Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#176 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 27 września 2009 - 20:37

Ktoś dziś leciał Interrun na Malcie? Ja się szarpnąłem na dłuższą opcję i 11km. Słabo mi poszło, bo leciałem na blokadzie (rwa kulszowa), ale to 250 miejsce na 509 osób wyszarpałem... Czas 0:57:25 iPod wskazał dystans 11.69km. Ładne przekłamanie...

#177 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 września 2009 - 20:41

Dołączyłem do Teamu:D Pozdro!

#178 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 03 października 2009 - 21:21

Powiedzcie Mi w jaki sposób dokładnie skalibrować sensor bo tego nie ogarniam:/ pojechałem na bieżnie, o długości jak każda inna 400m. ustawiłem kalibruj do 400m. po przebiegnięciu okrążenia iPhone pokazywał mi że przebiegłem 350m.? Tak więc żeby skalibrować musiałem dokończyć bieg do dystansu 400m. ale na prawdę już był większy... Jakieś rady? Pozdro!

#179 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 04 października 2009 - 09:51

Trochę inaczej. Kalibrujesz w ten sposób, że biegniesz zadany dystans ( x*400, im więcej tym lepiej). Jeżeli iPhone pokazuje inną wartość to zamieniasz ją (wpisujesz) odległością jaką faktycznie przebiegłeś. Oprogramowanie będzie się dostosowywać do Twojego stylu biegania. Acha! Dowiedz się dokładnie u obsługi stadionu lekkoatletycznego jakie są długości danych torów. Najczęściej jest tak, że tylko pierwszy wewnętrzny tor ma dokładnie wyznaczoną długość (zazwyczaj 400). Pozdrawiam.

#180 webster303sqn

webster303sqn
  • 2 postów

Napisano 04 października 2009 - 14:17

Witam, Wlasnie zostalem 100 (slownie setnym) biegaczem w klubie MyApple.pl. Biegam w Liverpoolu i okolicach. Pozdrawiam webster303sqn

#181 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 04 października 2009 - 20:26

Biegłem właśnie tym pierwszym wewnętrznym, powiem szczerze że jeszcze nie wiem jak i gdzie wpisać ile naprawdę przebiegłem, jutro pojadę na bieżnie i polecę 2km czyli 5x 400.... i co gdy iPhone pokaże mi inną wartość? co mam kliknąć i gdzie? Wolę wiedzieć z góry co i jak bo już raz próbowałem kalibrować i nie wyszło, a biegam ogólnie po lesie i nie chce mi się śmigać na bieżnie i bawić się w kalibrowanie. Tym bardziej że zaczynam i biegam średnio 2km dziennie, zresztą widać wszytko w profilu, taki sam nick jak na MyApple.pl Pozdro!

#182 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 04 października 2009 - 23:34

Witam,
Wlasnie zostalem 100 (slownie setnym) biegaczem w klubie MyApple.pl.
Biegam w Liverpoolu i okolicach.
Pozdrawiam

webster303sqn

Pozdrawiamy! No to nam się ekipa zrobiła, 100 osób w teamie - to chyba najwięsza grupa w Polsce.
Nic tylko biegać.

#183 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 05 października 2009 - 16:31

Ad: Kalibracja 3GS Jest jeszcze inaczej niż na SportBand'zie... Po kolei: 1. Ubierasz butki. 2. Ikona Nike+ iPod => Kalibracja => Bieg => Własny dystans => 2,00 km => Gotowe => Muzyka (lub bez) => Pokaże się sensor i miła pani poprosi o "walk around" > jak się sensory dogadają start => biegnij swoim tempem => na 2 km (czyli koniec 5 okrążenia, a nie to co pokaże iPone) "zakończ trening" czy "end workout" => potem " Done:, czy "gotowe". 3. W zakładce Treningi => kalibracja, powinno być pokazane "skalibrowany".

#184 webster303sqn

webster303sqn
  • 2 postów

Napisano 05 października 2009 - 17:47

jutro pojadę na bieżnie i polecę 2km czyli 5x 400.... i co gdy iPhone pokaże mi inną wartość? co mam kliknąć i gdzie?

Możesz jeszcze, wybrać sobie jakiś bieg. Załóżmy, że wybierzesz 2km. Po biegu, klikasz koniec treningu i wyświetla Ci się następny ekranik. Na dole po lewej stronie będziesz miał kalibruj, klikasz i wpisujesz prawidłowa, czyli taką jaką przebiegłeś

Pozdrawiam webster303sqn

Ps: tak jest u mnie w IPhonie z softem 3,1.

#185 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 października 2009 - 23:02

Skalibrowany dzięki wszystkim! szkoda tylko że tych 2,5km mi nie dodało do codziennego treningu. Pozdro!

#186 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 12 października 2009 - 12:42

The Human Race

Jakoś cicho na forum, więc przypominam :

24.10.2009 odbędzie się Human Race, wszyscy posiadający system Nike+ mogą tego dnia zarejestrować swój bieg na 10 km.

Strona oficjalna.

Pozdro.

#187 Intel

Intel
  • 19 postów
  • SkądChorzów

Napisano 13 października 2009 - 20:07

Dzień dobry Dziś dołączyłem do Was jednak iPoda jeszcze nie posiadam... Mam zamiar kupić iPoda Toucha 3g czy ktoś może powiedzieć czy nie będzie problemu z sensorem? Myślę że jeszcze w tym roku ukaże się mój rekord

#188 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:19

Jak masz touch 2G lub 3G to bez problemu - kupujesz tabletkę do buta i dajesz. Witamy i pozdrawiamy!

#189 Intel

Intel
  • 19 postów
  • SkądChorzów

Napisano 13 października 2009 - 20:21

na dużo nie licz... :P Mam nadzieję że przynajmniej z 3 km będą ale... to dopiero jak fundusz przyjdzie w miesiąc uzbierałem połowę mysle że ... w tym roku juz będę biegał

#190 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 13 października 2009 - 21:03

Zbieraj, zbieraj :) Jezeli zaczynasz biegać polecam portal bieganie.pl. Pozdrawiam.

#191 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 16 października 2009 - 15:09

Mam pytanie co do Human Race, nie biegam jeszcze 10km:P i pewnie nie dał bym rady. Mogę zrobić np. 5km?:P Nikt się nie obrazi heheh:P Pozdrawiam!

#192 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 16 października 2009 - 15:20

Pewnie, że się nie obrazi ;), ale... Osoby, które przebiegną mniej niż 10 km zostaną zarejestrowane jako "uczestnicy", natomiast by otrzymać certyfikat "ukończenia" musisz przebiec 10 km (i wtedy w zakładce osiągnięć w nike+ doda się jakaś kolorowa ikonka :) No i trzeba dołączyć do wyzwania "Human Race 10k" przez system nike+

#193 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 16 października 2009 - 15:22

Idea jest taka, żeby walnąć 10 a nie 8 czy 5 km. W tym roku i tak jest łatwiej. W sobotę nie trzeba być w określonym miejscu na Ziemi (jak było to przed laty). Będzie liczyć się każdy, zarejestrowany tego dnia przez Nike+, 10 km bieg. Nieważne jest tempo, pora i jak wspomniałem miejsce…

#194 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 26 października 2009 - 13:03

Event: Human Race 10k Data: 24.10.2009 Miejsce: ścieżka biegowa nike, Stadion Olimpii, Poznań, Polska Dystans: 10k Czas: 52.14 Klasyfikacja ogólna: 7358 :) Klasyfikacja mężczyźni/Polska: 95

#195 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 27 października 2009 - 17:38

Czołem, Jak wyżej, Human Race 10k: Polska, Leszno, gdześ w lesie. Czas: 59.30 Ogólna: 11864 PL/M: 176 Pozdro

#196 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 31 października 2009 - 19:17

Z ciekawostek dropsa...
Jak ktoś chce pobiegać z iphonem 3g (nie 3gs) to może zainstalować narazie darmową (nie wiem na jak długo...) aplikację pod tytułem "Edomondo" czyli coś jak nike+ tylko że wykorzystujący GPS'a do odczytu odległości jaką przebywamy, trasy jak i średniej szybkości, czasu biegu i tym podobnych pierdół :P Wyniki można sprawdzać na stronie: Endomondo | Community based on free GPS tracking of sports .
Ciekawa alternatywa dla osób nie posiadających zestawu nike :)

#197 Rodziu

Rodziu
  • 140 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 listopada 2009 - 22:21

SIEMKA, mam pytanie, jakie to buty trzeba mieć ? Specjalne Najki jakieś czy zwykłe 'adidasy' mogą być ? :)

#198 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 02 listopada 2009 - 22:58

Tak strasznie ciężko przejrzeć temat? Buty z serii nike+ mają pod wkładką w lewym bucie specjalny otwór na tabletkę. Możesz więc kupić nike+ i załadować tabletkę, możesz tak jak ja kiedyś samemu dziurę w podeczwie wyciąć, uważając jednak przy tym na ewentualny gazowy system amortyzacyjny. Możesz też kupić lub własnym sumptem wykombinować kieszonkę, którą przytroczysz do sznurowadeł. Ergo możesz biegać nawet w klapkach, byle sensor był na stopie.

#199 blazejj

blazejj
  • 159 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 12 listopada 2009 - 17:01

Panowie i panie, czy istnieje jakieś rozwiązanie problemu z niedziałającym linkiem na stronie nike+ do "zobacz wszystkie drużyny"? Z chęcią zapisałbym się do naszego teamu i rywalizował, ale próba kliknięcia na ten odnośnik na przeglądarkach firefox, safari i opera jest bezskuteczna. :roll: pozdrawiam

#200 peweusz

peweusz
  • 13 postów

Napisano 01 grudnia 2009 - 14:20

MBorowiec wielkie dzięki za nazwe tej aplikacji (Endomondo)... Jest naprawde konkretna, może pomiary nie są bardzo dokładne, bo porównywałem z licznikiem rowerowym to na 1km myli się mniejwięcej o 100m, ale to również może dlatego, ze biegam w lesie i avg też mi sie troche różniło, ale ogólnie to jestem bardzo zadowolony z tej aplikacji... Jak na bieganie, gdzie wczesniej testowałem rożne darmowe aplikacje z itunes to ta przebija wszystkie co do dokładności, no i można potem poanalziwoać traske, prędkość, wysokość itp. na stronie... Ogólnie wielki pozytyw. Pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych