Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Please log in to reply
1023 replies to this topic

#601 viacom

viacom
  • 19 posts

Posted 07 August 2009 - 18:51

Czy w navigonie można dodawać poi jak tak to jak ?

#602 roslonp

roslonp
  • 295 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 August 2009 - 20:20

Na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości. Zobaczymy pod koniec lata co będzie w następnej aktualizacji.

#603 z-x

z-x
  • 31 posts

Posted 10 August 2009 - 11:51

Panowie, ratujcie! Po update do 1.1 Navigon przestał mówić. Nie dostaję żadnych komend głosowych, a do tego nie potrafię znaleźć opcji zmiany języka (podobno gdzieś jest?).

#604 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 August 2009 - 11:58

Język wyświetlany w navigonie powinien się sam ustawić na taki jaki domyślnie masz ustawiony w iPhonie.

#605 z-x

z-x
  • 31 posts

Posted 10 August 2009 - 12:12

Problem z brakiem dźwięków rozwiązało przeinstalowanie Navigona kilka razy (!). I nie ma innego sposobu na zmianę języka? Kurcze, na co dzień używam angielskiego, ale od czasu do czasu telefon pożyczam ojcu, który wolałby już polski...

#606 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 August 2009 - 12:27

To będziesz musiał przestawiać język na polski jak będziesz pożyczał tacie. O ile się orientuje nie da się w programie zmienić języka.

#607 ghty

ghty
  • 136 posts
  • SkądBournemouth

Posted 10 August 2009 - 13:26

Mi tez Navigon przestaje czasami mówić. Jedynym rozwiązaniem jest uruchomienie aplikacji, twarde zamknięcie jej (przycisk power az do momentu ekranu z informacją o wyłączaniu iPhona, a potem przycisk home przez następne kilkanaście sekund). Po takim zamknięciu aplikacji i ponownym jej uruchomieniu głos łaskawie powraca :) Pozdrawiam.

#608 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 10 August 2009 - 19:16

Czy sa dodatkowe oplaty? np. EDGE? i czy trzeba jakis cos zeby wiedziala satelita gdzie jestesmy?

#609 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 August 2009 - 20:04

Satelita nie musi wiedzieć gdzie jesteśmy. Ważne żeby iPhone wiedział gdzie są satelity :) Nie ma dodatkowych opłat

#610 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 10 August 2009 - 20:40

Ale chodzi mi o to żeby samochód wiedział gdzie aktualnie jest na mapie na jakiej zsadzie to działa? sorry ale peirwszy raz bede mial nawigacje

#611 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 10 August 2009 - 20:50

Ale chodzi mi o to żeby samochód wiedział gdzie aktualnie jest na mapie na jakiej zsadzie to działa? sorry ale peirwszy raz bede mial nawigacje

Proszę kolego wystarczy chwile poszukać na internecie ...
Global Positioning System – Wikipedia, wolna encyklopedia

A działa tak, że ma doprowadzić z pkt A do pkt B :)

#612 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 11 August 2009 - 09:41

Dobra mam ją i narazie jestem zadowlony bo znalazlo mnie w takiej dziurze ze szkoda gadac wybralem sie na piechote bo oglnie to nie dlamnie ta nawigacja i samochodem nie jezdze i rzeczywiscie dziala super polecam :P tylko co zrobic zeby glos mowil?

#613 sportcoupe

sportcoupe
  • 8 posts
  • SkądUstroń

Posted 11 August 2009 - 12:45

Witam, Czy można nawigację całkowicie wyciszyć tj. żeby nic nie mówił lektor? Jak jest z odwzorowaniem map w porównaniu na przykład do AutoMapy? Ma ktoś z was takie porównanie?

#614 RS4

RS4
  • 211 posts

Posted 11 August 2009 - 15:34

Problem z brakiem dźwięków rozwiązało przeinstalowanie Navigona kilka razy (!).

I nie ma innego sposobu na zmianę języka? Kurcze, na co dzień używam angielskiego, ale od czasu do czasu telefon pożyczam ojcu, który wolałby już polski...

Ja na co dzień używam chińskiego....... i wkurza mnie , że będąc Polakiem mam Navi po Polsku.

Dzieci neostrady, masakra

RS4

#615 karas2002

karas2002
  • 308 posts
  • SkądWilkasy

Posted 11 August 2009 - 23:10

Mam pytanie jakiego profilu trasy używacie na ogół?? Ja sobie zmieniłem na szybki i tak jeździłem, jednak dziś zauważyłem, że planując drogę od mojej miejscowości na Kujawy wyliczyło mi 380km i 7h, jak zmieniłem na optymalną to 311km i 6h, rozumiem, że w trybie szybkim wybiera główniejsze drogi żeby było szybciej, ale aż godzina różnicy na czasie, to trochę dużo.

#616 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 12 August 2009 - 08:07

Witam,

Czy można nawigację całkowicie wyciszyć tj. żeby nic nie mówił lektor?
Jak jest z odwzorowaniem map w porównaniu na przykład do AutoMapy? Ma ktoś z was takie porównanie?

Sciagnalem wersje trialowa Navigona na Windows Mobile. Zanim kpie navi na IPhona chce sprawdzic jak toto dziala - chodzi mi o interfejs, dokladnosc, prowadzenie itd. Mam doswiadczenie z Automapa (na tym jezdzilem do tej pory uzywajac wlasnie WM na HTC Diamondzie) - dzisiaj jade w trase i sprawdze jakie sa roznice pomiedzy tymi dwiema aplikacjami.

#617 eviltomek

eviltomek
  • 780 posts
  • SkądDębica

Posted 12 August 2009 - 18:49

Witam ponownie czy za uizywanie navigona napewno nie dolicza do rahcunku? poniewaz mam na abonament i nie chce aby pozniej przyszeld rachunek na 10x wieksza sume czekam pilne

#618 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 August 2009 - 20:45

Witam ponownie czy za uizywanie navigona napewno nie dolicza do rahcunku? poniewaz mam na abonament i nie chce aby pozniej przyszeld rachunek na 10x wieksza sume czekam pilne

nic Ci nie doliczy.
Mapy sa wgrane, GPS to nie GSM wiec wal do AppStore i kupuj.
Tylko pamietaj... Pirackie wersje lacza sie z netem i pobieraja dane za okolo 3tys pln miesiecznie. ;)

#619 z-x

z-x
  • 31 posts

Posted 12 August 2009 - 22:14

Ja na co dzień używam chińskiego....... i wkurza mnie , że będąc Polakiem mam Navi po Polsku.

Dzieci neostrady, masakra

RS4

No to trafiłeś... kulą w płot.

#620 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 posts

Posted 12 August 2009 - 22:26

Czy ktoś z posiadających Navigona może podesłać mi zrzut z ulicy w Warszawie z asystentem pasa ruchu ? Czy ten asystent to często się pojawia w czasie jazdy po mieście i na trasach w Polsce ?

#621 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 August 2009 - 08:22

Przed chyba każdym większym skrzyżowaniem... Czasem są błędy np. na skrzyżowaniu są 2 pasy w lewo + jeden w prawo - nie ma do jazdy na wprost. Nawigacja karze jechać w lewo a asystent prosto :-)

#622 zibi27

zibi27
  • 174 posts
  • SkądGdynia/vernon/fr

Posted 14 August 2009 - 07:17

A ja mam jedno zastrzezenie do nawigacji bardzo nagrzewa ip,i szybko rozladowuje baterie nawet podlaczenie do ladowarki sam.niewiele daje jesli nie nic.Mam nadzieje ze poprawia to w nastepnym update.Ciezko sobie wyobrazic dluzsza jazde z wlaczona nawigacja np 1500 km.

#623 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2009 - 08:21

Mi ładowarka normalnie ładuje... Tzn. wolniej ale ładuje. Sprawdź swoją jaki daje prąd

#624 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 14 August 2009 - 10:30

A ja mam jedno zastrzezenie do nawigacji bardzo nagrzewa ip,i szybko rozladowuje baterie nawet podlaczenie do ladowarki sam.niewiele daje jesli nie nic

1. jaka masz ladowarke? jak jakis szmelc za 14 zl...kup griffina czy cos w tym sylu
2. wylacz wifi i inne zbedne rzeczy
3. jak nie uzywasz sluchawki w aucie wylacz bt

wtedy ci utrzyma;]

#625 Slider

Slider
  • 76 posts

Posted 15 August 2009 - 00:33

polecam ladowarke jivo kupilem w erze za 30 zl:) laduje ok ale ip sie tez nagrzewa...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users