Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
206 odpowiedzi w tym temacie

#101 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 19 lutego 2010 - 16:48

Albo musisz pobrać z Cydii afc2add, żeby zobaczyć wszystkie foldery. pozdrawiam, ed00c

#102 dedusiek

dedusiek
  • 34 postów

Napisano 11 marca 2010 - 01:07

Witam Zrobilem sobie kopie zapasowa calego folderu library ale przywrocilem z niej tylko zdjecia sms i kontakty Problem lezy w tym ze zgralem 300 zdjec z kopi zapasowej i nie moge teraz zrobic zadnego wiecej jak robie to pojawia mi sie ikonka na ostatnim zdjeciu i ciagle zdjec jest 300... Chociazbym zrobil ich sto to i tak bedzie ich 300 poprostu nie dopisuje nowych.. nie jestem za barxzo obcykany w iphonach wiec bardzo prosilbym o pomoc telefon to 2g 3.1.2 jb (sciagnalem gotowy soft z cydia z netu:) pozdrawiam

#103 twist

twist
  • 35 postów

Napisano 16 marca 2010 - 08:38

jest jeszcze na cydii taka aplikacja pkg backup, zapisuje apliakcje jakie mamy z cydii i zapisuje ja do kontaktow jako jeden kontakt. Dzieki temu itunes jest w stanie przywrocic potem

#104 rob_jensen

rob_jensen
  • 30 postów

Napisano 29 marca 2010 - 18:14

Witam

Zrobilem sobie kopie zapasowa calego folderu library ale przywrocilem z niej tylko zdjecia sms i kontakty

Problem lezy w tym ze zgralem 300 zdjec z kopi zapasowej i nie moge teraz zrobic zadnego wiecej jak robie to pojawia mi sie ikonka na ostatnim zdjeciu i ciagle zdjec jest 300... Chociazbym zrobil ich sto to i tak bedzie ich 300 poprostu nie dopisuje nowych..

nie jestem za barxzo obcykany w iphonach wiec bardzo prosilbym o pomoc

telefon to 2g 3.1.2 jb (sciagnalem gotowy soft z cydia z netu:)

pozdrawiam

Rzecz w tym, ze nie wolno zgrywac całych folderów. Sam dokladnie nie wiem jak to ominać, ale na podstawie obserwacji doszedłem do tego wniosku. Po backupie kontaktów - nie moge zadnych dodawac, a po backup sms nie moge zadnych otrzymywać (pokazuja sie tylko na springboardzie) ani wysylac.

#105 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 29 marca 2010 - 19:45

twist

Przeczytaj końcówkę tematu, tam znajdziesz odpowiedź...

#106 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 11:54

Jak zrobic kopie danych z Ipka bez JB?

#107 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 09 kwietnia 2010 - 14:50

Poprzez iTunes, jak to zrobić znajdziesz w Pomocy - iTunes.

#108 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 09 kwietnia 2010 - 22:18

hmm... mam czystego swiezo zainstalowanego iiTunes i iPhona zawalonego danymi. Jak przez iTunes moge zgrac pliki, mp3, smsy, filmy, zdjecia i cala zwartosc iPhona na kompa? Pytam bo nie znalazlem w "pomocy" :)

#109 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 10 kwietnia 2010 - 18:09

Niemożliwe!

Wykonywanie kopii zapasowych materiałów w programie iTunes

#110 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 10 kwietnia 2010 - 18:55

Ale on robi kopie tego co jest w iTunes (u mnie iTunes jest pusty po formacie dysku), a ja potrzebuje kopie iPhona:)

#111 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 11:06

A w jaki sposób mogę zmienić atrybuty plików w IP korzystając z TC? (elegancko oglądam sobie zawartość telefonu, ale nie widzę kto jest właścicielem poszczególnych plików/folderów, ani jakie są uprawnienia)

#112 owca_bwooy

owca_bwooy
  • 26 postów
  • SkądKonskie

Napisano 12 kwietnia 2010 - 14:31

Witam, mam pytanie a jak dostać się do root folderów bez Jailbreak-a dodam ze nie mam 3gs-a z nowym bootrom-em i nie chcę na razie robić nic związanego z łamaniem telefonu, a chciałem sobie przenieść kontakty z mojego starego 2G.. Proszę pomocy.. czytam forum od rana i nic nie mogę znaleźć

#113 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2010 - 14:38

Jailbreakuje się właśnie dla dostępu do / jako root.

#114 Wuch

Wuch
  • 29 postów

Napisano 04 maja 2010 - 19:25

Nie działa mi komenda:

dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed.txt

Wykonywana w WinSCP w terminalu. Jakieś pomysły ?

#115 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2010 - 08:51

chciałbym zgrać z iPhona wgrane wcześniej zdjęcia i grafiki poprzez iTunes, ale nie mogę ich namierzyć, w którym dokładnie miejscu je znajdę?

#116 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 14:53

wyluskalem pliki z ksiazka, smsami itd za pomoca wtyczki t-po do totalcommandera czy bede musial pozniej zmeniac uprawnienia do plikow w iphonie jak je przywroce ?

#117 bartek1529

bartek1529
  • 578 postów

Napisano 30 czerwca 2010 - 18:49

Witam, wszystko pięknie sie zgrywa ale nie moge wgrac na ip zdjęc do katalogu DCIM. Wiem że na nim są bo jak robie zdjęcie to w rogu pojawia sie miniaturka ale jak na nia klikne to jest napis ze nie ma zdjec. Równiez jak zrobie jakies zdjęcie to nie zapisuje sie na telefonie pozdrawiam

#118 dzaco

dzaco
  • 75 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 12:55

siema! mam pytanie. gdzie WinSCP mam wpisac chmod -R 777 jak nie moge zapisywac kontaktow? troche tego nie czaje. :-|

#119 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 14:20

Kliknij prawym na katalogu, zrób właściwości i pozaznaczaj w każdej kolumnie prawa odczyt, zapis i wykonanie. Będziesz miał 777.

#120 dzaco

dzaco
  • 75 postów

Napisano 26 lipca 2010 - 19:58

ok. dzieki, juz dziala ;)

#121 pepinoogorino

pepinoogorino
  • 12 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 14:30

Panowie, a ja mam taki problem. IPhone 3G, na którym był soft 3.1.3. Zgrałem sobie ręcznie wszystko tj. książkę adresową, notatki, smsy, zdjęcia itd. Zrobiłem na czysto 4.01, zjailbreakowałem. Zainstalowałem openssh, aptbackup i jakieś pierdoły, wrzuciłem z powrotem dane i tutaj pojawia się problem. Tylko smsy wróciły - brak kontaktów, brak zdjęć. Zmiana uprawnień do plików i całych katalogów niczego nie poprawia. Zaraz po nadpisaniu plików w telefonie jak otwieram kontakty widać logo apple i progress (kiedyś tak było jak konwertował plik do nowego formatu - kończył i było ok). Postęp nie dochodzi jednak do końca, pojawia się obraz w tle, ogryzek wisi, kontaktów brak. Jak się wygasi ekran i włączy ponownie jabłko znika, ale kontaktów dalej brak. Ktoś przez to przechodził? Coś jeszcze powinienem doinstalować? A może tym razem pliki trzeba czymś poprawić dodatkowo? Najbardziej zależy mi na notatkach i książce adresowej.

#122 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 29 lipca 2010 - 16:29

a czemu tak dziwnie zrobiłeś? przecież iTunes to wszystko normalnie zapisuje i po upgradzie do 4.0.1 wpisuje z powrotem do telefonu. Później robisz JB i śmiga elegancko. Ja tak zrobiłem i wszystko działa. Brak tylko softu który był wrzucany przez cydie ale to sobie można szybko doinstalować jak się wie co się ma :)

#123 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 00:34

@Huczas przywracanie kopii zapasowej przez itunes powoduje często błędy @pepinoogorino Coś źle zrobiłeś, z tego co pamiętam tylko przywracanie zdjęć jest trudniejsze niż tu opisane, ja to olałem w końcu i wywaliłem stare zdjęcia :)

#124 Huczas

Huczas
  • 35 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 08:40

faktycznie, zauważyłem to dopiero później, wszelkie programy sciagane z appstora nie działają, zaczynają się uruchamiać i nagle crash. Jaka jest na to rada? zgrac sobie wszelakie dane etc, nowy JB softu i rejestrowac iPka jako nowe urzadzenie w iTunsie? dobrze kombinuje?

#125 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 02 sierpnia 2010 - 17:50

Panowie jak robie tym sposobem backup danych z 3GS 3.1.2 na 3GS 4.0.1 to telefon mi zaczyna swirowac. Pokazuje sie to samo jabuszko,ktore przy restarcie softu, razem z paskiem postepu na ktorym nic sie nie dzieje tyle, ze nie wchodzi mi czarny ekran, a mam normalyn pulpit z tym jabuszkiem. Chce przywrocic notatki, kontakty i sms. Macie jakis pomysl o co chodzi?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych