Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Please log in to reply
1023 replies to this topic

#751 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 posts
  • SkądPoland

Posted 28 October 2009 - 22:30

nie myslalem ze za darmo rozdaja:rolleyes:
mozesz zapodac inteligentniejszy zestaw pytan

ha ha ha masz racje uuu ale niewiarygodne pytania zadaje, przeciez nie istnieja nielegalne scrakowane aplikacje do iphone no fakt dziwy i cuda:roll:

---- Dodano 28-10-2009 o godzinie 23:35 ----

Śmiesznie to wygląda. ja nie mam aktualizacji. Kiedy i za ile kupiłeś navigona? może to będzie jakąś wskazówką. też kupiłem w polskim appstore, zaraz na początku za 79 erosów. kupiłem w drugim czy trzecim dniu po premierze.

To chyba nie ma znaczenia, ja tez zakupiłem program może 5 dni po premierze jeszcze w promocyjnej cenie a aktualizacje miałem już 2-3 dni temu.

#752 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 29 October 2009 - 08:52

ciekawe. sprawdziłem teraz jeszcze raz w polskim appstore co jest dostępne i wersja navigona 1,3 jest dla eastern europe. ja kupiłem wersję europe i nadal w appstorze widzę tylko dostępną wersję 1.2.

#753 ghty

ghty
  • 136 posts
  • SkądBournemouth

Posted 29 October 2009 - 09:18

tak samo i ja, sprawdzalem poprzez samego iphona jak i w appstore w itunes w komputerze.

#754 RadekQ

RadekQ
  • 52 posts

Posted 29 October 2009 - 12:15

ha ha ha masz racje uuu ale niewiarygodne pytania zadaje, przeciez nie istnieja nielegalne scrakowane aplikacje do iphone no fakt dziwy i cuda:roll:

---- Dodano 28-10-2009 o godzinie 23:35 ----

poniewaz to forum nie toleruje złodzieji i CHWAŁA MU ZA TO, to raczej nie wyskakiwał bym tu z pytaniem o kradzionego Navigona
skoro ty masz to czynienia z "nielegalnie scrakowanymi aplikacjami do iphone" to twoja sprawa

#755 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 posts
  • SkądPoland

Posted 29 October 2009 - 16:20

poniewaz to forum nie toleruje złodzieji i CHWAŁA MU ZA TO, to raczej nie wyskakiwał bym tu z pytaniem o kradzionego Navigona

Moze to dla ciebie jest jasne, ale nie dla wszystkich. Niestety zdarzają sie takie osobniki które bezczelnie najpierw ukradną aplikacje a potem idiotycznie pytają sie dlaczego ja nie mam update. Sorki wielkie ale kiedy zadales to pytanie, przez glowe przeszedl mi obraz wlasnie takiej sytuacji. No ale o nic cie nie oskarżałem tylko grzecznie zapytałem. Mozna bylo sie domyslec o co mi chodzi, to nie bylo trudne;)

skoro ty masz to czynienia z "nielegalnie scrakowanymi aplikacjami do iphone" to twoja sprawa

...kolego nie przesadzaj! Nie rob odrazu ze mnie zlodzieja, nawet mnie nie znasz:x i wyluzuj troszeczkę bo widzę ze jesteś zestresowany:)

#756 RadekQ

RadekQ
  • 52 posts

Posted 29 October 2009 - 16:35

Moze to dla ciebie jest jasne, ale nie dla wszystkich. Niestety zdarzają sie takie osobniki które bezczelnie najpierw ukradną aplikacje a potem idiotycznie pytają sie dlaczego ja nie mam update. Sorki wielkie ale kiedy zadales to pytanie, przez glowe przeszedl mi obraz wlasnie takiej sytuacji. No ale o nic cie nie oskarżałem tylko grzecznie zapytałem. Mozna bylo sie domyslec o co mi chodzi, to nie bylo trudne;)

...kolego nie przesadzaj! Nie rob odrazu ze mnie zlodzieja, nawet mnie nie znasz:x i wyluzuj troszeczkę bo widzę ze jesteś zestresowany:)

wiec luz wyjasnilismy sobie wszystko, nie mam nic do Ciebie, jest spoko

a zestresowany faktycznie jestem, nawet wq....ny bo nadal nie mam aktualizacji Navigona

#757 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 29 October 2009 - 23:00

zadzwoniłem do Navigona. twierdzą, że powinno być 1,3. Napisałem do apple'a. ciekawe co odpowiedzą. dam znać. Na razie zauważyłem, że jest upgrade itunesa - może to coś zmieni, chociaż co ma piernik do wiatraka... pozdr

#758 502423131

502423131
  • 68 posts
  • SkądElbląg

Posted 04 November 2009 - 08:22

Ukazała się już aktualizacja do wersji 1.3 wersja Europe.

#759 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 04 November 2009 - 08:58

Upgrade iTunes`a nic nie dało, trzeba było jeszcze poczekać. A co do Navigona : nam chyba mimo wszystko nie bardzo się przyda ta aktualizacja. Zobaczymy ;-) [e] E, jednak nie skorzystam - przeczytałem, że nie działa w Polsce live traffic ;-)

#760 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 04 November 2009 - 09:39

Ja zaktualizowałem. Mam wrażenie, że szybciej łapie fixa i szybciej wyznacza nową trasę. Live traffic nie dokupiłem.

#761 Dabman

Dabman
  • 197 posts

Posted 04 November 2009 - 23:15

Witam, ja włączyć asystent pasa ruchu, oraz na czym to polega?
Swoją drogą widziałem mapy w "3D"
http://www.oberlehre...avigon_8410.jpg
Jest taa możliwość w nawigonie na iP, czy tylko możemy widziec z góry?

#762 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 05 November 2009 - 09:29

Witam, ja włączyć asystent pasa ruchu, oraz na czym to polega?
Swoją drogą widziałem mapy w "3D"
http://www.oberlehre...avigon_8410.jpg
Jest taa możliwość w nawigonie na iP, czy tylko możemy widziec z góry?

Asystent włącza ci się*sam kiedy potrzeba. Widać go po prawej stronie ekranu:
http://ngps.pl/wp-co...009/03/7310.jpg

Screen, który zamieściłeś jest z jakiegoś "wypasionego" sprzętowego Navigona. Na iPhone masz widok tylko z góry czyli 2D i "pod kątem" czyli 3D ale bez budynków.

#763 Radek_71

Radek_71
  • 2 posts

Posted 07 November 2009 - 23:57

mam pytanko dla użytkowników nawigacji navigona. czy nadaje się ona dla pieszych? zależy mi w mniejszym stopniu na wytyczaniu tras (zdaję sobie sprawę, że te dla pieszego, różnią się czasem znacznie od tych dla kierowców), a bardziej na: możliwości skalowania planów miast (przybliżanie oddalanie), określaniu mojego położenia, znajdowaniu nr-ów budynków, (bądź budynków po nazwach). czy są widoki planów miast zbliżone do tych z google maps choćby. w zasadzie gm, czy motionx w polsce mi wystarczają, ale nie pasuje mi płacenie za transfer w roamingu. sporo podróżuję po europie i przydało by się narzędzie zastępujące tradycyjne plany miast. nada się do tego program navigona dla iphonea?

#764 ghty

ghty
  • 136 posts
  • SkądBournemouth

Posted 08 November 2009 - 00:22

Radek. Navigon posiada wbudowana mozliwosc zmiany profilu trasy i tak naprzyklad do wyboru mamy : Auto, Motocykl, Ciezarowka, Rower i Pieszy. Dodatkowo mozemy wybrac dana trase jako Optymalna, Krótką i Ciekawą. Jak to sie w rzeczywistosci sprawuje to naprawde ciezko mi powiedziec, nie wiem tez ile osob tak naprawde korzysta z Nawigacji chodzac pieszo :) Sam kiedys ustawilem profil trasy jako Piesza a jechalem autem i widzialem ze Nawigon kazal mi skrecac w drogi jednokierunkowe albo na rondzie mowil zebym "obszedl" je z pod prąd.

#765 Radek_71

Radek_71
  • 2 posts

Posted 08 November 2009 - 01:06

dzieki za szybki odzew. tak jak powiedziałem - mniej zależy mi na nawigacji, jako strikte nawigacji :). nie muszę być prowadzony za rękę metodą: " za 50 m skręć w prawo", choć tego typu funkcja może być i dla pieszego miłym dodatkiem. potrzebny mi multimedialny plan miasta (a właściwie wielu miast w europie) z funkcją znajdowania adresów i gps, który mnie na tym planie zlokalizuje. zamiast kupować dziesiątki papierowych planów chciałbym mieć je w ajfonie po prostu (ofline). poza tym - wbrew pozorom - czasem wcale nie jest łatwo połapać się pieszemu gdzie jest. zwłaszcza w kompletnie obcym mieście. oznakowanie ulic bywa fatalne, o numeracji domów nie wspomnę. i o tyle mnie mobilenavigator interesuje, o ile może w funkcji wygodnych w użyciu planów miast + gps się sprawdzić. za kilka tygodni np. lecę do walencji, będę ponadto w elche, murcii, alicante i być może paru mniejszych miejscowościach południowo-wschodniej hiszpanii. do 9-go jest promo na navigona i zastanawiam się, czy inwestować w ten soft mając tę i kolejne podróże (niesamochodowe) na uwadze, czy jednak raczej dać sobie spokój. wdzięczny będę za jakieś jeszcze info.

#766 ghty

ghty
  • 136 posts
  • SkądBournemouth

Posted 08 November 2009 - 11:56

Ja z Navigonem poruszam sie tylko i wylacznie po UK (nie mialem jeszcze okazji go przetestowac w innym kraju) i jak dotad jestem bardzo zadowolony z tej nawigacji. Baza punktow POI jest dosyc duza i ladnie i czytlenie naniesiona na mape, budynkow jako obiektow na mapie nie ma pozaznaczanych ale sama numeracja i jej wskazywanie jest calkiem dobrze zrobiona. (Jesli ustawimy jezyk angielski w nawigacji to bedzie dodatkowo czytac nazwy ulic, oraz informuje po ktorej stronie ulicy znajduje sie nasz cel). Wydaje mi sie ze zakup Nawigona w tej cenie jest dobrym zakupem przedewszystkim ze wzgledu na ilosc map jakie dostajemy. W sumie przed chwilka ustawilem sobie jakies dwa cele w Walencji i ustawilem tryb trasy pieszy i dalem symulacje ;) Jesli chodzi o widok 3d to nie jest on zabardzo czytelny i jego jako tako nie mozna przyblizyc. Natomiast widok 2d juz jest o wiele czytelniejszy i tutaj mamy juz wplyw na wielkosc mapy. Zauwazylem tez ze jest dosyc duzo punktow POI w Walencji dodanych. Jak chcesz to moge porobic pare screenow i wrzucic Ci na maila to sobie zobaczysz jak to wyglada.

#767 olo6353

olo6353
  • 23 posts

Posted 09 November 2009 - 12:14

jakiego sprzętu mocującego iphona w samochodzie używacie?

#768 azta

azta
  • 122 posts

Posted 10 November 2009 - 00:07

Screen, który zamieściłeś jest z jakiegoś "wypasionego" sprzętowego Navigona. Na iPhone masz widok tylko z góry czyli 2D i "pod kątem" czyli 3D ale bez budynków.

Dołączona grafika

NAVIGON MobileNavigator | NAVIGON. And the world is yours

#769 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 10 November 2009 - 00:56

Powiedzcie mi, czy w Navigonie 1.3 jest opcja wyboru trasy alternatywnej? Chodzi mi o funkcję, która polega na tym, że wybieram cel podróży, program oblicza mi trase ze względu na preferencje (szybka, krótka, optymalna itd) ale po jej zobaczeniu stwierdzam, że mi ona nie odpowiada i chcę aby program zaproponował inną. Może jestem ślepy więc prosze o pomoc

#770 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 10 November 2009 - 09:01

Dołączona grafika

NAVIGON MobileNavigator | NAVIGON. And the world is yours

To co zamieściłeś to reklama Reality View czyli screenów, które włączają się gdy trzeba zmienić pas na autostradzie.
W Navigonie nie ma widoku 3D z budynkami.

#771 azta

azta
  • 122 posts

Posted 10 November 2009 - 17:19

tam jakies bryly na horajzonie majacza :)

#772 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 12 November 2009 - 00:44

tam jakies bryly na horajzonie majacza :)

To rysunek - reklama.

#773 azta

azta
  • 122 posts

Posted 14 November 2009 - 11:58

czuje sie oszukany:!: :lol:

#774 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 posts
  • SkądGermany

Posted 14 November 2009 - 21:55

Oszukali mnie ! Banda decydentow...takich jak tu chodza ....

#775 WiruSSS

WiruSSS
  • 6 posts

Posted 19 November 2009 - 01:02

Witam Pobrałem navigona zaraz jak wyszła pierwsza jego wersja, jeszcze po angielsku. I ta wersja moim skromnym zdaniem była najlepiej dopracowana, po pierwszej aktualizacji, navigon przestał łapać sygnał bez podłączonej ładowarki, czasem tam mu się uda złapać sygnałale z wielkim oporem ..i to naprawdę rzadko, jednak po podłączeniu ładowarki łapie sygnał od razu. Czy ktos z Was natknął się na podobny problem?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users