Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
476 odpowiedzi w tym temacie

#351 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lipca 2010 - 19:16

Uruchomiłem Skype dziś rano i zostawiłem w pamięci - co jakiś czas sprawdzałem tylko w MemoryInfo czy proces dalej działa w tle (nawet nie uruchamiałem samego Skype'a coby przypadkiem go nie wznowić gdyby sam się wyłączył). Działa do tej pory - razem z BeejiveIM, Twitterem, Byline, iFiles i kilkoma systemowymi aplikacjami. Zostawiam go jeszcze - zobaczę czy rano dalej będzie aktywny. // iPhone 3GS, iOS 4.0.1

#352 sofer

sofer
  • 116 postów
  • SkądStąd

Napisano 04 sierpnia 2010 - 19:02

W końcu pojawił się update MobileSubstrate i Skype chodzi na iP z JB bez problemów.

#353 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 19 września 2010 - 21:55

problem ze skype gdy rozmawiałem z kimś, dźwięk był za cichy, mimo max głośności, przez co bardzo cicho słyszałem drugą osobę, na PC z tą samą osobą wszystko jest ok, da się coś z tym zrobić?

#354 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 20 września 2010 - 08:19

Podgłośnić mikrofon na PC? Jeśli dobrze z rozumiałem Twój problem

#355 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:09

źle zrozumiałeś, mówiłem, że druga osoba rozmawia z PC i u niej jest wszystko w porządku, natomiast na urządzeniu bardzo cicho słyszę tą osobę, mimo, podgłośnienia na max.

#356 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:18

No tak, więc niech osoba na PC zwiększy głośność swojego mikrofonu, czy to w ustawieniach systemowych/multimedia itd. czy też przy mikrofonie pokrętłem, jeśli takie jest. Weź pod uwagę, że często mikrofony, które kosztują 10,15 zł są po prostu ciche, słabo łapią, więc trzeba je podkręcać w panelu sterowania na maxa, ewentualnie, zaznaczyć w Skype na PC, ręczną regulację poziomu głośności, zamiast niech Skype dostosuje głośność, czy jakoś tak, wtedy można w Skype podnieść głośność mikrofonu.

#357 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 20 września 2010 - 09:49

ehh, przecież mówię tyle razy, że u niej jest wszystko w porządku bo z nią rozmawiałem PC-PC i bardzo głośno i wyraźnie słyszałem, tylko na iOS-PC jest ściszone od strony ios, bo ta osoba mnie dobrze słyszy.

#358 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2010 - 10:01

Problem leży gdzie indziej - i tak jak Ci koledzy napisali pomimo nie zrozumienia Twojego problemu. Miałem dokładnie tak samo, pomogła....wymiana mikrofonu po stronie rozmówcy gdyż, osoba z którą często rozmawiam miała właśnie taki tani tandetny mikrofonik za 8 zł....na komputerze, jak rozmawiałem było wszystko w porządku, natomiast jak zadzwoniła na telefon (czy przez skype-skype, czy skype-nr komorki) było cicho. Cóż...iPhone po prostu ma mniejszy zakres głośności niż komputer to raz, a dwa faktycznie może pomóc to co napisał genu: "No tak, więc niech osoba na PC zwiększy głośność swojego mikrofonu, czy to w ustawieniach systemowych/multimedia itd. czy też przy mikrofonie pokrętłem, jeśli takie jest. Weź pod uwagę, że często mikrofony, które kosztują 10,15 zł są po prostu ciche, słabo łapią, więc trzeba je podkręcać w panelu sterowania na maxa, ewentualnie, zaznaczyć w Skype na PC, ręczną regulację poziomu głośności, zamiast niech Skype dostosuje głośność, czy jakoś tak, wtedy można w Skype podnieść głośność mikrofonu."

#359 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 20 września 2010 - 10:06

czyli nie ma żadnej możliwości, żeby podgłośnić? Czyli jedyna opcja to na słuchawkach rozmawiać, wtedy będzie głośniej niż na głośniku?

#360 rysiu1234

rysiu1234
  • 160 postów

Napisano 21 września 2010 - 21:32

rzeczywiście genu miałeś rację, problem leżał po stronie tej osoby, bo sprawdzałem na słuchawkach i o głośniej słychać ale od niego szumy.

#361 genu

genu
  • 43 postów

Napisano 21 września 2010 - 22:12

Fajnie, że znaleźliście gdzie leży problem.

#362 gaudi

gaudi
  • 16 postów

Napisano 23 września 2010 - 11:38

Skype - nazwy kontaktów Można zmienić gdzieś nazwy kontaktów w Skype aby na liście zamiast np. janek762 wyświetlało się Jan Kowalski? Pozdrawiam

#363 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2010 - 15:27

Wydaje mi się, że jedynie z poziomu Skype na komputerze. Jak zmienisz nazwy na pożądane za pomocą komputera i następnie zalogujesz się do Skype na iPhone to nazwy powinny się zaktualizować.

#364 applez

applez
  • 15 postów
  • Skądwrocław

Napisano 12 listopada 2010 - 20:30

skype- pytanie o wideorozmowy na moim ipodzie touch 4g mam skype. wiem że normalnie nie działają wideorozmowy :sad: czy jest jednak jakiekolwiek wyjście, aby działały, chociaż między PC/Mac-iPod? jakieś dodatkowe apps czy coś? da sie tak zrobić...? przepraszam jeżeli jest to oczywiste pytanie...no ale nie dla mnie :?

#365 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 listopada 2010 - 22:14

z tym ciężko będzie bo skype sam z siebie się nie kwapi do wprowadzenia wideorozmów, a fringe który do niedawna oferował skypa zmusili do zaprzestania świadczenia połączeń ze skype.. możliwe, że w cydii po jailbreaku coś będzie, ale tego nie wiem

#366 applez

applez
  • 15 postów
  • Skądwrocław

Napisano 12 listopada 2010 - 22:19

ehhh no trudno, ale dzięki. jeszcze będę szukać. temat dalej aktualny.

#367 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 listopada 2010 - 22:49

Yahoo! Messenger - Chat, Instant message, SMS, Video Call, PC Calls

#368 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 13 listopada 2010 - 08:57

Yahoo! Messenger - Chat, Instant message, SMS, Video Call, PC Calls

i są video rozmowy z pc ?
edit:
sprawdzilem są jest push wiec mozna dzwonic z pc na iphona z videorozmowami i na odwrót

#369 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 listopada 2010 - 16:48

Brawo :) BTW było to już pisane w innym temacie, korzystajcie z szukarki. Pozdawiam

#370 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 16 listopada 2010 - 05:11

Chcialem sobie potestowac wiec zalozylem dwa konta. Jedno na maku jedno na iphone. Szata graficzna jak i interface, jak dla mnie, bomba!. Dziala push ale tylko dla wiadomosci tekstowych oraz dla wysylanych plikow. Jakosc rozmow super! Natomiast mam problem z videorozmowami. Za zadne skarby swiata nie moge uruchomic. Moze ktos podzieliby sie instrukcja:)?

#371 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2010 - 10:59

To nie jest Push, tylko Skype dzialajacy w tle. To zasadnicza roznica. Skype nie ma Pusha. Co do videorozmow to przeczytaj watek w ktorym piszesz (drugi post chociazby).

#372 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 16 listopada 2010 - 12:36

Tylko, ze ktos tu napisal o Yahoo. Ja testowalem wlasnie Yahoo:)

#373 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2010 - 13:11

No to napisz to nastepnym razem, bo tytul watku domyslnie sugeruje Skype, wiec gdy nie napomkniesz o czym pisze, kazdy najprawdopodobniej zrozumie Cie tak jak ja. Niestety Yahoo video nie dziala z Makiem. Wersja na Maka jest najnormalniej w swiecie schrzaniona.

#374 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 16:23

Skype - Brak obrazu z kamery Witam. Ostatnio przeprowadzałem sobie pierwszą rozmowę przez Skype. Wszystko było w porządku ale ja nie widziałem mojego rozmówcy ani on mnie ... dlaczego ? Na centralnej części ekranu miałem opcję wycisz, klawiatura itp. a pod nimi miałem Avatar kumpla. Kumpel ma kamerkę i ja też (Ipod Touch 4g) ale się wzajemnie nie widzieliśmy. Co należy zrobić aby się widzieć ?

#375 xMaGiKx

xMaGiKx
  • 263 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2010 - 17:35

nic, skype nie ma opcji wideorozmów więc nie wiem czemu miałbyś go widzieć :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych