Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Please log in to reply
206 replies to this topic

#126 marcintgr

marcintgr
  • 32 posts

Posted 03 August 2010 - 00:44

Gdzie w WinSCP wpisać ten (chmod -R 777 /private/var/mobile/Library/AddressBook) nikt dokładnie nie opisał a bez tego kontakty mi się nie edytują.

#127 japek

japek
  • 779 posts

Posted 03 August 2010 - 06:56

Gdzie w WinSCP wpisać ten (chmod -R 777 /private/var/mobile/Library/AddressBook) nikt dokładnie nie opisał a bez tego kontakty mi się nie edytują.

Kliknij prawym na folderze, wybeirz właściwości. Pozaznaczaj prawa dostępu read, write, execute dla każdego i zrobi ci się 777. Oczywiście można też wpisać podaną komendę, u góry na pasku narzędzi masz taką małą czarną ikonę otwórz terminal (ctrl + t).

#128 pasko

pasko
  • 405 posts
  • SkądZywiec, Poland

Posted 03 August 2010 - 07:06

A jakie polecenie trzeba wpisac w terminalu zeby zmienic chmod na 777? To samo, ktore wpisujemy w terminalu iPhona?

#129 japek

japek
  • 779 posts

Posted 03 August 2010 - 07:14

Tak dokładnie takie samo.

#130 Krysiaxxx

Krysiaxxx
  • 7 posts

Posted 15 August 2010 - 16:58

Czy tym sposobem można skopiować kontakty i notatki z iP 3G na iP 4? Czy przez iTunes da się przywrócić dane z jednego telefonu na drugi?

#131 kuba190

kuba190
  • 40 posts

Posted 19 August 2010 - 02:02

Zalozmy ze mam jeden komputer ze swoją kopią zapasową (kontakty , notatki itp.) i chcialbym na drugi komputer przeniesc ta kopie. Jak mam to zrobić ?

#132 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 06 September 2010 - 10:49

Orientuje się ktoś co zgrać, zapisać etc żeby przywrócić stan ikon po restore/update jak używa się infinifolders? Bo w iTunes pokazuje, że nie mam żadnych folderów - a układać to znowu to masakra. Mam wszystko posegregowane tematycznie etc ;-)

#133 mataman

mataman
  • 31 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2010 - 12:20

Chyba nie ma takiej opcji. Wszystko co ma związek z cydia przepada.

#134 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 08 September 2010 - 12:30

No ale musi mieć gdzieś zapisane te informacje prawda? Tak jak przedtem był plik com.apple.springboard.plist i działało, tak teraz jest pusty - musi być iny plik. Zgram go, zrobię update, wgram znowu programy z Cydii i wtedy wrzucam ten plik i ikonki wracają na swoje miejsca.

#135 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 10 September 2010 - 15:21

Wie ktoś jak na iOS 4.0 nazywa się folder z historią i statystykami połączeń? W folderze Library nie mam folderu CallHistory. Pozostałe są. Nie zabije mnie brak tej wiedzy, ale chciałbym zachować stan licznika wydzwonionych minut po Restore.

Pozdrawiam

#136 japek

japek
  • 779 posts

Posted 10 September 2010 - 15:25

Wie ktoś jak na iOS 4.0 nazywa się folder z historią i statystykami połączeń? W folderze Library nie mam folderu CallHistory. Pozostałe są. Nie zabije mnie brak tej wiedzy, ale chciałbym zachować stan licznika wydzwonionych minut po Restore.

Pozdrawiam

/private/var/wireless/callhistory

#137 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 13 September 2010 - 19:10

Już mam po części winnego za ustawienie ikon. Po wyłączeniu InfiniDock ikoncy powróciły do stanu dokładnie! takiego, jak były przed instalacją tego dodatku. W tym momencie są też widocznie w iTunes normalnie w folderach. Po włączeniu InfiniDock ustawienie powraca. Teraz tylko zlokalizować plik, gdzie InfiniDock to trzyma...

#138 Kubadam

Kubadam
  • 2 posts

Posted 13 September 2010 - 21:48

Witam, Zainstalowałem Total commander'a i wtyczkę T-PoT. Niestety pod uruchomieniu wyświetlają mi się foldery oprócz private. Jak się do niego dostać? przeszukałem temat, ale niestety nic nie znalazłem (mam oprogramowanie 4.0) Bardzo potrzebuje zgrać wszystkie dane, ponieważ mój telefonik już długo nie pociągnie...

#139 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 13 September 2010 - 21:55

-zamiast TC-lepiej jest użyć iFunBox.

#140 Krukct

Krukct
  • 936 posts

Posted 14 September 2010 - 08:11

/private/var/wireless/callhistory

Dzięki wielkie, jest. ;)

#141 sn00p

sn00p
  • 83 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 September 2010 - 08:07

A ja mam takie lamerskie trochę pytanie :) Obecnie w iP 3G używam softu 3.1.2 z JB. Chyba przejdę na 4.1 ... Wiem, że jeszcze nie ma na niego JB, ale myślę, że obejdę się bez tego. Mam tylko pytanie w ramach backupu. Jest jakaś opcja na zachowanie danych z iP ? Smsów, notatek, kontaktów ipt itd ? Zamierzam wcisnąć aktualizuj. Co stracę a co zostanie (co z muzyką i programami ?) ? Pzdr.

#142 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 September 2010 - 08:48

Najpierw zrób archiwizację dla pewności (prawoklik na nazwę iP z boku w iTunes) i wtedy śmiało aktualizuj - wszystko zostanie w 100% takie, jak było przed operacją.

#143 sn00p

sn00p
  • 83 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 September 2010 - 08:51

Z tą różnicą, że fanty z Cydii (i sama Cydia) pójdą w niepamięć ? Nie ukrywam, że chciałem zrobić restore, bo iP trochę się już zamulił, ale skoro jest nowy soft to czemu nie ... Nie zostanie mi jakiś syf, ślady po starym sofcie ?

#144 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 September 2010 - 08:54

Z tą różnicą, że fanty z Cydii (i sama Cydia) pójdą w niepamięć ?
Nie ukrywam, że chciałem zrobić restore, bo iP trochę się już zamulił, ale skoro jest nowy soft to czemu nie ... Nie zostanie mi jakiś syf, ślady po starym sofcie ?

Oczywiście, Cydia odejdzie - może jakieś ustawienia tam z niej zostaną, ale to bez znaczenia.
Moim zdaniem nie zostanie, robiłem tak od iPhone 2G i nigdy nie było problemów z niczym. Raz zrobiłem przy iPhone 4 od zera i tylko żałuję, ani nic nie dało, a teraz mam zrobione zdjęcia w dwóch folderach. Póki działa i nie ma problemów można tak spokojnie robić.

#145 sn00p

sn00p
  • 83 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 September 2010 - 08:56

Oczywiście, Cydia odejdzie - może jakieś ustawienia tam z niej zostaną, ale to bez znaczenia.
Moim zdaniem nie zostanie, robiłem tak od iPhone 2G i nigdy nie było problemów z niczym. Raz zrobiłem przy iPhone 4 od zera i tylko żałuję, ani nic nie dało, a teraz mam zrobione zdjęcia w dwóch folderach. Póki działa i nie ma problemów można tak spokojnie robić.

Super.
Dzięki za info.
Chciałem sobie trochę przeczyścić iPka, ale jeśli mówisz, że będzie ok, to zabieram się za aktualizację ;)

Pzdr.

#146 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 September 2010 - 09:01

Super.
Dzięki za info.
Chciałem sobie trochę przeczyścić iPka, ale jeśli mówisz, że będzie ok, to zabieram się za aktualizację ;)

Pzdr.

Szkoda zachodu robinia na czysto - o ile nie ma oczywiście problemów - na czysto tracisz tylko wszystkie dane takie jak savy gier, ustawienia aplikacji, ustawienia telefonu, ustawienie ikonek na SB, smsy, zapamiętane sieci WiFi, etc etc...

#147 sn00p

sn00p
  • 83 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 September 2010 - 12:40

Szkoda zachodu robinia na czysto - o ile nie ma oczywiście problemów - na czysto tracisz tylko wszystkie dane takie jak savy gier, ustawienia aplikacji, ustawienia telefonu, ustawienie ikonek na SB, smsy, zapamiętane sieci WiFi, etc etc...

No i po krzyku :)
Wszystko zostało, zniknęły tylko programy z Cydii.

#148 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 16 September 2010 - 12:55

No i po krzyku :)
Wszystko zostało, zniknęły tylko programy z Cydii.

No i o to chodzi, po to Apple zrobiło update, żeby się nie szarpać z wszystkimi danymi przy zmianie softu/telefonu. Robienie "na czysto" za każdym razem jest dla maniaków, z zapędami Windowsowymi ;-P

#149 Grehor

Grehor
  • 188 posts
  • SkądZabrze

Posted 27 September 2010 - 10:20

Nie chca mi sie wczytac kontakty...tam sa 2 pliki zawsze, kopiuje ten z koncowka db. Uzywam programu Iphone Browser i iBackupBot

#150 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 27 September 2010 - 15:12

Przeczytałeś do końca pierwszy wpis?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users