Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

WWDC 2009 na żywo na MyApple.pl - zapraszamy

• Please log in to reply
650 replies to this topic

#626 wannabemc

wannabemc
  • 203 posts
  • SkądKraków

Posted 08 June 2009 - 22:19

wohoooooooo jak ja sie ciesze że jeszcze nie uzbierałem na nowego alu-maczka :D teraz 13" pro z FW i podświetleniem klawiszy :D i 7h baterii WOW :D chyba co raz lepiej bedzie mi sie pracowało :D

#627 Grzela

Grzela
  • 950 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 22:24

Ja również planuje zakup aluminiowego MacBook'a. Mozna powiedzieć, ze z nieba mi spadła ta "nowa" rodzina MacBook'ów Pro.:)

#628 blipek

blipek
  • 367 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 22:39

ja też... tylko ja muszę kupić komputer w czerwcu więc pewnie nie uda mi się z nowym MBP

#629 ostasz

ostasz
  • 36 posts

Posted 08 June 2009 - 22:42

no udalo sie sciagnac soft 3.0 wlasnie instaluje

#630 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 22:44

Ten soft 3.0 to chyba jakaś beta wersja ?

#631 Bartek M.

Bartek M.
  • 27 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 22:45

A co do Macbook'a Pro wie ktoś może kiedy będzie premiera w Polsce w autoryzowanych salonach takich jak iSpot?

#632 cine

cine
  • 30 posts

Posted 08 June 2009 - 22:57

Apple - QuickTime - Macworld 2009 Keynote ;)

To jest stare Keynote, czekamy na relacje wideo z dzisiejszego.

#633 pante

pante
  • 129 posts

Posted 08 June 2009 - 22:59

Ten soft 3.0 to chyba jakaś beta wersja ?

nie to już finalna wersja, dostępna dla deweloperów.

#634 Bartek M.

Bartek M.
  • 27 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 23:01

Dla developerów to już wcześniej była dostępna! :D

#635 pascaal

pascaal
  • 8 posts

Posted 08 June 2009 - 23:02

Kurcze przeszukiwałem sieć i nie znalazłem zapisu video z tego dzisiejszego. :(

#636 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 08 June 2009 - 23:03

W guided tour iPhone'a 3GS Pan mi przypominał Morfeusza ;) Ale jak najbardziej pozytywnie. Tylko jakoś ręka mu ani drgnęła jak robił zdjęcia/kręcił filmy. Robot jakiś :)

---- Dodano 09-06-2009 o godzinie 00:03 ----

Kurcze przeszukiwałem sieć i nie znalazłem zapisu video z tego dzisiejszego. :(

Jeszcze nie ma. Apple nie daje od razu zapisu wideo.

#637 Bartek M.

Bartek M.
  • 27 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 June 2009 - 23:05

Bo jeszcze go nie ma będzie dostępny tylko na stronie Apple, pewnie jutro rano.

#638 ostasz

ostasz
  • 36 posts

Posted 08 June 2009 - 23:06

cos TY

---- Dodano 08-06-2009 o godzinie 22:08 ----
potwierdzam 3.0 pieknie dziala :))

#639 szamanusek1986

szamanusek1986
  • 81 posts
  • SkądGrójec/Warszawa

Posted 08 June 2009 - 23:10

wgrałem ten 3.0 pełny i nic mi nie działa. Nie mam ani push w ustawienaich, blutuf tez nic nie wyszukuje, ciekawe dlaczego?

#640 pante

pante
  • 129 posts

Posted 08 June 2009 - 23:12

Dla developerów to już wcześniej była dostępna! :D

ale on zapytał o te konkretną nazwaną GM, która teraz jest do pobrania. myślał, że to beta.

#641 MxK

MxK
  • 335 posts
  • SkądBaltic Coast

Posted 08 June 2009 - 23:58

A mnie najbardziej nie zawiódł ubogi, nowy iPhone czy poodkładane premiery oprogramowania na później, ale... brak stefana na konferencji. Miałem nadzieję, że się pokaże, a fakt, że tego nie zrobił mówi nam o tym, że ze staruszkiem nie jest dobrze...

#642 Yurek90

Yurek90
  • 958 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 09 June 2009 - 00:14

Na pewno wróci na premierę "4G" :D

#643 Jacklon

Jacklon
  • 148 posts
  • SkądŁódź / Sieradz

Posted 09 June 2009 - 09:52

Przyznam, że troszkę jestem rozczarowany, choć nastawiałem się na taką prezetnację. Heh, w sumie to od dwóch lat widać jak wygląda polityka firmy. W pół godziny przedstawili nową linię laptopów, nowy system operacyjny i przez półtorej opowiadali o telefonie komórkowym. Jeśli mnie pamięć nie myli to sukces firmy zawdzięczany jest sukcesom w brażach audio / foto / wideo, o których wydaje sie, że po prostu zapomniano. Mocny Mac Pro nie ma aplikacji, które by go mogły wykorzystać (jestem z działo foto), wczorajszy już ACD 30" nie doczekał sie następcy, ale szybszy telefon mi to wszystko zrekompensuje. Przepraszam za sakrazm, ale z ostatnich 4 prezentacji (MacWorld i WWDC) podobał mi się jedynie fragment o nowym MBP 17". Po prostu nie czuję się już grupą docelową firmy jak to było te 4-5 lat temu. Szkoda i tyle :(

#644 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 09 June 2009 - 11:56

Gesty w Safari - google Twoim przyjacielem:

xGestures

A co wiecej - mozesz uzyc gestow nawet do Findera! Uzywam od poczatku przygody z maciem.

[...]

Skąd ja to znam ;)

Ciekawe kto mnie tym programem "zaraził" ;)

#645 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 09 June 2009 - 14:50

Skąd ja to znam ;)

Ciekawe kto mnie tym programem "zaraził" ;)

Mala rzecz z cieszy ;)

#646 fadro

fadro
  • 698 posts
  • Skądzimuje w poznaniu

Posted 09 June 2009 - 23:42

Przyznam, że troszkę jestem rozczarowany, choć nastawiałem się na taką prezetnację. Heh, w sumie to od dwóch lat widać jak wygląda polityka firmy. W pół godziny przedstawili nową linię laptopów, nowy system operacyjny i przez półtorej opowiadali o telefonie komórkowym.
Jeśli mnie pamięć nie myli to sukces firmy zawdzięczany jest sukcesom w brażach audio / foto / wideo, o których wydaje sie, że po prostu zapomniano. Mocny Mac Pro nie ma aplikacji, które by go mogły wykorzystać (jestem z działo foto), wczorajszy już ACD 30" nie doczekał sie następcy, ale szybszy telefon mi to wszystko zrekompensuje. Przepraszam za sakrazm, ale z ostatnich 4 prezentacji (MacWorld i WWDC) podobał mi się jedynie fragment o nowym MBP 17". Po prostu nie czuję się już grupą docelową firmy jak to było te 4-5 lat temu. Szkoda i tyle :(

alez tu sie niestety nic nie zmienilo. po prostu ipoda zastapil iponton. to jest tendencja, ktora utrzymuje sie odkad ipod sie pojawil i nie mamy co liczyc na to ze sie zmieni. po prostu coraz wieks grupa klientow apple to nie pro a klienci ktozy podlaczaja ipoda (z funkcja telefonu, czy bez) pod windowsy. i jesli to oni przynosza dochody, a najdrozszy ipod przynosi duuzo pieniazkow, to i dla nich robi sie show. aperture wyjdzie po cichu, bo ty i tak kupisz, podobnie jak MP, nie mowiac juz o xsereve, a mlodego uzytkownika trzeba jakos przekonac, ze bardzo chce kupic telefon z niesamowita mozliwoscia nagrywania wideo i aparatem ktory robi super zdjecia mimo ze tak naprawde robi je na klatce wielkosci zrenicy.

apple od czasu cinema display nie zrobilo pro monitora, notebooki czy sa pro dyskusyjne jest od czasu titanika, etc. etc. tyle, ze niestety ten sprzet przestaje odstawac od reszty. a jesli chodzi o soft dla grupy pro to konkurencja tez nie spi

ale na pewno cie ucieszy, jako czlonka grupy foto, ze wreszcie MB Pro maja slot kart sd. zdecydowanie jest to Pr rozwiazanie dla fotografa ;) no ale ja mam sd we wszystkich aparatach, podobnie jak coraz wieksza grupa uzytkownikow superowych lustrzanek za psie pieniadze i lustrzankopodobnych kompaktow!!!!

a co do applowej klienteli... wystarczy popatrzec na poziom tego forum, nawet same tytuly watkow. tak to sie robi w swiecie apple i juz. niektore rzeczy trzeba brac jakimi sa. swoja droga, jeszcze nie tak dawno myslalem, ze to ja naleze do mniej elokwentnych uzytkownikow myapple, poslugujacych sie brzydkim jezykiem, niedbale piszacych, etc, etc. niestety jabkoswiat mlodnieje i idzie w takim a nie innym kierynku.

#647 tomasz_konrad

tomasz_konrad
  • 165 posts
  • SkądGdańsk / Kielce

Posted 10 June 2009 - 00:25

Przyznam, że troszkę jestem rozczarowany, choć nastawiałem się na taką prezetnację. Heh, w sumie to od dwóch lat widać jak wygląda polityka firmy. W pół godziny przedstawili nową linię laptopów, nowy system operacyjny i przez półtorej opowiadali o telefonie komórkowym.
Jeśli mnie pamięć nie myli to sukces firmy zawdzięczany jest sukcesom w brażach audio / foto / wideo, o których wydaje sie, że po prostu zapomniano. Mocny Mac Pro nie ma aplikacji, które by go mogły wykorzystać (jestem z działo foto), wczorajszy już ACD 30" nie doczekał sie następcy, ale szybszy telefon mi to wszystko zrekompensuje. Przepraszam za sakrazm, ale z ostatnich 4 prezentacji (MacWorld i WWDC) podobał mi się jedynie fragment o nowym MBP 17". Po prostu nie czuję się już grupą docelową firmy jak to było te 4-5 lat temu. Szkoda i tyle :(

Po prostu Apple w tym roku (chociaż rok temu na WWDC08 było widać tego oznaki) skupia chyba większość swoich sił na urządzeniach mobilnych. W tym roku widzę to wyraźnie, suksces iPhone'a, a konkretnie AppStore spowodował, że Apple ma w tej chwili apetyt na mobilne rozwiązania.

Szkoda, że zabrakło Steve'a na Keynote '09. Ten Keyonote był jakiś... "suchy", a dane mi było uczestniczyć do tej pory na trzech, więc mam punkt odniesienia. W mojej opinii także za bardzo skupili swoje sily na iPhone, AppStore, iPod'ach. Brakuje rzetelnie odświeżonej linii komputerów domowych, profesjonalnych, całkowity brak zaplecza w postaci oprogramowania dla linii prodesjonalnej.

Ale... Apple to firma jak każda inna, nastawiona na przynoszenie zysków, sprzedaż swoich produktów. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zatraci się w osiąganiu zysków, napędzaniu swojej sprzedaży, że pozostanie firmą nastawioną na użytkownika, że utrzyma równowagę urządzenia mobilne/linia komputerów.

#648 fadro

fadro
  • 698 posts
  • Skądzimuje w poznaniu

Posted 10 June 2009 - 00:30

trzymajmy kciuki / modlmy sie ale ja juz dawno stracilem nadzieje...

#649 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 10 June 2009 - 00:30

Nawiazujac do ostatniego akapitu tomasza, boje sie tak samo o to, ze Apple w pewnym sensie osiadzie na laurach. Niestety, udzial w rynku ciagle jest w porownaniu do Microsoftu niski (dzial komputerow) wiec musza czyms nadrabiac do konkurencji. Najgorsze ze kosztem klientow...

#650 Jacklon

Jacklon
  • 148 posts
  • SkądŁódź / Sieradz

Posted 10 June 2009 - 16:25

fadro, tomaszu_konradzie: potwierdzacie w pełnej rozciągłości moje obserwacje. Naprawdę bardzo lubiłem i wciąż lubię integralność rozwiązań Apple'a. Jednak pomimo innowacyjności na swoje czasy niektóre z nich (właśnie adresowane do grupy pro) przestają być na wyrost czy nawet na czasie. Po prostu się starzeją, a to z kolei sprowadza się do poszukiwania rozwiązań u konkurencji. I tak też kupiłem już kolejny produkt do pracowni innego producenta. W tym przypadku był to monitor wyposażając nowe stanowisko pracy w firmie. Z chęcią bym kupił ACD 24" LED, ale on skrajnie odbiega od wymagań w foto-pracy. I fakt, jak pojawi się nowe Aperture po cichu czy choćby MBP zdrożeje to i tak któregoś dnia je kupię bo po prostu potrzebuję. Tylko, że kiedyś może się okazać, że jednak np. Lightroom zrobił tak ogromny krok w przód i dodatkowo umożliwi tranzycję z Aperture, że zmienię software. W tym zaś momencie może i zmiana sprzętu będzie do przejścia. W końcu to tylko narzędzia pracy. ...a szkoda. Bo kupiłem pierwszego Maka ze względu na software.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users