Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store
Napisano 22 lipca 2010 - 18:24
Napisano 23 lipca 2010 - 20:24
Napisano 24 lipca 2010 - 16:27
Napisano 24 lipca 2010 - 16:46
Napisano 24 lipca 2010 - 17:23
Napisano 24 lipca 2010 - 19:52
Napisano 24 lipca 2010 - 20:17
Napisano 24 lipca 2010 - 22:39
Napisano 25 lipca 2010 - 07:18
Napisano 25 lipca 2010 - 09:10
Napisano 25 lipca 2010 - 09:27
Napisano 25 lipca 2010 - 10:28
to pewnie zauważyłeś, że wyłączanie Skype'a nie jest związane z brakiem zasobów pamięci, związane jest z utratą stabilności połączenia internetowego i wina leży po stronie samej aplikacji, która ma problem z ponownym połączeniem.
Tak wlasnie to zauwazylem i tym bardziej nie rozumiem Twojego najazdu na "prorokow z Cupertino" ani prawdziwego guru.
O co Ci chodzi bo ja nie pojmuje co Twoj problem ma wspolnego ze Skypem i tym, ze jest to bardzo slaba aplikacja? Po co w ogole wrzuta z Apple, mimo ze nie ma to nic do rzeczy?
No i z tego co slyszalem to system wyrzuca aplikacje samoistnie w sytuacji ryzyka utraty stabilnosci. Akurat tutaj chetnie bym poczytal sensowny elaborat. Przyznaje ze opieram sie na zaslyszanym i nie znam sie niestety, stad bardzo by mnie ucieszylo wejscie w szczegoly.
Napisano 25 lipca 2010 - 10:51
Napisano 25 lipca 2010 - 11:47
Napisano 25 lipca 2010 - 12:20
Napisano 25 lipca 2010 - 12:33
Mój tzw. najazd wynikał tylko i wyłącznie z tego, że uważasz pomysł zamykania aplikacji nagle i bez ostrzeżenia za dobry. A nie jest on dobry! Poza tym nie jest on prawdą, a ty widać należysz do typu osób broniących Apple za wszelką cenę. Nieważne jest to mało istotne.
Zaglądnij sobie do dokumentacji iOS i tam znajdziesz dokładne informacje na temat w jaki sposób działają aplikacje w tle, a także, które aplikacje dopuszczone są do tzw. działania ciągłego, a które są i będą zamykane.
Zabieranie głosu w dyskusji na podstawie zasłyszanych opinii jest trochę niepoważne.
Pozdrawiam i uważam dyskusję za zamkniętą (przynajmniej z mojej strony.
Skoro koniec z Twojej strony to sobie pozwole miec ostatnie zdanie.
Dla mnie szczytem glupoty jest czepianie sie Apple dla czepiania sie, niezaleznie czy ku temu sa argumenty czy nie. Jak nie pasuje to polecam Skype na Androidzie i jego genialnym multitaskingu LOL.
Zagladnalem sobie do dokumentacji i wlasnie tak jest ze aplikacja w tle, ktora nie egzekwuje kodu jest wylaczana, gdy nie starcza pamieci, wiec dla mnie to wina programisty, ze nie ma mechanizmu, ktory zabezpiecza uzytkownika. Ewentualny Push idealnie obsluguje u konkurencji sytuacje takie z jakimi Skype sobie nie radzii. Tam jakos system Apple im nie przeszkadza.
Skype wystarczylby message, ze nastapilo rozlaczenie, i uzytkownik wiedzialby ze aplikacja prawdopodobnie zostanie przez iOs4 zatluczona.
Na koniec dyskusji jeszcze pytanie retoryczne (bo wiem ze i tak sensownej odpowiedzi nie bedzie, widac od paru postow) od kiedy wina Apple jest to ze projektant/koder aplikacji nie umie jej zrobic dobrze? I co do tego maja Twoje uwagi do Guru i prorokow?
Napisano 25 lipca 2010 - 13:27
Napisano 25 lipca 2010 - 14:57
Skype powinien posiadać funkcję powiadomień (push notifications).
Aktualne "przebywanie w tle" ułatwia jedynie tzw. fast app switching.
Ale nikt jeszcze tutaj na to oczywiście nie wpadł. Pisałem o tym w innym wątku o aktualizacji Skype, jak powinien on działać, ale z nie wiadomych powodów zostałem skrytykowany przez pewnego "znawcę" platformy iOS jakobym "nie wiedział co to multitasking i jak on działa".
Napisano 26 lipca 2010 - 07:22
Na Androida nie ma Skype.
No cos Ty
Jak myslisz co oznaczalo 'LOL'?
@Push - bebnie o tym w kazdym poscie. Wszedzie nie moge sie nadziwic ze programisci Skype nie potrafia dobrze zrobic swojej aplikacji i konkurencja gasi ich na kazdym kroku.
Jedyne co potrafia to przyblokowac konkurencje.
No ale musze oddac im jedno. Jakosc rozmowy przez Skype zawsze jest bardzo wysoka.
Napisano 26 lipca 2010 - 08:01
Napisano 26 lipca 2010 - 08:10
Napisano 26 lipca 2010 - 08:48
@horyzont: Sorry ale glupie argumenty sa glupie.
Przeczytalbys moje wczesniejsze posty to wiedzialbys, ze taka aplikacja jak Fring jakos nie miala problemu w tym bym widzial swoja kochana corusie z dowolnego lotniska na swiecie, jak siedzi przed komputerkiem i "rozmawia" ze mna i reaguje na to co mowie. Nagrywanie filmikow - moze ciezko w to uwierzyc - to nie to samo.
Nie wiem czy Apple blokuje. Fring nie na Apple narzeka, tylko na Skype, ktore wycielo im numer blokujac wejscie na Skype. Fring to Fring wideokonferencje masz i jakos Apple nie blokuje.
Poza tym jak mozna porownywac programistow Nimbuzza z programistami wywodzacymi sie z:
No w sumie mozna. Nimbuzz ma push, multitasking od paru tygodni i kilka(nascie) protokolow wspomaganych. Zaloze sie ze videokonferencje tez bedzie mial szybciej.
Moja córka natomiast nie chce ze mną rozmawiać przez skypa jesli mnie nie widzi
ale do rzeczy....po co komu jedno kierunkowa video konferencja ? Ty widzisz...Ciebie nie widzą ? Dla mnie jest to totalnie bezsensu. No ale gust jest jak ch..j - jeden i swój.
---------- Wpis dodano o 09:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:47 ----------
co z tego ze skype wspiera multitasking skoro iphone i tak go zamknie po jakims czasie zeby uwolnic pamiec? a wtedy polaczenie z serwerem zostanie oczywiscie przerwane.
jakie ograniczenia? przeciez kamera z przodu jest. jak juz jest to wypadaloby ja wykorzystac w skypie. jesli 3G nie wyrabia to wiekszosc i tak ma w domu wifi.
Przeczytaj dokładnie. Kamera z przodu jest w 4ce, i o to mi chodziło.
Btw...Wideo Konferencja w 4ce działa tylko pomiędzy iPhonami.
Napisano 26 lipca 2010 - 10:20
Btw...Wideo Konferencja w 4ce działa tylko pomiędzy iPhonami.
mowisz o facetime? ale to jest raczej ograniczenie softwarowe a nie sprzetowe.
Napisano 26 lipca 2010 - 10:36
mowisz o facetime? ale to jest raczej ograniczenie softwarowe a nie sprzetowe.
Wiem.
Pytanie tylko czy Apple udostępni dla "innych" tę możliwość czy będzie "jedyna słuszna droga".
Napisano 26 lipca 2010 - 10:57
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych