Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
409 odpowiedzi w tym temacie

#151 zibi2000

zibi2000
  • 181 post贸w

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:00

oczywi艣cie!

#152 wern

wern
  • 53 post贸w
  • Sk膮dTychy

Napisano 26 sierpnia 2009 - 14:01

Co do niedzia艂aj膮cegio czujnika Mia艂em tez taki problem - czujnik nie dzia艂a艂 - wzio艂em paragon i czujnik - Wymieniony dzia艂a艂 ju偶 ok Winna jest bateria w czujniku - niestety nie wymienialna

#153 hahment

hahment
  • 59 post贸w
  • Sk膮dLubin

Napisano 26 sierpnia 2009 - 20:37

Mam podobny problem co kolega kt贸ry pisa艂 wcze艣niej.

Po sko艅czonym treningu pod艂膮czam ipoda do komputera, w艂acza si臋 itunes i pyta, czy wys艂a膰 trening na stron臋 nikeplus. Wciskam okej i widz臋 pasek post臋pu w okienku itunes swiadcz膮cy o tym, 偶e program faktycznie wysy艂a te dane.

I teraz ciekawostka - w itunes nigdzie nie wpisywa艂em has艂a ani nazwy u偶ytkownika potrzebnych do zalogowania si臋 na stronie nikeplus. A nie wpisywa艂em, bo sytem nigdy o to nie poprosi艂. Ma艂o tego - nie mam w zak艂adce ipoda "nikeplus" mozliwosci wpisania tych danych, zeby itunes 艂膮czy艂 si臋 sam ze stron膮 i wysy艂a艂 dane o treningach.

Czy kto艣 ma jaki艣 pomys艂, co z tym fantem zrobi膰...?

Oto rozwi膮zanie - znalezione na forum nikeplus.com

"Here's what I'd like you to do:

1. Please dock your iPod nano to your computer and allow iTunes to launch. (If it doesn't launch automatically, please launch it via your desktop and then select your device from the source list in the left-hand column. On the Summary tab, which should be your landing page, please click "Open iTunes when this iPod is connected" and select "Apply.")

2. Please select the Nike + iPod tab and scroll to the bottom of the page. If "Automatically send workout data" is not selected, please select it and click "Apply." If it is already selected, please de-select it, click "Apply, and then re-select it and click "Apply." We're taking this step to ensure that there's no possible way your workout data can be sent to any other account than the one you'll specify. (We'll get there in a few steps.)

3. Eject your iPod nano and close iTunes. Record a test workout of at least .02 miles. Dock your iPod nano and allow iTunes to launch.

4. If you receive a pop-up message indicating that your data has been sent to nikeplus.com and asking if you'd like to visit nikeplus.com, please click "Yes, visit." If you do NOT receive this pop-up prompt, please select your device from the source list in the right-hand column and select the Nike + iPod tab. Scroll to the bottom of the page; you should see a "Visit nikeplus.com" button below the "Automatically send workout data to nikeplus.com" text. Please click the "Visit nikeplus.com" button.

5. Nikeplus.com should now launch in a new browser window. (If it fails to do so, you should receive some type of error message. Please note the text of this message, if applicable. It will give us a good idea of which troubleshooting steps to take next.)

On nikeplus.com, you'll see a "Log In" link. Please click that link; you should now see a login applet. Please enter the information for your existing account. (When you enter this information, it will be sent back to iTunes and saved for future uploads.)

6. Now that you're logged in, please take a look at your "My Runs > Runs" section on nikeplus.com to make sure that all of your stored runs have been uploaded. If runs appear to be missing, eject your iPod nano and navigate to the "Nike + iPod > History > Recent Workouts" and compare your stored workouts to your uploaded workouts. You'll need to identify any runs that are saved on your iPod nano but have not been uploaded by date. Jot this information down now; you'll need it for the next few steps.

7. Re-dock your iPod nano and again allow iTunes to launch. Select your device from the source list and, on the Summary tab, select and apply "Enable disk use."

Carefully note the name of your iPod nano in the source list, including any case-specific formatting. You'll need this information in a moment, too. (The name will correlate to whatever you named it when you registered it; mine is "Clover's iPod.")

8. On your desktop, click Shift + Apple + G to generate the "go to" prompt.

9. In the command window, enter: /Volumes/Clover's iPod/iPod_Control/Device/Trainer/Workouts/Empeds/

Note that you'll need to substitute your iPod's name where appropriate. Note, too, that this field is case-specific. Don't forget the underscore in "iPod_Control!"

If you're unable to open the folder from the Finder, we recommend that you download and install the Invisibles program, which allows you to navigate the iPod nano's hidden files and folders. It's a free download here:

InVisibles 1.5 software download - Mac OS X - VersionTracker

10. Once you've accessed the Empeds folder, you'll see at least one subfolder with an alphanumeric name. Users with multiple sensors will see a folder for each sensor. (Note that the folder name actually corresponds to the serial number on the back of the sensor.) Each folder contains the workout data associated with that sensor.

11. The "synced" sub-folder will likely contain the run or runs you're missing; each filename will reflect the date that workout was recorded, so it should be easy to locate any missing workouts. When you find them, drag and drop them into the "latest" folder.

12. Eject your iPod nano and close iTunes. After a moment, re-dock your iPod nano. The file should upload automatically to the account you specified in the last session.

I really hope this helps. Again, if you'd like to go through this in real time, with a real person, please give us a call!

Best of luck,"

U mnie zadzia艂a艂o
Pozdrawiam

#154 iKarolek

iKarolek
  • 2 post贸w

Napisano 31 sierpnia 2009 - 02:03

siema jak dolaczyc do druzyny myapple bo w safari mi srednio chce nikeplus dzialac

#155 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 01 wrze艣nia 2009 - 14:37

Human Race 2009 Czy kto艣 wie, w jaki spos贸b mo偶na dorwa膰 koszulk臋? Czy mog臋 jedynie pobiec w Warszawie, lub te偶 szuka膰 post factum na allegro/ebay?

#156 robalcfg

robalcfg
  • 495 post贸w

Napisano 01 wrze艣nia 2009 - 15:03

Human Race 2009
Czy kto艣 wie, w jaki spos贸b mo偶na dorwa膰 koszulk臋? Czy mog臋 jedynie pobiec w Warszawie, lub te偶 szuka膰 post factum na allegro/ebay?

W tym roku sam event Human Race nie b臋dzie organizowany w Polsce. Ca艂o艣膰 odbywa si臋 wirtualnie. Tzn, dopisujemy si臋 do wyzwania Human Race na stronie Nike+ i w dniu wy艣cigu musimy zarejestrowa膰 bieg na co najmniej 10 kilometr贸w, aby uko艅czy膰 wyzwanie. Dla ch臋tnych s膮 organizowane tego typu eventy: Nike - 墓�cie墓藕ki Biegowe :: Strona g墓�膫艂wna :: Imprezy biegowe :: Human Race 2 :: NHR na 墓�cie墓藕kach Biegowych. Tak wi臋c, wydaje mi si臋, 偶e w Polsce koszulek nie b臋dzie.
W tym roku Nike wsp贸艂pracuje z Warszaw膮 przy organizacji: Biegnijwarszawo.pl.

#157 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 02 wrze艣nia 2009 - 10:32

10km? Dzie艅 jak co dzie艅 :) 艢wietne rozbieganie po pozna艅skim maratonie. A w艂a艣nie, biegnie kto艣 w tym roku?

#158 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 06 wrze艣nia 2009 - 20:20

nike+ nie wiem dlaczego nie zliczy艂o mi jednego treningu sprzed paru dni. Skorzysta艂em z metody wrzuconej przez koleg臋 hahment i... Zimny pot mnie obla艂. Nie wiem dlaczego, ale jak si臋 zalogowa艂em, stronka wywali艂a mi radosny komunikat "nie zalogowa艂e艣 jeszcze 偶adnego biegu, na co czekasz?" My艣la艂em przez chwil臋, 偶e zawa艂u dostan臋. 132 biegi i ok. 650km posz艂o si臋 pier.... Na szcz臋艣cie powt贸rny login mnie uspokoi艂... :) Niezliczony bieg zaliczy艂o, 132 treningi nabite :)

---- Dodano 07-09-2009 o godzinie 12:21 ----
Mam dobry tydzie艅 na to konto :)

Kto艣 si臋 orientuje, jak lub gdzie ustawi膰 na facebooku powiadomienia, kt贸re automatycznie wrzuca艂y notatki o moich biegach?

#159 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 10 wrze艣nia 2009 - 10:03

Ju偶 si臋 zorientowa艂em. W tak zwanym mi臋dzyczasie dorobi艂em si臋 p臋cherzy na prawej stopie. Pomocy szuka艂em na paru forach biegowych i znalaz艂em. Plastry compeed mog臋 poleci膰 ka偶demu. Za 16-17pln dostajesz 6 sztuk panaceum, kt贸re rozwi膮偶e problem p臋cherzy 艂atwo i przyjemnie. Doskona艂a sprawa.

#160 51m0n

51m0n
  • 6聽980 post贸w

Napisano 10 wrze艣nia 2009 - 10:25

Ja si臋 mog臋 pod tym podpisa膰, w sensie je艣li chodzi o plastry Compeed :) Og贸lnie mo偶na powiedzie膰, 偶e troch臋 drogie s膮 ;) ale dzia艂aj膮 za to w 100% skutecznie. Ja u偶ywa艂em jak gra艂em w nog臋.

#161 iPaffcio

iPaffcio
  • 146 post贸w
  • Sk膮dLublin

Napisano 11 wrze艣nia 2009 - 14:01

Wkr贸tce i ja do艂膮cz臋 a co :D Powiedzcie mi tylko, jak mam ipoda nano I generacji to co ja musz臋 dokupi膰, 偶eby wszystko 艂adnie si臋 zapisywa艂o odno艣nie biegania :D

#162 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 13 wrze艣nia 2009 - 13:21

Dzi艣 spotka艂a mnie przykra niespodzianka. Z okazji 2 godzin wolnego czasu i fajnej pogody, postanowi艂em pocisn膮膰 p贸艂maraton. I tu ma艂y bajerek: gdy w opcji treningowej ustawia si臋 p贸艂maraton, g艂osik w s艂uchawkach podaje przebiegni臋ty dystans nie w kilometrach, tylko w milach. Niespecjalnie si臋 kontroluje swoje tempo, gdy pani wo艂a, 偶e przebieg艂em mil臋 w tempie 8 co艣 na mil臋... W ustawieniach oczywi艣cie wszystko mam okej. Po pod艂膮czeniu do kompa w iTunes podaje r贸wnie偶 dystans w milach, ale na NIKE+ jest ju偶 wszystko ok. 22,2km w 1:55. Dziwne...

#163 pytag

pytag
  • 2 post贸w

Napisano 17 wrze艣nia 2009 - 09:26

W艂a艣nie kupi艂em nowego iP touch, zarejestrowa艂em si臋 na [url]http://nikerunning.nike.com/nikeplus/[/url] i mam problem gdy偶 nie mog臋 w 偶aden znany mi spos贸b wyszuka膰 waszej dru偶yny (wyszukiwanie nie dzia艂a). Mog臋 si臋 do艂膮czy膰 tylko do dru偶yn wy艣wietlanych na stronie g艂贸wnej. Nie mam poj臋cia o co chodzi BARDZO prosz臋 was o pomoc!

Korzystam z PC w win XP - pr贸bowa艂em u偶ywa膰 przegl膮darki Firefox; IE; Avant; a nawet Safari i nic :(

Na stronie po zalogowaniu klikam na zak艂adk臋 spo艂eczno艣膰 i wybieram dru偶yny. Nast臋pnie mog臋 wybiera膰 tylko dru偶yny w g艂贸wnym oknie i klikn膮膰 na pasku Opcje, poza tym wszystko jest wyszarzane (klikani nic nie pomaga).

Jeszcze raz prosz臋 o pomoc gdy偶 bardzo mi na tym zale偶y.

#164 Rafa艂 P

Rafa艂 P

• 6聽849 post贸w

Napisano 17 wrze艣nia 2009 - 16:41

Spo艂eczno艣膰 - dru偶yny - zobacz wszystkie dru偶yny - filtruj tytu艂y - wpisz myapple i ju偶 ;) 呕eby zobaczy膰 wszystkie dru偶yny musisz by膰 zalogowany.

#165 pytag

pytag
  • 2 post贸w

Napisano 17 wrze艣nia 2009 - 18:16

OK Okaza艂o si臋, 偶e problemem by艂y przegl膮darki. Nie wiem dlaczego ale strona nie dzia艂a mi poprawnie na Firefox, IE, Safari. Strona zadzia艂a艂a dopiero poprawnie na Opera 10. Tak czy siak jestem zadowolony, 偶e wszystko w ko艅cu dzia艂a. Mam jeszcze kilka pyta艅: 1.Jak mo偶na odnale藕膰 innych biegaczy? 2.Jak mo偶na sprawdzi膰 swoje miejsce na tle ca艂ego 艣wiata? 3. Czy te偶 macie problem z mapkami - nie wida膰 map google wida膰 tylko to co przebiegli u偶ytkownicy? Wielkie dzi臋ki za pomoc :)

#166 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 22 wrze艣nia 2009 - 20:37

Pierwsze: naby艂em pomocnika biegowego pod tytu艂em Garmin Forerunner 305. Fajna zabawka, iPod mo偶e ca艂y trening siedzie膰 w kieszeni; tempo, dystans, czas, hbr, przewy偶szenie i inne ciekawostki pokazuje mi garmin.

Drugie: kto艣 ju偶 mia艂*okazj臋 testowa膰 biegowo nowego nano? Z tego co mia艂em okazj臋 ogl膮da膰 dzi臋ki uprzejmo艣ci kierownictwa pozna艅skiego iSpotu, jest to dziwna sprawa, bo nano pokazuje nie dystans, lecz ilo艣膰 krok贸w. Na moje jest to gufniana opcja. Mo偶liwe jednak, 偶e po pod艂膮czeniu na iTunes i przes艂ania danych do nike+ kroki przeliczane s膮 na kaemy. Kto艣 wie?

---- Dodano 22-09-2009 o godzinie 21:45 ----
Oki, ju偶 mam. Przynajmniej si臋 domy艣lam. Jako艣 przelicza, ale zaniim znowu nie dostan臋 go do 艂apki, to nie powiem jak jest na pewno :)

#167 BlackBox

BlackBox
  • 1聽026 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 07:50

Nie jest tak, 偶e nowe nano ma zaimplementowany po prostu krokomierz, kt贸ry tak naprawd臋 nie ma nic wsp贸lnego z Nike+, a po pod艂膮czeniu sport kit'a dzia艂a jak normalne nano?!

#168 vivacee

vivacee
  • 376 post贸w
  • Sk膮dPoznan

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 08:14

To ja si臋 pytam :) Nie wiem, naprawd臋 nie wiem. W pracy nie mam czasu szuka膰, a jak jestem w domu, to albo biegam, albo zajmuj臋 si臋 dzieckiem :)

#169 Panicz

Panicz
  • 323 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 17:03

Witam,
Co do montowania odbiornika NIKE+
B臋d臋 zamawia艂 uniwersalny adapter do wszystkich but贸w, zdj臋cie poni偶ej!
Jak kto艣 b臋dzie chcia艂 prosz臋 pisa膰 w temacie albo: kontrahent@ymail.com

galeria :: terrarium.com.pl

#170 BlackBox

BlackBox
  • 1聽026 post贸w
  • Sk膮dToru艅

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 17:08

Taki sobie szczerze m贸wi膮c.

#171 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1聽492 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 17:48

To Switcheasy RunAway?

#172 Panicz

Panicz
  • 323 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra

Napisano 23 wrze艣nia 2009 - 23:14

To Switcheasy RunAway?

Tak,
masz co艣 takiego?
Pozdro!

#173 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1聽492 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 24 wrze艣nia 2009 - 15:06

Nie mam, ale w艂a艣nie my艣l臋 o zakupie sensora nike+ i Switcheasy RunAway.

#174 Panicz

Panicz
  • 323 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra

Napisano 24 wrze艣nia 2009 - 19:47

Ja w艂a艣nie kupi艂em sensor + switcheasy, zam贸wi艂em z UK, pewnie za tydzie艅 b臋dzie;P Pozdro!

#175 Panicz

Panicz
  • 323 post贸w
  • Sk膮dZielona G贸ra

Napisano 26 wrze艣nia 2009 - 20:34

Tu masz link z allegro:

Adapter Nike+ iPod/iPhone Sport Kit Trainer Holder (754631042) - Aukcje internetowe Allegro

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych