Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#901 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 21:02

Czy jest możliwość w Navigonie ustawić ostrzeganie o fotoradarach ale nie ostrzeżenie typu "Uwaga", tylko coś typu "Fotoradar " :) Z góry dzięki za odpowiedź!

Słowo "Uwaga" słyszymy przy przekroczeniu dozwolonej w danym obszarze prędkości o ilość km/h ustawioną w preferencjach programu. Gdy zbliżamy się do miejsca, w którym znajduje się fotoradar usłyszymy: ""Niebezpieczne miejsce". :) Obawiam się, że tego zmienić nie można, bez grzebania w programie...

#902 daarex

daarex
  • 4 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 21:33

Mam pytanie. Posiadam iPhone'a 3G z abonamentem w Orange zachęcony pozytywnymi opiniami o MobileNavigator między innymi na tym forum, nabyłem go za pomocą kupna w Appstore i... i nie działa. Czy ktoś z Państwa ma pomysł dlaczego? Oczywiście wszystko w moim telefonie jest legalne navigon ściągnął się poprawnie ale po włączeniu w iPhonie w/w i próbie "nawigowania" pojawia się komunikat "chwilowo niema sygnału GPS itd" Oczywiście wszystkie próby nawigacji wykonuję pod gołym niebem i z zachowaniem wszelkich reguł dotyczących nawigacji gps. Usługi lokalizacji są włączone "mapy" w przeciwieństwie do Navigona potrafią mnie zlokalizować. System w telefonie posiadam najnowszy iOS4. Byłbym wdzięczny za pomoc z góry dziękuję Daarex

#903 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 25 lipca 2010 - 12:52

Wejdź w Ustawienia -> Ogólne -> Usługi lokalizacji -> Włącz, następnie z listy aplikacji poniżej zaznacz Navigona żeby mógł się łączyć.

#904 daarex

daarex
  • 4 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 20:04

Dziękuję za radę, ale tak jak napisałem wcześniej, usługi lokalizacji są włączone a przy ikonach aparatu, map i navigona świecą się piękne fioletowe "strzałeczki nawigacji", które jak sądzę dają znać że agps na wyżej wymienione aplikacje jest załączony (działa). Z tym że nie do końca. W odruchu zwątpienia byłem dzisiaj w iStore, niestety pan niewiele mi pomógł mimo że znał się na rzeczy. Też był zdziwiony że nie działa. Tak jak pisałem wcześniej, aplikacja "mapy" nie ma problemu ze zlokalizowaniem mojej pozycji w przeciwieństwie do navigona, który wyświetla mi info że gps chwilowo nie działa i jak zmienią się warunki to sam zadziała (warunki oczywiście nie raz zmieniłem i efekt ten sam). Coraz bardziej odnoszę wrażenie że panowie z navigona tak bardzo przyłożyli się do perfekcyjnego działania swojej nawigacji na iphone 4 i iOS 4 że zapomnieli o moim poczciwym ipf 3G i coś im się spaprało. Dziękuję za pomoc, proszę o jeszcze i pozdrawiam Daarex. P.S. Dla przypomnienia, ufny w firmę Apple i trochę z rozpędu zaopatrzyłem swojego iphona 3G w nowy system iOS 4 i odnoszę powoli wrażenie że powinienem zacząć żałować.

#905 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 25 lipca 2010 - 21:40

to nie tak- Navigon na iPhone jest juz dlugo i funcjonuje bdb a iOS 4 jest od niedawna i przypuszczam ze tu jest jakis kruczek- sprobuj moze wykasowac wszytsko z iPhona i przywrocic z kopi zapasowej ?- albo na nowo wgrac- potraktowac jak nowego iPhona.

#906 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lipca 2010 - 22:16

Na brak GPS w danej aplikacji pomaga czasem "wyzeruj ustawienia sieciowe".

#907 daarex

daarex
  • 4 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 23:55

Dzięki za rady. Większość z nich zastosowałem zanim napisałem na tym forum pierwszy tekst. Podejrzewam że problem może tkwić w GPS to znaczy z tego co wyczytałem iphone 4 ma gps a nie agps. Program Navigon nie może mnie zlokalizować bo niema takiego gps-a do jakiego został zaprojektowany. Czyli do iphone 4 z normalnym gpesem. Żeby to sprawdzić zrobiłem proste doświadczenie, wyjąłem kartę z telefonu a następnie spróbowałem zlokalizować się przy pomocy aplikacji mapy. Oczywiście w moim 3g to się nie udało telefon był "ślepy jak kret" ale co ciekawe już telefon nowszej generacji 3GS który też ma AGPS potrafił "się zlokalizować". Myślę że tutaj tkwi problem. No chyba że odezwie się ktoś z Państwa, kto ma taki sam telefon jak ja czyli iphone 3G z iOS4 i do tego wgraną najnowszą wersję navigona, która bez problemu działa. Dziękuję za pomoc czekam na dalsze spostrzeżenia i pozdrawiam Daarex

#908 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 lipca 2010 - 09:43

iPhone 3G ma też A-GPS - tak samo jako 3Gs i 4. Znajoma ma iPhone 3G z iOS4 i Navigonem 1.6 i u niej działa.

#909 midar

midar
  • 38 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 14:34

Ja mam 3G 16 i iOS4. Navigona mam od początku i wszystkie jego wersje wraz z ostatnią aktualizacją działają poprawnie (no mogłoby szybciej). Po ostaniej aktualizacji dużo przyjemniej mi się Navigona uzywa (wyraźne nazwy miejscowości i ulic, pogoda, nowsze mapy). Tak więc Twoja teoria, że Navigon został dostosowany tylko do Iphone 4 jest błedna.

#910 daarex

daarex
  • 4 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 15:16

No cóż mój niestety nie działa. Jeżeli się mylę to dobrze może kiedyś zadziała. :) Może po prostu mam zepsuty gps. Faktem jest że w moim telefonie nie pokazuje lokalizacji bez karty sim a z kartą lokalizacja jest na aplikacji "mapy" delikatnie mówiąc lekko niedokładna (jakieś kilkaset metrów) stąd moje podejżenie że cos nie tak z gps-em. W telefonie kolegi 3GS gps lokalizuje go oczywiście nie widać mapy ale jest pozycja z charakterystycznym niebieskim okręgiem. Spróbuję jeszcze zasięgnąć opinii serwisu iPhone'a. Dzięki za rady:)

#911 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lipca 2010 - 13:56

Mam pytanie czy usługa Navigon Traffic Live i Panorama View 3D działaja w Polsce?

#912 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 27 lipca 2010 - 14:01

Mam pytanie czy usługa Navigon Traffic Live i Panorama View 3D działaja w Polsce?

1. NAVIGON MobileNavigator | NAVIGON. And the world is yours

2. http://myapple.pl/ip...tml#post1207591

#913 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lipca 2010 - 14:42

aha okej dziekuje juz wiem :)

---------- Wpis dodano o 15:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:38 ----------

to jeszcze takie pytanie , skad pobrać najnowsze poi do navigona ?

#914 Dynamicer

Dynamicer
  • 57 postów
  • SkądNieporęt

Napisano 12 sierpnia 2010 - 13:05

Navigon jest teraz w ciekawej promocji - 45 Euro za wersję europejską. Ja w końcu się skusiłem i kupiłem :)

#915 edyp

edyp
  • 121 postów
  • SkądDE / PL

Napisano 12 sierpnia 2010 - 18:52

No ja też "zaszalałem" i się zdecydowałem kupić mapę Europy. 50% obniżki w Navigonie jeszcze nie było. Źródło telepolis.pl Od 12. do 15. sierpnia Navigon świętuje pierwszą rocznicę udostępnienia w AppStore aplikacji MobileNavigator na iPhone’a. Z tej okazji producent oferuje do 50% zniżki na wszystkie europejskie wersje aplikacji oraz większość pozostałych. Dodatkowe funkcje oprogramowania są również oferowane za pół ceny, takie jak Traffic Live czy Panorama View 3D. Przykładowe ceny: • MobileNavigator EU: 44,99 euro zamiast 89,99 euro, • MobileNavigator EU10: 37,49 euro zamiast 74,99 euro, • Wersje regionalne: 34,99 euro zamiast 69,99 euro, • Panorama View 3D: 4,99 euro zamiast 9,99 euro. Jak podaje Navigon, aplikacja na iPhone’a znalazła już ponad milion nabywców.

#916 Dynamicer

Dynamicer
  • 57 postów
  • SkądNieporęt

Napisano 12 sierpnia 2010 - 19:44

A czy wiadomo coś na temat Traffic Live w Polsce? Myślicie, że kiedyś to w ogóle wprowadzą?

#917 Moher

Moher
  • 158 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 10:55

Witam.
W związku z promocją na Navigona (do którego przymierzam się już od jakiegoś czasu) mam zamiar wreszcie go zakupić. Jestem jednak ciekaw, czy w ofercie do iP są jakieś uchwyty samochodowe czy coś takiego? Bo póki co nie umiem sobie wyobrazić korzystania z tej nawigacji w jakiś normalny sposób.
Z góry dziękuję za pomoc.
M.

Problem rozwiązany, przepraszam za niepotrzebnego posta :)

#918 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 18:18

Mapa polski jest tylko w wersji "Europe" za 59$ czy w którymś z "my region" za 14$ ?

#919 boss87

boss87
  • 33 postów

Napisano 06 września 2010 - 19:56

Da się wgrać do navigona radary tak jak do sygica? z dźwiękami ?

#920 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 06 września 2010 - 22:07

navigon ma radary sam w sobie- bez placenia za nie i wgrywania. Pani mowi ladnie- "uwaga-niebezpieczne miejsce"

#921 boss87

boss87
  • 33 postów

Napisano 06 września 2010 - 22:15

No ma ale tylko jedną kategorie, a w sygicu mam osobny komunikat do roznych ograniczen fotoradarow, suszarki, radiowozy itp. Kurde, sygic ma gorsze mapy ale tym nadrabia, chciało by się mieć wszystko w jednym.

#922 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 06 września 2010 - 23:24

no jestem ciekaw jaka navigacja ostrzega o radiowozach czy mobilnych suszarkach... bzdura.

#923 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 07 września 2010 - 06:16

Hmmm może i na ipku się z tym nie spotkałem ale mam jeszcze Omnie z WM i tam jest AutoMapa w wersji 6.6.0 i kolego są komunikaty do wszystkiego (po dograniu odpowiednich POI oczywiście), np. "możliwa suszarka", "możliwy radiowóz z kamerą" (do tego komunikatu podawane są jeszcze dane na ekranie: jaka marka, kolor i nr.rejestracyjny), oddzielne komunikaty są także dla Inspekcji Transportu Drogowego czy Straży Granicznej (tu np. taki z jajem :P drze się chłop "aaaaa aus wajs kontrole, pass bite" czy jak to się tam poprawnie pisze). A wiec nie taka bzdura, trzeba czekać cierpliwie aż firma "akuku" się zlituje i w końcu wypuści AM na iPka

#924 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 07 września 2010 - 08:40

no to teraz skup sie i pomysl- dograwasz POI i co ... skad ten dograny POI ma wiedziec ze mobilny patrol rozstawil radar przed chwila pod mostem ? A moze ludzie dzwonia do AutoMapy i mowia a ta nanosi w czasie realnym poprawki ?- nieee- nie ma takiej navigacji- tym bardziej sa sam pisales ze to sa dograne POI a nie komunikaty LIVE. Navigacja moze jedynie informowac o najczestszych miejscach kontrolowania ale to jest szalenie niedokladne i bedzie Ci pokazywalo ZAWSZE ze mozliwa kontrola a nie jak ta kontrola faktycznie bedzie.

#925 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2010 - 12:35

no to teraz skup sie i pomysl-
dograwasz POI i co ... skad ten dograny POI ma wiedziec ze mobilny patrol rozstawil radar przed chwila pod mostem ?
A moze ludzie dzwonia do AutoMapy i mowia a ta nanosi w czasie realnym poprawki ?- nieee- nie ma takiej navigacji- tym bardziej sa sam pisales ze to sa dograne POI a nie komunikaty LIVE.
Navigacja moze jedynie informowac o najczestszych miejscach kontrolowania ale to jest szalenie niedokladne i bedzie Ci pokazywalo ZAWSZE ze mozliwa kontrola a nie jak ta kontrola faktycznie bedzie.

Od kilku lat policja na swoich stronach musi podawać punkty, w których może stać. I to są stałe punkty, więc wystarczy dodać je do POI, żeby nawigacja ostrzegła Cię, że w tym miejscu mogą stać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych