Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
206 odpowiedzi w tym temacie

#176 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 21 kwietnia 2011 - 16:49

Ja mam tę samą sytuację. Downgrade w iP3G z 4.01 na 3.1.3 wgranie AddressBook do odpowiedniego katalogu, zmiana praw i właściciela a kontaktów niet...... Ktoś może pomóc? Chciałem żonie przyspieszyć działanie fona a tu taki zonk :-( Prawie 200 kontaktów poszło w trawę. Nawet edytor do plików sqlight zassałem ale wyciągnięcie czegoś sensownego z AddresBook'a jest IMHO nierobialne. Zauważyłem też jedną ciekawostkę - po downgrade czysty czyli bez żadnych wpisów plik AddressBook ma ok. 170 kb, stary plik ma jakieś 640 kb, ale stary po wgraniu i jednej próbie dostępu do książki telefonicznej maleje do 170 kb. Ki diabeł? Co robię źle? Czy to jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie przed downgrade? Bardzo proszę o pomoc. Nie muszę pisać w jakim nastroju mam obecnie żonę w domu..... :-(((
M.

Wchodzi w grę przywrócenie kopii zapasowej i użycie aplikacji iDrive Lite (lub podobnej)?

Wczoraj również wgrywałem nowy soft i w żaden sposób konatktów wrzucić nie mogłem, jedynie aplikacją z App Store

#177 Szymex

Szymex
  • 100 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 15:02

Po wgraniu kontaktow do adressbook nie moge w telefonie ani ich edytowac ani dodawac. Nie mam pojecia jak to naprawic, czy pozostaje tylko przywrocenie ich z itunes'a? edit: ed00c, wiem, ze bylo, ale nie moglem znalezc, bo gdzies czytalem, ze ktos sie z tym problemem borykal... Jesli nie byloby to dla Ciebie problemem, moglbys napisac jak to zrobic, wszystko robie w iPhone Explorer jesli to ma znaczenie...

#178 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 27 kwietnia 2011 - 15:36

Popraw uprawnienia plików, poza tym było już parę razy na forum.

#179 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 22:38

wszystko robie w iPhone Explorer jesli to ma znaczenie...

Ma znaczenie. Tym programem nie zmienisz uprawnień o których pisał ed00c. Użyj WinSCP (windows) albo Cyberducka (mac)

#180 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 21:36

ludziska.. a jak to jest ze zdjęciami?! czy jest możliwość ich przywrócenia (zgranych wcześniej na dysk) do rolki aparatu?!

#181 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 30 kwietnia 2011 - 07:06

Tak . Ja to robię za pomocą Iphone PC Suite.

#182 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 18 sierpnia 2011 - 17:42

Witam ! Zaktualizowałem soft z 3.1.3 na 4.3.3 w moim iP 3GS i wszystko udało mi się zgrać oprócz kontaktów, proszę o pomoc. Przegrywam pliki do folderu /private/var/mobile/Library/AddressBook i nic nie mam w telefonie.

#183 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 02 września 2011 - 21:04

Witam, nie mam możliwość odbierania i wysyłania smsów, jeśli chodzi o uprawnienia to wyglądają tak: [ATTACH=CONFIG]9581[/ATTACH]

#184 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 września 2011 - 11:53

chown mobile:mobile chmod 644 to powinno wystarczyć, więc przy 0777 tym bardziej nie powinno być problemów

#185 Shadow Knight

Shadow Knight
  • 217 postów
  • Skądokolice Krakowa

Napisano 04 września 2011 - 16:15

Niestety nie działa.

#186 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 11 października 2011 - 19:12

Czy jest jakaś szansa na przeprowadzkę z ios4.3.3 z iphona 4 na 3.1.3 do iphona 3G. Itunes oczywiscie pisze ze soft za stary i nic z tego ale moze manualnie by to działało a nie chce odkrywać ameryki na nowo i wolę zapytać... Zależy mi na wiadomościach, notatkach, kontaktach i kalendarzu... Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc.

#187 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 11 października 2011 - 19:32

Zamiast przywracać cała kopie z iTunes-lepiej jest wyciąć i wkleić tylko te pliki które są naprawdę potrzebne. Użyj iFunBox.

#188 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 11 października 2011 - 19:46

Uzywam ifunboxa i nie raz to tobilem, ale nigdy wstecz, takze zastanawiam sie czy to bedzie dzialac skoro nawet itunes nie pozwala na takie "cofanie" tym bardziej pomiedzy dosc odleglymi technilogicznie uzadzeniami... Bo teraz widze ze do tego popelnilem błąd bo chodzi\ mi o iphona 2 G a nie 3G takrze przeprowadzka z ip4 na 2G z zachowaniem sms notatek i kontaktow...

#189 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 11 października 2011 - 19:57

Jestem w podobnej sytuacji: -po sprzedaniu iP 4 chwilowo (do czasu gdy kupię iP 4S) jestem zmuszony korzystać z mojego starego 3G. Nie zauważyłem żadnych problemów z transferem plików pomiędzy tymi 2 urządzeniami.

#190 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 11 października 2011 - 20:21

ja wlasnie przegralem zawartosc ksiazki adresowej, smsow, notatek, dyktafonu, kalendaza i safari i dzialaja niesteyt tylko smsy i dyktafon... Brak kontaktow, notatek, zakladek safari i oznaczen w kalendarzu... najbardziej zalezy mi na kontaktach jesli by sie udalo je odzyskac reszte moge sobie podarowac... Może u Ciebie z 3G było lepiej przez wzgląd na ios4 ? bo w 2G najnowszy soft to 3.1.3 i moze te wersje oprogranowania nie sa tak kompatybilne?

#191 kamil3344

kamil3344
  • 58 postów

Napisano 12 października 2011 - 12:49

ktoś ma może jakies pomysły jak sobie z tym poradzić ?

#192 ihex

ihex
  • 24 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 października 2011 - 15:58

Witam, jest to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość... Mam ipada 2 wifi + 3G 32gb po jb soft 4.3.3 niedługo po zakupie zrobiłem back up potem jb i wszystko było pieknle superazdo momentu kiedy zaczął mi sie pojawiać komunikat "test advertisemnt" czy jakoś tak, oraz przy odtwarzaniu kilku teledysków z playlisty iPad sie zupełnie wywalił cały zaś czarnyekran i migajace w około kreski i tak z 20 minut próbowałem wszystkich sposobów restartu ale nic po pewnym czasie zaskoczył,ale nie to jest najważniejsze jak wspomniałem zrobiłem back up i przy instalacji itunes wskazalem ścieżkę katalogowaniana dysku D będąc pewien ze wszystkie dane skataloguja sie wlasnie tam jakiś czas temu postawiłem system na pc i teraz chcę odtworzyć soft na świeżo a komunikat mam ze ostatnia kopia Ula robiona 3 dni temu... I teraz mam w końcu zasadnicze pytanie czy istnieje jakikolwiek sposób na powrót do oryginalnego softu? Liczę sie oczywiście z utratą danych itp.jest to dla mnie do zaakceptowania? Bo jak wyczytałem gdzieś na forum jest jakaś opcja restore ale nie usuwa jb, autor nie rozpisal siewtej kwestii. Korzystając z okazji chciałem zadć jeszcze jedno pytanie, nadniach tygodniach podobno szykuje sie jb iSO 5, może poczekać jeszcze tych kilka dni i wtedy zacząć działać...? Aleto i tak niewyjaśnia jakmam wyczyścić całego ipada i powrócić do stanu w jakim go kupiłem...? Będę wdzięczny za wszelkie info. Pozdrawiam Ł.

#193 b.pawelek

b.pawelek
  • 39 postów

Napisano 24 października 2011 - 09:46

odzyskiwanie danych z itunes po raz kolejny Witam. Odzyskałem dane z jednej kopii zapasowej dla siebie ale ponieważ pokasowałem programy którymi to robiłem nie mogę odnaleźć pierwszego programu który odczyta sam backup. Zależy mi na programie który: -odczyta backup z itunes i zrobi to w sposób czytelny tzn. że po odczytaniu będę musiał zająć się już tylko książką adresową, za to będę w stanie już oglądać zdjęcia. Te programy które mam teraz dają mi zbitek setek dziwnych plików, z którymi nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc w podaniu nazwy programu. Był napewno darmowy i na maca. Wielkie dzięki

#194 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 24 października 2011 - 11:00

Post przeniosłem we właściwy moim zdaniem temat. Proponuję zapoznać się z nim i przy okazji, może ktoś znajdzie przydatną poradę.

#195 zurekman

zurekman
  • 131 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 18:36

Witam, poprzez ścieżkę podaną na początku topicu, zgrałemj iphone browserem kontakty, (2 pliki) po zcym oddałem fona na gwarancję, otrzymałem nowy, zrobiłem jaila i kiedy przenoszę te 2 pliki w tamto miejsce, restartuję telefon, zaczyna się jakby ładowanie pod znaczkiem jabłka, i normalnie się odpala a ładowanie się nie rusza i razem z jabłkiem są jakby w tle, a kontaktów brak, o co kaman?

#196 jussi

jussi
  • 2 postów

Napisano 18 listopada 2011 - 00:08

ja za to musze zgrac kopie zapasowa iphona 3g, poradzilam sobie z zainstalowaniem wtyczki w total cmd ale nie mam pojęcia co zrobic z tym poleceniem "SMS - /private/var/mobile/Library/SMS" gdzie to wpisac lub gdzie znalezc.. proszę o pomoc :((

#197 krzysten

krzysten
  • 53 postów
  • SkądGdańsk, Warszawa

Napisano 18 listopada 2011 - 12:12

Witam, posiadam iOS 4.3.3, ponieważ byłem niszczęśliwym posiadaczem iOS 5.0.1 i nie mogłem się cofnąć do iOS 5.0. Lecz mam kopię zapasową appów/muzyki/ustawień itp do iOS 5.0, lecz iTunes nie chce przywrócić z tej kopii ponieważ "została stworzona na nowszym iOS'ie". Da radę coś zrobić, aby użyć tej kopii na iOS 4.3.3 ? . Dzięki za trafne odpowiedzi !

#198 krzysten

krzysten
  • 53 postów
  • SkądGdańsk, Warszawa

Napisano 20 listopada 2011 - 16:59

Ok, w nawiązaniu do poprzedniego postu, rozpakowałem sobie plik backupu z iOS 5, i wyciągnąłem z niego sporo danych, siędzę na iOS 4.3.3 lecz po kopiowaniu folderu/plików SMS, Kalendarza oraz historii połączeń i niestety nie działają na iOS 4.3.3. Czytałem o zmianie atrybutów plików i zmieniłem na 777, lecz dalej nic nie działa. Proszę i jakieś rady, oczywiście celne, pozdrawiam !

#199 koloiphone

koloiphone
  • 6 postów

Napisano 29 listopada 2011 - 23:16

Czy kopiując muzyke z innego kompa niż mój przez itunes moge jako odznaczyc żeby nie synchronizowało programów??Czy poprostu po takim kopiowaniu zawsze musze odtwarzać kopie zapasową?

#200 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 14 stycznia 2012 - 21:37

No dobrze a co ze zdjęciami z Rolki aparatu, co z tego, że na ipka kopiuje cały folder DCIM ustawiam na 777 a ipek i tak pokazuje ze w aplikacji zdjęcia nie ma nic, pomimo ze są one na telefonie... Jak zrobić to? Chce aby zdjęcie które są zrobione ipkiem i przechowywane w Rolce Aparatu po odtworzeniu do czystego softu było je można wgrać ponownie i aby ipek je widział właśnie w Rolce Aparatu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych