Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#126 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:08

u mnie lapie prz ladnej pogodzei w 5-10 sekund. przy kiepskiej jak dzis w warszawie nawet i 2 minuty. Shadow Knight - u mnie w domu jest problem z kodami pocztowymi, bo wszyscy korzystaja z kodu 01-972 (urzedy itp) a na poczcie 01-971 - czy na odwrot i nie wiadomo jakiego uzywac :) a w nawigacji jest 01-957 chyba ;) mysle ze tego nie poprawia... ale moge sie mylic...

#127 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:14

kto mi pomoze? właczam navigation mobilenavigator. naciskam OK (połozenie )-> enter the adress...wpisuje miasto..wpisuje ulice...wszystko sie zgadza..pokazue mi ulice jakas dalej którą chcialem..jest pinezka...biore start navigation i wyskakuje to "reception is currently not sufficient navigation starts automatically as soon as GPS reception is ok again " i moge nacisnac "DEMO" lub " CANCEL" w czym tkwi problem?:(

#128 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:17

Cytat

Laska:
jednak coś tam ciekawego jest :) Board Message

---- Dodano 22-06-2009 o godzinie 21:45 ----
Podałem link do wątku pod tytułem: [Tutorial] How to install Navigon on FW2.x!, navigon install fw2.21 2.2

---- Dodano 22-06-2009 o godzinie 21:48 ----
Prawdopodobnie tylko zkraczona wersja jest podatna na ten trick

Nie działa dla wiekszosci. Poza tym na poprzedniej stronie bylo to testowane i tez d...

#129 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:17

A wiec dzisiaj przetestowalem MobileNavigator w Warszawie i okolicach i jakie sa moje wrazenia [ATTACH]4241[/ATTACH] Start o godzinie 20.00 100% naladowania baterii Cala procedura wyszukiwania adresu i wyznaczania trasy trwa doslownie chwile ok 10s U gory ekranu odrazu pojawia sie docelowy czas przybycia. Podczas jazdy jestesmy informowani o ograniczeniach panujacych na danej drodze oraz ich zmianie [ATTACH]4242[/ATTACH] Gdy zblizamy sie do miasta lub dzielnicy na gorze ekranu na zielonym tle wyswietla sie ich nazwa W dolnym lewym rogu pojawiaja sie informacje o najblizszych manewrach [ATTACH]4243[/ATTACH] Tak wyglada tryp 2D [ATTACH]4244[/ATTACH] Tak wyglad tryb nocny w 2D [ATTACH]4245[/ATTACH] Jezeli mamy wykonac kilka manewrow w odleglosci mniejszej niz 100m pojawia sie kilka okienek z informacja i komunikat kiedy i jaki manewr trzeba wykonac [ATTACH]4240[/ATTACH] Na koniec godzinnego testu stan baterii wynosil 65% Co na minus 1. Brak mozliwosci dodawania wlasnych punktow POI chociaz tutaj bardzo jest ich duzo 2. Brak mozliwosci zmiany komunikatow glosowych 3. W trybie 3D brak nazw ulic ktore mijamy (przyzwyczajenie z automapy) 4. W trybie 2D nazwy ulic sa bardzo slabo widoczne kiepska czcionka 5. Bardzo okrojone menu w porownaniu do tej samej nawigacji sprzedawanej do innych urzadzen 6. Brak widoku budynkow ani w 2D ani w 3D Co na plus 1. Blyskawiczne wyznaczanie nowej trasy po zmianie kierunku jazdy albo skretu w zla ulice ok 1s 2. Wyznaczanie optymalnej trasy pokrywa sie z TomTom-em 3. Bardzo dokladny GPS przy skretach w dana ulice przed skretem jakies ok 5m zalezy od pretkosci pokazuje juz 0m i jest komunikat ze za chwile mam skrecic (niestety w wiekszosci map jakie testowalem w momencie skretu czesto pokazywalo ze jeszcze 5-10m mam jechac prosto) 4. Widok landscape portrait Nawigacje prezentowane przez ta firme robia naprawde wielkie wrazenie- asystent pasa, widok terenu w 3D ale niestety nie jest to chyba dostepne jeszcze na iphone-a Co do TomTom-a jezeli wyjdzie w tak okrojonej wersji jak navigon to chyba zostane przy tej nawigacji Natomiast jeszcze raz musze podkreslic ze predkosc dzialania jest oszalamiajaca ani automapa ani tomtom na innych urzadzeniach tak szybko tras nie wyznaczaly.

#130 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:20

kto mi pomoze? właczam navigation mobilenavigator. naciskam OK (połozenie )-> enter the adress...wpisuje miasto..wpisuje ulice...wszystko sie zgadza..pokazue mi ulice jakas dalej którą chcialem..jest pinezka...biore start navigation i wyskakuje to "reception is currently not sufficient navigation starts automatically as soon as GPS reception is ok again " i moge nacisnac "DEMO" lub " CANCEL" w czym tkwi problem?

#131 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:20

Cytat

kto mi pomoze? właczam navigation mobilenavigator. naciskam OK (połozenie )-> enter the adress...wpisuje miasto..wpisuje ulice...wszystko sie zgadza..pokazue mi ulice jakas dalej którą chcialem..jest pinezka...biore start navigation i wyskakuje to

"reception is currently not sufficient navigation starts automatically as soon as GPS reception is ok again
" i moge nacisnac "DEMO" lub " CANCEL" w czym tkwi problem?:(

Kupiles czy ukradles?
Jak kupiles to kontakt do producenta jest w navi. Jak ukradles to wcisnij CANCEL!

#132 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:22

ok thx;p teraz smarować maila po angielsku musze:P

#133 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:36

problem tkwi w tym ze gps nie znalazl polozenia albo jest wylaczony. poczekaj po prostu pare sekund (minut) - przy dzisiejszej pogodzie czekalem okolo 1-2 minut. samo okienko zniknie jak gps znajdize lokalizacje. a odnosnie obszernego testu - asystent pasow czy jak to sie tam zwie dziala u nas. na wiekszych skrzyzowaniach w prawym dolnym rogu pokazuje sie okienko z pasami drogi i zaznaczeniem ktorym pasem trzeba jechac. dziwna sprawa ale moze to blad po prostu, ale np jak w prawo jest skret 1 pasem tylko, a zwyczajowo wszyscy sie wpier*** drugim pasem to nawigacja pokazuje bez tego pasa :) pewnie to blad ale akurat tutaj na plus i tylko na jednym skrzyzowaniu :)

#134 juby456

juby456
  • 3 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:43

ciekawe kiedy polski glos wskaze nam droge do domciu:)?

#135 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:46

juby456 - przy najblizszej aktualizacji.

#136 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:47

Powiem tak - według mnie nawigacja bardzo ok. Co mi się mega podoba to to, że pokazuje przy skręcie to co będzie widoczne na znakach. Działa także asystent pasa ruchu.

#137 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:48

a ja mam pytanie do osob ktore kupily ta aplikacje. na screenach zapowiadajacych widzialem ze pokazuje np. bardzo ladnie przejazd pod wiaduktem, budynki w 3d itp, a tutaj wyglada jak jakas okrojona navi, wszystko plaskie etc.. w sumie bardziej zachecajaco plasuje sie iDa

#138 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:49

tak? poczekac pare minut i mi okienko demo-cancel zniknie jak znajdzie?
naprawde?:(

---- Dodano 22-06-2009 o godzinie 20:49 ----
a ak wylaczony gps? to sie da właczyc wylaczyc?

#139 francisco

francisco
  • 175 postów
  • SkądWarszawa / Wrocław

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:51

a słuchajcie - mógłby ktoś podać nazwy plików, które można wywalić z tego IPA? Nazwy plików zbędnych map (w sensie - jakie pliki można spokojnie wywalać, jak nie potrzebujemy np. mapy Albanii ;-) I jeszcze jedno lamerskie pytanie... Jak w widoku 3D powiększa się obraz? I jak dodać POI z radarami, myślę, że już to ktoś rozgryzł :) Dziękuję za odp.!!

#140 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:52

zle sie wyslowilem ze wylaczony - po prostu brak zasiegu :)

budynkow 3d brak, wiadukty i zoomy zjazdow pewnie na autosradach w niemczech beidze pokazywalo - za 2 tyg bede jechal do hamburga to sprawde :)

moze w kolejnej odslonie beda mapy przygotowane lepiej z ulicami w 3d czy budynkami.
nie wiem jak w navigonie na inne urzadzenia to wyglada.

a iDa... moze i wyglada interface fajnie, dodawanie POI itp, ale mapy kiepsko zaktualizowane

---- Dodano 22-06-2009 o godzinie 20:53 ----

Cytat

a słuchajcie - mógłby ktoś podać nazwy plików, które można wywalić z tego IPA?
Nazwy map oczywiście.

I jeszcze jedno lamerskie pytanie... Jak w widoku 3D powiększa się obraz?
I jak dodać POI z radarami, myślę, że już to ktoś rozgryzł :)

Dziękuję za odp.!!

nie da sie powiekszac obrazu w 3D - na stale rozmiar jest z automatu.

usuwasz pliki .map po prostu ktore ci nie sa potrzebne.

#141 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2009 - 21:54

francisco, jeśli chcesz możesz po prostu usunąć wszystkie pliki .MAP zostawiając tylko te, których potrzebujesz.

#142 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:03

ok ok to jak zasiegu brak;p to poczekam aż złapie;p a miałeś już taką sytuacje?:(

#143 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:04

tak, dzis przy tej pogodzie 2 minuty mi wyszukiwalo max.

#144 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:07

ok dzieki;p ide probowac :Dedge musze miec wlaczone i informacje dotyczace pozycji tak?:) ale kasy nie zjada?:)

#145 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:10

Na temat Reality View Pro - podgląd skrzyżowań pokazuje się w postaci statycznego obrazu. Przy dojeżdżaniu do miejsca, gdzie należy wykonać dany manewr, trasę zastępuje w/w obraz i znika po wykonaniu manewru. Miałem mieszane uczucie bo na chwilę straciłem podgląd mojego położenia względem skrzyżowania. Rozmawiałem dziś z przedstawicielem Navigon na temat ewentualnych nowości i terminu update'u. Choć oczywiście nic oficjalnie nie mógł mi powiedzieć wskazał, że następny update ma mieć te funkcje, które są dziś dostępne w MN7. Spodziewana data to początek września. Podkreślam - nie są to informacje oficjalne.

#146 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:43

sdrjb - nie musisz miec internetu wlaczonego - ani edge, ani gprs ani wifi. AdiGITAL - dopiero wtedy tez wejda inne jezyki? czy chodzi o wiekszy update jakis?

#147 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:43

hmm działa..zjadło mi troche kasy...moze mi ktos powiedziec ile zjada i kiedy ?

#148 chayenne

chayenne
  • 393 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:46

ten program nie potrzebuje internetu do dzialania wiec nie mam pojecia... moze jakis inny program...

#149 sdrjb23

sdrjb23
  • 43 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:54

hmm rzeczywiscie..wyjalem karte sim i działało...ciekawe...moze jak jest kasrt to szybciej wyszukuje ale kosztem kasy ?

#150 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 22:58

Cytat

AdiGITAL - dopiero wtedy tez wejda inne jezyki? czy chodzi o wiekszy update jakis?

Zrozumiałem, że to najbliższy, jaki wyjdzie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych