Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#476 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 28 lipca 2009 - 17:26

wkoncu was za to pobanuja...

Poczytaj regulamin potem się wymądrzaj!!!!! Pytałem o możliwość a nie adres strony na której pobrać taki program!!!!

#477 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 22:14

Witam. A jak ktos nie ma JB to moze pobrac naivgona do testow nieodplatnie?

#478 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 28 lipca 2009 - 22:17

Dzisiaj sprawdzilem navigona z ladowarka samochodowa. Chyba cos poprawili w sofcie bo ip laduje sie normalnie. poprzednio po prostu wolniej sie rozladowywal jarek

#479 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 28 lipca 2009 - 23:21

ma czy nie ma jb nie ma czegoś takiego jak testowanie aplikacji albo jest za free w App Store albo nie

Chcesz wiedzieć gdzie są złodziejskie aplikacje to zmień forum.

#480 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 00:56

Spoko ja tylko pytam... swoja droga JB tez jest chyba nielegalny, a mimo to wiekszosc ludzi na tym forum mowi otwarcie ze maja iphona po JB i nikt sie temu nie dziwi...

#481 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 lipca 2009 - 01:48

czy moglby ktos wrzucic pliki jezykowe na jakis serwer? Mam navigona ale wersje north america.

#482 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 06:31

Spoko ja tylko pytam... swoja droga JB tez jest chyba nielegalny, a mimo to wiekszosc ludzi na tym forum mowi otwarcie ze maja iphona po JB i nikt sie temu nie dziwi...

Jailbreak nie jest pochwalany przez to właśnie, że m.in. umożliwia złodziejski proceder czy wręcz jest konieczy do tego celu, ale sam w sobie przecież nie powoduje żadnych szkód, nikomu. To modyfikacja oprogramowania pozwalająca na zwiększenie funkcjonalności urządzenia, choć sam JB nie posiadam traktuje to jako coś a'la "tryb serwisowy" ;)
Porównywanie czy utożsamianie JB z korzystaniem z pirackich wersji programów, inaczej mówiąc z okradaniem ich autorów jest IMHO bez sensu.

#483 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 29 lipca 2009 - 16:58

prosze o wiecej recenzji navigona na iP iP mam bez JB i nie zamierzam tego zmieniac czekalem na Tom-Toma ktory doskonale chodzil mi na Diamondzie ale w przyszlym tyg szykuje mi sie wyjazd do Paryza Navigon- 99 euro i trzeba dokupic ladowarke samochodowa i chwytak wiec tanio nie jest , jestem ciekam za ile bedzie Tom-Tom ktory ma miec przeciez to wszystko i nawet dodatkowy gps.

#484 ztrudy

ztrudy
  • 117 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 lipca 2009 - 17:38

Navigon jest całkiem niezły, nie idealny ale raczej tom tom też nie będzie, ja jestem zadowolony.
a jeśli chodzi o uchwyt do samochodu to polecam Kensington

#485 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 21:14

da się gdzieś zmienić raz ustawionego lektora ? W navigonie nie bardzo ta opcja jest dostępna. Pojawiła się tylko raz przy uruchomieniu

#486 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 22:48

tez zamierzam kupic nawigona, bo nie mam jb... czy warto czekac na tom tom?

#487 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 lipca 2009 - 22:52

warto czekac. Skoro Tom Tom ma ukazac sie niedługo to chyba lepiej zaczekac i kupic niz teraz Navigona. Narazie Navigon jest najlepszy ale niewiadomo co bedzie jak TT sie ukaze. Ja np z Navigonem mam problem bo czesto niemoze gps sie polaczyc. Kupisz Navgona a jak sie okae z tt jest lepszy bedziesz zalowal a jak gorszy przynajmniej bedziesz wiedzial

#488 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 29 lipca 2009 - 22:52

ja nie czekam- zmusil mnie do tego wyjazd do Paryza w przyszlym tyg. Cena za TomToma przypusczam ze bedzie powalajaca bo dodaja uchwyt samochodowy z wbudowanym GPS-em. Juz laduje tego Navigona- ktory notabene zbiera bdb recenzje w DE.

#489 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 00:40

a czy nawigon ma baze fotoradarow? w PL

#490 zico_chaos

zico_chaos
  • 341 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 01:18

doskonale wiem ze sygic dosc kiepsko wyznacza trase...
ale to co probowal robic w krakowie navigon wywolalo moje wieelkie zdziwienie;]
a poniewaz moje autko wcale malo nie pali...apps poszedl w kosz;/

Co racja to racja. Navigon jest namiastką pełnej nawigacji. Jeśli używało się na co dzień nawigacji "zewnętrznej" to niestety ale Navigon na iPhonka wypada tragicznie. Największe minus które wykluczają ten program to:

- wolne działanie (podczas uruchamiania jaki i po odebraniu rozmowy),
- wolne przeliczanie nowej trasy w przypadku zbłądzenia z wytyczonej wcześnie drogi.
- stare mapy (bynajmniej w UK) plus brak możliwości ich updatu.
- polski głos w nawigacji to jakaś żenada (ile razy można w ciągu drogi słuchać słowa "proszę")
- brak możliwości wyłączenia mówienia numerów dróg
- brak jakiegokolwiek uaktualniania kamer itp.

To tylko parę uwag które mi się teraz przypomniały,
Ogólnie Navigon jest dla "Hardkorowców". Być może część użytkowników boi sie po prostu przyznać iż wyrzuciła "pieniądze w błoto". Jedna nadzieja pozostaje w TomTomie być może ich aplikacja da nam w końcu PEŁNĄ nawigacje na iPhona.

#491 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 30 lipca 2009 - 02:53

Co racja to racja. Navigon jest namiastką pełnej nawigacji. Jeśli używało się na co dzień nawigacji "zewnętrznej" to niestety ale Navigon na iPhonka wypada tragicznie. Największe minus które wykluczają ten program to:

- wolne działanie (podczas uruchamiania jaki i po odebraniu rozmowy),
- wolne przeliczanie nowej trasy w przypadku zbłądzenia z wytyczonej wcześnie drogi.
- stare mapy (bynajmniej w UK) plus brak możliwości ich updatu.
- polski głos w nawigacji to jakaś żenada (ile razy można w ciągu drogi słuchać słowa "proszę")
- brak możliwości wyłączenia mówienia numerów dróg
- brak jakiegokolwiek uaktualniania kamer itp.

To tylko parę uwag które mi się teraz przypomniały,
Ogólnie Navigon jest dla "Hardkorowców". Być może część użytkowników boi sie po prostu przyznać iż wyrzuciła "pieniądze w błoto". Jedna nadzieja pozostaje w TomTomie być może ich aplikacja da nam w końcu PEŁNĄ nawigacje na iPhona.

Tyś widzial namiaste navigacji, następna maruda się znalazła :eek:
...cos czuje ze twoje problemy z wolnym dzialaniem aplikacji czy przeliczaniem nowej trasy wiąże sie z zamulonym iphone. Przed uruchomieniem navi staraj sie włączać u siebie tryb awaryjny przez sbsetting i powinno byc lepiej albo po prostu tutaj wina slabego sprzętu.

Ja pracuje juz na nowym ipku 3GS i wszystko smiaga wrecz IDEALNIE, nigdy nie mialem problemow z lapaniem czy glubieniem sygnalu, nigdy Navigon nie popełniał błędów nawet na trasie 900mil, w razie mojej pomylki nowa trase wyznacza doslownie w sekunde tazke PIEKNA SPRAWA! Jestem szczerze bardzo zadowolony i nie zaluje ani centa;)

#492 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2009 - 05:12

Nie wiem czy 15s to dużo do uruchomienia aplikacji lub 1-2s do wyliczenia nowej trasy po przejechaniu skrętu. Na pewno zbyt długo trwa wznawianie po odebraniu telefonu bo aplikacja uruchamia się od nowa czyli znowu 15s. Co do map to są dosyć dokładne. Do polskiego głosu nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń jest lepszy i wyraźniejszy niż wcześniejsza wersja angielska. Aktualizacje będą map jak i kamer do pobrania jak tylko wyjdą nowe. Nie zrobiłem może paru tysięcy kilometrów ale z warszawy do Ustki i z powrotem oraz trasy próbne po Warszawie wyznacza i prowadzi bardzo dobrze. Nie jest to ideał ale wystarczająca aplikacja do tego do czego została stworzona. Pod koniec lata zobaczymy co będzie w kolejnej aktualizacji.

#493 kamilern

kamilern
  • 9 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 11:22

Czy ta nawigacja będzie działa na iPhonie 3g z osobnym gpsem???

#494 Asahi

Asahi
  • 7 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 11:31

U mnie Navigon jak na razie nie działa. Co dziwne po ściągnięciu jakiejkolwiek zabawki wykorzystującej GPS działa bez problemów. W Navigonie nie śmigają mapy - jeśli przejdę w tryb OPCJE GPS - wszystkie parametry na bierząco ulegają zmianie. Podejrzewam że coś się nie udało przy instalacji Navigona. Dzisiaj zrobiłem reinstalację - zobaczę czy coś pomogło.

#495 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 11:46

Nie wiem czy 15s to dużo do uruchomienia aplikacji lub 1-2s do wyliczenia nowej trasy po przejechaniu skrętu. Na pewno zbyt długo trwa wznawianie po odebraniu telefonu bo aplikacja uruchamia się od nowa czyli znowu 15s.

Na 3GS odpala sie w 6 sekund, a po wlaczeniu Backgroundera natychmiastowo.
To byla by idelana nawigacja gdyby nie idiotycznie rozwiazana opcja wyznaczenia punktu przelotowego (via) ... :/ ?

Czy ta nawigacja będzie działa na iPhonie 3g z osobnym gpsem???

nie

#496 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2009 - 11:50

A co jest nie tak z wyznaczaniem punktu przelotowego. Według mnie jest bardzo dobrze rozwiązana.

#497 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 11:52

wytlumacz mi jak jej uzywac, bo ja nie potrafie

#498 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2009 - 12:07

Wchodzisz w zakładkę więcej następnie w trasę i ustalasz pokoleji punkty trasy.

#499 kamilern

kamilern
  • 9 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 12:09

w iphonie 3g gps łączy się przez neta?? czy normalnie z satelitami??

#500 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 12:13

Wchodzisz w zakładów więcej puźniej w trasę i ustalasz pokoleji punkty trasy.

I co mam wklepywac nazwy ulic? Idiotyczne...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)