Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
206 odpowiedzi w tym temacie

#201 bercikzb

bercikzb
  • 190 postów

Napisano 23 marca 2012 - 21:10

Ok, w nawiązaniu do poprzedniego postu, rozpakowałem sobie plik backupu z iOS 5, i wyciągnąłem z niego sporo danych, siędzę na iOS 4.3.3 lecz po kopiowaniu folderu/plików SMS, Kalendarza oraz historii połączeń i niestety nie działają na iOS 4.3.3. Czytałem o zmianie atrybutów plików i zmieniłem na 777, lecz dalej nic nie działa. Proszę i jakieś rady, oczywiście celne, pozdrawiam !

Jakim programem odzyskałeś dane z backupa z itunes ? Jestem dokładnie w tej samej sytucji co Ty.

#202 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 12:01

polecenie dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed-new.txt kończy się błędem "-sh: awk: command not found". Probowałem zarówno przez terminal na iPhonie jak i terminal w WinSCP. Czy ktos wie gdzie leży problem?

#203 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 14 kwietnia 2012 - 12:51

polecenie

dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed-new.txt

kończy się błędem "-sh: awk: command not found". Probowałem zarówno przez terminal na iPhonie jak i terminal w WinSCP. Czy ktos wie gdzie leży problem?

Brakuje ci binarki awk. Doinstaluj Gawk z Cydii

#204 Ruget

Ruget
  • 12 postów

Napisano 15 lipca 2012 - 23:32

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#205 missxkittin

missxkittin
  • 13 postów

Napisano 15 sierpnia 2012 - 16:05

Cześć,
przeczytałam cały ten wątek, ale jako że większość porad była zaadresowana do posiadaczy iPhonów z JB, a do tego moja wiedza jest marna, muszę się upewnić :)
Mam w tej chwili soft 4.3.5, chcę zaktualizować do najnowszego tj. 5.1.1.
Dlaczego nie aktualizowany dotychczas? długa historia - ustawiłam sobie za małą partycję na C:/ swego czasu, i nie byłam w stanie zachować kopii całego iPhone na swoim komputerze... z tego co wiem nie ma możliwości, żeby backup zapisywał się w innym folderze.
Musiałam więc znaleźć trochę więcej wolnego czasu:), zakupić dysk zewnętrzny, skopiować wszystkie dane z komputera, teraz będę go formatować, kopię iTunes już zrobiłam (na wszelki wypadek), teraz chciałam skopiować wszystko z iPhone przez TC z wtyczką, ale udało mi się skopiować tylko zdjęcia, muzykę, i jakieś ebooki...
Moje pytanie jest takie, czy mając ip4 bez JB jest możliwość skopiować innymi programami dane takie jak sms, mms, save'y aplikacji, ogólnie całą zawartość telefonu?
(i czy jest sens w ogóle - tj. jeżeli iTunes mi to wszystko skopiuje podczas aktualizacji, to nie ma tematu :))
Proszę jeszcze o radę w jednej kwestii, otóż mój ip4 od jakiegoś czasu wariuje, nie uruchamiają mu się niektóre aplikacje (te z pierwszej strony, tj. Mail, Safari, Mapy, iPod...), stan pamięci wolnej ciągle pokazuje 0 bajtów - nawet jak usunęłam kilkanaście zdjęć, appów nie chce mi usuwać(wiesza się), chciałam dziś po skopiowaniu na komputer usunąć duży film zajmujący prawie 1 GB, ale nie chce mi go usunąć... niby wyrzuca go do kosza, potem pokazuje jakieś uaktualnianie biblioteki i ten film dalej jest :/ boję się, że w ogóle nie wgra mi się aktualizacja bo się nie zmieści... jakieś pomysły? bardzo mi zależy na pomocy, ponieważ nie mam za wiele czasu, żeby się w to wszystko wgryźć :(
jeszcze jedną ciekawą rzecz dodam : skopiowałam dziś przez TC całą muzykę na dysk twardy i od tamtej pory iPhone nie widzi muzyki, pokazuje 0 utworów (na pewno nie ruszałam nic w katalogu iPhone) a w iTunes jak go podłączę pokazuje że muzyka zajmuje mi 2,9 GB.

#206 asdas

asdas
  • 17 postów

Napisano 07 listopada 2012 - 20:10

Czy jest możliwość dostępu do tych plików bez jailbreaka? Jeżeli tak to proszę o informacje lub jak można zrobić jailbreak żebym nie straciła danych. Zależy mi na smsach

#207 kichu93

kichu93
  • 27 postów

Napisano 14 września 2013 - 16:15

A ja mam takie pytanie, mam notatki zrzucone z iphone 3gs z softem 6.1.2 z tego folderu /private/var/mobile/Library/Notes no i wklejam do swojego iphone 4 z softem 6.0 i niby wszystko spoko, są widoczne, ale po jakimś czasie znikają i zostaje tylko ich część - 28 z 50 notatek ( ta która została, prawdopodobnie była zapisywana na iphonie 3g z softem 4.2.1 a następnie wrzucona do 3gs'a jak go kupiłem). Dlaczego tak się dzieje ? Da się jakoś temu zaradzić ? Nie chcę po prostu kopiować i wklejać tego, bo zależy mi na dacie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych