Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Please log in to reply
206 replies to this topic

#151 proxx

proxx
  • 1264 posts

Posted 27 October 2010 - 15:23

Lista z AptBackup zapisywana jest w:

/private/var/mobile/Library/Preferences/aptbackup_dpkg-packages.txt
/private/var/mobile/Library/Preferences/aptbackup_cydiasources.tgz
/private/var/mobile/Library/Preferences/aptbackup_openssh.tgz
i chyba również
/private/var/mobile/Library/Preferences/cydia.packages.txt
ale co do tego ostatniego to nie jestem pewny czy też AptBackup to robi.

Chcąc skopiować aplikacje z cydi z 3g na 4 musze skopiowac te 4 pliki nastepnie na iphonie 4 wrzucic je tam i zainstalowac program i kliknać restore ?

#152 FishBB

FishBB
  • 1244 posts
  • SkądPOLAND

Posted 20 November 2010 - 11:09

witam. chciałbym zapisać tylko historie połączeń i smsy. Kontakty sa na koncie Google. Z tego co wiem to kopia zapasowa jest w %appdata% / Apple Computer / Mobile Sync / Backup / i znalazłem smsy ale nie mogę dojsć który plik jest odpowiedzialny za historię połączeń. Może ma ktoś jakas pełną rozpiskę tych plików ? Wiem ze mozna wejsc przez T-Pot do iPhone ale trzeba robić JB aby zgrać pliki, więc wolę to pierwsze rozwiązanie.

#153 damian89

damian89
  • 125 posts

Posted 20 November 2010 - 19:07

Zrobiłem dzisiaj przesiadkę z 3.1.3 na 4.1 skopiowałem sobie kontakty i teraz je wkleiłem jednak nie wczytuje mi ich. Po wklejeniu do folderu pliku wybrałem Telefon i wyskoczyło mi tylko Jabłko i pasek łądował sie do polowy i to na tle menu głównego. Idzie to jakoś rozwiązać??

#154 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2010 - 21:12

Nadaj uprawnienia: chown mobile:mobile chmod 644

#155 damian89

damian89
  • 125 posts

Posted 20 November 2010 - 23:09

Nadaj uprawnienia:
chown mobile:mobile
chmod 644

Przy pomocy MobileTerminal ?? Chodzi o to co w pierwszym poscie tematu podałeś tylko z innymi uprawnieniami?

chmod -R 777 [ścieżka do przywróconego katalogu/pliku

Co to jest

chown mobile:mobile

#156 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 21 November 2010 - 13:28

chown – Wikipedia, wolna encyklopedia
wszystko Wam trzeba na tacy podać?

#157 Eni

Eni
  • 43 posts

Posted 25 November 2010 - 11:10

Witam, Mam 3G i 3.1.3. Chcę przesiąść się na 4.2.1 ale czyszcząc najpierw telefon restorem. Zależy mi na zachowaniu kontaktów i kalendarza. Jak to najlepiej zrobić? Czy wg pierwszego postu? Czy będę coś jeszcze potrzebował?

#158 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 25 November 2010 - 19:04

Według pierwszego najpewniej.

#159 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 04 December 2010 - 08:44

Zgrałem sobie smsy, wgrałem od nowa softa (ten sam co wcześniej 3.1.3), bo iP mulił, przyszedł czas na zgranie wcześniej wysyłanych smsów, niby wszystko ładnie pięknie, wszystkie smsy z przed oczyszczenia iP są, ale kiedy chce wysłać smsa to... kiedy nacisne okej, żeby wiadomość została wysłana nagle ścina i Wiadomości wyłączają się. Smsy również nie dochodzą... Co robić..?

#160 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 December 2010 - 10:56

Zgrałem sobie smsy, wgrałem od nowa softa (ten sam co wcześniej 3.1.3), bo iP mulił, przyszedł czas na zgranie wcześniej wysyłanych smsów, niby wszystko ładnie pięknie, wszystkie smsy z przed oczyszczenia iP są, ale kiedy chce wysłać smsa to... kiedy nacisne okej, żeby wiadomość została wysłana nagle ścina i Wiadomości wyłączają się. Smsy również nie dochodzą... Co robić..?

Ustawiłeś uprawnienia dla plików, które wgrałeś?

#161 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 04 December 2010 - 15:51

Ustawiłeś uprawnienia dla plików, które wgrałeś?

Nie, a jak to zrobić?:roll:

#162 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 December 2010 - 17:06

Nie, a jak to zrobić?:roll:

Wystarczy/ło się strasznie wysilić i przeczytać do końca pierwszy post z instrukcją.

#163 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 05 December 2010 - 12:34

No dobra, ustawiłem uprawnienia plików i z sms'ami wszystko działa :), tylko jest problem z MMS'ami..
Kiedy dostaje MMS'a to jest puste pole:
Dołączona grafika

#164 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 December 2010 - 13:32

To może być przez JB - miałem dokładnie to samo na 3GSie, po update softu na nowszy i tym samym zmiany sposobu JB wszystko zadziałało bez problemu. Może w Cydii jest jakis fix, nie wiem.

#165 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 05 December 2010 - 15:14

To może być przez JB - miałem dokładnie to samo na 3GSie, po update softu na nowszy i tym samym zmiany sposobu JB wszystko zadziałało bez problemu. Może w Cydii jest jakis fix, nie wiem.

Mam 3G i więc nowszy soft niż 3.1.3 (taki aktualnie mam) raczej odpada.. W Cydii nie widzę nic szczególnego, chociaż nie odrzucam tego problemu, hmm, jakieś inne konkretne sugestie/pomysły?

#166 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 December 2010 - 17:40

Mam 3G i więc nowszy soft niż 3.1.3 (taki aktualnie mam) raczej odpada.. W Cydii nie widzę nic szczególnego, chociaż nie odrzucam tego problemu, hmm, jakieś inne konkretne sugestie/pomysły?

No aktualnie to jest 4.2 :-P W takim wypadku ja Ci już nie pomogę, sam miałem to samo i po prostu wrzuciłem nowy soft i minęło. Ewentualnie pozbądź się JB :-P

#167 Kars

Kars
  • 75 posts

Posted 05 December 2010 - 17:51

No aktualnie to jest 4.2 :-P W takim wypadku ja Ci już nie pomogę, sam miałem to samo i po prostu wrzuciłem nowy soft i minęło. Ewentualnie pozbądź się JB :-P

U mnie sytuacja z nowszym softem odpada :P, JB nie poświęce dla MMS'ów :D, zresztą nie do końca wiadomo czy na pewno on jest problemem, może ktoś inny zna rozwiązanie, ewentualnie wskazówki co ustawić w Cydii (jeśli chodzi o JB)?

#168 Lock@

Lock@
  • 58 posts

Posted 09 December 2010 - 21:10

Czy ktoś może odpowiedzieć na przewijające się pytanie o komendę awk? Chodzi o "awk command not found" Dziękuję

#169 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 posts
  • SkądBiałystok

Posted 18 January 2011 - 18:52

Przejrzałem cały temat (piszę z góry), ale wolę się upewnić: jakie uprawnienia i co wpisać muszę po wybraniu "Informacje" na danym katalogu? Mam zgrane SMSy, ale nie zapisują się nowo otrzymane, zdjęcia również skopiowałem .../media/DCIM lecz w nowym iPhone w rolce z aparatu nie ma moich starych zdjęć. Z góry dzięki za pomoc! ;) @edit Z SMS już sobie poradziłem Poprzez "chmod -R 777 /User/Library/Mail" Jednak teraz nie pobrało mi całej poczty z gmail'a, a jedynie jakieś szczątki sprzed ponad roku. Wiecie jak to naprawić? (konto IMAP, na iPhone jako Exchange z Push)

#170 samuraj75

samuraj75
  • 18 posts

Posted 24 March 2011 - 14:30

Witam
Przepraszam z góry, jeżeli to już było a ja tego nie znalazłem.

Na Iphonie 3G miałem wgrany soft 4, ale niestety nie chodziło to dobrze, więc postanowiłem wgrać niższą wersję 3.1.x
Przed całym tym procederem, według powyższego tutoriala zgrałem sobie wszystkie pliki na dysk twardy.
Nastepnie przeinstalowałem Iphona i zacząłem wgrywać pliki, na których mi zależało (kontakty, sms-y, fotki itp)
Niestety, jak się okazało, wszystko działa, tylko nie moge wgrać kontaktów. podmieniam plik (total commanderem) i nadal nie mam kontaktów.

proszę o pomoc.
Pozdrawiam[COLOR="Silver"]

#171 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 25 March 2011 - 00:17

A nadałeś odpowiednie uprawnienia i zmieniłeś właściciela z root na mobile?

#172 samuraj75

samuraj75
  • 18 posts

Posted 25 March 2011 - 09:28

A nadałeś odpowiednie uprawnienia i zmieniłeś właściciela z root na mobile?

Uprawnienia nadałem ale nie zmieniłem własciciela. Jak to zrobić?

#173 samuraj75

samuraj75
  • 18 posts

Posted 25 March 2011 - 12:14

Uprawnienia nadałem ale nie zmieniłem własciciela. Jak to zrobić?

Połączyłem sie programem WinSCP i udało mi sie zmienic i uprawnienia na 777 i własciciela z root na mobile, ale kontaktów nadal nie mam.

#174 mayolek

mayolek
  • 1 posts

Posted 18 April 2011 - 22:55

ale kontaktów nadal nie mam.

Ja mam tę samą sytuację. Downgrade w iP3G z 4.01 na 3.1.3 wgranie AddressBook do odpowiedniego katalogu, zmiana praw i właściciela a kontaktów niet...... Ktoś może pomóc? Chciałem żonie przyspieszyć działanie fona a tu taki zonk :-( Prawie 200 kontaktów poszło w trawę. Nawet edytor do plików sqlight zassałem ale wyciągnięcie czegoś sensownego z AddresBook'a jest IMHO nierobialne. Zauważyłem też jedną ciekawostkę - po downgrade czysty czyli bez żadnych wpisów plik AddressBook ma ok. 170 kb, stary plik ma jakieś 640 kb, ale stary po wgraniu i jednej próbie dostępu do książki telefonicznej maleje do 170 kb. Ki diabeł? Co robię źle? Czy to jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie przed downgrade? Bardzo proszę o pomoc. Nie muszę pisać w jakim nastroju mam obecnie żonę w domu..... :-(((
M.

#175 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 April 2011 - 21:27

Gdzie znajde folder dostępny za save z gier?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users