Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kopia zapasowa iPod Touch & iPhone - czego użyć i co zgrać

• Please log in to reply
206 replies to this topic

#76 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 posts
  • SkądGliwice

Posted 14 October 2009 - 22:48

Witam, po przejściu na 3.2.1 zgrałem kopie zapasową na dysk, by później wrzucić ją do iphone przez totala i tu zaczynają się schody. Wtyczka t-pot nie obsługuje 3.2.1 tzn nie ma wszystkich potrzebnych folderów. Czy może mi ktoś podać jakiś progam który obsługuje ten soft. Próbowałem już chyba wszystkich, zgrywanie z kopi zapasowej jest dla mnie ostatecznością. Nie posiadam wifi, wiec pozostaje tylko program via usb.

#77 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 14 October 2009 - 23:13

DiskAid?

#78 mati2.1

mati2.1
  • 6 posts

Posted 01 November 2009 - 19:21

Witam, Przeczytałem wszystko żeby zadać jak najmniej niepotrzebnych pytań, i jestem pewien ze i tak kilka zadam. mam werscję 2,1 (5F136), nie wiem czy jest JB ale na pewno simlock zdjety bo tel jest z ERY a działa w PLUS'ie. Jak tylko go dostałem to w iTunsie zrobiłem instalkę wyższego Systemu i oczywiscie wgrał sie SimLock, w serwisie po 2 tygodniach udało im się zainstalować 2.1 tak żeby dział w Plusie. NIe mam cydii ani instalera, przynajmniej ich nie widzę, przed moim wyczynem były oba. Potrzebuję od Was pomocy w zakresie: -ustalenie czy jest JB- total comander z wtyczka niby mi działa ale nie mam dostępu do całości danych opisanych w 1 poście. -zgranie wszelkich danych-glownie kontakty i maile zrobienie instalki wersji 3- to pewnie zrobię juz na podstawie innych tutoriali wgranie moich danych z powrotem na telefon niby niewiele, ale jak dla mnie to całkiem dużo :) JAk widzicie najważniejsze to ustalenie czy jest JB i zgranie. z góry dzięki za pomoc Mati

#79 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 November 2009 - 19:55

Jeśli iPhone jest z Ery to nie ma SIM-locka - co sam zauważyłeś. Po aktualizacji wystarczy włożyć kartę innego operatora (tutaj Plusa) i włączyć iTunes - blokada zostanie zdjęta. Nie wiem po co „serwisanci” wrócili do 2.1 - basebandu i tak nie mogli cofnąć, więc musieli zrobić to co i na 3.1.2 jest możliwe, czyli właściwie tylko włączyć iTunes. Najważniejsze więc nie jest ustalenie czy jailbreak został zrobiony, a wgranie oprogramowania 3.1.2, bo w porównaniu do 2.1 wnosi naprawdę DUŻO.

#80 mati2.1

mati2.1
  • 6 posts

Posted 01 November 2009 - 20:17

OK, ale nadal nie mam jasności co do danych kontaktowych i maili, a jest to najważniejsza sprawa. Teraz nie bardzo mogę użyć Twoich porad z 1 postu ponieważ total Comannder mi nie pokazuje tych danych. Więc mam wgrać nowy soft, uzywając Ituns, czy za pomocą innego programu? i co dalej, poprzednio po wgraniu go za pomocą ituns nie mogłem złapać sieci plus ani żadnej innej. Gdybyś mógł wypunktować co po kolei, to ja już używając całej masy innych postów pewnie dam radę. mam nadzieję :) mati

#81 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 posts
  • SkądGliwice

Posted 01 November 2009 - 20:46

Miałem to samo na 3.1.2 pomogło rozwiazanie z ostatniego postu http://www.myapple.p...-3-1-2-a-3.html ale widzę ze nie masz cydi. No to proponuje zrobić na nowo jallibreaka. Z cydia. Ściągnąć ifile i postępować. Zgodnie z opisem. Tylko jest mała wada tego sposobu. iTunes mi przestał widzieć iPhona . Wyskakuje błąd. :( i jezeli miał by ktoś ta linijke kodu która skasowalem . Był by. Wdzięczny. Może to pomoże.

#82 mati2.1

mati2.1
  • 6 posts

Posted 04 November 2009 - 00:37

Witam, Rozumiem ze wykonanie JB za pomocą programu QucikPWN nie spowoduje skasowania całej zawartości telefonu? BO robię JB właśnie po to żeby zgrać dane zgodnie z opisem na 1 poście.. Mati

#83 Mixersky

Mixersky
  • 424 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2009 - 16:47

Absolutnie nie, nic nie zostanie usunięte.

#84 nemonick

nemonick
  • 129 posts
  • SkądManchester/Wroclaw

Posted 09 November 2009 - 17:33

A co zrobic i czy w ogole jest taka mozliwosc... Mam 3G z najnowszym softem i bez JB. Chce zrobic restore zeby pozbyc sie smieci i innych niepotrzebnych rzeczy:D Czy jest mozliwosc zgrania ksiazki adreowej sms notatek itp a pozniej ich wgrania ale bez przywracania z kopii zapasowej w itunes... Mam nadzieje ze za bardzo nie namieszalem :D I nie chce nie potrzebuje i wolal bym nie robic JB

#85 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 November 2009 - 18:02

Jak nie robiłeś jailbreaka to nie ma potrzebny odtwarzania oprogramowania.

#86 nemonick

nemonick
  • 129 posts
  • SkądManchester/Wroclaw

Posted 09 November 2009 - 18:54

wlasnie w tym rzecz ze robilem kiedys, pozniej tylko aktualizowalem a teraz chcialbym sie pozbyc wszystkich pozostalosci (np procentowej baterii ktora dalej funkcjonuje :D)zachowujac przy tym swoje dane :D

#87 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 13 November 2009 - 11:43

Przed chwilą w innym temacie była o tym mowa, jest sposób, na okrętkę, ale jest :

- Zrobić JB, skopiować wszystko co potrzebne na kompa.
- Zrobić restore bez przywracania backup`a i znowu JB (bez instalacji niepotrzebnych dodatków), po czym wgrać potrzebne rzeczy.
- Jak już będą wgrane - zsynchronizuj i możesz zrobić restore z backupem, wówczas jailbreak`a nie będzie a będę zsynchronizowane dane.

#88 nemonick

nemonick
  • 129 posts
  • SkądManchester/Wroclaw

Posted 13 November 2009 - 17:39

tez kombinowalem podobnie zeby zrobic ale wlasnie wolalbym nie robic JB tylko zrobic restore i na dziewiczy system dograc tylko i wylacznie swoje dane :D Jeszcze inna kombinacje slyszalem :D tylko ze bardzo pracochlonna mi sie nie chce bawic :D copy i paste do maila a pozniej... :D Tylko ze to trzeba miec duzo zdrowia i czasu

#89 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 13 November 2009 - 17:42

No, ale przecież końcowy efekt to będzie telefon bez JB. Jeśli nic lepszego nie przyjdzie Ci do głowy - może warto?

#90 adrianopel

adrianopel
  • 1451 posts

Posted 17 November 2009 - 09:14

A czy ktoś wie jak te cholerne ogonki pod tyldą z tego polecenia
apt-get install `cat /private/var/mobile/Media/installed-todo.txt`
wstawić w MobileTerminal?

#91 werakoko

werakoko
  • 540 posts

Posted 19 November 2009 - 15:37

zastosuj cudzysłów albo ' pod nim :P Chyba zadziała.

#92 SashaWDZ

SashaWDZ
  • 6 posts

Posted 29 November 2009 - 10:01

Sluchajcie bardzo pilnie potrzebuje kontaktow ktore mialem na iphonie ktorego mi wczoraj ukradli. Mam kopie zapasowa na kompie nie wiem jak znalezc te kontakty moglby ktos pomoc ?

#93 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2009 - 10:20

Mac: iPhone / iPod Touch Backup Extractor
Windows: Restore lost and deleted iPhone files with the iPhone Backup Extractor

Musisz wyciągnąć katalog AddressBook z Library.

#94 SashaWDZ

SashaWDZ
  • 6 posts

Posted 29 November 2009 - 11:45

a czym otwierac ten plik z adressboka? no probowalem w notatniku to tylko ciag dziwnych znakow mi sie otwiera.

#95 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2009 - 12:16

Edytor SQLite.

#96 SashaWDZ

SashaWDZ
  • 6 posts

Posted 01 December 2009 - 16:25

[url]http://www.i-twin.de/[/url] Polecam ten program do odczytwania danych z back-up.

#97 Elenestir

Elenestir
  • 43 posts

Posted 06 February 2010 - 00:27

Nie chce mi się za bardzo przeglądać wszystkie strony(wybaczcie) ale czy zgrywanie aplikacji wiąże się także ze zgraniem save'ów z gier? Pozdrawiam

#98 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 06 February 2010 - 01:18

Jak najbardziej... Kopiując folder ze ścieżki User -> Applications... Bądź Save'y znajdują się w kopii zapasowej zrobione przez iTunes. Pozdrawiam

#99 demonix@wp.pl

demonix@wp.pl
  • 3 posts

Posted 19 February 2010 - 08:09

Mam problem z tym... Problem jest taki, ze mam nowego 3gsa i nie pokazuje mi takich ikon w TC jak Zdjęcia- /private/var/mobile/Media/DCIM Wideo - /private/var/mobile/Media/Videos Aplikacje - /private/var/stash/Applications Motywy dla WinterBoard - /private/var/stash/Themes Tapety - /private/var/stash/Wallpaper Nie mam folderow private, a jak taki tworze zeby zgrac sobie np. kontakty nic sie nie dzieje... HELP ME!

#100 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 February 2010 - 15:34

Problem jest taki, ze mam nowego 3gsa i nie pokazuje mi takich ikon w TC jak

Zdjęcia- /private/var/mobile/Media/DCIM
Wideo - /private/var/mobile/Media/Videos
Aplikacje - /private/var/stash/Applications
Motywy dla WinterBoard - /private/var/stash/Themes
Tapety - /private/var/stash/Wallpaper

Nie mam folderow private, a jak taki tworze zeby zgrac sobie np. kontakty nic sie nie dzieje...

HELP ME!

a masz w ogóle jailbreak..? ;) bez JB nie będziesz miał dostępu do plików systemowych.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users