Palm Pre już 6 czerwca w sprzedaży
Napisano 06 lipca 2009 - 10:57

Napisano 06 lipca 2009 - 11:01
Nie jestem fanem Palma, ale na jakiej podstawie nazywasz te urządzenia śmieszne?nadal bijecie piane na temat jakichs smiesznych urzadzen typu palm?
Napisano 06 lipca 2009 - 11:53
nadal bijecie piane na temat jakichs smiesznych urzadzen typu palm?
Przynajmniej, w odróżnieniu od Ciebie mamy coś do powiedzenia.
Ale trudno by podobało Ci się coś innego niż iPhone, ponieważ:
daj juz spokoj z tym htc...
Uzytkownicy apple'a mysla inaczej, na tym polega cala filozofia z cupertino
Urzadzenia nie musza miec 3G, 5F, 8U
musza byc funkcjonalne, powalac designem i lamac kanony
Tyle
Napisano 06 lipca 2009 - 13:41
Napisano 06 lipca 2009 - 17:01
Moja mama, ktora nie ma nic wspolnego z elektronika i hi-tech, po kilku sekundach filmu na yotube z palm pre w roli glownej powiedziala - o, taki telefon jak ty masz.
No widzisz, nawet twoja mama poznała prawdziwą wartość Palm Pre. Starsza generacja wie co dobre.
Napisano 06 lipca 2009 - 18:35

Napisano 06 lipca 2009 - 18:42
coraz więcej ludzi mówi, że to forum to już zamknięta sekta fanatyków apple'a. Powiedz potem komuś z zewnątrz coś dobrego o makach... pół biedy, jeśli jeszcze tutaj nie zawitał.
Wracając do tematu, co z tą dzisiejszą konferencją palma? Ni huhu jakoś
No i znowu ktoś nie odrobił lekcji. Dziś mamy 6 lipiec, a premiera odbyła się miesiąc temu.

Napisano 06 lipca 2009 - 20:05
odra27 sam nie odrobiłeś lekcji:No i znowu ktoś nie odrobił lekcji. Dziś mamy 6 lipiec, a premiera odbyła się miesiąc temu.
GSM version of Palm Pre headed to O2 UK (Updated) - Gadgetorama
pomyliło mi się jednak, że dzisiaj już 7 lipca

Napisano 06 lipca 2009 - 21:37
odra27 sam nie odrobiłeś lekcji:
GSM version of Palm Pre headed to O2 UK (Updated) - Gadgetorama
pomyliło mi się jednak, że dzisiaj już 7 lipca
Po pierwsze tematem tego wątku była premiera w USA w czerwcu po drugie w zapowiedziach lipcowej premiery w UK wzmiankowano jedynie ten tydzień a nie konkretny termin (przynajmniej do dziś).
Napisano 06 lipca 2009 - 21:43

Napisano 06 lipca 2009 - 22:08
a wiecie jaki Frame Rate filmów jest??
1FPS!! Gdzieś widziałem
potem pokażę jak znajdę ten filmik
Kolesie recenzujący Palm'a powiedzieli, ze można zrobić pokaz slajdów za pomoca kamery
Może już ktoś pisał o tym ale nie chce my się przeglądać tych 21 stron
Nikt nie pisał. Czy aby na pewno w Pre było nagrywanie? Podobno ma wejść wraz z jakimś updatem firmware.... Jak wchodził miesiąc temu na bank nie było...
Napisano 06 lipca 2009 - 22:16
Napisano 06 lipca 2009 - 23:21
no jasne:)
Mam odwage przyznac, ze podoba mi sie tylko iphone i basta:)
Co innego jest kiedy iPhone się podoba - a co innego, kiedy ślepo akceptujemy go ze wszelkimi brakami i niedociągnięciami.
Urzadzenie, ktore od razu wyznaczylo nowe kanony w dziedzinie telefonii komorkowej.
Do tego caly czas sie rozwija. Pamieta ktos pierwszego iPoda?
Porownajcie go do ostatniej serii i odpowiedzcie sobie na pytanie jak iphone bedzie wygaldal za kilka lat?
Będzie bardziej kolorowy, cukierkowy, słodki, piękny, złoty, diamentowy - być może pachnący i miły w dotyku... być może będzie mruczeć i w wersji lite będzie miał 128 TB. Co jednak z tego, jeżeli ciągle będzie - jak kulę u nogi - wlókł za sobą iTunes?
Tak jak pisalem, kazde nowe urzadzenie goni iphone'a a to pod wzgledem designu, interfaceu i itd, ale apple bedzie zawsze krok do przodu. Dziwie sie, ze na forum myapple, iphone jest czesciej atakowany a palm brany w obrone. Moja mama, ktora nie ma nic wspolnego z elektronika i hi-tech, po kilku sekundach filmu na yotube z palm pre w roli glownej powiedziala - o, taki telefon jak ty masz.
Dziekuje:) Komentarz zbedny:)
Widzisz co chcesz widzieć. Jeżeli iPhone'owi należy się krytyka nie należy jej skąpić, a to nie w imię wrogości, nienawiści czy innych jeszcze śmiesznych pojęć - ale to niezadowolenie użytkowników sprawiło, że Apple raczyło na chwilę wyleźć ze swojej skorupy, leniwie poruszyć czułkami i zobaczyć, co europejski użytkownik tak naprawdę chce.
Jeżeli Palm PRE okaże się równie zamknięty jak iPhone - mogę zadeklarować, że nie nabędę go. Jeżeli - będzie o krok przez iPhone i udostępni mi swój dysk - ma niewyobrażalnie wielki plus.
coraz więcej ludzi mówi, że to forum to już zamknięta sekta fanatyków apple'a. Powiedz potem komuś z zewnątrz coś dobrego o makach... pół biedy, jeśli jeszcze tutaj nie zawitał.
Nie bardzo rozumiem tego posta... Kiedyś próbowałem (prywatnie) rozmawiać z Macowcami o Macu i próbowałem wysłuchać ich argumentów, które mogłyby mnie przekonać do przesiadki na Mac'a ... i co? Nie udało się? Może trzeba trafić na bardziej podatny grunt?
Napisano 06 lipca 2009 - 23:30
Napisano 07 lipca 2009 - 09:23
Nie bardzo rozumiem tego posta... Kiedyś próbowałem (prywatnie) rozmawiać z Macowcami o Macu i próbowałem wysłuchać ich argumentów, które mogłyby mnie przekonać do przesiadki na Mac'a ... i co? Nie udało się? Może trzeba trafić na bardziej podatny grunt?
Moze trzeba po prostu wziac maca na jeden dzien i sie "pobawic". Jak jestes inteligentny zlapalbys o co chodzi w pol godziny.
Ciezko mowic slepemu o kolorach. Wyzszosc OSX nad Win jest najwieksza w interfejsie wlasnie.
Napisano 07 lipca 2009 - 10:42
Moze trzeba po prostu wziac maca na jeden dzien i sie "pobawic". Jak jestes inteligentny zlapalbys o co chodzi w pol godziny.
Ciezko mowic slepemu o kolorach. Wyzszosc OSX nad Win jest najwieksza w interfejsie wlasnie.
Może jednak bawiłem się. Jeżeli dla kogoś wystarczy "wyższość w interfejsie" chylę czoła. Dla mnie komputer - to stabilny system operacyjny pod którym działają programy - wszystko czego potrzebuję mam pod Windows. Jeżeli mam wszystko, jeżeli mam stabilnie, jeżeli mam wygodnie - co zaoferuje mi Mac?
Jeżeli różnica między iPhone a PalmPRE - to będzie również "wyższość w interfejsie" - wybiorę zdecydowanie "niższość" Palm'a.
Palm Pre na obecną szansę nie masz z iPhonem, z jednego prostego powodu, na iPhone'a jest znacznie więcej aplikacji, jest od dawna SDK, iPhone ma więcej użytkowników, jest bardziej rozwiniętym telefonem. Zobaczymy za kilka lat.
Bardzo łatwo wyrokować nie wiedząc jaka będzie przyszłość danego urządzenia. iPhone to nie jest Palm, nie jest to grupa telefonów z Symbianem ani z Windows Mobile. Każda z tych grup nie jest i nie była nawet bliska rozwiązaniom jakie ma iPhone. Dla jednych to dobre - dla innych źle.
Owe znacznie więcej aplikacji na iPhone może często budzić uśmiech. Porównałbym iPhone do komputera, na którym ktoś uparł się aby instalować samo freeware.
Mogę śmiało powiedzieć, że każdy z programów który mam - kupiłem legalnie, jednak przydatność ich na dłuższą metę okazuje się wątpliwa - bo tysiące programów niczego nie wskórają, kiedy sam system nie ulegnie metamorfozom... ale dlaczego miałoby się tak stać? Przecież to produkt Apple. Nikt nie może też oczekiwać, że Windows Mobile zacznie być Symbianem i na odwrót. Z pewnymi rzeczami, po prostu trzeba się pogodzić.
Napisano 07 lipca 2009 - 14:43
Napisano 07 lipca 2009 - 16:53
Jeżeli dla kogoś wystarczy "wyższość w interfejsie" chylę czoła. Dla mnie komputer - to stabilny system operacyjny pod którym działają programy - wszystko czego potrzebuję mam pod Windows.
Interfejs nie jest dla ciebie wazny? Dla mnie jest rownie istotny co stabilnosc.
I jedno i drugie jest oczywiscie lepiej rozwiazane w OS X, ale jak winda ci wystarcza... To gratuluje.
Wygodniejszy (o niebo wygodniejszy) interfejs oznacza w praktyce 10razy szybsza prace, na win nigdy nie bedzie sie pracowac tak wygodnie i tak szybko jak na MAC OS i kazdy projektant/grafik ci to powie.
Dlatego projektanci/graficy tak czesto uzywaja macow.
Napisano 07 lipca 2009 - 18:05
Wygodniejszy (o niebo wygodniejszy) interfejs oznacza w praktyce 10razy szybsza prace, na win nigdy nie bedzie sie pracowac tak wygodnie i tak szybko jak na MAC OS i kazdy projektant/grafik ci to powie.
Po tej wypowiedzi od razu widać, że z profesjonalną pracą na komputerze nigdy nie miałaś i nie będziesz mieć do czynienia. Przestań nabijać posty i wypisywać bzdury.
Napisano 07 lipca 2009 - 18:17
2.
Chodzi mi o to, że większość ludzi postrzega apple-owców jako maniaków/fanatyków/wyznawców, nie potrafiących spojrzeć krytycznie na to, co apple wyprawia. Sam posiadam maka, ale wybrałbym palma pre. Chyba jako 0,00001% użytkowników rzeczy od Apple'a. A całe 21 stron rozbija się na zasadzie:
- ale iphone ma taką i taką wadę
- iPhone jest najlepszy, najszybciej się rozwija, inne telefony to badziew.
- ale iphonie nie umożlwia
- iPhone umożliwia wszystko to co jest potrzebne i non stop dodawane są nowe funkcje...
Teraz wejdzie sobie poczytać to przeciętny użytkownik komputera, który zastanawia się nad makiem. I zobaczy wygadywanie takich schiz, że głowa mała. Spieprzy stąd momentalnie, a potem będzie rozpowiadał dalej, jakich to popranych wyznawców Steve'a widział na forum.
Napisano 07 lipca 2009 - 18:36
1. Palm Pre confirmed for O2 and Movistar European release “by Christmas” - My Pre - no to sobie strzelili w stopę :/ wypuszczać telefon rok po ogłoszeniu. Absurd.
Nie jest to absurd tylko rozpaczliwa próba utrzymania firmy przy życiu. Palm znajdowało się na krawedzi przepaści.
Poza tym nie jest to jedyna firma, reklamująca produkt, który na rynku pojawia się dopiero kilka miesięcy później. To cel strategi marketingowej, powszechnej nie tylko w tym sektorze. Konkurencja jest duża, stąd potrzeba *zdobycia* klienta jeszcze przed wypuszczeniem produktu.
Napisano 07 lipca 2009 - 22:59
The new Palm® Pre™ phone is coming soon on the O2 network. Palm Pre.
Coming soon: Palm Pre
oraz
Palm Pre
Interfejs nie jest dla ciebie wazny? Dla mnie jest rownie istotny co stabilnosc.
I jedno i drugie jest oczywiscie lepiej rozwiazane w OS X, ale jak winda ci wystarcza... To gratuluje.
A może zechcesz pochwalić się co takiego robisz (prywatnie lub zawodowo) na Macu' - gdzie stabilność i interfejs czynią cuda.
Mam wrażenie, że czytałaś jakąś obcojęzyczną reklamę... cóż... wydaje mi się, że bez zrozumienia. Pracuję m.in. na Photoshop'ie a swoją przygodę z nim zacząłem w czasie Windows 3.11 - gdybyś zechciała spróbować i powiedzieć, co można zrobić dziesięć razy szybciej... będę wdzięczny. Może czegoś nie wiem, może Mac jest w stanie zrobić coś o czym nie mam pojęcia?
Teraz wejdzie sobie poczytać to przeciętny użytkownik komputera, który zastanawia się nad makiem. I zobaczy wygadywanie takich schiz, że głowa mała. Spieprzy stąd momentalnie, a potem będzie rozpowiadał dalej, jakich to popranych wyznawców Steve'a widział na forum.
Ja odnoszę wrażenie, że właśnie na tym forum można poczuć się zachęconym do stania się posiadaczem sprzętu Apple, ponieważ głosy krytyki są w zaniku.
Napisano 08 lipca 2009 - 11:32
Ja odnoszę wrażenie, że właśnie na tym forum można poczuć się zachęconym do stania się posiadaczem sprzętu Apple, ponieważ głosy krytyki są w zaniku.
Ale jak już są, to potem widać w jaki sposób chce się je uciszyć

Co do Palma Pre - niemieckie o2 zrobiło taką wtopę:

Ale szybko się pozbierali i zmienili. Nie wiem czy wytrzymam z tym czekanem i nie kupię htc hero.
Napisano 08 lipca 2009 - 11:41

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych