Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#326 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 09:49

Cytat

ale wedlug opisu w appstore dostepny jest w 7 jezykach wiec powinna byc mozliwosc wyboru :(
jak rowniez mozliwosc wyznaczania trasy do kontaktow zapisanych w ip takie byly zapowiedzi a jest kompletna klapa probowalem na rozne sposoby i nic z tego

Jest dostępny w 7 językach, ale język ustawiany jest na podstawie Twoich ustawień systemowych w iPhone.

#327 miodek

miodek
  • 2 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 09:51

Spotkał się może ktoś z takim problemem: a mianowicie po uruchomieniu aplikacji MobileNavigator pojawia się tylko plansza powitalna i po chwili następuje powrót do pulpitu Iphone..... Ma ktoś pomysł co to może być ?

#328 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 09 lipca 2009 - 13:14

a kupiłeś w AppStore MobileNavigator?

#329 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 09 lipca 2009 - 13:24

Jednak da się, mój błąd tylko trzeba w opcjach systemowych iphona zmienić język.

#330 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 13:59

itunes mi krzyczy ze navigon nie mogl zostac zainstalowany na iphone bo zabraklo na nim miejsca - mam wolnego grubo ponad 3gb a navigon wazy 1,6gb = wtf??

#331 brolek

brolek
  • 23 postów
  • SkądKATO

Napisano 09 lipca 2009 - 14:10

navigon zajmuje ok 3gb i musisz troche na system zostawić :D

#332 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 09 lipca 2009 - 14:16

Cytat

itunes mi krzyczy ze navigon nie mogl zostac zainstalowany na iphone bo zabraklo na nim miejsca

- mam wolnego grubo ponad 3gb a navigon wazy 1,6gb = wtf??

Najlepiej go zmniejsz, czyli wypakuj pousuwaj niepotrzebne mapy, mój navigon obecnie zajmuje coś koło 400mb.

#333 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 14:29

Cytat

co za pytanie :D nie moge ... a gdzie mial kupic w tesco ?? :D

#334 miodek

miodek
  • 2 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 14:39

Cytat

Tak i walczę z tym i nie wiem co jest grane....

#335 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 14:46

Cytat

co za pytanie :D nie moge ... a gdzie mial kupic w tesco ?? :D

Nie ma się co dziwić, że padają takie pytania. Złodziei na forum pełno...

#336 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 09 lipca 2009 - 15:09

Cytat

Nie ma się co dziwić, że padają takie pytania. Złodziei na forum pełno...

Tak kradną wszystko:):) za niedługo to już nam nic nie zostanie.

#337 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 16:20

Cytat

jak rowniez mozliwosc wyznaczania trasy do kontaktow zapisanych w ip takie byly zapowiedzi a jest kompletna klapa probowalem na rozne sposoby i nic z tego

wcale nie klapa, dziala bardzo ładnie i dosyc szybko, ale przy pelnym adresie tzn ulica, kod i miasto.

#338 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 16:30

Cytat

Najlepiej go zmniejsz, czyli wypakuj pousuwaj niepotrzebne mapy, mój navigon obecnie zajmuje coś koło 400mb.

jak "wlezc" w ipa (na macu) zeby wywalic te zbedne mapy?

#339 zibi27

zibi27
  • 174 postów
  • SkądGdynia/vernon/fr

Napisano 10 lipca 2009 - 10:08

Cytat

wcale nie klapa, dziala bardzo ładnie i dosyc szybko, ale przy pelnym adresie tzn ulica, kod i miasto.

Nie wiem jak to stwierdziles ja mam wpisane kompletne adresy w polsce we francji w nienczech i do zadnego nie potrafi znalezc drogi?

---- Dodano 10-07-2009 o godzinie 11:17 ----

Cytat

jak "wlezc" w ipa (na macu) zeby wywalic te zbedne mapy?

Dolaczam sie z tym pytaniem bo niektore mapy sa naprawde nie szczegolowe i nie wybieram sie np.do Albani:(

---- Dodano 10-07-2009 o godzinie 11:24 ----

Cytat

Andreas czy to wypakowanie i usuwanie zbednych map jest z poziomu ip czy przez itunes na mac,a moze potrzebny jb?i jak bedzie jakpojawi sie uaktualnienie czy od nowa sie wszystko nie powpisuje?
pozdrawiam

#340 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 10 lipca 2009 - 10:42

Więc tak: Przy moich testach iPhone nie stracił połączenia ani razu... A trzymam go w takiej szczelinie w desce rozdzielczej :D Jechałem z tata jako pasażer z Navigonem na pokładzie i tata mówił, ze nie ma zastrzeżeń :) Zdalismy się całkowicie na nawigację i dotarlismy - 3km dalsza droga, no ale to można wybaczyć :) Następnym moim testem był samodzielny wyjazd moja TZR na zlot motocyklowy... iPhone przytwierdzony do baku, stracił połączenie tylko podczas tankowania na stacji benzynowej... Doprowadziła mnie 70km do celu :) Czasami tylko dostawała kręćka przy ruszaniu ze świateł... (być może większe przyspieszenie jest przyczyna) Zdazalo się, ze dojezdzalem do następnych świateł a nawigacja pokazywała, ze jeszcze na poprzednich stoje... Ogólnie nie było najgorzej, jednak w drodze powrotnej prowadziła mnie iDA i to jednak ona mi bardziej przypadła do gustu :) Pozdrawiam!

#341 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 lipca 2009 - 10:54

Andreas czy to wypakowanie i usuwanie zbednych map jest z poziomu ip czy przez itunes na mac,a moze potrzebny jb?i jak bedzie jakpojawi sie uaktualnienie czy od nowa sie wszystko nie powpisuje? pozdrawiam[/Q Jeżeli miałeś cierpliwość i wgrałeś cały program na iphone, to wtedy możesz to zrobić z poziomu telefonu, czyli WinSCP, totalcomander itp i kasować już za pomocą tych programów. Jeśli Jeszce nie wgrałeś to możesz to zrobić przez np winrar-a a dokładniej - wypakuj .ipa (zmien koncowke .ipa na .zip) - wejdz w NAVIGON.app - usun mapy ktorych nie potrzebujesz. - wroc do poprzedniego folderu z plikiem iTunesArtwork i folderem Payload, zaznacz oba i spakuj. - zmien .zip na .ipa. - synchronizujesz przez itunes I nie musisz mieć JB by tak zrobić, natomiast jeśli chcesz to zrobić z poziomu iphone JB jest konieczny. Nie wiem jak będzie wyglądać z aktualizacją, czy trzeba będzie ściągać całą navi czy może jakoś inaczej.

#342 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 13:19

Cytat

- wejdz w NAVIGON.app
- usun mapy ktorych nie potrzebujesz.

-jak wchodzi sie w .app?

-a co do map to wszedlem przez ssh w ajfona i owszem jest tam troche plikow czescia nazwy sugerujacy rozne panstwa ale maja one od kilku kb do kilkudziesieciu mb - zadnych wielkich, wartych usuniecia z racji wielkosci nie widze

#343 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 13:25

Cytat

Nie wiem jak to stwierdziles ja mam wpisane kompletne adresy w polsce we francji w nienczech i do zadnego nie potrafi znalezc drogi?

stwierdzilem to empirycznie na osiem adresów z kontaktów nie znalazł jednego , ale okazało sie ze mam adres bez podanego kodu i miasta. No i tak jak napisalem czas szukania adresu z kontaktow jest minimalnie dluzszy od czasu jaki potrzeba to zanlezienia tego adresu wpisujac go "z reki"

aha jezeli wpisany jest numer ulicy , a mapa jest na tyle niedokladna ze nie moze odlanesc numeru domu, wyswietla ta ulice

#344 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 10 lipca 2009 - 14:01

[QUOTE=azta;984987]-jak wchodzi sie w .app?

-a co do map to wszedlem przez ssh w ajfona i owszem jest tam troche plikow czescia nazwy sugerujacy rozne panstwa ale maja one od kilku kb do kilkudziesieciu mb - zadnych wielkich, wartych usuniecia z racji wielkosci nie widze[/QUOTP]

Jak już wejdziesz do navigon.ipa winrarem to tam masz plik navigon.app. I usuwasz tylko te państwa które chcesz i muszą mieć końcówkę .map mi po usunięciu wszystkich map oprócz Polski i Czech zajmuje 242mb.

#345 jgasieniec

jgasieniec
  • 141 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 16:08

Jest wersja lite , ale niestety dla polakow niedostepna. My jestesmy drugiej kategorii ludzmi. Licza sie amerykanie.

#346 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 16:50

Cytat

Jest wersja lite , ale niestety dla polakow niedostepna. My jestesmy drugiej kategorii ludzmi. Licza sie amerykanie.

Nie pomyliles z Navizon ?

#347 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 10 lipca 2009 - 17:30

Cytat

Nie pomyliles z Navizon ?

...jest tylko na odrębne mapy, tam gdzie powstały wersje z konkretnym krajem jak np wlochy czy uk maja swoja wersje lite. My nie doczekalismy sie nawigona tylko z mapa polski to tez nie ma wersi lite dla nas.

#348 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 10 lipca 2009 - 17:39

Cytat

...jest tylko na odrębne mapy, tam gdzie powstały wersje z konkretnym krajem jak np wlochy czy uk maja swoja wersje lite. My nie doczekalismy sie nawigona tylko z mapa polski to tez nie ma wersi lite dla nas.

Aaaaa....lite rozumiane jako mapa dla "jednego" kraju a ja myślałem ze wersja darmowa :)

#349 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 10 lipca 2009 - 19:41

Cytat

Aaaaa....lite rozumiane jako mapa dla "jednego" kraju a ja myślałem ze wersja darmowa :)

... dokładnie miałem na myśli ze np Wielka Brytania ma w appstore oprócz "MobileNavigon Europe" takze dostępną osobna aplikacje navigon tylko z mapa UK "MobileNavigator British Isles" i wlasnie tej wersji powstalo LITE. Jakby w Polsce oprocz dostepnego programu "MobileNavigon Europe" byla tez jak w przypadku Angli tylko navi z mapa PL domyslam sie ze byla by wersja lite w polskim appstore.

Dołączona grafika

#350 chris125

chris125
  • 238 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 10 lipca 2009 - 19:46

hmm a co w wersji lite jest okrojone?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych