Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#326 cooper69

cooper69
  • 1 034 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 maja 2010 - 07:24

Czy na TomTom można bez Jailbreak dodawać do niego POI bo niestety w Sygic porażka?

#327 Boxster

Boxster
  • 31 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:10

Gdzie do TT dogrywać nowe pliki poi, ikony i dźwięki? Będę wdzięczny za łopatologiczne wytłumaczenie tematu.

#328 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 21:36

Czy może testowaliście już TT 1.4 i nawigacje w czasie rozmowy? Ja niestety siedze w hotelu włąsnie i nie dam rady zassac upgrade'u

#329 rees

rees
  • 167 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 09:43

Jeszcze nie, ale pierwsze co rzucilo mi sie w oczy to skasowanie wszystkich rzeczy z "ulubione" :( masakra...

#330 WILKU1991

WILKU1991
  • 93 postów
  • SkądSzydłowiec

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:57

Jak wygląda sprawa z kompatybilnością TomTom'a i iOS 4.0 ? Działa na 4.0 ? Jutro wyjeżdżam i chciałbym sobie zakupić TomToma ;)

#331 piotrmi

piotrmi
  • 227 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 15:57

wlasnie testowalem - nawigacja i gadki dzialaja jednoczesnie. jedynie dosc denerwujace jest ze mija chwila zanim iPek wyswietli pytanie czy chcemy nawigowac w czasie rozmowy. Trzeba nassnac ok. Nie znalazlem jeszcze opcji wylaczenia tego pytania - gdyby jej nie bylo to porazka w moim wypadku poniewaz musze sie zdrowo wyciagnac zeby dosiegnac

#332 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:00

mam problem przy probie uruchomienia Tom toma i wskazania mapy tom tom wyłącza mi sie

#333 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 czerwca 2010 - 12:07

trzeba pamiętać że wersja 1.4 dla ios4 jest w wersji /tested/ zapewne coś wyjdzie nowszego po zauważeniu skuch tomtom-a

#334 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 czerwca 2010 - 07:31

Czyli jest jaka jest nowa wersja TomToma ... Zauważyłem ze Np Navigon przy os4 zamiast zmieniać na język polski jest fabrycznie po angielsku . Tom Tom w wersji 1.3 Fabrycznie wywala do systemu po otwarciu mapy . Czyli jest juz wersja 1.4 która współpracuje z 4.0 - czy musimy czekać za nowa Bo zastanawiam sie nad wgraniem 2.0 moze ona pomoze

#335 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 25 czerwca 2010 - 22:38

Czyli jest juz wersja 1.4 która współpracuje z 4.0 - czy musimy czekać za nowa

Wyszła wersja 1.4 z obsługą iOS 4 i działająca w tle (dopóki nie wyłączy się jej w doku). Dodatkowo z 'bugiem'. Po instalacji kasuje wszystkie dane (!!!): ulubione, adres domowy, ustawienia.

#336 bback

bback
  • 53 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 18:00

wyszła już wersja 1.4.1

#337 MartyPL

MartyPL
  • 3 postów

Napisano 16 lipca 2010 - 10:04

Subiektywne zdanie na temat TOMTOM 1.4.1 Europe Kupiłem ją dzięki karcie kredytowej mojego australijskiego przyjaciela, ponieważ jak wiecie Polska, Czechy i inne "nasze" podobne kraje nie zasłużyły sobie na to, by w naszym AppStore była cała Europa - są tylko Eastern i Western - to pierwsze wrażenie;) Co do multitaskingu to ok działa, ale zauwazyłem, że jak długo bawiłem się telefonem (gry bez multitaskingu i inne dziwactwa) to multitasking przestawal w TT dzialac. Restart telefonu i szło wszystko ok - pewnie wina ios4;) TT kupiłem, ponieważ często korzystam z navi w samochodzie i do tego jeszcze wakacje w cywilizowanej Europie (Austria, Niemcy i okolice). Zrobiłem z nim ok 5000 km w tym tyrolskie, alpejskie tunele (od 5 do 15 lipca). Wersje iPhone moge porownac tylko do navi na windows mobile (automapa i wczesniejsze TT). Krótko - mnie pasuje, a konkretniej: 1. Jazda tunelami w alpach - łapał fixa po ok 10 sekundach (nie wiem czy to dużo czy mało - nie jestem specjalistą - mnie to wystarczało) 2. Jazda tunelami w alpach - bez sygnału zdarzyło mu się tylko ze 3 razy zgubić przewidywanie drogi, czy jak tam ta funkcja się nazywa 3. Gubienie sygnału podczas normalnej jazdy autostradą czy po mieście - zdarzało się bardzo sporadycznie na ok. 3 - 5 sekund. 4. Nawigowanie przy poruszaniu się pieszo - myśli tak samo ciężko jak automapa. Zanim zorientuje się, że idę, a nie jadę to chwilka mija 5. Jakość map - zarówno Polska jak i kraje, w których byłem bez problemu - aczkolwiek nie miałem jeszcze możliwości sprawdzić jednego węzła w Katowicach przy autostradzie A4, gdzie żadna ze znanych mi navi nie miała tego uwzględnionego (nie wiem czy AM 6.5 już ma) - sprawdzone dzisiaj - nadal stary węzeł sprzed 2 lat. 6. wrażenia estetyczne - nie mogę się przyczepić do niczego 7. Traffic HD - testowałem jeżdząc po Niemczech - wydaje się być pomocne, ale właściwy test byłby wtedy gdyby dwie osoby wyjechały z jednego punktu do drugiego - jedna z aktywną usługą Traffic HD, a druga bez. Na koniec - jeśli to coś komuś da - mogę powiedzieć, że dojazd do celu z użyciem Traffic HD pokrył się z czasem przewidzianym w chwili włączenia navi w miejscu początkowym - trasa ok. 400 km po niemieckich drogach (autostrady, drogi górskie). 8. Czy polecam zakup? Sam nie wiem. Jest absurdalnie drogi, ale wydaje mi się jakościowo bardzo dobry. Byłem blisko zakupu Navigona, ale jak mi baba czy facet ma cały czas mówić PROSZĘ skręcić itp. to mam serdecznie dość (testowane na 20 km odcinku drogi - głównie droga szybkiego ruchu). To ma być konkretne przekazanie info o tym, gdzie mam jechać, a nie wchodzenie w d... z uprzejmościami przez navi;). 9. no i zużycie baterii - ktoś pisał tutaj na forum, czy innym, że szybciej zjada baterię niż ją ładuje - Tak, to prawda.... jest jednak "ale". Jeździłem z włączonym WIFI i EDGE. Bateria na trasie 1000 km. ze 100% schodziła do 20%, ale .... jak iPhone ustawiłem w miejscu, gdzie docierała klima (a nie bezpośrednio słońce) to nic takiego się nie działo i było ok. Test przeprowadziłem po tym jak prawie oparzyłem się iPhone'em zdejmując go z uchwytu. Minus tego rozwiązania jednak jest taki, że nie łatwo w samochodzie znaleźć wygodne i dostępne miejsce, gdzie iPhone jest chłodzony - przynajmniej moim. 10. Ciekawostką może być fakt, że przy jeździe z iPhone w transmiterze FM (czyli raczej nie przy szybie) nie zauważyłem różnic w utracie sygnału - za to w spokojnym ładowaniu baterii. 11. Ciekawostka 2 - gadżeciarsko wygląda na iPadzie;) Mam nadzieje, że komuś to pomoże przy wyborze TT dla iPhone - lub nie. Sam miałem dylemat, którą navi kupić i szukałem zarówno tutaj jak i w innych dziwnych miejscach info o nim i innych nawigacjach, dlatego dziele się swoimi spostrzeżeniami, ponieważ im więcej info na dany temat tym lepiej ;) Opisując swój profil użytkownika iPhone i navi: Nie cierpię latać z 2 lub 3 urządzeniami do samochodu i gimnastykować się z ładowarkami. Praktycznie codziennie korzystam z navi w mniejszym lub większym stopniu - głównie śląsk. M Pozdrawiam Marcin

#338 gefty

gefty
  • 321 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 22:56

może ktoś coś powiedzieć o jakości wyjścia audio w tym Car kicie ? I jeszcze może ktoś się orientuje ile bez podłączonego ładowania pociągnie z włączoną nawigacją wpięty w car kit iPhone pierwszej generacji ( z baterią nówką - nawet mniej niż 10 cykli ) ?

#339 leniu

leniu
  • 10 postów

Napisano 08 sierpnia 2010 - 23:18

tomtom 3g instalcja krok po kroku ? Witam może nie jestem wyjadaczem w informatyce ale chciałbym się dopytać (nie zbesztajcie mnie) chodzi o to że czytam i czytam o tomtom na iphona że można ściągnąc go z neta tylko jak zainstalować dokłądniej chodzi o iphona po JB i można podobno to zainstalować... pytanie jest jak to zrobić krok po kroku czy istnieje jakiś poradnik ?

#340 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 08 sierpnia 2010 - 23:22

Jest pewna metoda instalowania aplikacji sciagnietych z neta. Wpierw musisz dodac zrodlo pirackie do cydii, ktorego z racji regulaminu nie podamy Ci, bo nie tolerujemy piractwa. Jesli przebrniesz przez ten zakazany owoc to reszte juz bedziesz wiedzial. Wuje google (najlpiej po angielskiemu) pomoze. Good luck! P.S. Poczytaj prosze wpiierw regulamin. Zaraz moze byc "ciach" jak bedziesz zadawal podobne pytania.

#341 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 sierpnia 2010 - 23:22

Na pewno istnieje, ale nie znajdziesz go u nas, bo NIE popieramy i NIE tolerujemy piractwa. ZAMYKAM.

#342 xCHERRYx

xCHERRYx
  • 217 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 10:25

TomTom - Europe Witam. Wie ktos moze czy owy TomTom zadziala na iPod touch? Chodzi o to czy jest to aplikacja offline, czy potrzeba wifi (ew. 3g) do aktualizacji? Sama aplikacja wazy prawie 2gb wiec moze mapy sa wbudowane?

#343 JagodaW

JagodaW
  • 71 postów
  • SkądZ krainy fantazji...

Napisano 09 sierpnia 2010 - 10:39

Ktoś się może orientuje czy w TomTomie na iPhona będą dostępne te pakiety językowe z Star Wars? Yoda, Vader, itd?

Dla tych co nie wiedzą o co chodzi:
Star Wars

#344 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 09 sierpnia 2010 - 11:07

Zadziała ale będziesz mógł tylko mapy przeglądać bo touch nie ma modułu GPS. Mapy są oczywiście "wbudowane" w program i nie potrzeba internetu do ich działania.

#345 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpnia 2010 - 14:31

Musiałbyś kupić TomTom Car Kit.

#346 Rastabandita

Rastabandita
  • 105 postów
  • SkądGliwice

Napisano 12 sierpnia 2010 - 11:07

Chyba już można za 13$ zakupić :)

#347 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2010 - 16:14

Era: darmowa nawigacja na iPhone'y - TELEPOLIS.PL

#348 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2010 - 00:04

Era: darmowa nawigacja na iPhone'y - TELEPOLIS.PL

Tak, tylko że to Navigon a nie TomTom. I szkoda, że w polskim AppStore tylko...

#349 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 września 2010 - 08:49

Zawsze jakaś darmowa alternatywa. W Polskim AS bo przecież na telefony kupione w PL :-)

#350 belek

belek
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2010 - 12:15

a wie ktoś czemu tomtom "western europe" zajmuje praktycznie tyle co cała europa i mniej niż "western i central europe"? nie wiem czy rożnią się pokryciem, ilością asystentów pasa lub punktami poi czy jedynie jakąś kompresją... za tą cenę nie chcę wybrać bubla

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych