Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Palm Pre już 6 czerwca w sprzedaży

• Please log in to reply
342 replies to this topic

#226 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 08 July 2009 - 11:58

Co do Palma Pre - niemieckie o2 zrobiło taką wtopę:
(...)
Ale szybko się pozbierali i zmienili. Nie wiem czy wytrzymam z tym czekanem i nie kupię htc hero.

Jedno nie musi wykluczać drugiego. Jednak teraz mogę śmiało powiedzieć, że pojawienie się w O2 (mam tym razem na myśli O2-UK nie zaś O2 niemieckie) zniechęciło mnie do Palm PRE. Nabycie w wolnej sprzedaży nie interesuje mnie - aby kombinować z kartami sim (bezabonamentowymi) innych operatorów jest nie dla mnie.
Jeżeli nawet O2 zaproponuje rozwiązanie takie jak w iPhone - oferując w usłudze przedpłaconej Palma PRE z rocznym, bezpłatnym internetem - nie skuszę się.

Nie abym miał jakieś problemy z abonamentem w O2 - co więcej, jestem z niego zadowolony i z biurem obsługi klienta nie kontaktowałem się z racji na brak potrzeb - iPhone działa mi dobrze, problemu z usługami nie mam - więc po co do nich dzwonić?

Uważam, że obecnie wprowadzenie Palma PRE jednoczesne wraz z iPhone 3GS przez sieć O2 byłoby strzałem w kolano. Według mnie lepiej zarobić dwa razy - zwłaszcza, że iPhone 3GS nie sprzedaje się (z tego co widzę) tak rewelacyjnie - a następnie, może właśnie bliżej gwiazdki - z hukiem wypuścić Palma PRE i zarobić na tym, jako na nowym urządzeniu.
Nie ma co spodziewać się, że iPhone wypuści przed gwiazdką coś nowego - nowinki od Blackberry będą raczej zarezerwowane dla Vodafone, produkty z Androidem zapewne znajdą się w T-Mobile, Skype i inne rewelacyjne rozwiązania (bez telefonów z wodotryskiem) pojawią się w sieci Three, Orange jak zwykle będzie oferował przeciętność...
... wobec tego kiedy wprowadzić Palma PRE?

A kiedy mają być Hero? Czytałem, że to bardzo dobry fon. I ta powłoka tytanowa? wymiata. Napisali, że iPhone w porównaniu do niego wygląda jak śmieć:) Chodzi o plastik oczywiście...

Wygląda na to, że będę musiał przeprosić za słowa (odnośnie przeciętności - powyżej) odnośnie sieci Orange. Jednak - pojawienie się HTC Hero w sieci Orange nie zachęci mnie na pewno do podpisania z nimi umowy - chociażby z racji na to, że nie są w stanie nic mi zaoferować, po drugie zaś - w pracy, w której spędzam jednak sporo czasu - Orange ma słaby zasięg.

Rynek nie śpi... a Palm PRE nie jest jedyną alternatywą dla iPhone. Jest nią również m.in. Nokia N97 - każdy z pewnością w tym roku znajdzie coś dla siebie.

#227 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2009 - 12:11

htc hero ma być dostępny w lipcu. W komputroniku widzę, ze jest za 2184 zł w promocji a termin dostawy spodziewany mają na 3 sierpnia.
HTC Hero PL - Sklep internetowy Komputronik.pl

Poczekamy, zobaczymy. W tej chwili jestem przekonany w 75% na hero a w 25% na pre. Gdyby Pre był w sierpniu/wrześniu, poczekałbym. Gdybym chociaż wiedział do kiedy mam czekać :) a takie sranie w banie terminami "in time for holidays" to mnie zupełnie zniechęca. Jeśli palm myśli, że może z Europejczykami się tak samo bawić jak z Amerykanami to się pomyli ;)

#228 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 July 2009 - 12:13

htc hero ma być dostępny w lipcu. W komputroniku widzę, ze jest za 2184 zł w promocji a termin dostawy spodziewany mają na 3 sierpnia.
HTC Hero PL - Sklep internetowy Komputronik.pl

Poczekamy, zobaczymy. W tej chwili jestem przekonany w 75% na hero a w 25% na pre. Gdyby Pre był w sierpniu/wrześniu, poczekałbym. Gdybym chociaż wiedział do kiedy mam czekać :) a takie sranie w banie terminami "in time for holidays" to mnie zupełnie zniechęca. Jeśli palm myśli, że może z Europejczykami się tak samo bawić jak z Amerykanami to się pomyli ;)

Dwa posty wyżej na banerze z O2 DE napisane jest Oktober:)

P.S. Dobra cena za tego Hero. Powiedziałbym bardzo dobra jak na taki telefon bez umowy.

#229 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2009 - 12:20

Tak wiem, że jest October, ale nie wiadomo czy to prawda. Ten baner został szybko zmieniony na Autumn ;) A z tego października może się zrobić początek grudnia. A pomijając to, nie wiadomo jak z dostępnością w Polsce. Bo co mi po telefonie, który nie będzie wspierał naszego ojczystego języka? Co ciekawie na stronie niemieckiego Palma, można się zapisać do info o dostępności i podać kraj - Polskę :)

#230 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 08 July 2009 - 12:24

Cena HTC Hero w Niemczech w wolnej sprzedaży (będzie dostępny w trzecim tygodniu lipca) powoli spada poniżej 450 euro. Powoli zczynam się kusić, chociaż najpierw będę chciał go przetestować

#231 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 July 2009 - 12:44

Cena HTC Hero w Niemczech w wolnej sprzedaży (będzie dostępny w trzecim tygodniu lipca) powoli spada poniżej 450 euro. Powoli zczynam się kusić, chociaż najpierw będę chciał go przetestować

Filmiki na YT wymiatają... Jak to filmik z YT:) Ale na Engadget napisali, że jest bardzo dobry. Najlepszy z Androidów.

#232 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 08 July 2009 - 12:49

Availability & Pricing

Palm Pre will only be available on O2. You'll be able to buy online, through O2 shops and over the phone in time for Christmas. Check back here for updates on pricing and tariff information.

Mam wrażenie, że moja teoria o chęci sprzedaży iPhone 3GS (jako pierwszego) potwierdza się. Gwiazdka dla Palma PRE... Może być zbyt późnym startem.

#233 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2009 - 12:58

Nawet nie może, a będzie. Jeśli ktoś był tym telefonem zainteresowany, to od początku (styczeń/luty). Jak usłyszy, że ma czekać kolejne pół roku, to raczej odpuści. Zwłaszcza, że nie tylko pre i iphone istnieje jeśli o smartphone'y chodzi. Można powiedzieć, że palm sobie sam sprezentował epic faila.

#234 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 08 July 2009 - 13:32

Filmiki na YT wymiatają... Jak to filmik z YT:) Ale na Engadget napisali, że jest bardzo dobry. Najlepszy z Androidów.

Myślę, że ta wersja Android powoli staje się na tyle stabilna i płynna w pracy by śmiało stawiła czoła iPhone OS-owi. Zaletą (przynajmniej dla mnie) jest rewelacyjna autokorekta i sugestje podsuwane w trakcie pisane (o niebo lepsze o tej w iPhonie), live widgets, funkcja szukania bezpośrednio w tekście n stronach internetowych i kilka innych. Martwi mnie jedynie brak możliwości internet tetheringu ale może dojdzie w trakcie. Android ma całkiem duże szanse stać się drugą co do popularności mobilną platformą i systemem.

#235 wustyle

wustyle
  • 153 posts
  • Skądwuwua

Posted 08 July 2009 - 20:17

widzialem wlasnie film na youtube "htc hero" rzeczywiscie ten telefon moze smialo konkurowac z iphone'm wyglada ladnie no i smiga na androidzie ALE, ale, ale, ale.... jak to zwykle bywa w ostatnich czasach, interface zerzniety z iphone'a...

#236 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 08 July 2009 - 22:07

gdybyś zechciała spróbować i powiedzieć, co można zrobić dziesięć razy szybciej... będę wdzięczny. Może czegoś nie wiem, może Mac jest w stanie zrobić coś o czym nie mam pojęcia?

zarowno przegladanie, wyszukiwanie jak i zapis odbywa sie szybciej poprez skroty/wyszukiwanie. W PS pracuje sie szybciej ze wzgledu na interfejs.
Ja osobiscie pracuje na codzien w Archicad i interfejs tez jest wygodniejszy, a juz samo Expose pozwala na szybsze przelaczanie.
tego w win nie ma i nie bedzie w 7.
Nawigacja w systemie jest bardzo istotna.

Jak juz pisalam - kazdy grafik/projektnt ktory uzywal OS X ci to powie.

#237 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 July 2009 - 22:49

ALE, ale, ale, ale....
jak to zwykle bywa w ostatnich czasach, interface zerzniety z iphone'a...

Oczywiście. Każdy interfejs jest z niego zerżnięty. Nawet Nokia 7650 miała zerżnięty z niego interfejs. W końcu ikonki miała w widoku "siatkowym". I co z tego, że powstała 4 lata przed iPhonem.

Mobile-review.com Review of GSM/UMTS-communicator HTC Hero Odnośnie Hero. Hmm...

#238 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 08 July 2009 - 23:22

---- Dodano 09-07-2009 o godzinie 00:26 ----[/size]

zarowno przegladanie, wyszukiwanie jak i zapis odbywa sie szybciej poprez skroty/wyszukiwanie. W PS pracuje sie szybciej ze wzgledu na interfejs.
Ja osobiscie pracuje na codzien w Archicad i interfejs tez jest wygodniejszy, a juz samo Expose pozwala na szybsze przelaczanie.
Nawigacja w systemie jest bardzo istotna.

Jak juz pisalam - kazdy grafik/projektnt ktory uzywal OS X ci to powie.

I znowu wypisujesz bzdury. Znam profesjonalne firmy i studja graficzne pracujące wyłącznie na Windzie z tym samym efektem i dynamiką pracy. Wygoda interfejsu to pojęcie względne, zależne od prywatnych preferencji. Winda w rękach, które znają się na rzeczy jest tak samo wydajna i szybka jak Mac OS X.

#239 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 09 July 2009 - 01:38

zarowno przegladanie, wyszukiwanie jak i zapis odbywa sie szybciej poprez skroty/wyszukiwanie.

Nie słyszałaś zapewne o skrótach na PC. Wyszukiwanie możliwe tylko na Macu... proszę.

W PS pracuje sie szybciej ze wzgledu na interfejs.

Chyba modą jest używanie słów, których się nie rozumie.

Chyba Twoja wiedza pochodzi z:

Showing off Exposé to a friend or co-worker who uses a PC is more than a blast, it’s your duty, because even Windows XP still has nothing like it.

Źródło: Apple - Pro - Tips - Exposé Show-Off Trick #1

Zapoznaj się chociażby z tym:
Mac OSX Expose Clone for Windows Vista :: the How-To Geek

Oczekiwanie na Palma PRE do gwiazdki... Poza teorią, którą podzieliłem się wcześniej (chęć sprzedaży iPhone 3GS), być może stwierdzono, że Palm wymaga jakiś zmian w stosunku do wersji (oprogramowania) przeznaczonej na rynek Amerykański.

Biorąc pod uwagę, że iPhone po praktycznie dwóch latach nie wniósł za wiele nowego - opóźnienie premiery Palm'a PRE może nie mieć wpływu na jego liczbę zwolenników. Zakładam, że nie będą to osoby, które próbują kupić telefon za niewielkie pieniądze - a jednak, jeżeli kogoś stać na nowinki technologiczne - to dlaczego nie sięgnąć po kolejny gadżet?

#240 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 09 July 2009 - 10:21

Mowimy o golym systemie. Nie o windowsie z milionem dodatkowych programow, bo niestety takie sa zawsze potrzebne zbey dzialal sprawnie, ale i tak nigdy nie bedzie dzialal tak sprawnie jak MAC OS. Windows nadal nie ma w kilku miejscach wyszukiwania gdzie jest ono wrecz nieocenione jesli chodzio szybkosc pracy. Ale jesli ktos uwaza ze win dziala lepiej, to ma do tego prawo, a ja mam prawo sie z niego smiac:) Skoro win jest taki wygodny, dlaczego "prawdziwi" graficy i najlepsze biura architektoniczne na zachodzie korzystaja z MACow?

#241 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 July 2009 - 10:34

Windows nadal nie ma w kilku miejscach wyszukiwania gdzie jest ono wrecz nieocenione jesli chodzio szybkosc pracy.

W których miejsach? :eek:

Nasedo - no właśnie problem w tym, że Palm powiedział, że:

In terms of hardware, Palm were quick to make clear that the only change for the GSM Pre is in its radio. There’s no new microSD card slot, no software tweaks (beyond the webOS updates pushed out between now and the smartphone’s release) and no extra internal memory. There’ll also be no O2 logo on the mirrored rear panel, unlike Sprint’s version of the device. When we questioned whether 8GB would be enough for the handset’s “by the [Christmas] holidays” launch, Palm’s reps seemed confident that it would be “enough for most people.”

#242 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 09 July 2009 - 11:42

vendisse - nie ja jeden stwierdzam, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Możesz czuć się wygraną, możesz uważać, że jesteś ""prawdziwi" graficy i najlepsze biura architektoniczne..." możesz też otoczyć się przez "milion lanserskich jabcow!" - kończę dyskusję z Tobą - bo na to naprawdę szkoda czasu.

In terms of hardware, Palm were quick to make clear that the only change for the GSM Pre is in its radio. There’s no new microSD card slot, no software tweaks (beyond the webOS updates pushed out between now and the smartphone’s release) and no extra internal memory. There’ll also be no O2 logo on the mirrored rear panel, unlike Sprint’s version of the device. When we questioned whether 8GB would be enough for the handset’s “by the [Christmas] holidays” launch, Palm’s reps seemed confident that it would be “enough for most people.”

Powspominajmy sobie trochę... W USA pierwsza wersja iPhone była rewelacją... jednak, szał szybko minął - kiedy iPhone trafił do Europy. Szybko okazało się, że przestarzałe technologie wywoływały śmiech. Już nawet nie mam na myśli słynnego "braku MMSów" - ale urządzenie jako całość.
Obecnie m.in. iPhone 3GS, Nokia N97 oferują już 32GB - sens tego jest ograniczony, tak samo jak rzesze klientów, do których przemawiają kilodżule, megapiksele i "gigi" pojemności.
Faktem jednak jest, że łatwiej sprzedawcy przekonać do czegoś kupującego - co ma więcej (co by to nie było), niż przekonać do innego rozwiązania, które ma mniej.
Przy dostatecznie dużej pamięci - dołożenie prostej rzeczy jaką jest slot kart pamięci - rozłoży iPhone na łopatki. iPhone dalej będzie balansował na cienkiej linii pomiędzy niemożliwością zrobienia czegokolwiek a Jailbreakiem, reszta świata zaś w swoich urządzeniach będzie miała dostęd do swoich "gigów" za które zapłaciła.

#243 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 09 July 2009 - 12:30

Skoro win jest taki wygodny, dlaczego "prawdziwi" graficy i najlepsze biura architektoniczne na zachodzie korzystaja z MACow?

Prawdziwi graficy? Dziewczyno, czy byłaś kiedyś na Zachodzie i miałaś*kontakt z "prawdziwymi" grafikami, projektantami i firmami? Bo mam wrażenie że nie.
Pracuję w tym zawodzie od 15 lat, od 12 mieszkam na Zachodzie i mam ciągły kontakt z tym medium. Ludzi i firm pracujących na Windzie jest tak dużo jak tych, pracujących na Macu. Wielu/e posiada kilka systemów (włączając Linux) i to nie na jednym komputerze, ale jako osobne systemy.
Prosze, przestań już wypisywać rzeczy, o których masz niestety małe pojęcie.

---- Dodano 09-07-2009 o godzinie 13:36 ----

vendisse - nie ja jeden stwierdzam, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Możesz czuć się wygraną, możesz uważać, że jesteś ""prawdziwi" graficy i najlepsze biura architektoniczne..." możesz też otoczyć się przez "milion lanserskich jabcow!" - kończę dyskusję z Tobą - bo na to naprawdę szkoda czasu.

Tutaj przyznaję ci rację

iPhone oferuje świetną zabawę i rozrywkę. Potwierdza to ogromna rzesza forumowiczów MyApple oraz większość tematów i postów dotycząca tego urządzenia.
Jednak gdy przychodzi do sensownej pracy z tym smartfonem, pojawia się niestety wiele pytań, wątpliwości, życzeń, itd. Sukces komercyjny i sprzedaż to jedno a zamknięta (pomimo AppStore) dla prywatnej indywidualnośći platforma systemowa to drugie.

#244 Plastik

Plastik
  • 539 posts
  • SkądŁódzkie

Posted 09 July 2009 - 13:19

Dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji bo mnie zaciekawiła. Sam iPhone nie posiadam i mieć nie zamierzam, po prostu nie potrzebuję takiego telefonu. Tak jak nie potrzebuje go wielu innych ludzi. Oczywiście koleżanka vendisse bardzo go potrzebuje, czy to do zabawy, czy do dowartościowania się, lansu - zostawmy to w spokoju. Dobry produkt broni się sam bez rzeszy wiernych mu "rycerzy" gotowych gołymi rękoma zadusić każdego krytyka. Czy iPhone to dobry produkt? Dla ludzi pokroju vendisse pewnie tak. Dla innych - nie. Tym innym wystarcza nokia 6310i. Czy Palm Pre zyska sympatię tych "innych", czas pokaże. iPhone tego nie dokonał i całe szczęście ;) Pozdrawiam

#245 damian89

damian89
  • 125 posts

Posted 09 July 2009 - 13:27

Dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji bo mnie zaciekawiła. Sam iPhone nie posiadam i mieć nie zamierzam, po prostu nie potrzebuję takiego telefonu. Tak jak nie potrzebuje go wielu innych ludzi. Oczywiście koleżanka vendisse bardzo go potrzebuje, czy to do zabawy, czy do dowartościowania się, lansu - zostawmy to w spokoju. Dobry produkt broni się sam bez rzeszy wiernych mu "rycerzy" gotowych gołymi rękoma zadusić każdego krytyka. Czy iPhone to dobry produkt? Dla ludzi pokroju vendisse pewnie tak. Dla innych - nie. Tym innym wystarcza nokia 6310i. Czy Palm Pre zyska sympatię tych "innych", czas pokaże. iPhone tego nie dokonał i całe szczęście ;)

Pozdrawiam

W zupełności się zgadzam z Tobą jak i z Nasedo (co do dyskucji z wiadomo kim :) )

#246 amator

amator
  • 503 posts

Posted 09 July 2009 - 13:29

Niewatpliwie iPhone to inny rodzaj sprzetu niz klasyczne pozadne telefony Nokii na przyklad. Ma on problem ewidentny wlasnie z czescia dotyczaca telefonowania czy sms'owania, ktora Apple zmudnie i raczej powoli rozwiazuje. Z drugiej strony to niezly gadzet do bardziej multimedialnych zastosowan, wiec tak naprawde chodzi o to na czym danemu uzytkownikowi bardzej zalezy...

#247 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 July 2009 - 15:46

Nasedo - tak tylko ciągnę temat dalej. Mnie nie martwi to, ze będzie jedynie 8GB - jako pendrive mi zupełenie wystarczy :) Martwi mnie, czy wezmą się za obudowę. Bo było wiele głosów krytyki odnośnie jakości spasowania elementów. W tej chwili chyba wezmę htc hero. Jak się okaże, że palm będzie w PL i będzie fajny, to wymienię fon i tyle. Myślę, ze większych problemów ze sprzedażą htc nie będzie :) Trzeba ten miesiąc jeszcze poczekać.

#248 vendisse

vendisse
  • 1190 posts

Posted 09 July 2009 - 22:10

Pracuję w tym zawodzie od 15 lat, od 12 mieszkam na Zachodzie i mam ciągły kontakt z tym medium. Ludzi i firm pracujących na Windzie jest tak dużo jak tych, pracujących na Macu. Wielu/e posiada kilka systemów (włączając Linux) i to nie na jednym komputerze, ale jako osobne systemy.

Berlin to dla ciebie zachod?:D
Berlin to jest namiastka zachodu i dobrze o tym wiesz tak jak ja. Mieszkalam tam ponad rok czasu.

Ja nie pisalam ze nie ma grafikow/projektantow pracujacych na win, ja sie zapytalam - dlaczego wg ciebie jak sam napisales polowa z nich korzysta z Macow? Bo chca sie lansowac?:D Nie sadze.

Oczywiście koleżanka vendisse bardzo go potrzebuje, czy to do zabawy, czy do dowartościowania się, lansu - zostawmy to w spokoju. Dobry produkt broni się sam bez rzeszy wiernych mu "rycerzy" gotowych gołymi rękoma zadusić każdego krytyka.

no przydaje mi sie ajfon do pracy. Ma "jedyna taka' przegladarke internetowa. Oplacalo sie Apple opatentowac multitacz.
Dobry produkt broni sie sam - czy uwazasz ze sukces iPhone zawdziecza jakims krucjatom Applefanatykow ktorzy przez ostatnie 2 lata mordowali kazdego kto zle slowo na niego powiedzial?:D

iPhone zrobil furore bo jest dobrym produktem. Bo byl pierwszym takim. I po 2 latach, z praktycznie tylko "kosmetycznymi" poprawkami rownac sie moze z nowo powstalymi, zupelnie NOWYMI produktami innych firm.

Mozna byc zlym na Apple ze stoi w miejscu z tym wynalazkiem, ale prawa rynku sa bezczelne. Niestety poki co iPhone niektorym ludziom calkowicie wystarcza wiec nie bedzie blututa. Pogodz sie z tym.

#249 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 09 July 2009 - 23:06

Oplacalo sie Apple opatentowac multitacz.

Opłaca się poczytać bo można się dowiedzieć, że Apple nie wymyśliło multitouch, anie tym bardziej nie opatentowało.

#250 Nasedo

Nasedo
  • 1743 posts
  • SkądLondyn

Posted 09 July 2009 - 23:08

Nasedo - tak tylko ciągnę temat dalej. Mnie nie martwi to, ze będzie jedynie 8GB - jako pendrive mi zupełenie wystarczy :) Martwi mnie, czy wezmą się za obudowę. Bo było wiele głosów krytyki odnośnie jakości spasowania elementów. W tej chwili chyba wezmę htc hero. Jak się okaże, że palm będzie w PL i będzie fajny, to wymienię fon i tyle. Myślę, ze większych problemów ze sprzedażą htc nie będzie :) Trzeba ten miesiąc jeszcze poczekać.

Mam wrażenie, że nie tyle my użytkownicy wystraszyliśmy się tych 8GB ile producent. Wiedząc, że klient może sięgnąć po 32GB telefon - bez względu na to, czy będzie on lepszy, czy gorszy - tłuszcza poleci na większą "cyfrę".

Zanim nie pojawi się wersja europejska Palma trudno sugerować się obudową. iPhone - w niejednym przypadku wykonany był niedbale, na szybkiego - aby zaspokoić popyt. Czy fakt, że w iPhone "światło przeciekało", odpadał przycisk a obudowa pękała - może wyrokować o całej partii? Zapewne nie - nie każdy iPhone był taki.

Czytałem też o kiepsko wykonanych BB Storm - jednak, ten egzemplarz (testowałem jedną tylko sztukę) był pozbawiony tych wad.

Na chwilę obecną - z tego co widzę - HTC Hero pojawi się w ofercie Orange - nie zdecyduję się na nich, gdyby dali mi nawet owy telefon za funta, kontrakt na sześć miesięcy z opłatą jednego funta miesięcznie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users