Jak zachęcić córkę do korzystania z OSX
Posted 10 June 2009 - 21:12
Posted 10 June 2009 - 21:15

Posted 10 June 2009 - 21:25
Posted 10 June 2009 - 21:27

Posted 10 June 2009 - 21:35

Posted 10 June 2009 - 21:57
Laptop jej teraz nie jest potrzebny, bo ma swój komputer.Kup ładnego maca, np. Macbooka
To nie żart.
Po za tym ma dość mocną jednostkę i nie chcę, żeby się wkurzała, że coś się ślimaczy.
Skoro jej to nie odpowiada no to po co zmuszać
?
Nie chcę jej zmuszać, tylko chciałbym, żeby się obyła z systemem.
Za rok rozpocznie pracę no i wiadomo, że im więcej umiejętności tym lepiej.
Posted 10 June 2009 - 22:02
Posted 10 June 2009 - 22:05
Posted 10 June 2009 - 22:13
Trochę okrutne, ale pokazuje całą prawdę o Windowsie - podrzuć jej kilka wirusów, a najlepiej jakąś zabawkę do wyłączania kompa typu GaduGhostTrojan. Rób ataki co jakiś czas, w ważnych momentach typu pogadanki z przyjaciółkami, oglądanie filmów, a córka szybko oduczy się korzystania z tego śmietnika;)
E no.
Kompletny bezsens!
Nie zależy mi, żeby ją zniechęcać do windows.
Może jest coś, co pociągnie młodego człowieka do OSX?
Posted 10 June 2009 - 22:16
Trochę okrutne, ale pokazuje całą prawdę o Windowsie - podrzuć jej kilka wirusów, a najlepiej jakąś zabawkę do wyłączania kompa typu GaduGhostTrojan. Rób ataki co jakiś czas, w ważnych momentach typu pogadanki z przyjaciółkami, oglądanie filmów, a córka szybko oduczy się korzystania z tego śmietnika;)
to już zalatuje zaawansowaną paranoją. spedzilem dwa lata na windzie xp bez firewalla i bez antywira, a z okresowymi skanami online i zadnych problemow. nie robcie z osx religii, do cholery. wirusy i exploity córce, co za poroniony pomysł
ja swoja dziewczyne na sile przepchnalen na osx z prostego powodu - zaczela robic polprofesjonalnie zdjecia i potrzebne jest cos, co zadba o kopie zapasowe. Nie znam sie na tym jesli chodzi o winde i szkoda mi mojego cennego czasu zeby sie poznac. Zatem powermac + RAID1 + time capsule i problem z glowy, ponarzekala tydzien, ale Opere, Gadu, Jabbera, Picasa, Lightroom, Photoshop ma więc przyzwyczaiła się i zyje. ale nie przyszło mi do głowy odpier*** takie cuda z powodów ideologicznych i rzekomej śmieciowości windoze
czlowieka do osx moze pociagnac tylko lans jaki daje japco na obudowie - ciezko wymagac od kogos nie pracujacego profesjonalnie na kompie zeby przesiadl sie z powodow innych niz ideologia, lans, szpan, chgw
Posted 10 June 2009 - 22:24
Posted 10 June 2009 - 22:25

Posted 10 June 2009 - 22:38

Posted 10 June 2009 - 22:41
jaki twój świat jest przykryczlowieka do osx moze pociagnac tylko lans jaki daje japco na obudowie - ciezko wymagac od kogos nie pracujacego profesjonalnie na kompie zeby przesiadl sie z powodow innych niz ideologia, lans, szpan, chgw
ale tak w sumie jaka jest różnica czy pracuje się pod windowsem, os x'em czy pingwinem? jeżeli się tylko pracuje, to nie ma różnicy chyba - okienka są, ikony są, menu jest, może trochę inaczej się z oknami pracuje, ale jak się skupiamy na jednym programie to nic umieć specjalnego nie trzeba
jak już się komputer posiada, wykorzystuje go i 'administruje' na co dzień dopasowując go do własnych potrzeb to są większe schody i wychodzą na jaw różnice
ale nie kiedy mamy z góry określone zadanie do wykonania w z góry określonym progamie
a jeżeli nie ma nic narzuconego - to przecież może używać swojego XP
a tak? jak wie co to okno, ikona, myszka i klawiatura - to co za różnica pod jakim systemem będzie pracować? a jak mówiłeś - obyta jest z komputerami, więc praca pod różnymi systemami problemu jej sprawić nie powinna
Posted 10 June 2009 - 22:47
jaki twój świat jest przykry
ale tak w sumie jaka jest różnica czy pracuje się pod windowsem, os x'em czy pingwinem? jeżeli się tylko pracuje, to nie ma różnicy chyba - okienka są, ikony są, menu jest, może trochę inaczej się z oknami pracuje, ale jak się skupiamy na jednym programie to nic umieć specjalnego nie trzeba
jak już się komputer posiada, wykorzystuje go i 'administruje' na co dzień dopasowując go do własnych potrzeb to są większe schody i wychodzą na jaw różnice
ale nie kiedy mamy z góry określone zadanie do wykonania w z góry określonym progamie
a jeżeli nie ma nic narzuconego - to przecież może używać swojego XP
a tak? jak wie co to okno, ikona, myszka i klawiatura - to co za różnica pod jakim systemem będzie pracować? a jak mówiłeś - obyta jest z komputerami, więc praca pod różnymi systemami problemu jej sprawić nie powinna
ja kupilem maka bo lepiej, szybciej i wygodniej sie na nim pracuje, odczuwam te roznice wyraznie. moze wynika to ze specyfiki mojej pracy (2 monitory i zyliard okien/aplikacji to standard u mnie podczas pracy wiec potrzebuje szybko, stabilnie i przejrzyscie)
jednak nie uwazam ze jest sens wciskac komus maka kto korzysta tlyko z gg i naszejklasy bo po prostu brakuje argumentow
Posted 10 June 2009 - 23:12
Posted 10 June 2009 - 23:14
to akuratnie nie jest głupieZainstaluj Simsy
Co więcej, ja znajomych zachęcam do spróbowania, pokazuję adium, fx, OO, ew. opera. później pilocik. Wtedy zawsze dostaję pytanie - czy pilot działa z windows? Nie!
i tak zostają na maku. Po ok. miesiącu przychodzą i mówią - ej , wiesz że w OSX można mieć naklejki schowane pod klawiszem f4?

Posted 10 June 2009 - 23:19
Posted 10 June 2009 - 23:23
Posted 10 June 2009 - 23:26

Posted 10 June 2009 - 23:39
Posted 11 June 2009 - 00:10
Posted 11 June 2009 - 06:29
Posted 11 June 2009 - 06:37
---- Dodano 11-06-2009 o godzinie 07:41 ----
albo zaspiewaj jej jakas sliczna piesn ludową najlepiej acapella
Posted 11 June 2009 - 07:04
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users