Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Skype vs. Skype - Skype już do pobrania z App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
476 odpowiedzi w tym temacie

#301 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 21 lipca 2010 - 22:41

Trudno mi orzec. Nie mam doświadczenia z JB. Na 3GS działa bez zarzutu.

#302 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 lipca 2010 - 22:43

Tego spodziewałem się po 3GS, on domyślnie, bez kombinowania wspiera multitasking. Pytanie - co z 3G :)

#303 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 lipca 2010 - 22:50

Multitasking w nowym Skype nie działa na telefonach z JB. Czy człowieka nie może trafić ch.. ?

#304 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 07:21

u mnie na 3GS z 4.1 rowniez dziala bez problemu :)

Dołączona grafika

#305 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 07:33

Dla mnie i tak Skype to skucha. Fring juz dawno wspieral polaczenia wideo. Skype nie dosc ze odcial Fringa to sam nic nie zaoferowal. Sorry ale Multitasking dla zwyklego Skype to tez zadna rewelacja i dlaczego tyle trzeba na niego czekac choc sama aplikacja jest bardzo ograniczona? Nimbuzz i Fring mialy multitasking juz od jakiegos czasu. Do tego Nimbuzz i Fring maja push, o tym ze oba od zawsze dzialaly na 3g a nie tylko Wi-Fi to nie wspomne. Skype zapowiada tu oplaty...

#306 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2010 - 07:35

Nie będzie żadnych opłat za rozmowy 3G, Oficjalne info Skype.

#307 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 07:42

Czekamy na wideorozmowy i bedzie cacy :)

#308 neoteamm

neoteamm
  • 173 postów
  • SkądNidzica

Napisano 22 lipca 2010 - 08:14

uważam że ci programiści eksportujący skypa na platforme iphona są mega zacofani videochat na komputerach juz jest od kilku lat a oni po dziś dzień nie potrafią zrobić wersji skypa z videokonferencją porażka,swoją droga czy fring wyzbyl sie protokołu skype ze swojego programu??

#309 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 08:18

Tak, bo Skype zablokowal Fringa, wiec i tak nawet jakby go zostawili to nie zadziala.

#310 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2010 - 08:21

Ok, a jest może jakiś klient Skype (multikomunikator, cokolwiek), który obsługuje backgrounding na iPku 3G?

#311 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 22 lipca 2010 - 08:26

uważam że ci programiści eksportujący skypa na platforme iphona są mega zacofani videochat na komputerach juz jest od kilku lat a oni po dziś dzień nie potrafią zrobić wersji skypa z videokonferencją porażka,swoją droga czy fring wyzbyl sie protokołu skype ze swojego programu??

Może ktoś im na to poprostu nie pozwala.

#312 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 08:26

Tak naprawdę to działa tak sobie, przy długim okresie uśpienia iphone'a, rozmowa przychodząca na skype'a niestety nie zawsze go wybudza. No i niestety, przy Skype działającym w tle bateria bardzo szybko się wyczerpuje.

#313 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 08:38

Tak naprawdę to działa tak sobie, przy długim okresie uśpienia iphone'a, rozmowa przychodząca na skype'a niestety nie zawsze go wybudza. No i niestety, przy Skype działającym w tle bateria bardzo szybko się wyczerpuje.

Ja wczoraj sie bawilem o 23 i dzisiaj rano o 7 rozmowa przychodzaca zadzialala. Co do baterii to musze to monitorowac, zobacze po dzisiejszym dniu.

#314 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 08:38

KubaG, sprobuj Nimbuzza (iTunes angielskie badz amerykanskie). Masz tam jeszcze GG i co dusza zapragnie. @Jax. Jasne i na Pusha im "ktos" tez nie pozwala i do wczoraj nie pozwalali im na multitasking. A Fring hulal w najlepsze.

#315 sofer

sofer
  • 116 postów
  • SkądStąd

Napisano 22 lipca 2010 - 08:53

Na iP 3GS z JB Skype działa z MT dopiero po wprowadzeniu iP w tryb "safe mode". Pewnie niedługo będzie jakaś aktualizacja w Cydii ;)

#316 KubaG

KubaG
  • 535 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lipca 2010 - 09:58

No, niestety mam konto polskie. Może ktoś byłby tak miły i wrzucił gdzieś do internetu plik nimbuzz.ipa?

#317 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 10:03

Zadna filozofia sobie stworzyc, chocby wlasnie przy okazji Nimbuzza. To nie jedyna z aplikacji niedostepnych w PL.

#318 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2010 - 10:06

a jak chcecie video konferencje przeprowadzic ? z przednia kamerka na iphonach 2g/3g ? :D niezłe macie fantazje. przecież sprzętowo te kamery są tak dupne że to masakra, pozatym to ma być klient VOIP. od Video konferencji mam kompa

#319 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 10:22

Sa sytuacje (chyba przerastajace Twoja wyobraznie :P), gdy masz ochote kogos zobaczyc, kto ma szanse wyslac Ci swoj stream video. Do tego nie jest Tobie potrzebna kamerka. A do czego masz kompa to chyba nikogo nie interesuje.

#320 gaudi

gaudi
  • 16 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:47

Mam pytanie związane ze Skype, choć nie bezpośrednio z nowym. Czy moje zmienić nazwę która mi się wyświetla: "janek2729kowal" na "Jan Kowalski", jeśli tak to gdzie?

#321 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2010 - 12:02

Sa sytuacje (chyba przerastajace Twoja wyobraznie :P), gdy masz ochote kogos zobaczyc, kto ma szanse wyslac Ci swoj stream video. Do tego nie jest Tobie potrzebna kamerka. A do czego masz kompa to chyba nikogo nie interesuje.

a jaki problem jest nagrac wideo i wysłać mailem ? :)

ja rozumiem ze chcesz aby Twój iPhone robił zakupy i wyrzucał śmieci ;) ale po prostu są pewne ograniczenia sprzętowe którym iPhone podlega. Nie przypadkowo Apple dało możliwość wideo konferencji dopiero w 4ce. Tak samo jak nie przypadkowo na 3G nie ma multitaskingu od nich.

Poza tym pamiętaj że generalnie mają obraz świata (sieci komórkowych) na przykładzie AT&T w której wszystko wolno działa.

A Skype....to przecież obecnie międzynarodowy koncern, działający na wielu platformach.

Inne pytanie...skoro tak na te video konferencje nazekasz w Skypie...czemu nie ma ich w nimbuzzie np ? :) może apple specjalnie ich jeszcze nie dopuszcza do puki iPhone 4 bedzie bardziej popularny ?

#322 marklar

marklar
  • 101 postów
  • SkądLondyn

Napisano 22 lipca 2010 - 12:04

co z tego ze skype wspiera multitasking skoro iphone i tak go zamknie po jakims czasie zeby uwolnic pamiec? a wtedy polaczenie z serwerem zostanie oczywiscie przerwane.

ale po prostu są pewne ograniczenia sprzętowe którym iPhone podlega. Nie przypadkowo Apple dało możliwość wideo konferencji dopiero w 4ce.

jakie ograniczenia? przeciez kamera z przodu jest. jak juz jest to wypadaloby ja wykorzystac w skypie. jesli 3G nie wyrabia to wiekszosc i tak ma w domu wifi.

#323 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 lipca 2010 - 13:02

@horyzont: Sorry ale glupie argumenty sa glupie.

Przeczytalbys moje wczesniejsze posty to wiedzialbys, ze taka aplikacja jak Fring jakos nie miala problemu w tym bym widzial swoja kochana corusie z dowolnego lotniska na swiecie, jak siedzi przed komputerkiem i "rozmawia" ze mna i reaguje na to co mowie. Nagrywanie filmikow - moze ciezko w to uwierzyc - to nie to samo.

Nie wiem czy Apple blokuje. Fring nie na Apple narzeka, tylko na Skype, ktore wycielo im numer blokujac wejscie na Skype. Fring to Fring wideokonferencje masz i jakos Apple nie blokuje.

Poza tym jak mozna porownywac programistow Nimbuzza z programistami wywodzacymi sie z:

A Skype....to przecież obecnie międzynarodowy koncern, działający na wielu platformach.

No w sumie mozna. Nimbuzz ma push, multitasking od paru tygodni i kilka(nascie) protokolow wspomaganych. Zaloze sie ze videokonferencje tez bedzie mial szybciej.

#324 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 17:57

lipa! iphone zamyka dzialajacego w tle skype po jakims czasie! co oni w tym apple wyprawiaja! co to ma byc? po co mi taki multitasking??? :/

#325 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipca 2010 - 17:59

Po jakim mniej więcej czasie? Sprawdzę to u siebie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych