the sims 3 na mac os x
Napisano 21 czerwca 2009 - 11:31
Napisano 21 czerwca 2009 - 11:46
Na MAC jest ta sama wersja co na PC, czy oddzielna?
To samo, na jednej płycie.
Napisano 26 czerwca 2009 - 01:00
Gość_tygrysio_*
Napisano 26 czerwca 2009 - 06:00
Napisano 26 czerwca 2009 - 07:29

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:39
---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 08:43 ----
a ja mam pytanie, może troszkę głupie no ale cóż...
kupiłam the sims 3 nie patrząc na wymagania systemowe.. posiadam mac os x tiger, a w wymaganiach podane jest, że gra działa tylko na leopardzie. mam więc prośbę..
czy wie ktoś może jak "oszukać" grę i móc się nią cieszyć bez kupowania nowego oprogramowania za 700 zł?
z góry bardzo dziękuję
(plus, wiem, że to trochę nie możliwe ale trzymam kciuki)
to proste - bootcamp - windows - instalacja sims3

---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 08:45 ----
Ja w MBP na karcie GF 9600M GT mam wiatraki na 6000 rpm
To jest normalne zjawisko podczas grania w gry
P.S. Ciesz się, że wiatraki reagują i komputer działa ok
hmmm, u mnie na full hd cisza jak iMakiem zasiał

Napisano 26 czerwca 2009 - 07:58
Ale Ty masz jednak stacjonarkę]
hmmm, u mnie na full hd cisza jak iMakiem zasiał

Napisano 26 czerwca 2009 - 08:08
Ale Ty masz jednak stacjonarkę
hehe - z premedytacją kupiłem iMaka, chociaż niektóre komponenty są laptopowe - ot choćby karta graficzna Mobile ATI Radzio 2600 XT
Napisano 26 czerwca 2009 - 08:50
Gość_tygrysio_*
Napisano 26 czerwca 2009 - 09:29
hehe - z premedytacją kupiłem iMaka, chociaż niektóre komponenty są laptopowe - ot choćby karta graficzna Mobile ATI Radzio 2600 XT
Ciekaw jestem jak jest z nowymi 120 i 130 GT . Bo to co pokazuje GPU-Z czy 3DMark nie pasuje do żadnego układu Mobile ze strony nVidia.
GT 130
64 stream processors
529MHz core
1323MHz shader
792MHz memory speed/1584MHz data speed
256-bit
PCI-E x16 Gen 2 bus
to bardziej odpowiada M9800GT lub 9600 GSO.
Może Apple jekieś dziwadło dostało podkecone
Napisano 26 czerwca 2009 - 10:15
---- Dodano 26-06-2009 o godzinie 11:16 ----
A ja mam pc i nawet Crysis na maksymalnych ustawieniach jest płynny. Zaraz... wy nawet nie macie Crysisa!
Ojej, dzieciątko kupiło sobie PCta do gierek... hahaha.
Cóż, my profesjonaliści korzystam tylko z dobrego sprzętu.
Gość_tygrysio_*
Napisano 26 czerwca 2009 - 10:26
A ja mam pc i nawet Crysis na maksymalnych ustawieniach jest płynny. Zaraz... wy nawet nie macie Crysisa!
A wracając do tematu simsów - zamówiłem kolekcjonerkę w empiku, mam nadzieję, że WW postarał się i nowe simy są jeszcze lepsze.
a co to jest ten Crysis :?:

Napisano 26 czerwca 2009 - 10:27
Napisano 26 czerwca 2009 - 10:41
Dla mnie szybciej działa pod Mac OS X bo nie muszę restartować komputeraZdecydowanie szybciej gra działa przez BootCampa niż natywnie na MacOsX

Gość_tygrysio_*
Napisano 26 czerwca 2009 - 10:46
Napisano 26 czerwca 2009 - 15:27
Ojej, dzieciątko kupiło sobie PCta do gierek... hahaha.
Cóż, my profesjonaliści korzystam tylko z dobrego sprzętu.
Hehe, ciekawi mnie skąd przekonanie, że brak jakieś możliwości (jaką jest granie, a o nim jest ten wątek i dział na forum) to zaleta? Nawet takie >>dziecko<< jak ja wie, że brak jakieś możliwości to wada. No, chociaż może czegoś nie wiem? Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.
Napisano 26 czerwca 2009 - 16:37
Hehe, ciekawi mnie skąd przekonanie, że brak jakieś możliwości (jaką jest granie, a o nim jest ten wątek i dział na forum) to zaleta? Nawet takie >>dziecko<< jak ja wie, że brak jakieś możliwości to wada. No, chociaż może czegoś nie wiem? Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.

Napisano 26 czerwca 2009 - 20:45
Sorry, ale chu.. ma to poprzednie wtrącenie do tematu? Graj na czym chcesz nikt ci nie broni, to czy ktoś preferuje Maka czy Winde czy konsole (osobiśćie ja), to jego wyłącznie sprawa i nie rozumiem co ma na celu obrażanie użytkowników danej platformy, to tak samo konsolowcy mogą się z ciebie śmiać że nie macie Wy Windziarze Gears of War 2, KillZone 2, Halo 3 i innych hitów

Napisano 26 czerwca 2009 - 22:06
@glöckchen a na jakim iMacu? Jaki model?
mid 2007 iMac 20"/2 GHz/4GB/ATI,RadeonHD2400
Mam rację, że powinno działać?
Gość_tygrysio_*
Napisano 26 czerwca 2009 - 23:14
Człowieku ale czy Ty rozumiesz istotę tych wypowiedzi ?? Jesteśmy sobie ludźmi używającymi komputerów do różnych spraw i gdzieś przy okazji CZYTAJ przy okazji zagramy w jakieś SIMSy. A ty robisz z tego jakieś wielkie halo. Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje Mac'a do Gier( ja osobiście wolę PS3 bo lubie rozsiąść się z piwem przed 46" calami) więc pisanie w Twoim Stylu o jakimś Crysis i udowadnianie wyższości pralki nad lodówką jest troszkę bezcelowe. My braku możliwości grania w cały ten jakże cukierkowy bałagan Gier (poza kilkoma wyjątkami) nie nazwiemy wadą -> bo nie po ten sprzęt i soft kupowaliśmy.Doprawdy nie znajdziesz wśród Nas osoby która będzie dostawała orgazmu na dodatkowe 3 TRZY !! klatki więcej w 3DMarku lub poziom detali Ultra Hiper High w Doom 8

PS. Ja rozumiem że "Wanna z opcją*prysznica to rewelacyjne rozwiązanie - tyle że ja wolę mieć prysznic i wannę osobno" i nie jest to dla mnie wadą że poświęcę kilka m2 na drugą łązienkę

Nie wiem ale chyba nie znalazłeś wątku w którym ktoś na siłę udowadnia Mac'a jako lepszą platfomę do gier niż PC. Mnie osobiście bardziej ciekawi działanie mechanizmów "CIDER" niż samo granie - ale świadomość możliwości konwersji i możliwość*zrobienia tego - TAK ! mnie pociąga ze wzgędu na zamiłowanie do dłubania

A w ogóle to wydaje mi się ze lepiej jak klawiaturę odepniesz

Napisano 27 czerwca 2009 - 09:22
Hmm skoro tak to może odepnę sobie myszkę, bo samą klawiaturą będzie lepiej. Niee, wolę jednak z myszką. A jak ty używasz samej klawiatury, proszę bardzo, w końcu myszka jest dla dzieci.
Myszki nie używam już trochę czasu.
Tablet spisuje się o niebo lepiej.
---- Dodano 27-06-2009 o godzinie 10:25 ----
Dla mnie szybciej działa pod Mac OS X bo nie muszę restartować komputera
Hehe, no ok, ale pomijając ten fakt, zrobiłem taki maly test.
Te same ustawienia jakości grafiki, ten sam zoom w grze ... no ok - wszystko identycznie.
I na BootCampie śmiga płynnie, natywnie na MacOsX ... przycina. :confused:
Napisano 04 lipca 2009 - 10:48
Napisano 07 lipca 2009 - 02:45
Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:20
Dzięki ci za ten sklep. Diablo na Mac - nic więcej nie potrzebuje:)Jesli ktos ma zamiar kupic to polecam [url=http://www.fantastyczne-zakupy.pl]Sklep internetowy Fantastyczne-Zakupy.pl[/url] - maja gry na maca w dobrej cenie.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 22:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych