Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Naprawa gwarancyjna - Regenersis

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2025 odpowiedzi w tym temacie

#451 najman

najman
  • 953 post贸w

Napisano 24 wrze艣nia 2010 - 20:33

A teraz 3G wymieniaja na 3G czy 3GS? Bo 3G chyba juz nie robia?

#452 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 24 wrze艣nia 2010 - 22:01

A teraz 3G wymieniaja na 3G czy 3GS? Bo 3G chyba juz nie robia?

w艂a艣nie jak to jest ? 3G na 3G czy 3GS ?

Powiedzcie mi co robic , bo w niedziele mijaj膮 2 tygodnie od kiedy odda艂em ipka do Ery i zero odzewu.

#453 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 25 wrze艣nia 2010 - 13:19

To co mam 偶膮da膰 jak jutro p贸jde do Ery ? Podpowie mi ktos ?

#454 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 post贸w
  • Sk膮dTarczyn

Napisano 26 wrze艣nia 2010 - 13:38

Dostaniesz 3g , nie mog膮 da膰 ci lepszego modelu za starszy , to tak jakby przestali produkowa膰 ip 3gs i dawali 4 , bezsens , na pewno dostaniesz taki model jaki oddajesz :)

---------- Wpis dodano o 14:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:31 ----------

To co mam 偶膮da膰 jak jutro p贸jde do Ery ? Podpowie mi ktos ?

Gdy oddawa艂e艣 swojego iPhone , bynajmniej ja tak zrobi艂em , zaznaczy艂em jasno i偶 nie interesuje mnie 偶adna naprawa tylko wymiana egzemplarza jako niezgodno艣膰 towaru z umow膮 , telefon mam na firm臋 lecz zaznaczona zosta艂o i偶 zosta艂 zakupiony przez osob臋 nie powi膮zana z jakim kolwiek przedsi臋biorstwem .
Min臋艂o 10 dni od oddania telefonu gdy na stronie regenersis zauwa偶ylem status WYDANY , tak wi臋c zadzwoni艂em do orange i spyta艂em si臋 czy telefon jest ju偶 do odebrania , pani mi uprzejmie powiedzia艂a , 偶e TAK, tak wi臋c w pi膮tek 24 wrze艣nia 2010 pojechalem odebra膰 telefon , pani poprosi艂a o dokument reklamacji , po czym zosta艂 mi wydany nowy iPhone 3gs 16gb , taki model jaki oddawa艂em , przyczyn膮 by艂o 8 bia艂ych pixeli .
Ot贸偶 otrzymany nowy telefon jest w stanie idealnym , zero rys , zero szparek i prze艣wit贸w itp , nie ma 偶贸艂tego ekranu , jedyna wada to 1 bia艂y pixel kt贸ry te偶 ju偶 podchodzi pod gwarancj臋 , ale poczekam jeszcze troch臋 z reklamacj膮 :D

#455 patrick1989

patrick1989
  • 495 post贸w

Napisano 26 wrze艣nia 2010 - 19:09

Poczekasz, a pozniej dostaniesz gorszy, a niestety bedzie po gwarancji i ... szukaj wiatru w polu :D

#456 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 28 wrze艣nia 2010 - 15:01

jak to jest ? 14 dni od oddania sprz臋tu maj膮 czas aby ustosunkowac sie do naszej reklamacji czy 14 dni roboczych ?

#457 Tzebool

Tzebool
  • 36 post贸w
  • Sk膮dD臋bica

Napisano 29 wrze艣nia 2010 - 16:50

W艂a艣nie wr贸ci艂 do mnie iPhone 3G z gwarancji. Po 2 tygodniach dosta艂em n贸weczk臋:) 呕adnych wad. A tak si臋 ba艂em Regenersis...

#458 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 29 wrze艣nia 2010 - 21:36

ja juz czekam 17 dni ... i nic ... 0 odpowiedzi , zero wszystkiego :(

#459 pitergg

pitergg
  • 43 post贸w

Napisano 29 wrze艣nia 2010 - 22:00

ja juz czekam 17 dni ... i nic ... 0 odpowiedzi , zero wszystkiego :(

Zadzwo艅 do serwisu, ja kiedy艣 czeka艂em 2 miesi膮ce na napraw臋 telefonu... :/

#460 patrick1989

patrick1989
  • 495 post贸w

Napisano 29 wrze艣nia 2010 - 22:41

Ja bym czekal, gdyby nie interwencja w salonie ERY. Je艣li oddawa艂e艣 do salonu to tam id藕 :D Do mnie telefon dotar艂 w ten sam dzie艅, w kt贸rym poszed艂em, a po telefonie do Regenersis okaza艂o, si臋 偶e go nie maj膮 w systemie, cho膰 wr贸ci艂 z karteczk膮 od nich... Maj膮 niez艂y ba艂agan.

#461 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 30 wrze艣nia 2010 - 13:37

poczekam do jutra , dzisiaj mija 14 dzien roboczy i jesli do dzisiaj sie ze mna nie skontaktuja to musza mi naprawic telefon za darmo jesli nawet uznaja go za zalany bo w "Ustawie o szczegolnych warunkach sprzedazy" pisze tak : "3. Je偶eli sprzedawca, kt贸ry otrzyma艂 od kupuj膮cego 偶膮danie okre艣lone w ust. 1, nie ustosunkowa艂 si臋 do tego 偶膮dania w terminie 14 dni, uwa偶a si臋, 偶e uzna艂 je za uzasadnione." Czyli moje zgloszenie reklamacyjne zosta艂o pozytywnie rozpatrzone i musza go naprawic :)

#462 Adam1

Adam1
  • 57 post贸w
  • Sk膮dSosnowiec

Napisano 01 pa藕dziernika 2010 - 21:20

A ja mam takie pytanie. Mam iPhona 3GS kupionego w marcu tego roku, obchodzi艂em si臋 z nim jak z jajkiem a tu nagle kilka dni temu pojawi艂o mi si臋 takie p臋kni臋cie:

Posted Image

Na dodatek na jasnym tle jeden pixel 艣wieci mi na czerowno/r贸偶owo. My艣licie, 偶e jest sens wysy艂a膰 telefon z takimi wadami ?

#463 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 post贸w
  • Sk膮dTarczyn

Napisano 03 pa藕dziernika 2010 - 19:00

Ja odda艂em swojego bo mi si臋 ty艂 po艣ciera艂 , a mia艂em 8 pixeli ma艂ych bia艂ych widocznych tylko gdy da艂em na maxa jasno艣膰 , dosta艂em nowy , ma 1 pixela i lekko dziwnie starty ekran tak 偶e uszczelka odchodzi delikatnie , i znowu musz臋 jecha膰 i oddawa膰 , ale to za miesi膮c , niech si臋 troch臋 porysuje :D

#464 dest

dest
  • 6 post贸w

Napisano 03 pa藕dziernika 2010 - 21:27

hej a ja mam takie pytanie czy kto艣 oddawa艂 do serwisu tel z rozszczelniona obudowa? niedawno zauwa偶y艂em ze m贸j iphone ma szpark臋 miedzy czar膮 obudow膮 a srebrn膮 ramk膮 na d艂ugo艣ci od g艂o艣nika albo mikrofonu a偶 po guziki zg艂a艣niaj膮ce. telefon nigdy nie upad艂 i nie ma na obudowie 偶adnych 艣lad贸w od uderzenia itp. po tematach na forum boje si臋 go odda膰 do regenersis. a kolejna sprawa to telefon od samego pocz膮tku mi si臋 od czasu do czaru resetowa艂 gdy by艂 pod艂膮czony do 艂adowarki. nie wiem czy to te偶 zg艂asza膰 czy tylko ta obudow臋 i czy odda膰 go do ery czy zawie艣膰 osobi艣cie do serwisu?

#465 Sokoov

Sokoov
  • 4 post贸w

Napisano 04 pa藕dziernika 2010 - 16:40

Ile maj膮 gwarancji s艂uchawki Apple In-Ear z pilotem? Czy je艣li mi trzeszcz膮 mog臋 je odes艂a膰 na gwarancj臋?

#466 grzybek092

grzybek092
  • 12 post贸w

Napisano 04 pa藕dziernika 2010 - 20:20

Ja opisze swoja sytuacje z przed trzech miesi臋cy, a w艂a艣ciwie od samego pocz膮tku u偶ytkowania, czyli od sylwestra.
Pocz膮tkowo obchodzi艂em si臋 z IPhone jak z jajkiem, polerowa艂em szybk臋 i tyln膮 cz臋艣膰 obudowy, pierwsze co mnie dosy膰 wkurzy艂o by艂o p臋kni臋cie obudowy przy wej艣ciu s艂uchawkowym. P臋kni臋cie 艂膮czy艂o metalow膮 ramk臋 ze srebrnym wej艣ciem na s艂uchawki. Tydzie艅 p贸藕niej mo偶e dwa tygodnie p贸藕niej, lakier zszed艂 z plastiku przy g艂o艣niku, ubytek lakieru r贸wnie偶 艂膮czy艂 metalow膮 ramk臋 z do艂kiem na g艂o艣niczek. Troch臋 p贸藕niej obudowa p臋k艂a z boku telefonu r贸wnolegle do metalowej ramki, dodam 偶e do tego czasu m贸j IP ani razu nie mia艂 kontaktu z pod艂og膮. Poczyta艂em troch臋 o Regenersis, dowiedzia艂em si臋 偶e to oszu艣ci, 偶e zalewaj膮 telefony, 偶e pracuj膮 tam studenci kt贸rzy podmieniaj膮 ekrany dotykowe na jakie艣 gorszej jako艣ci. Szczerze m贸wi膮c tylko to mnie powstrzymywa艂o od oddania telefonu do serwisu. min臋艂o z p贸艂 roku i pojawi艂y si臋 problemy z internetem. Nie dzia艂a艂o mi po艂膮czenie internetowe przez 3G(WIFI dzia艂a艂o), to ju偶 by艂 szczerze m贸wi膮c powa偶ny defekt, IP bez normalnie dzia艂aj膮cego internetu by艂 bezwarto艣ciowy. Dodatkowo dosz艂o do tego uszkodzenie sterowania pilotem przez s艂uchawki(uszkodzenie by艂o w telefonie nie w s艂uchawkach) i kurz pod szybk膮, co za tym idzie rozszczelnienie obudowy.
Zdecydowa艂em si臋 na oddanie IP. Poszed艂em do salonu, wszystko 艂adnie, pi臋knie, Pan w obs艂udze powiedzia艂, 偶e nie mam si臋 co obawia膰, reklamacje z IPhone`ami jak do tej przebiega艂y bez problem贸w, i 偶e nic mu o konfliktach z Regenrsis nie wiadomo. Odda艂em telefon ze s艂uchawkami(s艂uchawki by艂y w ci臋偶kim stanie). Po 7 dniach dosta艂em sms-a z informacj膮, 偶e czeka na mnie nowy IP. Przyjecha艂em podpisa艂em, odebra艂em, wszystko OK, Regenersis mi nie zala艂o. Tyle o Regenersis z mojej strony.:)

Aha, zapomnia艂em doda膰, a propo..

A ja mam takie pytanie. Mam iPhona 3GS kupionego w marcu tego roku, obchodzi艂em si臋 z nim jak z jajkiem a tu nagle kilka dni temu pojawi艂o mi si臋 takie p臋kni臋cie:

[URL=http://img651.imageshack.us/i/zdjcie0350n.jpg/]Posted Image[/URL]

Na dodatek na jasnym tle jeden pixel 艣wieci mi na czerowno/r贸偶owo. My艣licie, 偶e jest sens wysy艂a膰 telefon z takimi wadami ?

po tym p贸艂 roku posiadania IP dosz艂o p臋kni臋cie obudowy przy wej艣ciu na 艂adowanie na d艂ugo艣膰 1 cm. Tak z niczego sobie p臋k艂o, rano wstaje, patrz臋 p臋kni臋cie i bez 偶adnych problem贸w wymienili. To p臋kni臋cie na Twoim zdj臋ciu to piku艣.:)

#467 Adam1

Adam1
  • 57 post贸w
  • Sk膮dSosnowiec

Napisano 04 pa藕dziernika 2010 - 21:55

tak, wiem 偶e to piku艣 :) Jednak wyda艂em na ten telefon tyle kasy, 偶e zdecyduj臋 si臋 odda膰 go na gwarancje. Do tego wszystkiego dosz艂o mi dok艂adnie to co Tobie - nie dzia艂a mi internet po 3G, spada zasi臋g i prze艂膮cza na Edge. Dzi臋ki za odp.

#468 Mikeman

Mikeman
  • 82 post贸w

Napisano 05 pa藕dziernika 2010 - 10:58

poczekam do jutra , dzisiaj mija 14 dzien roboczy i jesli do dzisiaj sie ze mna nie skontaktuja to musza mi naprawic telefon za darmo jesli nawet uznaja go za zalany bo w "Ustawie o szczegolnych warunkach sprzedazy" pisze tak :

"3. Je偶eli sprzedawca, kt贸ry otrzyma艂 od kupuj膮cego 偶膮danie okre艣lone w ust. 1, nie
ustosunkowa艂 si臋 do tego 偶膮dania w terminie 14 dni, uwa偶a si臋, 偶e uzna艂 je za
uzasadnione."

Czyli moje zgloszenie reklamacyjne zosta艂o pozytywnie rozpatrzone i musza go naprawic :)

Niestety musz臋 Cie zmartwi膰. Zacytowany ust臋p odnosi si臋 do r臋kojmi SPRZEDAWCY, a nie gwarancji producenta. Je艣li odda艂by艣 do SPRZEDAWCY (era,orange,apple poland) i trzymali go ponad dwa tygodnie to rzeczywi艣cie- musz膮 go naprawi膰, bo jest uzasadnione. Ale serwisy producenta realizuj膮 gwarancj臋 producenta, a jej warunki s膮 opisane w ksi膮偶eczce gwarancja i oddaj膮c na gwarancj臋 si臋 na nie zgadzasz.

#469 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 05 pa藕dziernika 2010 - 14:40

ja oddalem do r臋kojmi sprzedawcy poniewaz telefon mam 1 rok 3 miesiace i gwarancja producenta juz minela :) oddalem go do sprzedawcy :)

#470 Adam1

Adam1
  • 57 post贸w
  • Sk膮dSosnowiec

Napisano 05 pa藕dziernika 2010 - 18:19

mam jeszcze takie pytanie: telefon kupi艂em na allegro i dosta艂em sam paragon (orange). Czy to wystarczy dla regenersis?

#471 mAsHER

mAsHER
  • 210 post贸w
  • Sk膮dBytom

Napisano 06 pa藕dziernika 2010 - 13:18

mi sie wydaje ze wystarczy :)

#472 goodboy25

goodboy25
  • 4聽354 post贸w
  • Sk膮dWaWa

Napisano 06 pa藕dziernika 2010 - 13:45

tak, wiem 偶e to piku艣 :) Jednak wyda艂em na ten telefon tyle kasy, 偶e zdecyduj臋 si臋 odda膰 go na gwarancje. Do tego wszystkiego dosz艂o mi dok艂adnie to co Tobie - nie dzia艂a mi internet po 3G, spada zasi臋g i prze艂膮cza na Edge. Dzi臋ki za odp.

Ja bym wola艂 telefon sk艂adany w fabryce z takim lekkim pikusiem, ni偶 refurba robionego w Europie, a wierz mi, 偶e rzadko refurby wychodz膮 tak dobrze z艂o偶one i bez defect贸w jak fabryczne n贸wki z Chin. Ale jak to m贸wi膮, wyb贸r nale偶y do Ciebie :) No, chyba, 偶e Ci na tak膮 sam膮 n贸wk臋 wymieni膮.

#473 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 06 pa藕dziernika 2010 - 16:34

kurde no i cos przeciaga im sie oddalem 20.09, na reg....pl jest od 24 zadzwonie do ery pospieszyc, ale co mam powiedziec dokladnie

#474 lewy

lewy
  • 1聽034 post贸w
  • Sk膮dM谩laga

Napisano 06 pa藕dziernika 2010 - 18:44

Je偶eli poszed艂bym do Ery, z moim iPhonem 4, 29.09 dzie艅 zakupu, to wymieniliby od r臋ki na nowy, czy wysy艂ka? Pytam jakby co艣 by艂o nie tak, by膰 mo偶e jest co艣 nie tak z wy艣wietlaczem, o czym pisa艂em w jedynym za艂o偶onym przeze mnie temacie.

#475 MurcieFan

MurcieFan
  • 1聽415 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 07 pa藕dziernika 2010 - 14:52

nie wymienia od reki wysla do serwisu

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych