Naprawa gwarancyjna - Regenersis
Napisano 24 września 2010 - 20:33
Napisano 24 września 2010 - 22:01
A teraz 3G wymieniaja na 3G czy 3GS? Bo 3G chyba juz nie robia?
właśnie jak to jest ? 3G na 3G czy 3GS ?
Powiedzcie mi co robic , bo w niedziele mijają 2 tygodnie od kiedy oddałem ipka do Ery i zero odzewu.
Napisano 25 września 2010 - 13:19
Napisano 26 września 2010 - 13:38
---------- Wpis dodano o 14:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:31 ----------
To co mam żądać jak jutro pójde do Ery ? Podpowie mi ktos ?
Gdy oddawałeś swojego iPhone , bynajmniej ja tak zrobiłem , zaznaczyłem jasno iż nie interesuje mnie żadna naprawa tylko wymiana egzemplarza jako niezgodność towaru z umową , telefon mam na firmę lecz zaznaczona zostało iż został zakupiony przez osobę nie powiązana z jakim kolwiek przedsiębiorstwem .
Minęło 10 dni od oddania telefonu gdy na stronie regenersis zauważylem status WYDANY , tak więc zadzwoniłem do orange i spytałem się czy telefon jest już do odebrania , pani mi uprzejmie powiedziała , że TAK, tak więc w piątek 24 września 2010 pojechalem odebrać telefon , pani poprosiła o dokument reklamacji , po czym został mi wydany nowy iPhone 3gs 16gb , taki model jaki oddawałem , przyczyną było 8 białych pixeli .
Otóż otrzymany nowy telefon jest w stanie idealnym , zero rys , zero szparek i prześwitów itp , nie ma żółtego ekranu , jedyna wada to 1 biały pixel który też już podchodzi pod gwarancję , ale poczekam jeszcze trochę z reklamacją
Napisano 26 września 2010 - 19:09
Napisano 28 września 2010 - 15:01
Napisano 29 września 2010 - 16:50
Napisano 29 września 2010 - 21:36
Napisano 29 września 2010 - 22:00
Zadzwoń do serwisu, ja kiedyś czekałem 2 miesiące na naprawę telefonu... :/ja juz czekam 17 dni ... i nic ... 0 odpowiedzi , zero wszystkiego
Napisano 29 września 2010 - 22:41
Napisano 30 września 2010 - 13:37
Napisano 01 października 2010 - 21:20
Na dodatek na jasnym tle jeden pixel świeci mi na czerowno/różowo. Myślicie, że jest sens wysyłać telefon z takimi wadami ?
Napisano 03 października 2010 - 19:00
Napisano 03 października 2010 - 21:27
Napisano 04 października 2010 - 16:40
Napisano 04 października 2010 - 20:20
Początkowo obchodziłem się z IPhone jak z jajkiem, polerowałem szybkę i tylną część obudowy, pierwsze co mnie dosyć wkurzyło było pęknięcie obudowy przy wejściu słuchawkowym. Pęknięcie łączyło metalową ramkę ze srebrnym wejściem na słuchawki. Tydzień później może dwa tygodnie później, lakier zszedł z plastiku przy głośniku, ubytek lakieru również łączył metalową ramkę z dołkiem na głośniczek. Trochę później obudowa pękła z boku telefonu równolegle do metalowej ramki, dodam że do tego czasu mój IP ani razu nie miał kontaktu z podłogą. Poczytałem trochę o Regenersis, dowiedziałem się że to oszuści, że zalewają telefony, że pracują tam studenci którzy podmieniają ekrany dotykowe na jakieś gorszej jakości. Szczerze mówiąc tylko to mnie powstrzymywało od oddania telefonu do serwisu. minęło z pół roku i pojawiły się problemy z internetem. Nie działało mi połączenie internetowe przez 3G(WIFI działało), to już był szczerze mówiąc poważny defekt, IP bez normalnie działającego internetu był bezwartościowy. Dodatkowo doszło do tego uszkodzenie sterowania pilotem przez słuchawki(uszkodzenie było w telefonie nie w słuchawkach) i kurz pod szybką, co za tym idzie rozszczelnienie obudowy.
Zdecydowałem się na oddanie IP. Poszedłem do salonu, wszystko ładnie, pięknie, Pan w obsłudze powiedział, że nie mam się co obawiać, reklamacje z IPhone`ami jak do tej przebiegały bez problemów, i że nic mu o konfliktach z Regenrsis nie wiadomo. Oddałem telefon ze słuchawkami(słuchawki były w ciężkim stanie). Po 7 dniach dostałem sms-a z informacją, że czeka na mnie nowy IP. Przyjechałem podpisałem, odebrałem, wszystko OK, Regenersis mi nie zalało. Tyle o Regenersis z mojej strony.
Aha, zapomniałem dodać, a propo..
A ja mam takie pytanie. Mam iPhona 3GS kupionego w marcu tego roku, obchodziłem się z nim jak z jajkiem a tu nagle kilka dni temu pojawiło mi się takie pęknięcie:
[URL=http://img651.imageshack.us/i/zdjcie0350n.jpg/][/URL]
Na dodatek na jasnym tle jeden pixel świeci mi na czerowno/różowo. Myślicie, że jest sens wysyłać telefon z takimi wadami ?
po tym pół roku posiadania IP doszło pęknięcie obudowy przy wejściu na ładowanie na długość 1 cm. Tak z niczego sobie pękło, rano wstaje, patrzę pęknięcie i bez żadnych problemów wymienili. To pęknięcie na Twoim zdjęciu to pikuś.
Napisano 04 października 2010 - 21:55
Napisano 05 października 2010 - 10:58
Niestety muszę Cie zmartwić. Zacytowany ustęp odnosi się do rękojmi SPRZEDAWCY, a nie gwarancji producenta. Jeśli oddałbyś do SPRZEDAWCY (era,orange,apple poland) i trzymali go ponad dwa tygodnie to rzeczywiście- muszą go naprawić, bo jest uzasadnione. Ale serwisy producenta realizują gwarancję producenta, a jej warunki są opisane w książeczce gwarancja i oddając na gwarancję się na nie zgadzasz.poczekam do jutra , dzisiaj mija 14 dzien roboczy i jesli do dzisiaj sie ze mna nie skontaktuja to musza mi naprawic telefon za darmo jesli nawet uznaja go za zalany bo w "Ustawie o szczegolnych warunkach sprzedazy" pisze tak :
"3. Jeżeli sprzedawca, który otrzymał od kupującego żądanie określone w ust. 1, nie
ustosunkował się do tego żądania w terminie 14 dni, uważa się, że uznał je za
uzasadnione."
Czyli moje zgloszenie reklamacyjne zostało pozytywnie rozpatrzone i musza go naprawic
Napisano 05 października 2010 - 14:40
Napisano 05 października 2010 - 18:19
Napisano 06 października 2010 - 13:18
Napisano 06 października 2010 - 13:45
Ja bym wolał telefon składany w fabryce z takim lekkim pikusiem, niż refurba robionego w Europie, a wierz mi, że rzadko refurby wychodzą tak dobrze złożone i bez defectów jak fabryczne nówki z Chin. Ale jak to mówią, wybór należy do Ciebie No, chyba, że Ci na taką samą nówkę wymienią.tak, wiem że to pikuś Jednak wydałem na ten telefon tyle kasy, że zdecyduję się oddać go na gwarancje. Do tego wszystkiego doszło mi dokładnie to co Tobie - nie działa mi internet po 3G, spada zasięg i przełącza na Edge. Dzięki za odp.
Napisano 06 października 2010 - 16:34
Napisano 06 października 2010 - 18:44
Napisano 07 października 2010 - 14:52
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych