Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
476 odpowiedzi w tym temacie

#376 Tomek.101

Tomek.101
  • 175 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2010 - 17:39

Przecież w iPod touch 4g jest FaceTime po co Ci Skype? :)

#377 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 18:09

No tak ale moi znajomi nie mają Ipod'a ani Iphon'a ani Macbooka ;/ I jak to Skype nie ma wideo rozmów ?!?

#378 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2010 - 19:17

Polecam Yahoo! Messenger - Chat, Instant message, SMS, Video Call, PC Calls. Sprawdzony i działa video call.

Zernat - no tak, Skype nie ma wideo rozmów; tylko się nie oburzaj zbytnio i nie rzuć ipodem o ścianę :P
Czytaj dokładniej opis aplikacji, z której zamierzasz skorzystać. Już wiele razy poruszany był ten temat na forum poza tym.
POzdrawiam

#379 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 19:32

Zestresowałem się :D

A czy tym Yahoo Messagerem pogadam z VIDEO (xD) z kimś kto ma Skype ? I czy jeżeli jest to Ipod to czy wyślę SmS'a ?

#380 tomik1122

tomik1122
  • 39 postów
  • SkądSzczytno, PL

Napisano 05 grudnia 2010 - 19:41

Jeżeli w opisie jest napisane "Video Calls" to znaczy, że TAK, pogadasz sobie i będzicie się nawzajem widzieć.

#381 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 19:50

No tak, ale druga osoba również musi mieć tego Yahho Messagera albo Windows Live ;/

#382 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 grudnia 2010 - 08:24

Dzisiejsza aktualizacja Skype wprowadziła wideorozmowy :D Sprawdziłem. Działa doskonale zarówno po Wi-Fi jak i po 3G. Nie jest może tak efektowne jak FaceTime i jakością obrazka może trochę odbiega, ale działa szybko i nie trzeba godzinami czekać na łączenie jak w przypadku FT. Nareszcie Skype w pełni funkcjonalny. Brawo!

#383 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:15

Skype teraz jest znacznie lepszy od gownianego FaceTima. FaceTime wg mnie odchodzi do lamusa.

#384 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:29

Działa. Bomba!

#385 rafer666

rafer666
  • 187 postów
  • SkądToruń

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:43

Na FT nie możesz widzieć się z każdym, tylko iP i mac (do tego niektóre) i po wifi - słabizna. Skype działa spoko, na to czekałem. Orientuje się ktoś z was jak wygląda sytuacja z opłatami? Po uruchomieniu Skype otrzymałem info, że jest możliwość prowadzenia rozmów po 3G, ale mogą wystąpić dodatkowe opłaty. Niestety nie napisali już gdzie to można sprawdzić.

#386 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:46

Dodatkowe opłaty to koszty które możesz ponieść u operatora komórkowego za przesył danych. Wstępnie sprawdziłem i około 30-40 sekund wideorozmowy zabrało mi z pakietu około 4MB ale to DUUUUŻE przybliżenie.

#387 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 grudnia 2010 - 10:28

Nareszcie wideo w Skype;) Co prawda Yahoo messenger działa swietnie, tylko niewiele osób z niego korzysta i to był największy problem. A Skype co innego. Super :)

#388 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 30 grudnia 2010 - 10:48

Przetestowałem. Jakość słaba, ale i tak fajnie, że wreszcie to dodali.

#389 weder95

weder95
  • 76 postów
  • SkądŻory

Napisano 30 grudnia 2010 - 11:32

W spisie zmian pisze, że videorozmowy obsługują również iPhone 3GS, tego się szczerze mówiąc nie spodziewałem.

#390 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 30 grudnia 2010 - 14:19

Miło,że dodali wideo rozmowy,ale jakoś niestety nie powala,ale dobrze,że jest.

#391 oldrhodesian

oldrhodesian
  • 3 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 21:39

Może ktoś wie dlaczego widzę siebie zamiast rozmówcy? Rozmówca widzi mnie przez kamerę. Winna jest po mojej stronie czy drugiej strony?

#392 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 grudnia 2010 - 23:22

Poproś rozmówcę, żeby w trakcie połączenia włączył wideo. Skype ma w ustawieniach czy automatycznie uruchamiać wideo czy dopiero na żądanie.

#393 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 04 stycznia 2011 - 13:06

Co do video - mogliby trochę poprawic jakośc, bo to faktycznie nie wygląda najlepiej nawet po lokalnym wifi no i przydałaby się możliwośc korekcji balansu bieli poprzez dotkniecie ekranu, bo sztywne ustawienie produkuje żótaczkę rozmawiających przy słabym świetle ( chyba, że to jest a po prostu ja jestem niekumaty). Taka uwaga poboczna co do pusha i Skype - - tego nigdy nie będzie, chyba że jako płatna opcja , bo kolesie od skype'a mają po prostu płatną usługę przekazywania połączeń na telefony komórkowe i nie zrezygnują z kasy, tylko dlatego bo użytkownicy chcieliby tego pusha. Dla mnie podejście Skype'a do klienta to tak jak najgorszy monopol mający w dupie czego potrzebują klienci. Video rozmowy - ile to trwało? A konferencje na desktopach ? A konferencje wideo? Skype to zastygły moloch, z zerową wręcz innowacyjnością. (To jak gg w polsce, kupa ludzi tego używa mimo, że rozwiązania konkurencji są dużo ciekawsze - no ale miliony much nie mogą się mylić.)

#394 Andmat

Andmat
  • 30 postów
  • SkądŁódz

Napisano 04 lutego 2011 - 21:33

Mnie wideorozmowy do szczęścia sa nie za bardzo potrzebne. Borykam się natomiast z innym problemem.Podczas połączenia pokazuje się komunikat o zbyt małej prędkości łącza..(lub coś w tym stylu) Co dziwne bo po wifi safari i cała reszta hula aż miło ( łącze ok 2Mb). Żeby było śmiesznie to ja rozmówcę słyszą a on mnie niestety nie. A na dodatek dzwonię skype out czyli za kasę. Nie wiem co jest grane. Fakt ,że 3G u mnie praktycznie nie ma ale mam nadzieję ,że to nie ma wpływu. Macie jakieś pomysły? A tak ogólnie opcji konfiguracji skypa jest tyle,że normalnie SZOK!!. Na dobrą sprawę nie wiem czy łączę się po wifi czy 3G czy może jeszcze jakoś inaczej...

#395 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 22:35

Od paru dni mam iP4 poprzednio na 3GS wideorozmowy dzialaly mi pomiedzy moim 3GS a PC z Windowsem, teraz w kontaktach na iP nie ma widoku kamerki nawet jesli ktos ja posiada na kompie-dodat ze na iP jak i na PC skype w najnowszej wersji. Moze ktos to zweryfikowac?

#396 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 20 lutego 2011 - 09:17

Potwierdzam , w starszej wersji Skype mi działało ale po update już nie mam ikony kamery i nie mogę wykonywać połączeń video. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

#397 Andmat

Andmat
  • 30 postów
  • SkądŁódz

Napisano 20 lutego 2011 - 09:32

A macie jakąś rade na kiepską jakość połączenia.? Tak jak pisałem wyżej.....

#398 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 20 lutego 2011 - 10:02

A działa u ciebie video rozmowa? Masz ikonę kamery na liście kontaktów? Ma ktoś może gdzieś starszą wersję skype aby przetestować IP4?

#399 Andmat

Andmat
  • 30 postów
  • SkądŁódz

Napisano 20 lutego 2011 - 10:15

Jak wejdę w jakiś kontakt to mam tak: po lewej rozmowa po prawej wideo rozmowa, poniżej po lewej czat i SMS po prawej.. Nie próbowałem wideo rozmów bo, jak pisałem priorytetem jest dla mnie normalna rozmowa, która de facto nie za bardzo działa w związku "ze słabą przepustowością sieci " co jest mało prawdopodobne......

#400 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 20 lutego 2011 - 10:21

Dołączona grafika
Nie mam nigdzie video kamerki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych