Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

TEST : SimPlus 250 MB w pakiecie

• Please log in to reply
171 replies to this topic

#126 holksoft

holksoft
  • 67 posts

Posted 13 July 2009 - 12:00

Dlaczego w Polsce nie ma jak w np. USA gdzie przy abo. 50$ mam nielimitowany internet. I by nie było takich problemów

#127 Ferbi

Ferbi
  • 117 posts

Posted 13 July 2009 - 12:17

No to wychodzi na to samo co w Plusie, tylko w Heyah drożej.

Tylko, że używam neta z heyah do gg/twittera/rss/pogoda - w miesiącu wychodzi mi to ok 30 MB więc - 6zł. Naliczanie osobno danych wysłanych/odebranych jest dla mnie złodziejstwem w biały dzień. Dopóki ludzie będą kupować tak mało atrakcyjne pakiety dotąd operatorzy będą z nas zdzierać. Zostaję przy Heyah i czekam na Play Online we Freshu, wtedy będę mógł swobodnie chodzić po necie w ipku

#128 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 14 July 2009 - 12:53

w mBank mobile jest 100MB za 5zł i nalicznie co 1kb ! ;) gdyby moja pani nie miała w plusie to bym się przeniósł...

#129 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 14 July 2009 - 17:08

w mBank mobile jest 100MB za 5zł i nalicznie co 1kb ! ;) gdyby moja pani nie miała w plusie to bym się przeniósł...

Rzeczywiście... mbank to nie operator wirtualny plus'a? Bo widzę, że nawet kody aktywacyjne identyczne.

#130 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 posts
  • SkądKościuszki

Posted 14 July 2009 - 17:25

tzn plusa nie no bo co ma plus do banku :D chodzi, że korzystają z infrastruktury plusa chyba ;)

#131 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 16 July 2009 - 01:40

Czy ktoś z Forumowiczów korzysta z oferty m-bank mobile?

#132 midnightr

midnightr
  • 23 posts

Posted 21 July 2009 - 02:57

O kurde, chcialem sprobowac mBank mobile bo oferta wydawala sie ciekawa, ale myslalem, ze ceny za transmisje danych jakies kosmiczne... A tu patrze i wychodzi na to, ze w mBanku najlepsza oferta jesli chodzi o pakiety internetowe! Nie dosc, ze tanio (tutaj 500MB bedzie za 25 zl, 10 taniej niz w simplusie i nie musisz calego pakietu naraz aktywowac), to jeszcze (a moze przede wszystkim) naliczanie co jeden kb ;-) Jesli uda mi sie przeniesc numer, to zmieniam siec :)

#133 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 July 2009 - 09:14

@midnightr daj znać jak z tym przeniesieniem...Sporo osób to pewnie zaciekawi. W temacie pakietów w SimPlusie jeden z userów zwraca uwagę na takie fakty : 19 gr do wszystkich sieci bez wyjątku i zasięg Plusa. Mnie to osobiście nie kręci, ale może być to sporym policzkiem dla SimPlusa.

#134 midnightr

midnightr
  • 23 posts

Posted 23 July 2009 - 12:46

Najpierw musialem zarejestrowac numer w Plusie i zasilic konto (bo mialem zablokowane rozmowy wychodzace). Wczoraj zlozylem wniosek na stronie mBank mobile i dzisiaj dostalem potwierdzenie. Czekam tylko na kuriera z nowa karta SIM i dokumentami :) Ciekawe tlko ile czasu to faktycznie zajmie od wizyty kuriera.

#135 nowy57

nowy57
  • 449 posts

Posted 26 July 2009 - 10:23

sam przenioslem jeden numer z tak taka wczoraj w nocy zlozona dyspozycja przeniesienia numeru , ciekawe czy do konca tyg sie wyrobia .. 19gr - to jest stawka gwarantowana do konca czerwca 2010 dodatkowo jesli ktos korzysta z platnosci kartami dostaje minuty za free wiec stawka 19gr zmniejsza sie w dol .. hmm az niewiarygodne .. mam nadzieje ze nie bedzie komunikatow dziwnych w sluchawce ze nie mozna sie dodzwonic z przyczyn zajetosci sieci lub cos podobnego .. zalety: +zasieg plusa +najnizsza stawka na rynku +100MB za 5zl (mozliwosc uruchamiania wielokrotnosci pakietow - jednorazowo 3) +przenisienie numeru za free wady: hmm brak ? moze to ze priorytet "sieci" mBank mobile bedzie gdzies dalej niz plus

#136 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 26 July 2009 - 10:28

Wie ktoś może czy pakiety minut/sms (np. kupione w simplusie lub 36i6), które można wykorzystać jedynie do Plusa można też wykorzystywać do mBank mobile?

#137 Levy

Levy
  • 658 posts
  • SkądPuławy

Posted 26 July 2009 - 10:38

Od początku lipca przenoszenie numerów we wszystkich sieciach jest darmowe i trwa ok. doby.

#138 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 26 July 2009 - 14:15

>nowy57 W promocji za 19gr nie ma pakietów internetowych. Jest tylko jeden 50MB co miesiąc za darmo. Jeśli komuś to wystarcza to w porządku. >Bo$s Przeniesienie numeru czyści konto, żadne minuty sms'y promocje i inne nie przechodzą do nowego operatora nawej jeżeli korzysta z tej samej infrastruktury i jest operatorem wirtualnym. >Levy W przypadku prepaid ta doba to dwa tygodnie.

#139 nowy57

nowy57
  • 449 posts

Posted 26 July 2009 - 17:14

>nowy57
W promocji za 19gr nie ma pakietów internetowych. Jest tylko jeden 50MB co miesiąc za darmo. Jeśli komuś to wystarcza to w porządku.

zartujesz ze nie bede mial mozliwosci wykupienia pakietow 100MB za 5zl ?

#140 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 26 July 2009 - 19:58

http://www.telepolis...iskiej_ceny.pdf
Punkt III.3

#141 carool

carool
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 July 2009 - 21:58

W zeszły poniedziałek złożyłem dyspozycję przeniesienia numeru z TakTaka (skończył mi się abonament, a zostać w TT się po prostu nie opłacało). W środę był kurier z dokumentami. W sobotę rano dosatałem smsa, że potwierdzają możliwość zawarcia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych. Podejrzewam, że koło poniedziałku - wtorku powinno być już po wszystkim, dam znać jak będzie rozwijała się sytuacja. I to prawda z tymi pakietami w taryfie 19 gr - nie można wykupić pakietu 100 MB za 5 zł, nie jest to możliwe technicznie. Sam się zorientowałem dopiero niedawno, ale pocieszam się tym, że rzadko kiedy w pełni wykorzystywałem pakiet 50MB jakie miałem w abonamencie w Erze. Zobaczę jak będzie to wyglądało, jeśli mi nie wystarczy, to po prostu przejdę ścieżkę przenoszenia numeru jeszcze raz - przeniosę go po prostu do innego prepaida, a potem znów do mBank-u nie wykorzystując kodu promocyjnego i korzystając z aktualnej oferty i mogąc wydawać pieniądze na pakiet 100 MB za 5 złotych.

#142 nowy57

nowy57
  • 449 posts

Posted 27 July 2009 - 12:49

http://www.telepolis...iskiej_ceny.pdf
Punkt III.3

a mialo byc tak pieknie ..

#143 carool

carool
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 July 2009 - 13:35

Po tygodniu formalności oraz kilku godzinach nieaktywności numeru, działa on już w mBank Mobile. Taryfa 19 gr, nie było problemów z jej włączeniem, nie ma niestety możliwości aktywacji pakietu 100 MB / 5 zł.

#144 Garo

Garo
  • 12 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 July 2009 - 20:51

Odkąd przedłużyłem abonament to uruchomiłem w Erze paczkę 500MB. Nie liczę się z danymi, pogode sprawdząm kilka razy dziennie, dużo przeglądania internetu, czesto poczta itp. Minął tydzień od początku okresu rozliczeniowego i z paczki zużyłem 70MB. Wychodzi, że przy takim używaniu wykorzystam góra połowę pakietu. 500MB w Erze dla przedłużających umowę jest za 15 zł :]

#145 Levy

Levy
  • 658 posts
  • SkądPuławy

Posted 28 July 2009 - 21:09

Uważaj na liczenie danych. W tej paczce dane liczone są co 100 kB. To znaczy, że za każdym razem kiedy łączysz się z Internetem zużywane jest 200kB (dane wysłane i odebrane)

#146 Bo$s

Bo$s
  • 410 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 28 July 2009 - 21:16

>Bo$s
Przeniesienie numeru czyści konto, żadne minuty sms'y promocje i inne nie przechodzą do nowego operatora nawej jeżeli korzysta z tej samej infrastruktury i jest operatorem wirtualnym.

Dzięki za odpowiedź, ale nie o to mi chodziło ;) Pytam czy ktoś kto ma powiedzmy pakiet SMS do Plusa może też wysyłać z tego pakietu do mBank mobile?

#147 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 28 July 2009 - 21:47

Tego nie wiem, w szczególności nie wiem też czy plusowe usługi typu bramka email->sms czy konto email w domenie simplusnet.pl są dostępne dla użytkowników m-bank. Niech się wypowiedzą użytkownicy skoro pojawiają się już takowi.

#148 midnightr

midnightr
  • 23 posts

Posted 29 July 2009 - 15:31

Kurier byl w piatek... Przeczytalem w umowie, ze karty mBanku bede mogl uzywac kiedy dostane smsa potwierdzajacego. I dzisiaj go dostalem, ale niestety w iPhonie "Brak sieci" :(

#149 carool

carool
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 July 2009 - 16:13

Dzięki za odpowiedź, ale nie o to mi chodziło ;) Pytam czy ktoś kto ma powiedzmy pakiet SMS do Plusa może też wysyłać z tego pakietu do mBank mobile?

Nie, połączenia np. z Plusa do mBank Mobile są traktowane jako do obcej sieci, mimo tego, że mBank identyfikuje się jako Plus.

#150 Garo

Garo
  • 12 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 July 2009 - 21:24

Levy to akurat wiem - mówiąc że zuzyłem 70Mb to jest to info od operatora. Oczywiści iPhone pokazuje mniej.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users