Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Reklamy na MyApple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#51 andig

andig
  • 264 postów
  • SkądZ zadupia..., krzesło przed kompem...

Napisano 03 sierpnia 2009 - 14:07

Ja już wytrzymać nie mogłem i muszę to napisać:

Do jasnej ch****, czy nie morzcie możecie wywalić tej reklamy z piłką nożną u dołu ekranu??!!! Ja wręcz tego żądam, to jest nie do zniesienia!!! Nie dość, że w kółko zwiększa i zmniejsza mi stronę, to jeszcze krzyżyk ucieka i jest coraz mniejszy!!! To paranoja!!! Nie mogę nawet artykułu przeczytać, ciągle się gubię w akapitach, mam po prostu tego dość!!! Zróbcie coś z tym...

#52 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:00

Ostro

#53 ferrari_enzo

ferrari_enzo
  • 365 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki, 50km to Woodź

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:09

Ja jeszcze nie widziałem reklam we flashu na MyApple.pl :D

#54 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:12

Ostatnio też się z nią zetknąłem i muszę przyznać, że jest wyjątkowo paskudna. Nie dość, że jest na całą szerokość ekranu to jeszcze cały czas się rusza i jest bardzo jaskrawa - nie da sie normalnie czytać teksu.

#55 clarnet

clarnet
  • 291 postów
  • SkądŻory

Napisano 03 sierpnia 2009 - 20:59

Jestem przeciętnym internautą. Serwis MA się rozwija i rozrasta, a opanowanie tego wymaga czasu. A czas to pieniądz. Pieniądz pozyskiwany jest z reklam. Wszystko to rozumiem. Rozumiem reklamy na stronie głównej czy w treści postów. Ale jestem przeciętnym internautą i ta reklama z piłka nożną jest wq...-ca Co więc robi przeciętny internauta ?? Po prostu przestaje odwiedzać forum. Najpierw coraz rzadziej, a potem wcale. Jestem na różnych forach ale te z denerwującymi reklamami po prostu omijam. I większość moich znajomych tak robi. Właściciel serwisu namawia reklamodawców do zamieszczania reklam argumentując to dużą oglądalnością. Ale reklamodawca to też nie idiota. zawsze sprawdza czy reklama się zwraca i czy ma skutek. Przejrzy swoje statystyki i zobaczy ile ludzi MA weszło na jego stronę, co z tego ma i jaka była długość ich sesji. Może to będzie sukces ??? Nie wiem. Myślę że raczej nie. Kontrakt się skończy i reklama zniknie. A administrator MA zobaczy jak u niego z oglądalnością i ile ma sesji takich kilku sekundowych. Jestem pewien, że oglądalność spadnie a ilość tych sesji wzrośnie. Dlaczego ??? Bo przeciętnych (z definicji) jest najwięcej. Wchodzę na MA, widzę tą piłkę i wychodzę. Wcześniej czy później. Ale zdecydowanie szybciej niż normalnie. I tak zrobi wielu. A jak dalej będzie ta piłka to zrezygnuje. Czy o to chodzi MA ???? Przećwiczyłem to osobiście reklamując się w lokalnym miejskim serwisie. Najpierw płaciłem za kliknięcie, potem za emisję małego banerka na stronie głównej - było ok. Dalej zmieniono zasady i płaciłem za ilość odsłon jakiegoś flasha liczona w tysiącach. cena wzrosła a ilość wejść do mnie spadła. Więc podziękowałem. Serwisu też już nie odwiedzam. Piłka przeminie, ale czy użytkownicy wrócą ???

#56 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:07

Panowie, czy chodzi Wam o ten pasek:

Dołączona grafika

Ja go raz jedyny widziałem cztery dni temu chyba, faktycznie wkurzająca rzecz. Ale od tamtego czasu mi się nie pojawił.

#57 andig

andig
  • 264 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:35

Tak, o ten szajs chodzi.

#58 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:39

Panowie, czy chodzi Wam o ten pasek:

Dołączona grafika

Ja go raz jedyny widziałem cztery dni temu chyba, faktycznie wkurzająca rzecz. Ale od tamtego czasu mi się nie pojawił.

Tak, wkurzająca rzecz.
U mnie codziennie, może nie przy każdym otwieraniu nowej strony z wątkiem, ale bardzo często :-x

#59 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:41

wkurza wkurza

#60 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:48

Hmmm... dziwne, ja jestem na MA codziennie i jeszcze ani razu nie widziałem tej reklamy - co nie znaczy ze żadną reklama na MA mnie nie denerwuje. jest jedna taka co pika :) ale takie życie... widziałem więcej i to bardziej ,,złośliwych,, reklam na innych stronkach.

#61 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 sierpnia 2009 - 21:49

kurczę, ja jej ani razu nie widziałem, a odwiedzam MyApple kilkanaście razy dziennie

---- Dodano 03-08-2009 o godzinie 22:49 ----
heh, jaka synchronizacja z bladem ;)

#62 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 03 sierpnia 2009 - 22:05

Ja ją już widziałem dwa lub trzy razy i nadal mam dreszcze;) Ale i tak najgorsze są te, w których ucieka X.

#63 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 03 sierpnia 2009 - 22:28

Tych z uciekającym ,,x,, tez na MA nie widziałem jeszcze.

#64 andig

andig
  • 264 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 22:39

Ja ją już widziałem dwa lub trzy razy i nadal mam dreszcze;) Ale i tak najgorsze są te, w których ucieka X.

No właśnie w tej ucieka i jeszcze się zmniejsza, istny koszmar. Teraz też mam coś szczęście i jej nie widzę, ale nie wiem czy to znak, że już jej nie ma, czy po prostu szczęście mi dopisuje :P.

#65 uaru

uaru
  • 256 postów
  • SkądWrocław, Haga, Sendai, Tokyo

Napisano 03 sierpnia 2009 - 23:05

Ciekawe, kiedy zaczną się reklamy głosowe. Takie reklamy są najbardziej wkurzające. Zwłaszcza, jak ma się kilka okienek otwartych... W każdym razie, gdy na tym forum pojawi się taka reklama, to będą prawdopodobnie ostatnie odwiedziny.

#66 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2009 - 23:07

Rzeczywiście coś jej teraz nie ma. Zobaczymy co jutro będzie, może juz 'poszła spać' :lol:
Ciekawe czemu u modów i adminów nie ma tych reklam :lol:

---- Dodano 04-08-2009 o godzinie 00:08 ----

Ciekawe, kiedy zaczną się reklamy głosowe. Takie reklamy są najbardziej wkurzające. Zwłaszcza, jak ma się kilka okienek otwartych...

I weź taka znajdź w której to zakładce ona siedzi :neutral:

#67 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 03 sierpnia 2009 - 23:52

Rzeczywiście coś jej teraz nie ma. Zobaczymy co jutro będzie, może juz 'poszła spać' :lol:

Nie licz na to - niedawno ją "ustrzeliłem".

Reklamy ok, ale statycznie.

#68 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 sierpnia 2009 - 08:11

obudziła się.....:
Dołączona grafika

#69 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 04 sierpnia 2009 - 13:18

Ta firma zarządzająca reklamami na MyApple ostro sobie pogrywa. Zaczynają brnąć coraz dalej.

#70 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 sierpnia 2009 - 20:58

Mogli by dawać reklamy bardziej związane z Apple - ciąża, "ile schudła kasia" i tym podobne trochę dziwnie wyglądają na stronie głownej.

#71 andig

andig
  • 264 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 22:46

Eee... tam... reklama to reklama. Zrozumiem wszystko byle bez chamstwa i M$, bo tu po prostu nie wypada ;).

#72 Sebastian Brzuzek

Sebastian Brzuzek

MyApple Team

• 2 090 postów
  • SkądŚląskie/USA

Napisano 06 sierpnia 2009 - 03:36

Ja jeszcze nie miałem uciekającego X'a .. całe szczęście ;) Nie miałem też reklam ruchomych. Nie używam AdBlocka, więc chyba mam po prostu takie szczęście hehe :) Choć co prawda to prawda, że reklam przybywa i przybywa.. Ale ja to rozumiem, MyApple w końcu musi żyć :) No bo zastanówmy się - chyba lepiej by MyApple sprawnie funkcjonowało (by serwery nie zwalniały) i były reklamy, niż gdyby nie było reklam i działało kiepsko. Chociaż reklamy flash i reklamy Microsoftu i 'ile Kasia schudła' jest trochę nie na miejscu i nie pasuje do Apple a w końcu to jest forum użytkowników urządzeń Apple. //Pozdrawiam

#73 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:26

Ja wczoraj widziałem tę reklamę, ale tyko dlatego, że siedziałem na FireFoksie na Windowsie. Dzisiaj znowu Mac+Safari i reklamy nie ma... A ten "x" nie ucieka - wystarczy go kliknąć i cały baner znika ;)

#74 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:29

Czy to możliwe żeby reklamy nie widziały osoby korzystające z Safari? Uprzejmie prosimy o sprawdzenie. Być może to jest powód dlaczego jedni reklamę widzą a inni nie. Ja na Fire Foxie też ją widzę, na Safari nie.

#75 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 sierpnia 2009 - 10:34

Czy to możliwe żeby reklamy nie widziały osoby korzystające z Safari? Uprzejmie prosimy o sprawdzenie. Być może to jest powód dlaczego jedni reklamę widzą a inni nie. Ja na Fire Foxie też ją widzę, na Safari nie.

Ok, zostanie to sprawdzone :)

Eee... tam... reklama to reklama. Zrozumiem wszystko byle bez chamstwa i M$, bo tu po prostu nie wypada ;).

Taaa... M$ mniej odpowiedni, od reklam typu: "Sprawdź ile Kasia schudła w ciąży...".
Chyba nie :neutral:

---- Dodano 06-08-2009 o godzinie 12:14 ----
Wygląda na to, że na safari owa reklama nie pojawia się.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych