Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#426 stanseba

stanseba
  • 13 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 21:52

Brak dokladnych szczegolow zaplanowanej trasy, typu n lista wiekszych miejscowosci na danej trasie i przejsc granicznych. Sygnal GPS lapie jak poprzednio bez problemu.

#427 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 25 lipca 2009 - 22:29

U mnie też sygnał łapie bezproblemu tak jak i przed aktualizacją. Co do fotoradarów to w sumie ciekawie rozwiązali to : " Uwaga niebezpieczne miejsce". Dotyczy się to fotoradarów strzelających przy niedozwolonej prędkości jaki i fotoradarów robiących zdjęcia przy przejechaniu na czerwonym świetle. A i jeszcze jedno, choć mam to daleko w nosie ;) to pani w Navigonie powiedziała, żeby jechać prosto "Dwa mil" (mam ustawione mile bo mieszkam na wyspach). Ale nie jest to coś co mnie osobiście tak bardzo razi. W końcu każdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanować jakie by nie było. Moje jest takie, że pieniądze wydane na Navigona uważam za dobry wydatek i z nawigacji jako takiej jestem w miarę zadowolony.

#428 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lipca 2009 - 23:11

Moje jest takie, że pieniądze wydane na Navigona uważam za dobry wydatek i z nawigacji jako takiej jestem w miarę zadowolony.

hmm...ciezko to skomentowac

widzac jak dziala navigon i sygic

bardzo mi zal pieniedzy na nie wydanych

ale potrafie sobie wyobrazic ludzi zadowolonych z tych appsow...
zalezy kto co wymaga;]

#429 stanseba

stanseba
  • 13 postów

Napisano 25 lipca 2009 - 23:24

a Ty co bys polecil ?

#430 Asahi

Asahi
  • 7 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 07:41

Panowi mam pytanie. Używam Navigona gdy trzymam go w łapkach po za samochodem jest ok pokazuje gdzie jestem nie ma kłopotu. Gdy wsadzę go w auto nie może znalęść sygnału GPS ?? Ktoś miał taki problem ??

#431 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2009 - 08:17

a Ty co bys polecil ?

ja w tej chwili uzywam sygica...ale go nie polecam (juz)

czekam na TT

i mam nadzieje ze bedzie jakas kiludniowa wersja trial

bo za taka kase kupowac niesprawdzony soft to jest jakas paranoja

#432 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 lipca 2009 - 11:05

Panowi mam pytanie. Używam Navigona gdy trzymam go w łapkach po za samochodem jest ok pokazuje gdzie jestem nie ma kłopotu. Gdy wsadzę go w auto nie może znalęść sygnału GPS ??
Ktoś miał taki problem ??

Musisz go mieś przy przedniej szybie tak żeby dach go nie blokował.

#433 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 26 lipca 2009 - 11:25

Panowi mam pytanie. Używam Navigona gdy trzymam go w łapkach po za samochodem jest ok pokazuje gdzie jestem nie ma kłopotu. Gdy wsadzę go w auto nie może znalęść sygnału GPS ??
Ktoś miał taki problem ??

Najlepiej trzymać go pod szybą?? czyli jakiś uchwyt, wtedy łapie bez problemu.

#434 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2009 - 13:32

to jest nawigacja... powiedz mi...gdzie ty to chcesz trzymac? chcesz prowadzic samochod w jednej rece majac iphona??? -.- tak uchwyt... radze sprawdzic dokladnie...nawet te drogie i "firmowe" rysuja obudowe;] np moj HR z przezroczystego plastiku;]

#435 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2009 - 14:51

Pozatym ogrzewana przednia szyba może też mieć wpływ na recepcję sygnału...

#436 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2009 - 15:59

po zdjeciu z uchwytu przy naszych lipcowych temp. iphona prawie mnie poparzyl^^ ale sygnalu nie gubil;DD

#437 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2009 - 17:02

Klimę włączysz nic nie parzy ;-)

#438 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 lipca 2009 - 17:04

trzeba najpierw mieć klimke :D

---- Dodano 26-07-2009 o godzinie 18:06 ----
panowie jestem w szoku nowej wersji w .ipa jeszcze nie ma :D(jak dobrze mieć oryginał) :D

#439 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 17:42

pytanie, dodali j. polski? glosy i menu?

#440 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 lipca 2009 - 17:46

Masz iTunes to sobie poczytaj.

#441 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2009 - 18:20

male skosne ludziki zapomnieli zamontowac klimy w czyms co sprzedali mi jako "samochod";]]] nie ma *.ipa? norma wazy tyle ze nie podhostuja tego latwo...conajwyzej torrentami ale kogo to obchodzi;]

#442 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 26 lipca 2009 - 19:16

Peugeot francuski i ma prawie 10 lat to co ty chcesz

#443 Asahi

Asahi
  • 7 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 07:59

Trzymam iPhona na uchwycie HR - maksymalnie blisko szyby - raz łapie sygnał GPS raz nie, nie mam pojęcia od czego to zależy - zauważyłem natowmiast że gdy Navigon wymusi włączenie funkcji lokalizacji nie ma większych problemów z sygnałem GPS. Kurcze czyżby mój iPhone szfankował i tyle ??

#444 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2009 - 08:13

Po aktualizacji wszytko dziala tak jak powinno, jest numeracja ulic, w Warszawie dziala asystent pasa ruchu, dodam ze bdb. Nie mam zastrzezen.

#445 mgarbacz04

mgarbacz04
  • 49 postów
  • SkądMiasto Grzejników

Napisano 27 lipca 2009 - 09:05

Ja tez już nie mam żadnych zastrzeżeń! GPS chodzi jak dawniej (nie gubi zasięgu). Nie wiem co było tego przyczyną ale miałem z tym problem.

#446 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 09:44

Mam taki pomysł. Jest nas na forum sporo. Może napiszemy odezwę do Appla żeby dali możliwość przetestowania aplikacji takich jak Navigon. No bo potem powstają takie kwiatki jak brak GPSu przez przednią szybę w samochodzie bo ma za dużą zawartość ołowiu czy czegoś ram potrzebnego do lepszej izolacji przeciw UV. Niech dadzą możliwość testowania przez jakiś czas (4/5 dni) po którym automatycznie zostanie sciagnieta kasa za soft ( jeśli się go wcześniej nie wykasuje). I tu prośba do moderatora aby taka ankietę zorganizował. Mam nadzieje , ze podobnie myśli większość forumowiczow. No bo co ? Mam wywalić 100$ a potem się okaże , ze soft nie działa ? Toz to zwykle kupowanie kota w worku. W kazdym sklepie można produkt przed kupnem obejrzeć a w AppeStore nie. CO WY NA TO ?

#447 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lipca 2009 - 10:20

Myślę, że to dobry pomysł. Wprawdzie wydaje mi się, że to bardziej producent aplikacji powinien o to zadbać np. poprzez udostępnienie wersji Lite itp.

#448 Asahi

Asahi
  • 7 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 10:46

Nie sądzę żeby to była kwestia szyby, wczoraj jechałem godzinę w trasie i działał idealnie. Zaznaczę że padał deszcz i niebo było pełne chmur. Potem włączyłem go ponownie i chciałem przetestować go na powrocie i już lipa była.

#449 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 11:28

Nie sądzę żeby to była kwestia szyby, wczoraj jechałem godzinę w trasie i działał idealnie. Zaznaczę że padał deszcz i niebo było pełne chmur. Potem włączyłem go ponownie i chciałem przetestować go na powrocie i już lipa była.

Np widzisz tym bardziej powinno się mieć czas na przetestowanie. Róbmy szum to się nam uda !!!!

#450 Asahi

Asahi
  • 7 postów

Napisano 27 lipca 2009 - 12:09

teraz jest pytanie czy to nie jest wina odbiornika GPS w iPhone 3G - może zakup porządnego odbiornika działającego w technologii Blouetooth rozwiąże sprawę - np. Hallux ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych