Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone OS 3.0 - informacje, jailbreak, data premiery

• Please log in to reply
1072 replies to this topic

#651 Furiat

Furiat
  • 235 posts

Posted 18 June 2009 - 18:53

tak ?? jesteś pewien?? bo ja widzę i czytam że osoby w plusie mają dostęp do zakładki "dane sieci komórkowej "( czy jakoś tak ) . Nie mam również dostępu to ustawień MMS , plus ma . Jak to wytłumaczyć?? błąd w oprogramowaniu czy wina operatorów.

#652 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2009 - 18:56

Jeśli masz iPhone'a z SIM-lockiem i aktywowałeś go z kartą operatora od którego pochodzi - nie masz ustawień. Jeśli masz iPhone'a bez SIM-locka i aktywowałeś go z inną kartą niż ta z którą został zakupiony - masz ustawienia.

#653 Furiat

Furiat
  • 235 posts

Posted 18 June 2009 - 18:57

Rozumiem. Ale to jest chore :/ (* mam orange z simlockiem na orangekupiony w orange) a teraz mi wpadło do głowy. Czy jak zrobie ultra snow to już nie będe miał simlocka. Pojawią się te opcje ??

#654 fakcior

fakcior
  • 53 posts
  • SkądPodolsze / Kraków, PL

Posted 18 June 2009 - 19:01

Nie, bo simlocka się będzie sciągało prawdopodobnie dopiero po aktywacji.

#655 Tomzik87

Tomzik87
  • 1016 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 June 2009 - 19:03

pwnage tool czy quickpwn wyjdzie jutro. Skoro jutro bedzie ultrasn0w to musi byc narzedzie do JB

#656 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2009 - 19:06

Rozumiem. Ale to jest chore :/
(* mam orange z simlockiem na orangekupiony w orange)

a teraz mi wpadło do głowy. Czy jak zrobie ultra snow to już nie będe miał simlocka. Pojawią się te opcje ??

Nie na tym to polega. To iTunes udostępnia te opcje jeśli iPhone jest aktywowany z inną niż dedykowana karta SIM, żeby użytkownik mógł ją skonfigurować.

#657 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 18 June 2009 - 19:10

Rozumiem. Ale to jest chore :/
(* mam orange z simlockiem na orangekupiony w orange)

a teraz mi wpadło do głowy. Czy jak zrobie ultra snow to już nie będe miał simlocka. Pojawią się te opcje ??

Co w tym chorego? Po co Ci te ustawienia skoro są już poprawnie skonfigurowane?

#658 krzysztoftyper

krzysztoftyper
  • 92 posts
  • SkądBielsko biała

Posted 18 June 2009 - 19:13

A QuickPWN dalej milczy ? czy ktos juz cos wie... ? Zablokowal mi sie iPhone 2G, nie zrobilem downgrade, gdyz quickpwn mial byc wczoraj lub dzisiaj.. i nie chce mi sie bawic... Teraz widze ze kilka dni bez iP to jest tak samo jak kilka dni bez auta :)

#659 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 18 June 2009 - 19:18

Witam wszystkich. Mam takie oto pytanie: Posiadam Iphone'a 3G bez simlocka. z odblokowanym softem 2.2.1 Chcę przejść na soft 3.0 jednak również odblokowany (nie chodzi mi o simlock bo takowego od początku nie miałem) ponieważ muszę wrzucać pliki na iphone'a (głównie sciągi na egz ;) ) Czy jest obecnie taka możliwość żeby wgrać i odblokować telefon z softem 3.0 ? Czy ta mozliwosc pojawi się jutro razem ze yellowsnow czy jakoś tak ;) ??

#660 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 18 June 2009 - 19:19

A QuickPWN dalej milczy ? czy ktos juz cos wie... ?

Ile razy trzeba powtarzać, że będzie w piątek ;> Tzn. to jedyna oficjalna informacja na ten temat :P

#661 cubasz

cubasz
  • 1636 posts
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Posted 18 June 2009 - 19:23

A QuickPWN dalej milczy ? czy ktos juz cos wie... ?/.../)

dłubią przy tym PWN i końca na razie nie widac. Youtube im nie dziala i znalezli jakieś bugi w asr (zdaje sie, ze ma to zwiazek z automatic system restoration ale glowy nie dam).

#662 haro

haro
  • 428 posts
  • Skądwarszawa

Posted 18 June 2009 - 19:30

problem z asr już rozwiązali. zamiast pytać ciągle o to samo, sprawdzajcie uaktualnienia na blogu dev-team

#663 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 18 June 2009 - 19:37

prosiłbym o odp. na moje pytanie (str. 66) bo nie wiem czy robić update przed zbliżającymi się egzaminami.... pozdrawiam

#664 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 18 June 2009 - 19:41

problem z asr już rozwiązali.
zamiast pytać ciągle o to samo, sprawdzajcie uaktualnienia na blogu dev-team

A gdzie tak napisali? Bo śledzę i nie widzę szczerze.

prosiłbym o odp. na moje pytanie (str. 66) bo nie wiem czy robić update przed zbliżającymi się egzaminami....
pozdrawiam

Podaj numer posta, ja mam np dopiero 34 stronę tego tematu.

#665 greg enohpi

greg enohpi
  • 8 posts

Posted 18 June 2009 - 19:42

mam informacje dotyczącą 3.0 OS zauważyłem dużą wadę integracji BLUETOOTHa z WiFi, gdy podłączam słuchawki stereo BT i włączam np ipoda muza gra cudnie ale załaczam wifi zasięg mam na maxa właczam np safari i serfuje po stronach, sprawdzam poczte itd itp i nagle ikonka wifi wykazuje bardzo słaby zasieg a w słuchawkach muzyke rwie szarpie znieksztalca a net chodzi jak zółw czy ktos zauważył tez ów problem?? na szczeście moje słuchawki maja adapter podłaczany do gniazda na dole i generuje własny bt wtedy zasieg wifi jest znow na maxa oczywiscie nalezy właczyc i właczyc wifi w iphonie bo sam nie potrafi teraz odswiezac mocy i pewnie b lub g wifi, podsumowując 3.0 udastepnil nam bt do wiekszej ilosci sluchawek ale gdy wlaczamy wifi a na pokladzie iphona jest to jeden modul generujący jak sie domyslam to jak bt to nie wifi jak wifi to nie bt jesli ktos ma kontakt z ludzmi majacymi wplyw na rozwoj iphona i systemu to mam nadzieje ze moja uwaga sie przyda podczas prac nad nowszymi wersjami tych cudnych smartbajerów albo przynajmniej w nowych O S ach PZDR

#666 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 18 June 2009 - 19:43

# 659 ;)

#667 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 18 June 2009 - 19:45

na moje pytanie (str. 66)

Podaj numer posta, ja mam np dopiero 34 stronę tego tematu.

no właśnie - to zależy kto jaką rozdziałkę ekranu ma :P

#668 Songokuu

Songokuu
  • 47 posts

Posted 18 June 2009 - 19:45

Te youtube.app to mogli by se darować bo i tak ten program ma zerowa funkcjonalność.Ja przegladam tube w safari na pełnej stronie bez wersji mobilnej i wszystko jest ok

#669 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 18 June 2009 - 19:48

Te youtube.app to mogli by se darować bo i tak ten program ma zerowa funkcjonalność.Ja przegladam tube w safari na pełnej stronie bez wersji mobilnej i wszystko jest ok

chyba nie mówisz o safari w iphonie ?? bo jeżeli tak to by oznaczało że w sofcie 3.0 jest zawarta obsługa flasha w co osobiści enie wierze bo by o tym głośno było :P

#670 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 18 June 2009 - 19:50

Dlatego napisali, że wydadzą "preliminary jailbreak" nie poprawijący Youtube'a. A poza tym w safari to myślisz, że jak działa YT, skoro nie ma flasha? Jest od tego wtyczka, która równie dobrze też może nie działać.

#671 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 June 2009 - 19:50

Mówi o Safari w iPhone - na filmie jest ikona Play - naciskamy ją i mamy film z YouTube w wersji komputerowej na pełnym ekranie.

#672 pejas123

pejas123
  • 176 posts
  • SkądWielkopolska

Posted 18 June 2009 - 20:00

Czyli rozumiem ze w os 3.0 safari jest "sprzężone" z aplikacją YouTube? A co z moim pytaniem z posta o którym pisałem ?

#673 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 18 June 2009 - 20:06

Czyli rozumiem ze w os 3.0 safari jest "sprzężone" z aplikacją YouTube?
A co z moim pytaniem z posta o którym pisałem ?

Twoje pytanie jest napisane po chińsku z elementami gwary mongolskiej... Dlatego nie dziw się, że nikt Ci nie odpowiada, bo jak odpowiedzieć skoro się pytania nie rozumie. Ale jeżeli dobrze rozumiem to żeby mieć dostęp do plików musisz mieć JB, którego możliwość może się pojawić w dowolnej chwili. Ewentualnie aplikacja typu files, ale zależy o jakich plikach mówimy.

#674 Songokuu

Songokuu
  • 47 posts

Posted 18 June 2009 - 20:09

chyba nie mówisz o safari w iphonie ?? bo jeżeli tak to by oznaczało że w sofcie 3.0 jest zawarta obsługa flasha w co osobiści enie wierze bo by o tym głośno było :P

Ja nie mam teraz 3.0 musze czekac na JB bo mam Iphone-a z usa i nie moge aktywowac mam 2.2.1 i normalnie oglondam od kad mam IP przez nie tube tak jak bym przegladal je na kompie.Co prawda to fakt kiedys to nie dzialalo ale jakis czas temu tube przerobilo wszystkie swoje filmy na mp4 (znaczy sa teraz w dwuch formatach flv i mp4) to ten Quicktime co jest wpudowany w IP normalnie je otwiera sprubuj sobie tez sie kiedys zdziwilem.Co prawda kiedys byly do tego potrzebna taka ftyczka z cydi co pozwalala otwierac tube przez safari ale wczoraj zrobilem downgrade z 3.0 na 2.2.1 spowrotem bo sie pospieszylem z update i nie zainstalwalem tej wtyczki i smiga

#675 Furiat

Furiat
  • 235 posts

Posted 18 June 2009 - 20:25

Co w tym chorego? Po co Ci te ustawienia skoro są już poprawnie skonfigurowane?

A co jeżeli nie jest ??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users