać, a jutro rano na uczelni mam zamiar sciągnąc ten plik. Z góry dziękuje.

#555 MxK

MxK
  • 335 postów
  • SkądBaltic Coast

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:07

kketrab odpal iTunes i aktualizuj.

#556 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:09

Mam głupie pytanie. Czy może ktoś podac bezpośredni link do oprogramowania 3.0 dla iPhone'a 3G? Te co są w pierwszym poście to mi nie działają bo przegladarka odczytuje je jako skrócone. jest już późno i nie chce mi sie dalej szukać, a jutro rano na uczelni mam zamiar sciągnąc ten plik. Z góry dziękuje.

Mówisz i masz: 3.0 iPhone 3G
Dla tych co by chcieli resztę: http://www.hackint0s.../f127/22056.htm

#557 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:11

Mozecie pobierac aplikacje z App Store bo u mnie obecnie wyskakuje komunikat ze iTunes Store jest nie dostepne i mam sprobowac pozniej.

#558 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:13

U mnie tak samo

#559 Rafaello-z

Rafaello-z
  • 17 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:22

Witam wszystkich. Jestem już po aktualizacji firmware do 3.0 poprzez iTunes, natomiast nie mam w ogóle opcji związanej z mms? Tzn. nie mam takich opcji w wiadomościach czy gdziekolwiek indziej w ustawieniach, a zdjęcia tak jak i notatki głosowe mogę wysłać tylko jako załącznik e-mail?.... Czy ktoś orientuje się dlaczego tak jest?

#560 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:22

Wlasnie przetestowalem usluge Find My iPhone gdyż zalozylem konto w Mobile Me (Trial 60dni) i musze powiedziec ze zlokalizowal ladnie moja okolice. IM dotarlo w niecale 3sekundy od wyslania. Co do samego OS 3.0 to czy wasz iPhone zachowuje sie podobnie ze po wlaczeniu i zniknieciu loga Apple jest czarny ekran przez jakies 10 sekund i dopiero pojawia sie ekran z tapetka i godzina?? bo nie wiem czy cos w moim iPhone sie z****lo czy ten soft juz tak ma.

#561 Rafaello-z

Rafaello-z
  • 17 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:28

Co do samego OS 3.0 to czy wasz iPhone zachowuje sie podobnie ze po wlaczeniu i zniknieciu loga Apple jest czarny ekran przez jakies 10 sekund i dopiero pojawia sie ekran z tapetka i godzina?? bo nie wiem czy cos w moim iPhone sie z****lo czy ten soft juz tak ma.

U mnie też tak jest z tym że trwa to dłużej niż 10 sekund. Także podejrzewam że tak już chyba jest po tej aktualizacji.

Pozdrawiam.

#562 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:31

Witam wszystkich.
Jestem już po aktualizacji firmware do 3.0 poprzez iTunes, natomiast nie mam w ogóle opcji związanej z mms? Tzn. nie mam takich opcji w wiadomościach czy gdziekolwiek indziej w ustawieniach, a zdjęcia tak jak i notatki głosowe mogę wysłać tylko jako załącznik e-mail?....

Czy ktoś orientuje się dlaczego tak jest?

Jeśli jesteś w sieci wspieranej przez Apple (Era - Orange) to uruchom ponownie iPhona. Powinien automatycznie przyjąć wtedy ustawienia MMS oraz będziesz mógł wysyłać.

Co do samego OS 3.0 to czy wasz iPhone zachowuje sie podobnie ze po wlaczeniu i zniknieciu loga Apple jest czarny ekran przez jakies 10 sekund i dopiero pojawia sie ekran z tapetka i godzina?? bo nie wiem czy cos w moim iPhone sie z****lo czy ten soft juz tak ma.

U mnie to zajmuje koło 8sek i raczej jest tak u wszystkich. Aczkolwiek zauważyłem, że z tym czasem bywa różnie co nie zmienia faktu, że tak się dzieje po aktualizacji do 3.0.

#563 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:31

Od początku wersji beta tak było i chyba tak zostanie

#564 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:38

Dobra Panowie i Panie, ja uciekam spać. Miłego testowania 3.0.

#565 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:42

witam rowniez jestem po aktualizacji do 3.0 na ktora sporo czekalem. poki co jestem z niej bardzo zadowolony, ale znalazlem jedna irytujaca rzecz: otoz przy pisaniu dluzszego SMSa pole w ktorym wpisuje sie tekst zaczyna zajmowac caly ekran, tj. przestaje widziec tresc smsa na ktorego odpisuje. Czy da sie jakos tak zrobic zeby to sie nie powiekszalo, tylko bylo w stalym rozmiarze tak jak w 2.2.1 bylo? pzdr:)

#566 cziff

cziff
  • 13 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:49

witam..po uaktualnieniu internet smiga przez BT jak i kablek bez problemu w orange..

#567 Rafaello-z

Rafaello-z
  • 17 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:53

Jeśli jesteś w sieci wspieranej przez Apple (Era - Orange) to uruchom ponownie iPhona. Powinien automatycznie przyjąć wtedy ustawienia MMS oraz będziesz mógł wysyłać.

Witam ponownie i dzięki za odpowiedź.
Potwierdzam mam iPhona z Ery ale podczas upgrade do 3.0 miałem w nim kartę sim Plusa więc po aktualizacji nie miałem w ogóle opcji mms. Zamieniłem kartę sim z powrotem na Erę, restart i już wszystko śmiga aż miło.

Pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy.;-)

#568 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:58

wszystko fajnie, ale jestem odrobine zawiedziony. przede wszystkim BT mial dzialac w szerokim zakresie, a nic sie nie zmienilo (no prawie) ;/ poza tym taka funkcja jak ustawienie dzwonka na sms czy dzwonek dla dowolnego dzwieku to nie powinien byc taki problem.

#569 Si9an

Si9an
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 00:59

Jestem po aktualizacji, wszystko przebiegło pomyślnie ... Szkoda że muszę poczekać do (co najmniej) piątku na ultrasn0wa żeby sobie simlocka ściągnąć :)

#570 extor

extor
  • 318 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:06

no coz pozostaje tylko przyzwyczaic sie. ogolnie soft spisuje sie swietnie. jedyne co mi brakuje to wysylania i odbierania plikow przez bluetooth. dobra ide spac bo ok 12 jade do media po sluchawki stereo bluetooth nokia bh-503.

#571 herbarz

herbarz
  • 83 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:07

Panowie jak odpalacie voice control? Przytrzymuje home button ale nic sie nie dzieje :( pomocy

#572 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:09

Voice Control tylko w iPhone 3GS

#573 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 czerwca 2009 - 01:29

Pobrałem, niestety musiałem płacić na iPoda touch :/
Ściągnęło się w mig, a sama aktualizacja trwała jakieś 5 min. Wszystko działa ok :)

ipod touch first gen? Ja mam first gen i zastanawiam się czy pobrać, zwłaszcza, że zależy mi na jailbreak, którego narazie niema (?).
Jak to na ipodzie działa, jest duża różnica? Czy mimo iż to jest pierwsza generacja działa płynnie?
Jestem ciekaw jak z grami będzie czy pierwsza generacja będzie kompatybilna z nowymi grami/programami w sensie czy nie będzie nic ścinać, czy się wieszać.

#574 rafals

rafals
  • 418 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 02:22

Wlasnie przetestowalem usluge Find My iPhone gdyż zalozylem konto w Mobile Me (Trial 60dni) i musze powiedziec ze zlokalizowal ladnie moja okolice. IM dotarlo w niecale 3sekundy od wyslania. Co do samego OS 3.0 to czy wasz iPhone zachowuje sie podobnie ze po wlaczeniu i zniknieciu loga Apple jest czarny ekran przez jakies 10 sekund i dopiero pojawia sie ekran z tapetka i godzina?? bo nie wiem czy cos w moim iPhone sie z****lo czy ten soft juz tak ma.

Ta usluga to albo zart albo jakos nie przyjzalem sie dokladnie.
Ale z tego co auwazylem w kazdej chwili z poziomu iphoen bez zadnego hasla mozna ja wylaczyc:).

Wiec jesli twoj telefon zostanie skradziony to pierwsze co to ktos to wylaczy pozostaje zdalne koasowanie danych i wysylanie ityrujacej wiadomosci na ekran ale nie znajdziesz tel

#575 radiszko

radiszko
  • 4 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 02:50

Wiecie co spodziewałem się po apple czegoś WIĘCEJ...szczerze to co dostaliśmy w sofcie 3.0 to nic innego jak pewien standard który już od jakiegoś czasu jest w innych fonach(mówię tu o np MMS lub możliwości wykorzystania iphone jako modem) no a co mnie niesamowicie zawiodło to to że praktycznie niewiele zmieniono choć zapowiadano REWOLUCJE...gdzie ten odblokowany bluetooth?Owszem otworzyli go na kilka innych urządzeń poza słuchawkami ale co jest śmieszne nie ma jeszcze opcji wysłania znajomemu np pliku jpg albo innego!Kolejną rzeczą dramatycznie śmieszną jest niemożność zmiany choćby tła pulpitu...nie wiem jak bardzo trzeba być ograniczonym żeby nie dostrzegać potęgi społecznościowej urządzeń multimedialnych.Już nie wspomnę o tym że jesteśmy ograniczeni tylko do Itunes i że nawet zmiana dzwonka itp wiąże się z używaniem tego "narzędzia".Kolejny mankamentem jest brak kamery choć były już programiki mogące robić z aparatu iphone kamere ale ola boga to powinien być przecież standard!!...powiedzmy że o pluginie flasha pomilczę troszkę bo ta sprawa jest niewarta nerwów PODSUMOWUJĄC: Cieszyłem się jak małe dziecko czekając na soft 3.0 który tak naprawdę nie dodaje za wiele a to co dodaje to w większości standard w innych telefonach że nie wspomnę o smartfonach. Panie JOBS prosimy o przebudzenie i zrobienie z iphone platformy naprawde w pełni funkcjonalną a nie robienie telenoweli z każdego kolejnego update softu na iphone... PS: tak odrobine humorystycznie to może w 2011 przy iphonie gsx 7g będzie wszystko to co powinno być w porządnym smartfonie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych