Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#226 Noritsu

Noritsu
  • 24 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 01 listopada 2009 - 11:15

[CIACH] z cydii :P

#227 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 01 listopada 2009 - 11:16

Michalm, tak to jest jak sie ukradnie nawigacje ;) Ja zaplacilem i nie mialem zadnego problemu z instalacja. A tu na forum ogolnym nikt Ci nie pomoze.

#228 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 01 listopada 2009 - 12:33

Na tym forum nie piszemy o piractwie.

Ostrzeżenie dla Noritsu.

#229 Noritsu

Noritsu
  • 24 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 01 listopada 2009 - 12:39

Ano się zapędziłem...

#230 Frails

Frails
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 listopada 2009 - 23:44

No jak tam TomTom w wersji 1.1 ?? Używał już ktoś go dłużej. Jest lepsza ?? Nie zacina przy skrętach i nie ma opóźnień ?? Są dodane komunikaty o fotoradarach??

#231 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2009 - 10:27

Działa lepiej. Na necie jest dostępna wersja z punktami fotoradarów, ale moim zdaniem nie ma wszystkich, a poza tym i tak na niewiele się przyda bo w samym programie nie ma ostrzeżeń o zbliżającym się POI.

#232 RadekQ

RadekQ
  • 52 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 15:55

No jak tam TomTom w wersji 1.1 ?? Używał już ktoś go dłużej. Jest lepsza ?? Nie zacina przy skrętach i nie ma opóźnień ?? Są dodane komunikaty o fotoradarach??

mam wersje 1.1, nie mialem wersji 1.0, wiec nie mam porownania, ale moim zdaniem chodzi bardzo plynnie, szybko łapie fixa i nie gubi go pozniej. Nie zacina sie na zakretach, nawet na duzych skrzyzowaniach
Z TT jestem duzo bardziej zadowolony niz z Navigona, ktory w wersji 1.2 i tak duzo lepiej sie sprawuje niz poprzednie. Ale zdecydownaie dluzej łapie fixa niz TT, zdaza mu sie gubic sygnał (na ok.10-20 sek), menu jak dla mnie bardziej intuicyjne niz w TT no i Nawigon szybciej przelicza nowa trase, ale tez czesto zdaza mu sie po zjechaniu z "jego" trasy ze gubi sygnał
iP bez jb, bo to tez chyba ma znaczenie:wink:

#233 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 04 listopada 2009 - 18:33

Szkoda, że nie ma 3D w TT jak to jest np.: w AutoMapie.

---- Dodano 04-11-2009 o godzinie 18:58 ----
U mnie pojawia się taki błąd:

Dołączona grafika

#234 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 04 listopada 2009 - 21:15

Masz chyba kradzioną wersję ;)

#235 Frails

Frails
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 listopada 2009 - 22:03

Raczej na bank piracka wersja :) Co do zacinania się przy rondach i zakrętach zbyt częstych - słyszałem to od wielu osób użytkujących tomtoma 1.0. Może nie do końca chodziło o zacinanie ale o lekkie opóźnienia.

#236 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 04 listopada 2009 - 22:50

Ja osobiscie posiadam oryginalnego Navigona Europe i TomToma UK&IE. Tydzien temu wybralem sie na wycieczke do Londynu (oddalonego od mojego miasta jakies 150 km). W pierwsza strone wybralem sie uzywajac TomToma i do celu dojechalem. Bez zadnych spowolnien. Celem byl parking w 1 strefie miasta praktycznie w samym centrum Londynu (dwa kroki od Victoria Station). TomTom mial ustawiony tryb trasy jako "najszybszy". Takimi zawilymi drogami to ja w zyciu nie jechalem :) Prowadzil nas przez drogi miedzy osiedlami, domkami , zaraz po wjezdzie do miasta zjechalismy z glownej drogi i przeciskalismy sie waskimi uliczkami. Nic wiecej nie mam do powiedzenia o TomTomie poza tym ze jakos doprowadzil nas do celu. Spowrotem wlaczylem Navigona, juz sam interfejs uzytkownika jest milszy dla oka. Londyn to ogromne miasto, a asystent pasa ruchu to super sprawa w takich przypadkach i kazdy kto mial okazje pojezdzic po europejskich duzych miastach (Londyn jest chyba drugim miastem pod wzgledem wielkosci w europie) bedzie wiedzial jaki z tego jest pozytek. Trasa powrotna calkiem inna, zaraz po wyjezdzie z parkingu wskoczylismy na trase szybszego ruchu, zadne bladzenie uliczkami. Potem jazda autostrada: TomTom droge jakos wskazywal, Navigon zas wskazywal ja bardzo czytelnie , a real view jest jednym znajlepszych wynalazkow gdy na autostradzie mamy milion zjazdow ;) Wspomne jeszcze o Text-to-speech - swietna sprawa, swietnie wykonane. Podsumowujac - TomTom zrobil nawigacje na iPhona ktora dziala. Navigon zrobil nawigacje na iPhona ktora bardzo dobrze dziala i jazda w jaka kolwiek trase to po prostu czysta przyjemnosc ;)

#237 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 23:36

A zrob teraz tak. Do Londynu na Navigon a do domu odpal TT. To dopiero bedzie prawdziwe porownanie

#238 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 23:47

TT zabawial na moich telefonach juz od nokii N70
Lecz nigdy nie widzialem taiego widoku http://i.frazpc.pl/p...76305457307.jpg
Jest to mozliwe na iP?

#239 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 04 listopada 2009 - 23:51

Z tym TT to jak z hamburgerami z McDonald'a - na obrazku zawsze wyglada lepiej, o jak tu:

Dołączona grafika

A tak poważnie to Ja kiedys tez sie napalilem na nie wiadomo jakie atrakcje 3D w TT, a tu nic...

#240 oczopek

oczopek
  • 240 postów

Napisano 16 listopada 2009 - 20:59

nawigacja na wstępie mnie informuje ze wybrany głos jest nie dostepny. obojetnie czy wybiore polskiego mężczyzne, czy kobiete. o co moze chodzić, da sie gdzieś ściągnąć te głosny?

#241 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 20 listopada 2009 - 17:21

Pojawila sie dzisiaj akutalizacja do TomToma miedzy innymi posiadajaca asystenta pasa ruchu i real view na zjazdach :) cos jeszcze bylo chyba o text to speech ale nie zauwazylem dzisiaj nic z tego po krotkich testach ;) pewnie cos przegapilem :) Dla zainteresowanych moge wrzucic kilka screenow z TT

#242 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 17:45

Pojawila sie dzisiaj akutalizacja do TomToma miedzy innymi posiadajaca asystenta pasa ruchu i real view na zjazdach :) cos jeszcze bylo chyba o text to speech ale nie zauwazylem dzisiaj nic z tego po krotkich testach ;) pewnie cos przegapilem :) Dla zainteresowanych moge wrzucic kilka screenow z TT

Się nie pytaj tylko dawaj :)

#243 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 20 listopada 2009 - 18:00

Ja osobiscie posiadam oryginalnego Navigona Europe i TomToma UK&IE. Tydzien temu wybralem sie na wycieczke do Londynu (oddalonego od mojego miasta jakies 150 km). W pierwsza strone wybralem sie uzywajac TomToma i do celu dojechalem. Bez zadnych spowolnien. Celem byl parking w 1 strefie miasta praktycznie w samym centrum Londynu (dwa kroki od Victoria Station). TomTom mial ustawiony tryb trasy jako "najszybszy". Takimi zawilymi drogami to ja w zyciu nie jechalem :) Prowadzil nas przez drogi miedzy osiedlami, domkami , zaraz po wjezdzie do miasta zjechalismy z glownej drogi i przeciskalismy sie waskimi uliczkami. Nic wiecej nie mam do powiedzenia o TomTomie poza tym ze jakos doprowadzil nas do celu. Spowrotem wlaczylem Navigona, juz sam interfejs uzytkownika jest milszy dla oka. Londyn to ogromne miasto, a asystent pasa ruchu to super sprawa w takich przypadkach i kazdy kto mial okazje pojezdzic po europejskich duzych miastach (Londyn jest chyba drugim miastem pod wzgledem wielkosci w europie) bedzie wiedzial jaki z tego jest pozytek. Trasa powrotna calkiem inna, zaraz po wyjezdzie z parkingu wskoczylismy na trase szybszego ruchu, zadne bladzenie uliczkami. Potem jazda autostrada: TomTom droge jakos wskazywal, Navigon zas wskazywal ja bardzo czytelnie , a real view jest jednym znajlepszych wynalazkow gdy na autostradzie mamy milion zjazdow ;) Wspomne jeszcze o Text-to-speech - swietna sprawa, swietnie wykonane. Podsumowujac - TomTom zrobil nawigacje na iPhona ktora dziala. Navigon zrobil nawigacje na iPhona ktora bardzo dobrze dziala i jazda w jaka kolwiek trase to po prostu czysta przyjemnosc ;)

Jestem identycznego zdania, Nawigon odwalił naprawde kawał świetnej robory i w moim odczuciu na pewno w UK jest bezkonkurencyjny. W polsce zdarzyło mi sie po jeździć w Krakowie i Katowicach, moje wrażenia jak najbardziej pozytywne.;)

#244 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 18:10

Prawdziwa radość to Navigon plus Tom Tom Car Kit. Odakąd mam taki zestaw iphone stał się prawdziwym narzędziem nawigacyjnym a nie tylko kapryśną z powodu wbudowanego gps iphona zabawka :) jarek

#245 Gucci

Gucci
  • 7 postów

Napisano 20 listopada 2009 - 21:06

Czy jeżeli włożę do iPhona kartę sim, na której nie ma wogóle kasy to dojade z nawigacją do Włoch? Oczywiście używając programów, w których są już mapy, nie Google Maps. Są jakieś programy, które pozwalają ściągnąć fragment mapy z Googla (np w domu przed wyjazdem przez wi-fi) tak żeby potem telefon nie ściągał w czasie jazdy?

#246 jaceli

jaceli
  • 3 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 11:12

:) a jak bedziesz chcial ustalić pozycje? Raczej sie nie da za free.. no chyba ze kupisz nawigacje i w ten sposob dojedziesz w oparciu o technologe gps .. Polecam tomtom ktory na drodze do Wloch swietnie sie sprawdza - jechalem w tym roku i trafilem bez problemow.

#247 Gucci

Gucci
  • 7 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 12:17

Czyli iPhone nie ma w sobie nadajnika gps takiego jak w normalnej nawigacji? Ile mniej więcej wynosi koszt ustalania pozycji iPhona przez np godzinę?

#248 marcio66

marcio66
  • 26 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 14:48

iPhone ma wbudowany odbiornik GPS, nawigacje takie jak Navigon czy Tom Tom nie potrzebują połączenia z internetem do nawigacji. Ja mam internet zablokowany u operatora i wszystko działa OK.

#249 Gucci

Gucci
  • 7 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 19:48

A jak się korzysta Google Maps pobieranie map jest drogie? Zrujnuje to moje konto czy będzie kosztować grosze?

#250 dark_killer

dark_killer
  • 58 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 28 listopada 2009 - 20:08

lepiej te pieniadze bys wydal kupujac 1 z nawigacji w appstore;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych