Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

the sims 3 na mac os x

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
178 odpowiedzi w tym temacie

#101 miqs99

miqs99
  • 88 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 czerwca 2009 - 11:31

Na MAC jest ta sama wersja co na PC, czy oddzielna?

#102 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 11:46

Na MAC jest ta sama wersja co na PC, czy oddzielna?

To samo, na jednej płycie.

#103 glöckchen

glöckchen
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 01:00

Hmm, planowałam sobie nawet kupić tę grę, ale po lekturze wątku już sama nie wiem. Czyli ogólnie Sims 3 na Makach chodzą bardzo wolno, tak? Czy też tylko na MacBookach? Czy ktoś gra w tę grę na iMaku i może podzielić się wrażeniami? Mój formalnie spełnia wymagania sprzętowe, ale jak wnioskuję nie daje to gwarancji komfortu gry.

#104 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 czerwca 2009 - 06:00

Na moim działa w rozdzielczości 1920x1200 w Full Detalach

#105 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:29

@glöckchen a na jakim iMacu? Jaki model? U mnie na MBP Unibody chodzi super a gram na GF 9400M bo na 9600M GT owszem jest ładniejsza grafika ale dużo bardziej się nagrzewa ;) Na 9600M GT chodzi w natywnej dla mnie rozdzielczości na full detalach, na 9400M mam połowę detali.

#106 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:39

MB325PL/A czyli early 2008 iMac 24"/2.8GHz/2GB/ATI 2600 chodzi na 1920x1200 około 100 klatek w mniej wymagających scenach (przymierzalnia) i ok 60-70 klatek w grze (Bootcamp windows) detali mniej więcej połowa

---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 08:43 ----

a ja mam pytanie, może troszkę głupie no ale cóż...

kupiłam the sims 3 nie patrząc na wymagania systemowe.. posiadam mac os x tiger, a w wymaganiach podane jest, że gra działa tylko na leopardzie. mam więc prośbę..

czy wie ktoś może jak "oszukać" grę i móc się nią cieszyć bez kupowania nowego oprogramowania za 700 zł? :)

z góry bardzo dziękuję

(plus, wiem, że to trochę nie możliwe ale trzymam kciuki)

to proste - bootcamp - windows - instalacja sims3 :) na płycie masz wersję win/mac

---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 08:45 ----

Ja w MBP na karcie GF 9600M GT mam wiatraki na 6000 rpm ;) To jest normalne zjawisko podczas grania w gry :)

P.S. Ciesz się, że wiatraki reagują i komputer działa ok ;)

hmmm, u mnie na full hd cisza jak iMakiem zasiał :)

#107 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:58

]
hmmm, u mnie na full hd cisza jak iMakiem zasiał :)

Ale Ty masz jednak stacjonarkę :)

#108 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:08

Ale Ty masz jednak stacjonarkę :)

hehe - z premedytacją kupiłem iMaka, chociaż niektóre komponenty są laptopowe - ot choćby karta graficzna Mobile ATI Radzio 2600 XT

#109 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:50

A ja mam pc i nawet Crysis na maksymalnych ustawieniach jest płynny. Zaraz... wy nawet nie macie Crysisa! A wracając do tematu simsów - zamówiłem kolekcjonerkę w empiku, mam nadzieję, że WW postarał się i nowe simy są jeszcze lepsze.

#110 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 czerwca 2009 - 09:29

hehe - z premedytacją kupiłem iMaka, chociaż niektóre komponenty są laptopowe - ot choćby karta graficzna Mobile ATI Radzio 2600 XT

Ciekaw jestem jak jest z nowymi 120 i 130 GT . Bo to co pokazuje GPU-Z czy 3DMark nie pasuje do żadnego układu Mobile ze strony nVidia.

GT 130
64 stream processors
529MHz core
1323MHz shader
792MHz memory speed/1584MHz data speed
256-bit
PCI-E x16 Gen 2 bus

to bardziej odpowiada M9800GT lub 9600 GSO.

Może Apple jekieś dziwadło dostało podkecone

#111 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:15

Zdecydowanie szybciej gra działa przez BootCampa niż natywnie na MacOsX

---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 11:16 ----

A ja mam pc i nawet Crysis na maksymalnych ustawieniach jest płynny. Zaraz... wy nawet nie macie Crysisa!

Ojej, dzieciątko kupiło sobie PCta do gierek... hahaha.
Cóż, my profesjonaliści korzystam tylko z dobrego sprzętu.

#112 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:26

A ja mam pc i nawet Crysis na maksymalnych ustawieniach jest płynny. Zaraz... wy nawet nie macie Crysisa!

A wracając do tematu simsów - zamówiłem kolekcjonerkę w empiku, mam nadzieję, że WW postarał się i nowe simy są jeszcze lepsze.

a co to jest ten Crysis :?: :lol:

#113 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:27

Crysis to jest permanentny na Windows

#114 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:41

Zdecydowanie szybciej gra działa przez BootCampa niż natywnie na MacOsX

Dla mnie szybciej działa pod Mac OS X bo nie muszę restartować komputera :)

#115 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:46

a ja szczerze napiszę ze nie widze różnicy w szybkości działania. Jedynie przy RedAlert 3 na OSX zauważyłem ze działa wolniej

#116 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 15:27

Ojej, dzieciątko kupiło sobie PCta do gierek... hahaha.
Cóż, my profesjonaliści korzystam tylko z dobrego sprzętu.

Hehe, ciekawi mnie skąd przekonanie, że brak jakieś możliwości (jaką jest granie, a o nim jest ten wątek i dział na forum) to zaleta? Nawet takie >>dziecko<< jak ja wie, że brak jakieś możliwości to wada. No, chociaż może czegoś nie wiem? Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.

#117 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 czerwca 2009 - 16:37

Hehe, ciekawi mnie skąd przekonanie, że brak jakieś możliwości (jaką jest granie, a o nim jest ten wątek i dział na forum) to zaleta? Nawet takie >>dziecko<< jak ja wie, że brak jakieś możliwości to wada. No, chociaż może czegoś nie wiem? Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.

Dołączona grafika

#118 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 czerwca 2009 - 20:45

Sorry, ale chu.. ma to poprzednie wtrącenie do tematu? Graj na czym chcesz nikt ci nie broni, to czy ktoś preferuje Maka czy Winde czy konsole (osobiśćie ja), to jego wyłącznie sprawa i nie rozumiem co ma na celu obrażanie użytkowników danej platformy, to tak samo konsolowcy mogą się z ciebie śmiać że nie macie Wy Windziarze Gears of War 2, KillZone 2, Halo 3 i innych hitów ;) - i teraz żeby nie było, to nie miałem na celu tym z grami ci dokuczyć, ale po prostu podać*przykład jak by to mogło wyglądać w odwrotną stronę ;).

#119 glöckchen

glöckchen
  • 30 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwca 2009 - 22:06

@glöckchen a na jakim iMacu? Jaki model?

mid 2007 iMac 20"/2 GHz/4GB/ATI,RadeonHD2400

Mam rację, że powinno działać?

#120 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 26 czerwca 2009 - 23:14

Człowieku ale czy Ty rozumiesz istotę tych wypowiedzi ?? Jesteśmy sobie ludźmi używającymi komputerów do różnych spraw i gdzieś przy okazji CZYTAJ przy okazji zagramy w jakieś SIMSy. A ty robisz z tego jakieś wielkie halo. Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje Mac'a do Gier( ja osobiście wolę PS3 bo lubie rozsiąść się z piwem przed 46" calami) więc pisanie w Twoim Stylu o jakimś Crysis i udowadnianie wyższości pralki nad lodówką jest troszkę bezcelowe. My braku możliwości grania w cały ten jakże cukierkowy bałagan Gier (poza kilkoma wyjątkami) nie nazwiemy wadą -> bo nie po ten sprzęt i soft kupowaliśmy.Doprawdy nie znajdziesz wśród Nas osoby która będzie dostawała orgazmu na dodatkowe 3 TRZY !! klatki więcej w 3DMarku lub poziom detali Ultra Hiper High w Doom 8 :)

PS. Ja rozumiem że "Wanna z opcją*prysznica to rewelacyjne rozwiązanie - tyle że ja wolę mieć prysznic i wannę osobno" i nie jest to dla mnie wadą że poświęcę kilka m2 na drugą łązienkę :) Rozumiesz co mam na myśli :) Ja lubię mieć taki prysznic jaki chcę i idealną wannę :)

Nie wiem ale chyba nie znalazłeś wątku w którym ktoś na siłę udowadnia Mac'a jako lepszą platfomę do gier niż PC. Mnie osobiście bardziej ciekawi działanie mechanizmów "CIDER" niż samo granie - ale świadomość możliwości konwersji i możliwość*zrobienia tego - TAK ! mnie pociąga ze wzgędu na zamiłowanie do dłubania :)

A w ogóle to wydaje mi się ze lepiej jak klawiaturę odepniesz :)

#121 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 27 czerwca 2009 - 09:22

Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.

Myszki nie używam już trochę czasu.
Tablet spisuje się o niebo lepiej.

---- Dodano 27-06-2009 o godzinie 10:25 ----

Dla mnie szybciej działa pod Mac OS X bo nie muszę restartować komputera :)

Hehe, no ok, ale pomijając ten fakt, zrobiłem taki maly test.
Te same ustawienia jakości grafiki, ten sam zoom w grze ... no ok - wszystko identycznie.
I na BootCampie śmiga płynnie, natywnie na MacOsX ... przycina. :confused:

#122 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lipca 2009 - 10:48

Kupiłem , wszystko fajnie, więcej niż oczekiwałem w sumie. Ale cholernie nagrzewa mi się IMac. Mam 20 , 2,66 ghz i naprawdę w czasie gry komp staje się*naprawdę gorący. Przy żadnym oprogramowaniu jeszcze tak nie miałem. Może jest jakiś sposób jak temu zaradzić, bo trochę mnie to niepokoi ...

#123 igis

igis
  • 22 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 02:45

Wkurzyłem się na tą grę :/ Ok, przyznaję się bez bicia, ściągnąłem grę z torrentów (mam nadzieję, ze za samo takie wyznanie nie daję się banów o_O) i dużo myślałem o jej kupnie (na początku myślałem, że to tylko 100 zł, ale jak dowiedziałem się, że więcej to wciąż rozważałem zakup) bo bardzo lubię w tej grze budować (takie małe zboczenie, to daje więcej frajdy niż robienie kupy wirtualnym avatarem) i spodobało mi się parę nowości względem 2ki... I EA prawie by mnie miało gdyby nie TRAGICZNA wersja Makowa. Co to ma znaczyć?! Call of Duty 4, gra która bije na głowę graficznie simsy pod każdym wzglecdem, chodzi mi lepiej na wyższych detalach, niż simsy 3 na najniższych. Lubię kupować gry i mam całkiem porządną kolekcję gier na konsole (DS, PSP, PS2, Gamecube i do tego nadchodzi PS3), ale niestety... widziałem już lepsze domowe porty w ciderze. Jak tu ich lubić? Niby starają się wydawać innowacyjne produkty (Dead Space, Mirror's Edge) oraz wzobagacać nowe (choćby sims 3 - choć... jakby nie patrzeć, czego by się stąd nie dało by wprowadzić w poprzedniczce poprzez dodatki, prócz... sklepu z przedmiotami?), a tu odwalają takie coś. Nieładnie. Pozostaje tylko maleńkie światełko nadzei, że ruszą tyłki i wypuszczą łatkę, o ile to możliwe.

#124 t-majewski

t-majewski
  • 8 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:20

Jesli ktos ma zamiar kupic to polecam [url=http://www.fantastyczne-zakupy.pl]Sklep internetowy Fantastyczne-Zakupy.pl[/url] - maja gry na maca w dobrej cenie.

Dzięki ci za ten sklep. Diablo na Mac - nic więcej nie potrzebuje:)

#125 LeaveAlone

LeaveAlone
  • 59 postów
  • SkądPolska

Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:14

ja mam iMac procesor 2.4 GHz Intel Core 2 Duo Pamięć 1GB 800 MHz DDR2 SDRAM i wersje 10.5.8 ale jak zacząłem grac to miałem 10.5.5. Chodzi mi bez zastrzezeń. tylko juz się znudziła ;p

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych