Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jabber, GG, iChat.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 BSzneider

BSzneider
  • 68 postów

Napisano 27 września 2006 - 21:19

Czesc Wiem ze temat byl poruszany, i beg forgiveness. Po prostu TEN temat nie znalazl odpwioedzi - mianowicie: sciagnalem PSI, zrobilem sobie konto jabber na elektronie. na pececie zrobilem sobie numerGG. aktywowalem GG w PSI sciagnalem chxa aktywowoalem jabbera w ichacie efekt: moge rozmawiac z tymi biednymi Gadugadowcami, ale nawet jak chatuje, to ICH status jest offline! Sprawdzilem duzo rzeczy, ale niestety nie wiem co trzeba ( i gdzie? PSI? ) zmienic. Pozdrawiam! PS Kontakty SA authorised ( zapomnialem o tym napisac, thx Wirus )

#2 wirus

wirus
  • 398 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 27 września 2006 - 21:31

autoryzacje musisz przeprowadzić na każdym użytkowniku czyli prawym na kontakcie i wybierasz request Authorization i powinno być ok oczywiście w ichat.

#3 BSzneider

BSzneider
  • 68 postów

Napisano 27 września 2006 - 22:24

Wiec czy ktos wie jak to zrobic? Przypominam ze MOGE chatowac, ale w spisie kontakty sa szare, offline i nie pokazuja statusu.

#4 Mr. A

Mr. A
  • 41 postów

Napisano 28 września 2006 - 21:26

dokladnie ten sam problem... czy dobrze mysle, ze tego sie po prostu nie da zrobic, zeby ichat wyswietlal poprawnie status osob na gg...?

#5 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 28 września 2006 - 21:28

A czy w PSI kontakty widzisz?

#6 Mr. A

Mr. A
  • 41 postów

Napisano 28 września 2006 - 21:35

też wszyscy są na szaro, mimo ze są dostepni na pewno...

#7 BSzneider

BSzneider
  • 68 postów

Napisano 28 września 2006 - 21:37

Tak. Z zolta gwiazdka.

#8 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 28 września 2006 - 21:45

Czyli mamy dwa różne przypadki ;)

#9 wirus

wirus
  • 398 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 28 września 2006 - 23:15

też wszyscy są na szaro, mimo ze są dostepni na pewno...

http://www.elektron.com.pl/4/4/ <-- tu masz opis krok po kroku co i jak,głównie wszystko rozchodzi się o autoryzację i powinno to działać bez problemów potem tak samo na ichat.

#10 zasina

zasina
  • 159 postów
  • SkądKrobia / Gostyń

Napisano 07 lipca 2007 - 16:03

Mam probelm z autoryzjacą - wszystkie kontakty w iChacie mam "not authorized", a w PSI też nie mogę z nikim romawiać. Gdy w PSI klikam w dany kontakt "rerequest authorization" wyświetla się komunikat: "Your authorization has been removed!". Nie wiem też, kto jest dostępny, a kto nie. Pomoże ktoś?

#11 wloczykij

wloczykij
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 lipca 2007 - 22:07

w iChat u mnie jest przy kontackie "czeka na autoryzację" po dodoaniu kontaktu według opisów. Nie mogę wysyłać wiadomości, do klientów gg, nie mam żadnej opcji autoryzacji (nieaktywna) pod prawym klawiszem. Konto gg w iCat działa, ale nie mogę rozmawiać.

#12 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 01 sierpnia 2007 - 19:26

nie chce was martwic ale ja mialem podobnie i musialem wywalic recznie sztuka po sztuce kontakty z listy w PSI pozniej najlepiej exportujcie kontakty z gg do pliku txt i wyslijcie je konwertem( http://kg.alternatyw.../jabber/jtools/ sprawdzony wczoraj dzialal na bank :D ) do jabbera nastepnie jak odpalicie ichat wg uznania dawajcie autoryzacje lub nie kontaktom. autoryzowani beda was widziec dla nieautoryzowanych bedziecie premanentnie invisible pomimo iz ichat nie posiada takiej funkcji :)

co jest bardzo wazne po kazdym wlaczeniu ichat jabber rowniez bedzie chcial was dodac do kontaktow

Dołączona grafika

i to akceptujcie albo zamknijcie ale nie odmawiajcie wtedy statusy beda wyswietlac sie poprawnie :)

mam nadzieje iz komus to pomoze :)

#13 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 04 sierpnia 2007 - 22:15

Mam tak samo, i tak się kończy moja 15 minutowa przygoda z iChatem :D

#14 Skipper

Skipper
  • 267 postów

Napisano 05 sierpnia 2007 - 14:31

u a mnie dziala to rewelacyjnie tylko trzeba troche cierpliwosci by to ustawic :) jak sie nie da ciala gdzies po drodze to masz wszytsko gotowe w kilka minut :)

#15 neos

neos
  • 27 postów
  • SkądRacibórz/Kraków

Napisano 07 sierpnia 2007 - 10:18

gg pod ichatem naprawdę działa bardzo dobrze. IChat jako jeden z niewielu programów wyświetla statusy offline. Minusem może być jedynie brak możliwości ustawienia statusu niewidoczny, chociaż to też da się obejść, wysyłając określoną komendę do bramki gg.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych