MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS
Posted 30 June 2009 - 08:07
Posted 30 June 2009 - 12:58
pytam bo mam zamiar nabyć taki zestaw Ładowarka + holder z myślą o Navigonie
CAR CHARGER WINDSCREEN HOLDER MOUNT FOR APPLE IPHONE 3G on eBay (end time 18-Jul-09 17:17:05 BST)
w opisie aukcji nie ma ani słowa o kompatybilności z którąś z wersji softu.
Słyszałem też opowieści o tym jak to IPhone przechodzi w offline, bo podłączeniu ładowarki... podobno ze względów bezpieczeństwa. Możecie to potwierdzić, bo nie bardzo mi się chce w to wierzyć...
pozdro
Posted 30 June 2009 - 13:18
bezposredni link do app jest takze na stronie producenta Sygic GPS navigation software | for mobile phone, oem, car, fleet, PDA chociaz w tej chwili raportuja ze jest jakis blad.
ja poniewaz sie pospieszylem i kupilem Navigon, napisalem do app stora prosbe o pozbawienie mnie tej licencji i przeniesienie jej na Sygica. Zapytali z jakiego powodu jestem nezadowolony i mysla. ciekawe czy sie uda

Posted 30 June 2009 - 13:37
sie zepsuje za dwa dni...
niby dziala ale iphone z wifi+bt+sygic nie utrzymuje wogole
sprobuje na samym sygicu dzisiaj jeszcze...chociaz dla mnie to lipa bo uzywam sluchawki w samochodzie
co do uchwytu ktos z tego forum mi polecil fajny....kupilem i jestem bardzo zadowolony
cena troche wyzsza bo z wysylka 90zl a nie 20 zl za chinczyka ale jakos o niebo lepsza
juz daje linka
Transparentny uchwyt do iPhone 3G Herbert Richter (669737981) - Aukcje internetowe Allegro
tylko ze ja kupowalem od innego pana...
nie mial zadnych negatow...zjechal z ceny o 5 zl
i zamiast 20 zl wysylki poczta polska (wtf???)
bylo 15 zl za dhla;]
jakby ktos chcial to na pm moge podac nick z allegro...
Posted 30 June 2009 - 14:14
Posted 30 June 2009 - 14:31

Posted 30 June 2009 - 14:47
Czy ktoś się orientuje czy w tym Navigon'ie, w Warszawie pojawia się na jakiś skrzyżowaniach Lane Assistant Pro i Reality View Pro? Widziałem, że jedna osoba rzuciła, że jest, ale nikt tego nie potwierdził. Jakby ktoś mógł sprawdzić w trybie symulacji, czy mu się te opcję pojawiają i czy jest to często, czy na 2 z 50 skrzyżowań, to byłbym wdzięczny
skrzyzowanka bardzo ladnie pokazuje
moze nie kazde, ale te duze, gdzie jest to faktycznie pomocne to jest zawsze.
Posted 30 June 2009 - 15:08
Ok, wielkie dzięki za info.skrzyzowanka bardzo ladnie pokazuje
moze nie kazde, ale te duze, gdzie jest to faktycznie pomocne to jest zawsze.
Posted 30 June 2009 - 19:54

Posted 01 July 2009 - 08:09
Ze swojej strony dodam, że aplikacja ma dość nietypowe zachowanie w pewnej specyficznej sytuacji (a takie mi się najczęściej przytrafiają). Oskarżałem ją początkowo o zasadniczy błąd jakim jest brak komunikatów nawigacyjnych.
A tym czasem ona po prostu za pewnik przyjmuje coś co nie jest pewnikiem. Jeżeli iPhone jest połączony przez BT z zestawem słuchawkowym (radio samochodowe Pioneer z funkcją BT w moim przypadku) i jednocześnie to urządzenie ma funkcję A2DP (a tak ma moje radio - przyjmuje stream audio i gra przez głośniki) to Mobile Navigator zakłada, że chcemy, żeby komunikaty nawigacyjne szły przez A2DP a nie przez głośnik iPhone'a
Po prostu nie ma opcji wyboru źródła dźwięku (tak jak jest to normalnie przy dzwonieniu z iPhone gdy podłączony jest zestaw słuchawkowy).
Jest to o tyle kłopotliwe, że moje radio samochodowe pozwala albo słuchać radia/CD albo dzwonić albo słuchać muzyki przez A2DP - nic na raz (za wyjątkiem tego, ze w czasie rozmowy przez telefon możemy sobie zażyczyć, że radio/CD jest nie całkiem wyciszane tylko przyciszane). Nie ma takiej możliwości, żeby miksować dźwięk z radia/CD z A2DP.
A więc albo tylko słuchamy radia/CD albo tylko komunikatów z iPhone'a (przez radio). Nie da się w takiej konfiguracji słyszeć komunikatów bezpośrednio z iPhone i słuchać radia.
Trudno tu winić aplikację o ten stan rzeczy. Wygląda mi to raczej na problem radia.
Posted 01 July 2009 - 09:04
Posted 01 July 2009 - 09:20
nie ladowarka jaka wspomniales na ebay,ja mam holder (stojak) z ladowarka i transmiterem fm i pod 2.2.1 wszystko smigalo a po przejsciu na 3.0 kicha,no ale to juz nie problem producenta holderu ,szkoda bo niewiele go uzywalem a teraz jest bez urzyteczny byl o tyle przydaty ze w trase nie bralem cd tylko cala biblioteke itunes i sluchalem przez radyjko.hmmm... to ładowarka może być nie kompatybilna z wesją firmware?
pytam bo mam zamiar nabyć taki zestaw Ładowarka + holder z myślą o Navigonie
CAR CHARGER WINDSCREEN HOLDER MOUNT FOR APPLE IPHONE 3G on eBay (end time 18-Jul-09 17:17:05 BST)
w opisie aukcji nie ma ani słowa o kompatybilności z którąś z wersji softu.
Słyszałem też opowieści o tym jak to IPhone przechodzi w offline, bo podłączeniu ładowarki... podobno ze względów bezpieczeństwa. Możecie to potwierdzić, bo nie bardzo mi się chce w to wierzyć...
pozdro
Posted 01 July 2009 - 09:36
Posted 01 July 2009 - 10:01
Weźcie im zablokujcie konta, cholerni złodzieje!Tak pewnie, że są tu proszę link. usunięto niedozwolony link
Słuszna uwaga. Z tym, że ja wolę mieć nawigację w telefonie. Zawsze mam go przy sobie. Z mojej perspektywy, problemem w użytkowaniu osobnego sprzętu do nawigacji, są złodzieje. Niestety, często się zdarza, że obserwują czy ktoś nie chowa radia, czy innego urządzenia do schowka, pod fotel, czy do bagażnika. Sprzęty do nawigacji jak TomTom, czy Navigon nie są mikroskopijne, także noszenie ich ze sobą nie jest zbyt wygodne. Pozostawienie ich w samochodzie, nawet schowanych, może skutkować utratą szyby i sprzętu.Przeczytałem cały wątek, i zostaje przy moim starym TomTom One v2, co najwyżej, kiedys kupie sobie nową mape, a dla niezdecydowanych z kasą, nowy PND TomTom One v4 kosztuje w komplecie z mocowaniem i ładowarką 450zł. Jeśli komuś przypadł do gustu wygląd map navigona, to Navigon 1200 kosztuje podobne pieniądze.
Co nie zmienia faktu, że użytkowanie sprzętu dedykowanego tylko do nawigacji, jest na pewno przyjemniejsze, a skoro ceny są podobne to myślę, że warto taki zakup rozważyć.
Posted 01 July 2009 - 16:32
Posted 01 July 2009 - 20:01
Posted 02 July 2009 - 09:09
Posted 02 July 2009 - 09:17
Posted 02 July 2009 - 09:30
Posted 02 July 2009 - 09:31
Ja nie wiem jakie są niby problemy z softem 3.0, bo ja nie mam żadnych. Skoro bawisz się w Jailbreak'a to nic dziwnego, że masz problem z softem.Zakupiłem Navigona, ale mam mały problem. Nie zaktualizowałem softu do 3.0, bo ciągle są z nim problemy, więc poczekam jeszcze trochę. Niestety się wkopałem z Navigonem, bo działa tylko na OS 3.0. Zmieniłem w FW Changer "emulację softu" na 3.0. Niestety cała bajka kończy się na próbie uruchomienia aplikacji. Tylko przez moment wczytuje nawigację, po czym po jakichś 3 sekundach wraca do głównego menu. Czego to przyczyna?
Co do Navigon'a, to nie jestem zadowolony z zakupu. Fakt, że jak za mapy Europy to cena nie jest wysoka, ale szybkość działania całej aplikacji, jak i jej obsługa, pozostawia wiele do życzenia. Być może jakaś aktualizacja poprawi część niedociągnięć. Przy okazji przydałoby się, żeby Apple wprowadził do App Store prawdziwy mechanizm aktualizacji aplikacji. O ile w przypadku kilku megowych aplikacji to nie był problem, o tyle ściąganie za każdym razem 1,6GB, jak tylko pojawi się nowa wersja, to lekkie przegięcie
Posted 02 July 2009 - 09:52
Posted 02 July 2009 - 10:14
Posted 02 July 2009 - 10:17
Zanim poprawisz moją wypowiedź, dowiedz się czy robisz to słusznie...(...)rędkość działania też pewnie pozostawia wiele do życzenia...
Posted 02 July 2009 - 10:19

Posted 02 July 2009 - 11:02
witam
chce nabyć tą nawigację i mam pytanko ona nie korzysta z internetu podczas swojego działania tzn nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów mogę wyłączyć edge i włączyć ją i tylko korzysta ona z mojego gps w tel i nie łączy się z internetem - krótko mówiąc działa jak inne nawigacje ze sklepu nie pobierając żadnych opłat poza tą że trzeba ją kupić
na całym forum było to już 200 razy. To jest GPS i nie używa, żadnego połączenia z internetem abym znaleźć twoje położenie...
Wystarczy tylko trochę poszukać...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users